Küçük Düşün Büyük Olsun!

Haşlayıp koyuyorum ben k tutup bıçakla tanelerini ayırıyorum.
Konservesinide yapabilirsin.
Haşladığın suya taneleti at tuz koy
Kavanozla suyla beraber sıcakken kapat

Çiğden hiç koymadım ama pişmiş olanları çıkarıp bütün olarak tükettik ben yemedim gerçi
Hiç bi fikrim yok, konserverler nasıl ayıklanıyorki

Aaaa bende dolma biber koymak istiyorum nasıl olur acaba kabak olur mu

Haşlamadan zor olur zor ayrılır ziyan olur bence canim
Bir aparatı vardi ama almaya gerek var mı bilmem.

Haşlandıktan sonra catali dibine soka soka kaldirsan atiyor kendini.
Sırayla boyle yapmayı dene.
Yani böyle:

https://www.hayalimdekiyemekler.com/kisa-hazirlik/misir-konservesi-nasil-yapilir/

çok istiyorum ama çok zahmetli gibi
Ben salçalık domates alırım minik minik doğrarım küp şeklinde kaynatırım içine azıcık tuz atarım. Altını kapatır anında kavanozlara doldurup ağzını sıkı sıkı kapatırım

Dolma biber bende koyuyorum.

Doldurmadan ama
içini temizliyorum poşetlere dizip havasını pipetle cekiyorum oyle koyuyorum.

Buzlu buzlu çıkarıp iç harç koyup pisiriyorum gayet güzel oluyor.

Dünden tavada yaptığım patatesli köfte var 1 tabaklik.
Pilavimda var.
Oglum manti istedi ona manti hasladim.
Evimi supurdum.
Ocagi ızgaralarını falan mak attim yikandi.

Annemle terasi temizledik kahve içtik
Yarım karpuzuda aldim geldim.

Onlar meyve alıyorlar ama yemiyorlar esim seviyor diye bulunduruyorlar terasda oturuyorlar ozaman yesin diye.

Yine alip eve getiriyorum :)

Dün ayrıca esime kızdım.
Eltimle gorumcemle görüşünce fındıktan konu açıldı tatlıdan falan onlara findik gelmis koyden esimede verecekmiş annesi gecen sene esim almamış soylemisti zaten.

Herkes almis sen niye almıyorsun bizimde hakkımız ben neden fındığa para verim.

Kocamlarin fındığı var fındığa para veriyorum desem gülerler bana dedim.

Bu sene 2 teneke isticem dedi.
Yuru bee gooçumm dedim kim tutar seni adam nasil gaz aldiysa.
1 teneke 10kg oluyor

Yani ben hakkım olanı istiyorum gerci.
Kendilerine getiriyorlar benim enayi istemem diyo.

Ozaman artik kurabiye tatlı yok dedim.
Sen bilirsin.
Sütlaç bile yapsam findik araniyor esim.
Kekte kurabiyede.

Findiksiz kaldim resmen.

Fındık köyden gelir.
5 kg kadarda ceviz alirim.

Bu sene Of'dan cay getirttik 5kg kadar.
Bu sene yeter artar bile bize.
İhlamurda 3 çuval cıktı kucuk boy çuvalla
Zaten kisin ıhlamur iciliyor

Cayın Tadı güzel ve kargoluyorlar.
Tur'da içmiştik gezmiştik cok beğendik

bende kismetse yarin pazara gidecegim pahali uciz demeden aklima yatan bir setler olursa alip koyacagim onceligim barbunya visne

ucuzlar mi bilmiyorum sebzeler ağustosta hic fikrim yok

Ben eşimin memleketten vişne topladım 7kavanoz çıktı Rabbim afiyet ile yemeyi nasip etsin herkese.ama daha reçel yapacağım birde benim çocuklar vişne pestilini çok sevdi bolca pestilini yapacağım. Şeftali reçeli yapacam. Bu sene fasulye kurusu ve köz patlıcan oranını arttıracam. Bamya kurutmucam 3poşet olsa yeter.domates çorbası için domates koyacam bir de patlıcan konservesi denicem. Dondurucum olsa pazarın anasını ağlatırdım yeminle :)

Aaaa bende dolma biber koymak istiyorum nasıl olur acaba kabak olur mu
Canım ben içini temizleyip koyuyorum arkadaşım içini pirinç koyup harçlı donduruyor.çok pratik oluyor dene dedi ama ben kıymalıda yapıyotum bazısını o yüzden temizleyip koyuyorum aynı poşet içine domatesi oyup temizleyip koyuyorum birde kırmızı biber koyuyorum dolma yaparken onlarıda kullanıyorum tek seferde.buzlu buzlu doldurup pişiriyorum
Üstüne kapak yapmak içinde büyük dilim domates donduruyorum

Biraz önce evime dönmek için biletimi aldım 110 tl ödedim. Kıyafetlerim valizime sığmayacaktı ikinci valizimi götürmek istemediğim için vakumlu hurç aldım inş patlak vs değildir biraz işimi görür ona 15 tl verdim çay simit 6 tl . Yarın akşam 20:30 da biniyorum çok şükür allaha

Allah gönlüne göre versin inşallah

bende kismetse yarin pazara gidecegim pahali uciz demeden aklima yatan bir setler olursa alip koyacagim onceligim barbunya visne

ucuzlar mi bilmiyorum sebzeler ağustosta hic fikrim yok

Benim yasadigim yerde sebze bol ve cesitli tarladan topladigim bile oldu pazarcilari da taniyorum herseyin konserve recel zamani olur istersen pazarda sor ben guneste yetisen taze fasulyenin konservesinin sert oldugunu pazarcidan ogrenmistim ben simdi x liraya satsam o zmn yari fiyati olcak benim isime gelir ama bekle demisti barbunyayi bilmiyorum ama daha yerlisi bollasmadi ben daha pisirmek icin bu hafta alacagim
Bende 4 kilo kdr bamya istiyorum. Sabah bakmaliyimki bitmesin

Visne bitmek uzere bulursaniz kacirmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…