Küçük Düşün Büyük Olsun!

selam kızlar nasılsınız bakim.. dün eve gidince kavun karpuz, kahvaltılık koyduk yedik.. havalar o kadar sıcak kii sıcak yemek yiyecek iştahımız kalmadı..
geçen hafta perşembe pazarına gitmiştik eşimle, baya bereketli geldi bize, haftasonu misafir ağırlamama rağmen hala sebzelerim var.. yarın pazara yine gideriz diye konuştuk.. listemi hazırladım.. evde biraz sebze olduğu için daha az alacağım, ama marketten alınacaklara bi kaç şey ekledim..
bana beyazlar için deterjan lazım, aklımda ariel almak var. pirinç az kalmış evde. bunlar indirimde var mıdır oraya gitsem..

Selam tahlilleri aldim.
Benim Dvit biraz yukselmis.
Damlaya devam.

Oğlumunda dvit. Düşük onada damla verdi.
Iyi kolestrolu düşük cıktı.
Bu da karacigerde yağlanmaya falan sebep olabiliyor.

Yağlı şeyler abur cuburu kesicez.
Bir de kanı biraz düşük 2 kutu ilaç verdi.
Hepsine 18tl odedim.

Şekerden cok korkuyordum çünkü maşallah iştahlı ve biraz kilosu var.
Çok şükür şeker cikmadi.

Pazar günü eltim kuran okutacakmis.
Ona cagirdi.
Bende bi isteğin var mi dedim cay ve pasta börek yapacakmis.

Erken gelirsen birlikde yaparız dedi.
Pazar günü cok erken gelemem geç uyanıyorlar kahvaltı falan 12 den once gelemem dedim.
Evde yapar getiririm dedim.
Cupcake, tuzlu ve tatli kurabiye yapicam.
O da ne yaparsa artik neler yapacagimi söylerim.
O da ona göre yapsin.

Ben uzerime düşeni yapimde.
Varsın yine kötü diyen desin.
Sormasam olmazdı.

Gelirken pasta susu(cupcakeler icin)
Vanilya, kabartma tozu, taze fasulye aldim.
8tl ödedim.

Yemek yapmam gerek.
Ortalık toplicam.

Ancak geldim oturdum.
Sıcaktan da bisi yapılmıyor ya.

selam kız bu konu 2016 da açilmiş.. peki birkitirdiniz mi?
bişeyler aldiniz mi??
ben hala tutumluyum memurum ama 5 senelik kumaş pantolonumla işe gidiyorum..
kilo aldığım için diğer pantolonlarim siğmıyor. 70 kiloylen aldığım kumaş pantolonu hala gigyorum kilom 92
yeni pantolon alicam bide elbiseler felan..
çok şükür birikim yapabiliyoruz evim arabamiz da var. kaynanamin üst kata ev yaptırmayı düşünüyoruz bunu için baya para lazim...
çok mu cimriyim tutumlu muyum çözemedim... parayı zar zor harciyorum en ucuza kaçiyorum

Selam kızlar
Takip edeyorum arkadaşım geldi kalmays onunda çocuğu var daha önce anlatmışyım oğlum oek insan sevmiyor ve birkaç gündür çok ağlıyor
Nazara karşı esma var mı
Biliyormusunuz
Ya Şâhid, Ya Basir nazar esmasidir canim.
Ama ben nazar duası okuyorum sana ig. Atarim.
Hergün okuyorum.

Benimde beyazlar için deterjanım bitti eve dönünce tüm perdelerini yıkadım ondan oldu . Ariel çok güzel ama ben sıvı deterjan kullanıyorum birkaç yere bakacağım sanada haber vereyim olur mu . Bazen internetten alıyorum çok uyguna geldiği oldu göz atmak istersin belki

Bende bazı durumlarda ucuza kaçtığımı fark ettim bu aralar . Ama hata ettiğim durumlar olmuş mesela bimden yoğurt süt almak gibi hatalar yiyecek konusunda ucuza asla kaçılmamalı

Biz 20bintl biriktirdik topik acildiginda.
Aracımızı değişirken kullandik.
Ayrıca benim 5 bileziğim vardi.
10 tanede ata yaptim.
20bin tl daha birikim var ayrıca yani yapınca gercekden oluyor.

Biraz tutum, biraz indirim takip etme falan.
Tutunca olmayan birşey yok bence.

