Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ben de esma çekerim ama sayı ile çekmiyorum
Genelde 100 çekmeye çalışırım ama tesbih yoksa tek sayı kalacak gibi çekiyprum
Ya latif
Ya selam
Ya fettah
Ya rezzak
Ya vehhab
Ya vedud
Çekerim düzenli çekmeye çalışıyorum

Ya zel celali vel ikram
La ilahe illallah
Subhanallah Allahu ekber de
Gün içinde dilimdedir.
Oğlumuda alırım karşıma çekeriz birlikte.
Dualar okurum dinler tekrarlar.
Bu ara sadece geceleri yatarken 7 şer defa okuyorum
21 kere besmele çekip yatıyorum
İhmal etmemek laxım esmaları.

Ben işyerinde içtiğim suyu kendim alıyorum, o şişe suya bile zam gelmiş, ramazan da almadım, bir hafta da izinliydim dün fark ettim. Sürekli fakirleşiyoruz, hızla.
Bereket getirmenin tek yolu ziyan etmemek. İhtiyaç ayrımını iyi yapmak.
Kışlık hazırlıkları sıkı tutmak lazım, insanın eline geliyor.

aynen dediğin gibi israf olmazsa bereket olur.
ben öğle yemeği için sodekso alıyorum. ramazan boyu evden getirdim. çek ile market alış verişi yaptım.
hem param bana kaldı hemde kendimi denemek istedim. başardım. :)

bende ufak ufak kışlık atmak istiyorum...
geçen hafta taze börülce almıştım yarısını yaptım kalanın da attım derin dondurucuya.
soğan patates alırım küçük bir çuvalla... bana yetiyor..
eşime eline kağıt kalem alırmısn benim söylediklerimi yaz dedim :) kiler dolabının başına geçtim eksikleri tek tek not aldık. 23 de kartım kesildi. eksikleri stoklayacağım. kışın sadece et taze sebze alırım.

derin dondurucuya da
taze iç bakla , börülce, taze fasülya, bamya,barbunya,enginar mantı, içli köfte stoklamayı düşünüyorum.
elimin altında olunca kullanması pratik oluyor...
içli köfte bir komşumuz yapıyor. 25 tanesi 25-tl 2 paket 50 tl ama biz kişi başı tane haşlayınca çorba ile veya yemek olmayınca kurtarıcı
mantıyı kayınvalde ve babaannemiz yapıyor..

birde acılı ezme yapacağım inşllahh
turşuyu annemler yapıyor her yıl, kısmet olursa yine öyle olur.
salça , tarhana ve reçel eşimin işyerinin serası var ordan geliyor
annem üzüm pekmezi ve taze yaprak veriyor, üzüm bağı var babamın
kayınvalde dut pekmezi, ceviz,erişte,kurusafülye , nohut getiriyor, eşimin babaannesinin tarlasında nohut ve şeker fasülye yetişiyor.

zeytinyağımız Antalya dan geliyor, 5 litre 100-tl . ama çok lezzetli. piyasa da litersi 35-tl olan bir yağ.
tereyağını da eşim burada bir köyeden alıyor kilosu 25- tl den 2 kilo şimdilik var bir 2 kilo daha alırsam kışı çıkarırım... inşllahh
hazırlıklı olunca insan rahat ediyor...

torkunun çiçek yağını kızartma için kullanıyorum çok menunum
deterjan aldım 7 kilo ama biraz daha atarım.
ihtiyaç bitmiyor...

Önümüzdeki kış artık inş evimizde olacağımız için yine buzluğu bol bol kullanmak niyetindeyim. Hatta bu sene daha bilinçliyim çok şükür . Aklımda bir liste belirledim sayılır onları yapmak istiyorum. Liste şu şekilde ;
Acılı ezme
Karışık turşular
Domates konservesi ( geçen sene az yapmıştım bu sene 20 kg dan yapacağım)
Meyve kurutmayı planlıyorum balkonum çok müsait . Elma gibi şeyler
Vişne reçeli planlıyorum( inş vişne bulursak geçen sene bulamadık)
Taze fasulye
Patlıcan
Biber kurutayım
Birtek salçayı kv den alacağım artık herşeyi kendim yapacağım. Hatta kış iznine giderken birer kiloluk kavanozlarla annemlere görümcelere kv te acılı ezme filan götürücem

Su ekmek masrafı bile dünya para.Rabbim yardımcımız olsun maaşlar kuş kadar.
Nereye yeticeğimizi şaşıyoruz.
Kızlar yasak mı bilmiyorum bir yeşil amblem li mağzanın kendi ürettiği sütünden böcek çıktı aynı kutudan 6 7 tane çıktı.
Ben almam o markayı annemde. İstemiştim bana gelirken almış
Sonra sinirle döktüm üstelik içmiştikte yarısında farkettim.
Çekip şikayetçi olmaya kanıtım kalmadı
İnsan sağlıyla oynuyorlar.

bende konserve çok seviyorum ama hiç yapmadım. nasıl olur bilmiyorum...

ne hileler var.
sağlığımıızı bozuyorlar.

