Küçük Düşün Büyük Olsun!

bizim de iş yerince çay ocağımız var.. su, çay , kahve, bitki ve meyveli çaylar bulunur.. istediğimiz kadar kullanabiliriz. bazen maden suyu falan da oluyor o da arasıra..o konuda sıkıntı çekmedik..

selam kızlar,bir özel sektör bombası da benden
yaklaşın 100 kişi çalışan şirketler topluluğuyuz biz, patron tek.
şirket arabalarını servis olarak kullanıyoruz, ama çalışan sayısına yetecek kadar araç yok.
yakın bölgede olanlar servis oluşturuyor. benzin parasını biz çalışanlar ödüyoruz.
her durumda toplu taşımadan daha hesaplı ama ilk öğrendiğimde çok garibime gitmişti
çay ocağında da sıcak su, çay ve su dışında her şey yasak
kahve makinası aldık departmana sonra onu kullanmak da yasaklandı

Ay ben sokkkValla böyle böyle zengin oluyorlar demekkk

canim kamuda ogretmmenim su cay kahve tuvalet kağıdı suvi sabun dahil kendikiz veriyoruz parayi
Çay su hadi bi derece de sıvı sabun,tuvalet kâğıdı cok saçmaymış yaNapsin evden mi getirsin yani insanlar
Özel sektörde böyle yasaklara cok karsıyım.Acık büfe istemiyrz .Ama ben türk kahvesi isterken çaycıdan çekinmemeliyim.Ki biz ofiste 5 kişiyiz hepi topu.Ay baslarında motivasyon amaçlı türk kahvesi söyleniyor:)Bir de arada cok naadir.Neymis 2 markaymış

Şükrediyorum bu işyerlerini okuyunca servis kapıdan alır kapıya bırakır 4 çeşit yemek 2 çeşit salata vardır
Çay ocağı kahve makinası 10 12 çeşit içecek barındırır çeşitli bitki çayları çay Türk kahvesi mevcut
Bu tür şeylerin hesabını yapan insan hayatımdan uzak dursun

Allahım Allah sabır versin bacım zor ,vermek zorunda mı yani insanlar sanaİste herkesin sınavı başka cnm..
aynen oyle canım Allahıma ck sukur annem kardesım esımden esımın aılesınden yana cok ama cok sanslıyım ck sukur ama ıste babam boyleyken huzurlu olamıyorum.psıkologa gıttım bı defa dedıkı bana asırı derecede vicdan sahıbısın sorunları ustlenıyorsun ama ömrün gecıyor senın bunları dusunurken dertlerınse hep olacak bugun baska yarın baska dedi.aynende öyle.
sımdı mesela babam normal bı ınsan olsn borcu harcı olmasın bide saglıklı bebısım olsun daha ne ısterımki dıyorum ama eminimki bunlar olursa da baska seyler ısteyecegız aciziz cunku, Allahm hepımızın ımtıhanını kolay kılsın

benım de garıbıme gıden sey olmustu bızım kurumda farklı daıre baskanlıkları var bız 2tanesıyle aynı bınadayız ve bır tane cay ocagı var.ve onlara calısıyor bıze vermıyolar ck gulmustum onlara da parayla zatende bize hıc yk, sonradan herkes gızlı gızlı odasına cay makınası aldı sımdı herkes cayını yapıyo ayrı, normalde ana bınadan uzagız genel mudur görse neler yapar

Ya esin iyi ses etmiyor cnm para istemesine..Ben de aileme lazım olduğunda gizli veriyorm.Bizimkiler geri ödüyor Allahtan ama esnaf olduğu için eline geçtikçe veriyor,adam bilse der bak keyfi vermiyor,cünkü bizde de babam saolsun varken yagdırırır,olmadık seylere harcar.Eşimde tabi önce faturasını,kredisini ödesin sonra yapsn ne yapcaksa diyor.Haklı..Bizimki de kredi gününe bikac gün kala gider torunlara hediyeler alır,bize erzaklar alır.Kredi günü krediye para kalmaz:)Benim de babam ayrı değişiktir.Amin kuzum Allah tüm isteyenlere tez zamanda versin inssallah

napsın canım asıl benım uzulmeme uzuluyor babamız dıyo napalım yüzüstümü bırakalım.bundan sonra zaten elimden geldıgı kadar para falan vermıcem babama.yemek yemesı ıcın az az verırım parası bıterse napım usandım ınan

Ne güzelmiş

Kızlar tek tek alıntı yapamadım hepinizr teşekkürler.
Bir arkadaş sormuştu 3 yaşında oğlum.
Eşim geldi sabah bu gece kalacak ne olur ne olmaz ben dönücektim ama annem yaşlı bırakamadım
Oğlumuda sağlık ocağına götürdüm
Yedek ilaç verdi dr 13 tl tuttu.
Ateşler geve çıkıyor gün içinde iyi çok şükür

Selamm..

Pazara çıkmak yerine kolay olan markete gittim cunku salça, soda falan da almam gerektiğini fark ettim.

Patates ve soğan hakkında son durum paylaşım :)
Patates 4.5tl
Soğan 6tl(altitürklirası)
Ama hadi tüyo verim a101 gidin minnak soğanlar var 3.50tl :)
Onlardan aldim ben salataya falan 1 tane minnak dograrim.
Ya da yemeklere atarım minnak minnak.

Patates soğan domates soda tost ekmegi sandovic ekmegi sosis dondurma, salca(bu hafta sosisli haftasi ilan ettim oglusa) mesrubat aldim.
60tl ödedim geldim.
Gitti paralar yani.

Çıksan bir dert çıkmasan eksik var.

Bugün yemekde yapmadim.
Fena rahat takiliyorum.
Kıymalı menemen yapicam simdi.
Yanina kahvaltılık cay falan.

Mahallede 2 ev daha muteahhitle anlasmis.
Haydi bakalim.
Şu babamda razi olsun artik millet verdikçe o da direnemiyor artik.
Bu verenlerde bir ev otemizdeler.

2-3 sene vermem diyen adam sozde bi de diyorki bana ben konuscam senin kiranıda isticem seninkini vermezse kabul etmem diyor.

Yani müteahhit ev sahibininkini ödüyor ya sadece o benimkinde odetecekmis.
Bunuda düşünüyor hemde vermicem simdi diyor :)
Akillara zarar bu adam.

tr_lelli
baban bence yine de cok dusunceli baska kardeşin var mi apartmanda

ben de kiradayim birikimimkn amaci ev sahibi olmak

bizim kp aile apartmanında hic kira odememis babadan kalma
1500 tl falan da hisseden kira alıyor
sonuc bir çöpü yok kendi yaptigi.
harcayip durmuslar firsat bulsa bizi somurcekler

Kızlar biz ev aldık ama kp borcunu altın hesabı üzerinden geri istiyor. Ben çok ağladım esime cok kizdim ödeyemeyiz hangi baba evladina böyle borç verir diye kabul etmek istemedim . Çünkü onun verdigi 100 bize 200 e mal olacak nerdyse .

Ama eşim bütçemize gore her ay az çok öderiz dedi. Tabi biz 4 aydır bi gram ödeyemedik çünkü evin masrafları var. Çok canım sıkılıyor bu duruma

Hangi şekilde anlaştıysanız o şekilde ödemeniz lazım. Biz mesela kv den altın alsak altın şeklinde ödememiz lazım mesela bunda bi gariplik yok bence . Bu işlerde baba anne evlat önemli değil bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…