Bende bazı durumlarda ucuza kaçtığımı fark ettim bu aralar . Ama hata ettiğim durumlar olmuş mesela bimden yoğurt süt almak gibi hatalar yiyecek konusunda ucuza asla kaçılmamalı
alışverişimi daima bim a101 de yapıyorum yiyecek konusunda ucuza kaçmam.. kıyafetler felan ucuza kaçiyorum maalesef:/

Valla bravo 3 çeşit yapacaksın tebrik ederim telli ben olsam bilmiyorum ama öyle 3 çeşit yapmam açıkcası . Kibarlık için soruluyor erken gelirsen birlikte yaparız diyemem ben mesela misafir davet ettiysem tüm sorumluluğu alıyorum açıkcası . Eğer çok sıkışık bir durum varsa hazır alırım ama kimseyi yormam mesela . Yapan kişinin emeği malzemesi elektriğin gidiyor sonuçta derim hep

oo maşallah allah bereket versin..
Eşim benden daha tutumlu...
birikim yapmayı seviyor. bende seviyorum. çok şükür herşeyimiz var. yalniz ucuza kaçiyorum.
şu an almak istediğin bir hedefiniz var mi birikim amacinda??
bişey almak istediğinde bi hedefiniz olsun. onun için birikim yaparsaniz krediye ihtiyaç duymazsin. duyarsaniz az buçuklu olur. ( bunu ailemden öğrenmişim :) )

alışverişimi daima bim a101 de yapıyorum yiyecek konusunda ucuza kaçmam.. kıyafetler felan ucuza kaçiyorum maalesef:/
Benim evimin yanında A101 ve bim var mesela bende yapıyorum . Ama bilmediğim marka almıyorum artık birkaç kere A101den makarna şehriye aldım bi gariplerdi hiç diğerleri gibi değillerdi . Ben BİM’den yoğurt alıyordum burada çok sevdiğim değer verdiğim bir arkadaşım beni uyardı birkaç şey söyledi o gün kestim almayı . A101den sütaş yörsan vb alıyorum

bimin yoğurtdu tehlikeli mi?? ilk defa senden duyuyorum.
a101 deki makarnalar güzel degil. marka makarnlarda var ben bimden aliyorum yeşil paket şekli olan.. bimin makarnasi degil yani. ( ama biz hergün makarna yemiyoruz :) makarna aldik 2 aydir duruyo )
pilavlik alidk 5 kg feln sütlaç dolma biberlik yapıyorum. 5 g pilavlik indirim halinde almişiz... pilav yapmam hergün..
hep sulu yemek yapıyorum. tatlı da yapıyorum...
pazardan sebze meyve aliyorum daima. tabi üç kişiyiz yarimşer kilo aliyoruz.
haftalık hepsi gidiyor çürütmeden bitiryoruz çok şükür.

Bende burada aşırı güvendiğim sevdiğim bir arkadaşımdan duydum ki inanıyorum da ona . A101 in sütünü yoğurdunu almam mesela sütü aynı su gibi anlamsız birşey . Bizde meyveleri sayı ile alıyoruz market dibimde zaten istediğim zaman inerim istediğim şeyi alırım. Mesela bir seferine şeftali alırsam diğer sefer kayısı alırım yada erik böyle tüm herşeyi eve toplamam

süte bile güvenilmiyor degilmi bende öle düşündüm..
A101 n sütü su gibi.. bimden aliyorum sütü .
yoğurdu bimden aliyordum ama

süte bile güvenilmiyor degilmi bende öle düşündüm..
A101 n sütü su gibi.. bimden aliyorum sütü .
yoğurdu bimden aliyordum ama
Valla tava yoğurdu varya bimim ondan alıyorduk bu işten vaZgeçtim yörsan aldım mesela of zor ama yapacak birşey yok keşke böyle taş gibi ev yoğurdum olsa

Valla tava yoğurdu varya bimim ondan alıyorduk bu işten vaZgeçtim yörsan aldım mesela of zor ama yapacak birşey yok keşke böyle taş gibi ev yoğurdum olsa
AOÇ nin günlük sütünden yoğurt yapıyorum on numara oluyor kızlar, açık süt alabileceğim bir yer Yok. Günlük süt diğerlerine göre daha masum

AOÇ nin günlük sütünden yoğurt yapıyorum on numara oluyor kızlar, açık süt alabileceğim bir yer Yok. Günlük süt diğerlerine göre daha masum
Bizim öyle imkanlarımız yok ben hiç bir yere güvenemiyorum yaşadığım şehirde

Ben iyi niyetliyim ya.
Yapıcı olmaya calisiyorum.
Ben sordum yapilcak bisi var mi lazim mi diye.
Sormasam söyleseydi banada tuhaf gelirdi.
Ama kendim sordum.
Fırın açılmışken hepsini yaparim peşpeşe olsun.
Eltim calisiyor sadece pazar izinli.
Sağlık olsun

Aaa çalışıyorsa tamam bende yardımcı olurum tabi haklısın . Ben biraz kindarım bana yapılan birşeyleri unutmakta güçlük çekiyorum

Çok şükür ev araba ve kirada evimiz var.
Toparlarsakda 50-60bin tl kadar cikarabiliriz.
Yazlık istiyoruz nasipse.
Krediye bulaşmak istemediğimizden nakiti yüksek tutmaya çalışıyoruz
Acelemiz yok bakalim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…