Küçük Düşün Büyük Olsun!

Allah Razı olsun canım..Hazır iş biraz azken çekeyim hemen zikirmatiğimden.çok sağol:)bu ara duaya çok ihtiyacımız var
Bende surekli arastirip cekmediklerimi cekmeye calisiyorum canim
Aksam 1500den fazla cektim
Sabah oglum uyurkende bunlari cekiyorum
Paylasmak istedim nacizane cekmek isteyen olursa diye.
Birikim.birikim diyoruzda ben cok sıkıstim ya
Zuladanda harcadim
İhtiyaclarim var ve alamiyorum bunaliyorum hal boyle olunca

Evden cikmamaya calisiyorum harcamim diye.
Dogalgaz bitse artik yaktim yine dunden beri gerek hava serinledi gerek kuzumun karni agriyo diye

Sıkıldım bu aralar.

İyiki paylastin bu tarafa birikimde bir yere kadar azcıkda ahiretligimize yatırım yapalım değilmi

Allah kabul etsin canım. Boşver canım ya o kadarda kasma kendini..
Al ihtiyaçlarını..Biz bir yerden sıktıkça da ummadık yerlere pra gidiyor ben bunu anladım
Tabiki lüzümsuz şeyleri almayalım ,israf etmeyelim ama gerekenleri de alalam ki ruhi bunalıma da girmeyelim
Harca boşver..ihtiyaçlarını al ruhunu da doyur.. bunaltma kendini..
Az kaldı yaza sabır.. bizim ev güneş alıyor cepheden.. O yüzden yakmadan geçirmeye çalışıyorum ben..
Gündüz de kimse yok evde..Akşamda idare ediyoruz.. ne yapalım..Çok soğursa mecbur yakcaz..
Ne yapalım herşey bizler için..

İyiki paylastin bu tarafa birikimde bir yere kadar azcıkda ahiretligimize yatırım yapalım değilmi
Tabiki canım
İnan insan cok rahatliyo en azindan ruhen.
Allahı zikretmek, ona siginmak bana güc veriyo
Nefsime hakim oluyorum
Kafami mesgul ediyorum
Dünyadan elimi etegimi cekiyorum
Bazi insanlarin gereksiz muhabbetlerindense Allahı zikretmek bana daha iyi geliyo
Kimseyle konumasam görüsmesem bile gayet huzurlu ve ferahım

Kesinlikle katılıyorum sana canım..
En güzeli.. Boş işlerle laflarla meşgul olmaktansa..,
Hakikaten insan ferahlıyor. Ruhen de olsa rahatlıyor..

Zaten marka aman aman cok pahali seyler almiyorum
Ayakkabiyi gittim cakma aldim ama begenerek aldim ve hemen giydim(zulamdan aldim)
Esas iyi bir gülsuyu istiyorum rosensaninki iyi galiba 12-15tl civari
Bebek pudram yok(epilasyon mak falan icin kyllaniyorum) o da 15tl falan.
Bitki cayim bitti 4,5-5tlden assa iyi bisi yok(her markaninkini icemiyorum)
Kartida isteyemedim yani bu hafta 3defa istedim yine isteyemedim.
Boyle bisi isterken esim dahi olsa bazen isteyemiyorum
Mecbur zulamdan harciyorum

Bu da beni sıkıyo
Cunku kenarda param olmayinca gergin ve mutsuz oluyorum

İstediklerimi almayincada keyfim yerine gelmiyo bakalim

Merhaba, yazmasam da sizleri uzaktan takip ediyorum.
Şu anki durumunu çok iyi anlıyorum canım, sürekli parayı düşünmek bizi sıkıyor.
Bakıyorum bazen gün içerisinde en çok kafa yorduğum şey para, ödemeler, ihtiyaçlar ve bunları nasıl düzene koyacağım,
Bunlara mesai harcayınca başka güzelliklerin tadını çıkaramıyoruz.
Bazen istemeyide bırakayım diyorum yıllardır böyleyse fazla zorlamanın bir anlamı yok,
olmayacak demekki, sonra tekrar yeşeriyor umutlar.
Ara ara benide çok bunaltıyor bu mevzular, inşallah Allah'ım beklediğimiz kapıları açar bizlere,
Daha güzel şeylere kafa yorarız...

Canım bunlar bişi değil ki. Al canım ya.. Kullan zuladan harçlığından.. bende daha büyük şeyler sandım..
Senden kıymetlimi..
Haklısın canım insanın kendi parası gibisi yok..
Aslında eşin sana aylık olarak bir miktar verse sende sıkılmassın rahat edersin..
Eşinde hergün harçlık vercem diye düşünmez..
Biz de öyledir eşim maaşını alınca bana bir miktar verir ev eksiği için vs..
Yoksa bende isteyemem sen gibi..
Çalışıyorum ama kendi maaşımdan sadece betülün etüt parasını ödüyorum..
Eşimin verdiğini de harçlık yapıyorum ben..Artırabilirsem ondan da artımaya çalışıyorum..

