Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kizlar hayat aslinda cok farklilasiyor bekarken sorumluluk olmuyor pek evli cocuk calusma hayati vs insanin dunyasini cok degistiriyor...
Su an yaz tatilim basladi merhabalastigim bikac komsum var bazen bikac arkadaşım olsa komsulardan diyorum vakut gecer sohbet muhabbet derken cocuklar oynar diyorum

sonra da turlu turlu insan var deyip amann diyorum...
Bos durmayi sevmiyorum hep aktif olmak hosuma gider cocukla sinirlaniyoruz tabiki yaz icin nasil vakit gecirsem diye dusunuyorum

Ben bu komsuculuk işlerini pek beceremiyorum.
Yani istediğimde cabuk kaynaşıyorum ama istemiyorum.
Ya soğuyorum zamanla ya da laf söz dedikodu oluyor.
Böyle kafam çok daha rahat.
Gecen yıl sonu karşıma yeni biri taşındı sadece 1 defa kapiagzi tanıştık okadar.
Istemiyorum görüşmek gerekde duymuyorum ne bilim.
Ben bir düzen oturturum kendime.
Sabah kalk temizlik yap yemek yap süpür sil falan.
Baktim boş vaktim var kitap okuyorum
Annemle sohbet ediyorum
Uyuyorum.
Akşamları esimle çıkıyoruz.
Hatta su ev bi yıkılsın yüksek binalar ya da site ortamında daha nezih insanlarla yasamak istiyorum.
Şu mahalle agzini camdan cama konuşan tipleri, ben bir yere giderken laf atilmasini ya da nereye gidiyorsun diye sorulmasini istemiyorum.

Özellikle selam vermiyorum sorma cesaretinde bulamasınlar diye.

Selams.
Kahvaltıyı yaptik buyuk erbasla kucuerbas hala uykuda.
Dün dayım geldi yürüyüşe götürdük anne leri dayimi falan.
Sonra cay falan ictik.
Bir de terasta takildik gelince 2 olmuştu saat eve inince.

Bugün kuzenlerim maltepe mitingine gelicekler ordanda bana gelecekler.
Biraz yicek bisiler yapmam lazim.
Evi toparlarim balkonda otururuz zaten.
Napsam dusunuyorum.
Kek ve tava böreği yapim yanina kahvaltılık kızartma falan..
Kurabiyede var.

Bugünde böyle biter gider.
Aksam biz yine yürüyüşe.

benim burda hiç bir yakinim yok o yüzden 1 tane de olsa site de olsyn istiyorum buyuk bir siteyiz belki 1500 kisi vardir.
Is arkadaslarim da iyi insanlar ama sınırı korumak isterim onlarla.

bakalim ilerleyen gunlerde yaparim bir seyler

kitaplarim.hazir firsat buldukca okurum esimin calismasi duzensiz pek birlikte bir sey yapamıyoruz

Selam kızlar.. Bugün kontrole gittim, bebişim gayet iyiymis. Parmağı ağzındaydı zillinin öylece yatıyordu :) kilosu onde gidiyormus 1 kg 60 gr mış :)
Hastane çıkışı pazardab geçtim. Evde herşey vardi ama bi bakınim dedim yine de, cok güzel domates vardi aldim, taze nane aldım. Firindan iki simit bi büyük ekmek aldım. Kuruyemisciye ugrayip kuru üzüm aldim, bim e uğrayıp ufak tefek birseyler aldım. 28 tl harcadım ha bi de 40 tl hastene kontrolü için. 68 tl ile günü kapattim :)
Aksam yemegi ne yapim diye düşünürken aklima istkendere benzer birsey yapmak geldi. Kırmızı et vardi ufak ufak doğradım haşladım kavurdum. Pide ekmegi de dograyip eti pisirdigim tavada iki üç kere çevirdim. Patates kızarttım. Birazda baharatli domatesli salcali sos yaptım. Birazdan onu servis tabagina düzenler kenarina yoğurt koyar yeriz, eşim henüz gelmedi. Közlenmiş kirmizi biber vardi onu da sarmisakli yogurtla karıştırdım. Turşu falanda koyar yeriz :)

Sürekli gezelim yiyelim içelim konuşalım modunda benimkisi de
Hazırı pek sever kendileri gittiğimizde iki kap yemek yaptığı sayılıdır arife günü pişirdiği yemeği bayram sonu sofraya koydu mesela
Bana geldimi yer içer kalanı paket yaparım götürür

Selamm
Dün hava cok esiyordu bizim yürüyüş yaptığımız yerde ormanlık esimde spor ayakkabı ariyordu.
Hadi dedim avm gidelim.
Yine 1 tane sade beyaz tshrt bulamadim.
Pullar simler havada ucusuyor.
Esime aldık ayakkabi.
Nike beyaz ayakkabı beğendi.
420tlden 320tl dusmus.
Airmax hoş bisi.
Taksit yaptırdık.
Ben hiç bisi almadim.

