- 27 Nisan 2018
- 712
- 1.636
- 28
- 39
ben altıncıyım açıkcası.
dün yapılan piyasalar toplantısının öngörüsü USD bir süre daha 4,50 bandına kadar düşeceği sonrasında kabine oluşumu hızlı olursa bir süre daha sakin olacağı yönündeydi.
ancak şahsi fikrim 4,55 ile pazartesi biz piyasayı açtık ve şuan 4,69-4,71 bandında gitmekte ve yükselecek gibi durmakta.
seçim snrsı hızlı bir aksiyon alıp yabancı kaynak ülkeye giriş yaparsa bir süre aynı pozisyonda kalır ama yükselmenin önüne geçilemez. ayrıca herşeyin fiyatı artacak. elektrik su dgaz...
2.000-TL için yatırım planın nedir?
amacın yazlık birkimi ise altına kalması iyi olur.
sen fiziken altın alıyorsun değil mi?
birde buradan tavsiyem herkese mümkün olduğunca indirimden faydalanıp stok yapmasıdır. bu sene kış çok sert olacak. fiyat artışı tüm ürünlere yansıyacak
Hoşbulduk Zeynepcim evet insanın evi eşi gibisin yokSelam kızlar.
Tuce hoşgeldin gözün aydın.
İnsanın evi gibisi yok.
Annemle yazlığa geldik aklım hep evde özlefim bile.
Ben işyerinde içtiğim suyu kendim alıyorum, o şişe suya bile zam gelmiş, ramazan da almadım, bir hafta da izinliydim dün fark ettim. Sürekli fakirleşiyoruz, hızla.
Bereket getirmenin tek yolu ziyan etmemek. İhtiyaç ayrımını iyi yapmak.
Kışlık hazırlıkları sıkı tutmak lazım, insanın eline geliyor.
ben de 4.56 dan bozdurdum ve salak gıbı 4.72 de bıle bozdurmamıstım nasıp ıste neyseki 4.48 den almıstım cok bıse degıldı ztenKızlar ben 4.53ten panikle doları bozdurdum. Sonra baktım yükseliyor. 4.70den geri aldım. Hata ettim biliyorum hiç bozdurmamalıydım
Rica ediyorum canım benim
Önümüzdeki kış artık inş evimizde olacağımız için yine buzluğu bol bol kullanmak niyetindeyim. Hatta bu sene daha bilinçliyim çok şükür . Aklımda bir liste belirledim sayılır onları yapmak istiyorum. Liste şu şekilde ;
Acılı ezme
Karışık turşular
Domates konservesi ( geçen sene az yapmıştım bu sene 20 kg dan yapacağım)
Meyve kurutmayı planlıyorum balkonum çok müsait . Elma gibi şeyler
Vişne reçeli planlıyorum( inş vişne bulursak geçen sene bulamadık)
Taze fasulye
Patlıcan
Biber kurutayım
Birtek salçayı kv den alacağım artık herşeyi kendim yapacağım. Hatta kış iznine giderken birer kiloluk kavanozlarla annemlere görümcelere kv te acılı ezme filan götürücem
Su ekmek masrafı bile dünya para.Rabbim yardımcımız olsun maaşlar kuş kadar.
Nereye yeticeğimizi şaşıyoruz.
Kızlar yasak mı bilmiyorum bir yeşil amblem li mağzanın kendi ürettiği sütünden böcek çıktı aynı kutudan 6 7 tane çıktı.
Ben almam o markayı annemde. İstemiştim bana gelirken almış
Sonra sinirle döktüm üstelik içmiştikte yarısında farkettim.
Çekip şikayetçi olmaya kanıtım kalmadı
İnsan sağlıyla oynuyorlar.
aynen dediğin gibi israf olmazsa bereket olur.
ben öğle yemeği için sodekso alıyorum. ramazan boyu evden getirdim. çek ile market alış verişi yaptım.
hem param bana kaldı hemde kendimi denemek istedim. başardım. :)
bende ufak ufak kışlık atmak istiyorum...
geçen hafta taze börülce almıştım yarısını yaptım kalanın da attım derin dondurucuya.
soğan patates alırım küçük bir çuvalla... bana yetiyor..
eşime eline kağıt kalem alırmısn benim söylediklerimi yaz dedim :) kiler dolabının başına geçtim eksikleri tek tek not aldık. 23 de kartım kesildi. eksikleri stoklayacağım. kışın sadece et taze sebze alırım.
derin dondurucuya da
taze iç bakla , börülce, taze fasülya, bamya,barbunya,enginar mantı, içli köfte stoklamayı düşünüyorum.
elimin altında olunca kullanması pratik oluyor...
içli köfte bir komşumuz yapıyor. 25 tanesi 25-tl 2 paket 50 tl ama biz kişi başı tane haşlayınca çorba ile veya yemek olmayınca kurtarıcı
mantıyı kayınvalde ve babaannemiz yapıyor..
birde acılı ezme yapacağım inşllahh
turşuyu annemler yapıyor her yıl, kısmet olursa yine öyle olur.
salça , tarhana ve reçel eşimin işyerinin serası var ordan geliyor
annem üzüm pekmezi ve taze yaprak veriyor, üzüm bağı var babamın
kayınvalde dut pekmezi, ceviz,erişte,kurusafülye , nohut getiriyor, eşimin babaannesinin tarlasında nohut ve şeker fasülye yetişiyor.
zeytinyağımız Antalya dan geliyor, 5 litre 100-tl . ama çok lezzetli. piyasa da litersi 35-tl olan bir yağ.
tereyağını da eşim burada bir köyeden alıyor kilosu 25- tl den 2 kilo şimdilik var bir 2 kilo daha alırsam kışı çıkarırım... inşllahh
hazırlıklı olunca insan rahat ediyor...
torkunun çiçek yağını kızartma için kullanıyorum çok menunum
deterjan aldım 7 kilo ama biraz daha atarım.
ihtiyaç bitmiyor...
Önümüzdeki kış artık inş evimizde olacağımız için yine buzluğu bol bol kullanmak niyetindeyim. Hatta bu sene daha bilinçliyim çok şükür . Aklımda bir liste belirledim sayılır onları yapmak istiyorum. Liste şu şekilde ;
Acılı ezme
Karışık turşular
Domates konservesi ( geçen sene az yapmıştım bu sene 20 kg dan yapacağım)
Meyve kurutmayı planlıyorum balkonum çok müsait . Elma gibi şeyler
Vişne reçeli planlıyorum( inş vişne bulursak geçen sene bulamadık)
Taze fasulye
Patlıcan
Biber kurutayım
Birtek salçayı kv den alacağım artık herşeyi kendim yapacağım. Hatta kış iznine giderken birer kiloluk kavanozlarla annemlere görümcelere kv te acılı ezme filan götürücem
Şahane oluyor valla o kadar lezzetli sağlıklı pratik. Kışın bi biber doğra üzerine konserve dök al sana menemen. Tereyağı süt konserve domates çorbası . Her yemeğin içine bi kaşıkta olsa katıyorumbende konserve çok seviyorum ama hiç yapmadım. nasıl olur bilmiyorum...
Ya biliyorum aslında gidince ilk iş ona bakmak geçen sene siirtte hiç vişne gelmedicanım vişne geçmek üzere bence bak bulamayabilirsin
Bizim ağaçlarımız var, 2 tanesi bir günde çürüdü bu yıl ne oldu anlamadık. Pazardan aldığımız vişnelerde lök gibi çürüdü çürüyecek, aldık iş gördük ama geçen yıl gibi değil. O kadar ucuzki ztn herkes elden çıkarmaya bakıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?