Biz annemle reçel salça turşu tarhana ve konserve yapıyoruz.
Domates kışın hiç almadım kış hazırlığının can damarı domates sosu, belki arada miniklerden kahvaltılık alırım.
Bu yıl doğranmış kıl sivri biber koyacağım
Çiğ barbuya istiyorum
Biraz bezelye koydum, salatalar ve et yemekleri için
Meyve sularını bir kısmını buzluğa, bir kısmı konserve, çiğ pişirmek te hoşuma gidiyor mis gibi kokuyor. Tatlı ekşi tatları sevdik, vişne kızılcık ve kırmızı erik ağırlıklı olacağım. Kalan meyvesini tel süzgeçten geçirip biraz şekerle pişiriyorum tadı harika oluyor.
Buzlukta sebze sevmiyorum, biraz domatesle taze fasülye bezelye ve bamyayı pişirip kavanozluyorum, mis gibi oluyor.
Salçayı kavanozu açınca buzluklarıma paylaştırıp doğru buzluğa kaldırdım, hiç bişey olmadı.
Börek ve köfte her zaman olur. Sağlam mantı bulsam oda işimi çok görürdü. Biz İçli köfteyi sık tüketemeyiz sanki pek mutfağımızda yok ama severim.
Çiğden dolma biberi de koyuyorlar ama ben yemedim
Enginarda yenmedi onu da yapmadık bu yıl.
Reçel vişneyi yaptım, çilek eylülü bekliyorum.
Taze fasülye ve barbunya da eylülde koyarım onlar serinde taze olurmuş, güneş yiyen taze fasülye sert olurmuş ama mesela bamyayı veya bazı sebzeleri bollaşmasını beklemeden taptazeyken yapıyorum çünkü daha iyi oluyor amacım birazda işten dönünce hayatımı kolaylaştırmak bir soğanla yarım saatte sofrada oluyor.

Onun dışında kağıt ürünleri, deterjan poşet sıvı yağ şeker gibi ürünleri gerçek indirimlerden stokladım.
En son şeker aldığımda kilosu 3,75 ti düşünün
Fairy tabletin tanesini 0,37 kuruştan almıştım

kızlar merhaba sizlere birşey danışmak istiyorum.

Bende birikimi severim, biraz harcama yapacağım ancak korkuyorum pişman olmaktan. O yüzden fikir verirseniz çok sevinirim.
Ben Lojmanda oturuyorum konularımdan evimi görebilirsiniz. Kendimce yeniliyorum yavaştan. evin salonunu yatak odasını ve yakında bebek odasını kullanacağız. Bir o da boş.

Mutfak tezgahım çok küçük ve maalasef ki suyu ters bir köşeye topluyor. Yani kullanımı sıkıntılı. Bende 200 tl ye tekzenden 3 kapılı beyaz dolap almıştım. erzakları fazla kavanozları oraya koyuyordum.

Ancak tezgaha ihtiyacım var yoksa her şey mutfak masamın üstünde kalıyor. Bende 3 kapılı dolabı boş odaya koyup tezgahlı bir dolap alayım diyorum. 120 cm mini mutfak şeklinde . oda koçtaş da 700 tl ye geliyor.

Daha bebeğin odasına divan da 800-900 tl ye yaptıracağım, korkuyorum çünkü sonra fazla eşya arasında boş boş boğulursam , bir de bir sürü masraf etmiş olacağım. Şimdilik lojman da 2. yılımız, 3 yılımız daha var.

Boş odamda küçük bir yatak dolabı, ve şifonyer de var, ancak banyomda dolap yok.

Bebeğin odasını dizmedim genç odamın dolabını alıp koydum pembe beyaz zaten uygun kız cocuğuna, yatağı da park yatak abilerimden aldım. Sadece divan ve halı almam gerek odasına.

Sizce o mutfak tezgahını alayım mı başka eve taşınsan balkona koyabilirim diye düşünüyorum.

Siz birikimci hatunlar ne dersiniz. o 700 tl yi yavruma mu ayırsam yoksa azıcık da kendi zevkim mi olsun.

canım vişne geçmek üzere bence bak bulamayabilirsin
Bizim ağaçlarımız var, 2 tanesi bir günde çürüdü bu yıl ne oldu anlamadık. Pazardan aldığımız vişnelerde lök gibi çürüdü çürüyecek, aldık iş gördük ama geçen yıl gibi değil. O kadar ucuzki ztn herkes elden çıkarmaya bakıyor

bende konserve çok seviyorum ama hiç yapmadım. nasıl olur bilmiyorum...
Şahane oluyor valla o kadar lezzetli sağlıklı pratik. Kışın bi biber doğra üzerine konserve dök al sana menemen. Tereyağı süt konserve domates çorbası . Her yemeğin içine bi kaşıkta olsa katıyorum

Ya biliyorum aslında gidince ilk iş ona bakmak geçen sene siirtte hiç vişne gelmedi

Tarhana yapıcam bende 3 yıldır yapıyorum
Karışık kızartma konservesi
Lutenitsa
Domates sos
Menemenlik
Fasülye konservesi
Marmelatlar yapucam çilek ve kayısı yaptım incir şeftali erik kaldı.
Biber kuruturum
Domates kurusu patlıcan kurusu yapıcam.
Turşu

basta tr_lelli ve E Esila09 olmak üzere becerıklı hatunlar bi sorum var
ben haslanmıs mısır koymak ıstıyorum dondurucuya ama tanelenmıs olarak ama
haslanmadan tanelesem haslanması nası olacak,haslandıktan sonra taneleyım desem zıyan olan cok olur napsam bılemedım
kuru mısırları tanelemek ıcın aparat var ama bunda yok sanırım

Meyve de koyarım dondurucuya oğluma meyve suyu yapıyorum.
Asmam var mısır koyarım dolmabiber koyarım doğranmış biber de dondurucuya koyacaklarım.
Birde köz biber ve patlıcan
Herşeyden az ax yapıcam kısmetsr
Tabi bütçe elverdiğince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…