Oyumuzu kullandık geldik oglen.
Evi topladim.
Bir yemek kaldi yapilcak.
Bütün tavuğu parcalattim ben onu da 3 parca olarak posetlemistim.

1 poşetini çıkardım kendi suyuyla baharatlayip pişiriyorum en son az yag koyup kızartıyorum cok lezzetli oluyor.
Yanina pilav salata yaparim.

Mah. Bi amcamızın bursada evi var meyve bahçeleri falan.
Kiraz getirmiş satıyordu napolyon iri iri kilosu 5 tl.
4 kilo aldi esim.
O bir oturmaya 1 kilo yer cok seviyor.
Uyguna geldi.

Şu yemeği de halledimde aksam cikariz yine biz.

evimi tekrar supurdum sildim halilar geldi ama henuz sermedim. Acaba sermesem mi diye dusundum yaz tatilinden sonra mi sersem diye. bir ara tatile bir ara aneme falan gidecegim.

Günaydın kızlar.. haftasonum hem bol dinlenmeli hem de misafir agirlamali geçti :) cumartesi hastane dönüşü yikanacak herşeyi makinaya attım yikadim astım. Örtüler,havlular, beyazlar, renkliler, nevresimler.. ufak makinada yıkanabilir savan halı dedikleri birsey vermişti kayinvalde, balkonda kullanmak için onu da yikadim. Dün sabah bu kuruyanlari katlayıp yerleştirdim. Dağ gibi ütü birikmişti onları hallettim. Oy kullanmaya gittik sonra, kv leri gorumceler falan onlari.da oy kullanmak için okullarina götürdük. Dönüşte hepimiz bize geldik. Sagolsunlar eve giriştiler yapamadığım isleri onlar halletti. Detaylı bi temizlik yaptılar. Eşimde yemek işini ayarladı. Beraber yedik. Hava kararmadan da gittiler.
Ardından arkadaslarimiz (kari koca) geldiler. Onları ağırladık. Sagolsunlar ihtiyacım olan banyo seti almislar ev.hediyesi olarak. ( sabunluk, fircalik falan ). Öyle gecti haftasonu.. simdi işe kaçayım ben..

günaydın kızlar yogun bir hafta sonunan sonra yaptıklarımı anlatıyım.

cumartesi evdeydim çok yorgun olduğum için dinlendim

pazar günü oyumuzu kullandık, kahvaltıdan snr hızlıca yemekleri koydum ocağa, snr duş alıp dışarı çıktık.biraz park bahçe gezdik snr AVM gittik.
uzun zamandır istediğim ayakkabı ve terliği bulunca dayanamadım ve aldım
birde benim ufaklığa açık spor ayakkabısı aldık.
toplam 4 parça ürüne 290-TL verdik.
ihtiyaç ve uzun zamandır arayınca hiç gözünün yaşına bakmadım.
bugün altın gevşeyince biraz gram aldım.
bamya -barbunya pişirdim.
akşam bamyanın yanına bir bulgur pilavı yapmayı düşünüyorum,
salı barbunya ile kalan pilavı tüketiriz.
çarşamaba içinde kahvaltı planım var
perşembe mantı
cuma bakarız artık :)

yemekler önceden planlı olunca hem rahat ediyorum. hemde az harcamamız oluyor.
bugünde geldim işe sakin şimdilik...

Ülke adına üzgünüm tek diyebileceğim bu.

Bugün bende sulu yemek yapicam.
Pilavim var.
Bu ara ben mi yemekleri az yapiyorum ya da küçük erbasda evde öğle yemeği falan yiyor ondan mi yemekler günlük oluyor.

Evi süpürüp mak. Camasir atmam gerek.

Hiç enerjim yok bugun.
Uyumuşum sabah.
Işlerim bitince yine uyumayı dusunuyorum.
Aksamda yürüyüşe cikariz.

Esmalarimi düzenli çekmiyordum son zamanlar
Yani 1 gün çekip 3 gün çekmediğim oluyor.
Kendime haftalık esmalar belirleyip 7 gün boyunca çekmeyi dusunuyorum.
Diğer 7 gün diğer belirlediklerim seklinde.

Bana huzur veriyor ve bu ara sanki cok ihtiyacım var.
Bi sorun yok cok sukur hersey guzel gidiyor ama ben bi boslukdayim sanki.
Boş yanlarımı tamamlamam gerek.

gunaydın canım esmalarına tablo gıbı bısey yaptıysan bıze atarmısın fotosunu gecen attıgını kaybetmısım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…