İnsAllah
Ben hayatım boyunca hic cok buyuk seyler istemedim
Gözümde olmadı acikcasi
Ama ihtiyacim olanlari bile alamayacak halde oldugumda umutlarimı yitirdigim zamanlarda olmuyo degil.
Yinede sirayla olur alirim ya aciliyeti yok diye kendimi telkin ediyorum
Evden cikmayarak
İdare ederek gecirmeye calisiyorum ozamanlari.

Allah hepimizin gönlüne göre versin

Zaten burada ki arkadaşların hiçbirinin yatlarım katlarım olsun, trilyoner olayım gibi bir isteğinin olduğunu zannetmiyorum. İsteklerimiz bile mütavazi:) Ama küçük bir şey bile alırken de düşünmek istemiyoruz tabi.
Böyle daraldığımda Yüce Rabbimin vardır bir bildiği, başka dert tasa vermesin deyip rahatlamaya çalışıyorum.
Bu arada ben de sürekli esma okuyorum, gerçekten insanı çok rahatlatıyor...

Birikim hayatimiza girince duzenimiz degistimi?

Nelerden mahrumuz yada mahrummuyuz?

Ben kendimi mahrum hissetmiyorum sadece ihtiyaclarimi siraya koymayi ögrendim

En acilden baslayarak siralama yapiyorum ihtiyaclarimda.
Bi ay birini alirsam öteki ay digerini.
Bir borcum bitmeden ikinci borca girmiyorum.

Aylık alisveris yapmiyorum artik(aylik alinca cabuk bozulan seyleri alamiyodum alsamda 1ay yetmiyodu zaten) haftalik o haftaki eksilenleri alıyorum.
Sanirim 1.5-2aydir disarda yemek yemedik
İhtiyacda duymadik
Yada canimiz istemedi sanirim.
Onuda kâr sayiyorum.

Böyle böyle siralanir bende
Baska neler yapabiliriz birikim icin
Neler yapılmalı

Malum hali yikamacilar cok pahali fiyat cekince evde yikamaya karar vermistik Bugün kalan 3 tane Halıyı yıkamak yerine guzelce sildim hem çok kirli değillerdi sadece toz vardı boşuna su faturasına çok gelmesin diye sildim. Bugün harcadıklarıma gelecek olursak
60 TL teyzeme hediye nevresim takimi
9 TL su
25 TL ev eksiği (halı fırçası, çekpas)
Toplam 94 TL harcama ile günü kapadım. Birde bugün perdelere onay verdik artık, toplam 800 TL tuttu yarında gidip onu ödeyeyim demiştim annem de gelip taksınlar öyle öde dedi

merhaba arkadaşlar ... bana yardım edin ne olur çok harcıyorumm hemdeçok . borçlardan dolayı evimizi kaybettik 10 yıldır hercamalarımı gözden geçirdimde eğer okadar misrif olmasaydım kenardaen az 100000 nim olurdu evimi kurtarirdim. 7 aydır nefsimle savaşiyorum ama hep o galip geliyo . aylık enaz bin tl kenara koyabilirim ama olmuyo buğün son diyorum en fazla 2 gün sonra yine harcıyorum . vijdan azabından çok rahatsızımm ama alişkanlık olmuş heralde bağimli gibi harcamassam rahat olamıyorum ama o lüksüm yok artık evimi arabamı kaybettim eşimin işleri ters gitti eger ben birikim yapmiş olsaydım kurtarabilirdim. en son dün yeminler ettim kendi kendime sırf oğlum bir kere dedi diye çıktık 70lr. harcadim nemi aldık koca bi hiç yedik içtik. günlük mutlaka etten püften şeylere 50lr. gidiyo. denedim evde biriktiremiyorum faizsiz bi bankada hesap açmak istiyorum ama kesinti falan olurmu bilmiyorum bankalARLA İLGİLİ HİÇ BİLGİM YOK . HAFTALIK EVE NELER ALSAM YETERLİ ACABABİLEMİYORUM. ELİME GELENİ ALIYORUM . 30 YAŞINDAYIM AMA GALUBA BEN HALA EV HANIMI OLAMADIM . PARAYI HARCAMAMAM İÇİN NE ÖNERİRSİNİZ . YARDİM EDİN

albarakaturk faızsız vadelı hesap acıyo kesıntı de olmuyo ve o parayı unutmus oluyosunuz boyle bısey yapabılırsınız
ayrıca bazen kendınıze odul verebılırsınız ama her ıstendıgınde de dısarıya 50 tl verılırse elde avucta bısey kalmaz sanırım

bırde gropanya gıbı sıtelerden bırını telefonuma ındırdım ındırımlı yerler oldukca bıldırım gelıyor artık onlar bıle bana pahalı gelıyor hıc bısey almıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…