Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam kızlar.
Oyumu lullandım geti döndüm. Sabahtır annemle boyaya kalkıştık boyadık heryeri.
2 yıldır gelmemiştik pert olduk ama değdi.
Dolap almıştık monteye gelcekler.
Bu yıl annemle beraber kalıyotuz. Eşim izne çıkınca gelvek annem gitcek.
Para harcatmıyor annem masraf bu ara yok ama birikimde yok.
Bayramdan kalan oğlumun harçlıklarını ayırdım dönüşte dolar alıcam.
İskan masrafı çıktı bakalım hane başına ne kadar düşcek.
Takip etmeye çalışıcam artık bol görüşürüz

Kıxlar neler yapıyorsunuz kış hazırlığı
Ben bol ıhlamur aldım memleketten yeni toplanmış. Kışın oğlum içer ben sevmiyorum da kahvaltılarda yapıcam
Gelmeden kayısı marmelatı yapmıştım
Daha da birşey yapmadım.
Pazarlar çok pahallı zaten hiç alıncak gibi değil. Böyle giderse bir şey hazırlayamam

Yemek yapmaya bile usendim.
Önceden yaptığım köftelerim vardir.
Tavaya patates dilimledim, üzerine patlıcan dilimledim, sonra köfteleri azicik kızarttım dizdim, domates, biber doğradım cok az sıvıyağ ve su koyup kısık ateşte pisirdim.

Geçende de tavukla yaptim lezzetli oldu.
Hemde pratik tava yemekleri daha bi hoşuma gidiyor.

Bugünde o biter.
Yarına yine yemek yaparim.

1 tane aloeveram vardi.
Bir sürü minnak tomurcuklar verdi yanlarindan.
Hepsini kökünden alip diktim ayri ayri 8 tane falan oldular.
Ciceklerimide suladim.

Bu ara canim cok çiçek bağ bahçe uğraşmak istiyor.
Ama yerim yok.
Çiçeklerle oyalamıyorum iste.

Bende domates falan düşmezse koymam.
Kahvaltılık meyve sebze aliyoruz.
Bakliyat ve kasap icinde annemden tuketiyoruz.
Almiyorum.

Evdende pek cikmiyorum bu ara.
Akşamları esimle çıkınca yetiyor.

Çıkınca para harcanıyor suan acil ihtiyacimda yok.

Canım hangi dua reçetelerini okuyorsun :) paylaşırsan sevinirim ben de bolca Esma okuyorum çok iyi geliyor maşallah :)

ay ne kadar güzel
eğer sizin için sakıncası yoksa benimle de paylaşabilrimisn?
dualar paylaştıkça çoğalırmış :)

Merhaba kıslar ben bayadır giremiyordum, telaşelerdeyim geçmişi okuyacağım yavaş yavaş. Tabisi paylaşırım lafı mı olur, sizler de yazın mutlaka :)

Rahmetli anneannem birinin bir şeyini beğendiğinde önce "maşallah" de sonra da “Allahım sahip olduğu şeyi ona helal kıl ve isteyenlere de nasip et” de derdi. Nur içinde yatsın, hep kötü göz değmez derdi. Bende de alışkanlık oldu :)

Bir de ben kızımı uyutmadan önce 7 şer defa felak, nas, ihlas okuyorum. 7 defa ayetel kürsi okuyorum. Bir de 21 defa Elhamdülillah, Allahü Ekber ve La Havle Vela Kuvvete İlla Billlahil'Aliyyil'Azıym çekiyorum.

Benim kızıma felak çok iyi geliyor bunu anladım, bir de “Euzu bi kelimâtillâhi’t-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh” de çok iyi geliyor.

Esmalar zaten tartışmasız :) Ben bir işe niyet ettiğimde el fettah çekiyorum, nazardan çekindiğimde el basir çekiyorum. Onun dışında esma kitabım var rastgele bir sayfa açıyorum bugüne kadar hiç şaştığını görmedim :)

Ben de ıhlamur aldım, şeftali ve çilek marmelatı yaptım. Eşim taneli sevmiyor marmelat yap dedi ilk defa denedim beğendi. Çilek biraz daha almak istiyorum az oldu ama her şey çooook pahalı

Benim babaannemde önce olmayana isteyene ver sonra bana derdi.
Bir şey istediğinde duasında falan hep böyle derdi.

Ben panikataklarimim sık olduğu dönem dualarla esmalarla hayat buldum.
Yani bana cok iyi geldi belki psikoloji ama çok rahatlattı beni.
Hâlâ hep kendimi kötü hissetsem ya da boşlukta hissetsem daha çok zikrediyorum.

Rabbim kabul eylesin.

Ben dün niyet ettim 16.641 ya latif okudum arkadaşlara da okumam lazımdı 5000 de onlara okudum.21.641 adet okumuşum rekor kırdım hiç bu kadar bir günde okumamıştım.Benim dileğim olmadı ama onlarınki oldu mu bilmiyorum :)

Selam kızlar. Ben is yerinde.cok iş yapmama ragmen pert oldum. Eve geldim kuşbaşı dogranmis tavuk etim vardi dondurucuda, bi paket de mantar. Biber domates bunlarla mantarli.tavuk sote yaptım. Yanina turşu, sarmisakli yogurtlu kozlenmis kirmizi biber koydum sofraya yedik. Sofrayı eşim kaldirdi makinaya dizdi
Mutfagi topladi. Ben uzandım. Bu arada balkon cok serin artik bütün yaz akşamları burda geçiririm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…