Gercekden ben kendimi cok kindar zannediyordum.Aaa çalışıyorsa tamam bende yardımcı olurum tabi haklısın . Ben biraz kindarım bana yapılan birşeyleri unutmakta güçlük çekiyorum
Ya senin sorun kv ile diğerleri ile birşey olmadığı için böyle olmanız şuan normal benceGercekden ben kendimi cok kindar zannediyordum.
7 yıldırda konusmuyorduk.
Daha 1 senedir konuşup gorusuyoruz.
Ama bizim aramızda husumet yoktu.
Ben k.v gorusmedigimden hepsiyle koptum.
Ama ne bilim unuttum ya.
Elimden gelen desteği yapmaya calisiyorum suan.
Ama seviyemi korurum yine.
Yani bana karismalarina vs izin vermem.
Şuan herkes bana cok yapıcı yanaşıyor.
Bende elimden geldiği kadar iyi olmaya calisiyorum.
Selam tahlilleri aldim.
Benim Dvit biraz yukselmis.
Damlaya devam.
Oğlumunda dvit. Düşük onada damla verdi.
Iyi kolestrolu düşük cıktı.
Bu da karacigerde yağlanmaya falan sebep olabiliyor.
Yağlı şeyler abur cuburu kesicez.
Bir de kanı biraz düşük 2 kutu ilaç verdi.
Hepsine 18tl odedim.
Şekerden cok korkuyordum çünkü maşallah iştahlı ve biraz kilosu var.
Çok şükür şeker cikmadi.
Pazar günü eltim kuran okutacakmis.
Ona cagirdi.
Bende bi isteğin var mi dedim cay ve pasta börek yapacakmis.
Erken gelirsen birlikde yaparız dedi.
Pazar günü cok erken gelemem geç uyanıyorlar kahvaltı falan 12 den once gelemem dedim.
Evde yapar getiririm dedim.
Cupcake, tuzlu ve tatli kurabiye yapicam.
O da ne yaparsa artik neler yapacagimi söylerim.
O da ona göre yapsin.
Ben uzerime düşeni yapimde.
Varsın yine kötü diyen desin.
Sormasam olmazdı.
Gelirken pasta susu(cupcakeler icin)
Vanilya, kabartma tozu, taze fasulye aldim.
8tl ödedim.
Yemek yapmam gerek.
Ortalık toplicam.
Ancak geldim oturdum.
Sıcaktan da bisi yapılmıyor ya.
Tmm cnm at okuyayımYa Şâhid, Ya Basir nazar esmasidir canim.
Ama ben nazar duası okuyorum sana ig. Atarim.
Hergün okuyorum.
Canım nette okudumnas felak ayeltel kürsü oku bol bol birde oku suya üfle suyundan içir
esmada bilmiyorum internete yaz çıkar
hmm güzel soru, ben bu topikle neler öğrendim, ya da neler aldım bi özet geçim.. arada bahsederim ama madem sormuşsun yine yazim.. biz evlenince düğünüzümü, eşalarımızı altınları falan eşimle ikimiz aldık, doğal olarak yüklü borca girdik. kazandığımızdan çok az birşey kalıyordu her ay. borçlarımızı bitirdik. düğün altınlarıyla ( ailemin aldığı hariç) araba aldık. sonra ev almaya karar verdik, arabayı düşük model bi araba iki yıl önce palio 17 bine. aradaki farkı ve benim ailemin bana aldığı altınları ve de babamdan da döviz borç alarak evin yarısını peşin verdik, kalan yarısını ayda 930 tl ödeme şekliyle 8 yıla kredi çektik.. biz yine az az birikim yaparak arabamızın modelini biraz daha büyüttük. şuan clio marka aracımız var 38-40 bin ediyor.. babamın borcunu da biriktirmeye başladık. 3te 1 i birikti. yani şükürler olsun iyi gidiyoruz.. kredi kartımız evlendiğimizden beri her ay 500 tl ödeme oluyor. ondan da kurtulsak bereketini daha çok görürüz inşallah :)selam kız bu konu 2016 da açilmiş.. peki birkitirdiniz mi?
bişeyler aldiniz mi??
ben hala tutumluyum memurum ama 5 senelik kumaş pantolonumla işe gidiyorum..
kilo aldığım için diğer pantolonlarim siğmıyor. 70 kiloylen aldığım kumaş pantolonu hala gigyorum kilom 92
yeni pantolon alicam bide elbiseler felan..
çok şükür birikim yapabiliyoruz evim arabamiz da var. kaynanamin üst kata ev yaptırmayı düşünüyoruz bunu için baya para lazim...
çok mu cimriyim tutumlu muyum çözemedim... parayı zar zor harciyorum en ucuza kaçiyorum
teşekkür ederim evet haber verirsen sevinirim..Benimde beyazlar için deterjanım bitti eve dönünce tüm perdelerini yıkadım ondan oldu . Ariel çok güzel ama ben sıvı deterjan kullanıyorum birkaç yere bakacağım sanada haber vereyim olur mu . Bazen internetten alıyorum çok uyguna geldiği oldu göz atmak istersin belki
Canım bana da atar mısın?Ya Şâhid, Ya Basir nazar esmasidir canim.
Ama ben nazar duası okuyorum sana ig. Atarim.
Hergün okuyorum.
maşşallah kaç yıllık evlisiniz ?:)hmm güzel soru, ben bu topikle neler öğrendim, ya da neler aldım bi özet geçim.. arada bahsederim ama madem sormuşsun yine yazim.. biz evlenince düğünüzümü, eşalarımızı altınları falan eşimle ikimiz aldık, doğal olarak yüklü borca girdik. kazandığımızdan çok az birşey kalıyordu her ay. borçlarımızı bitirdik. düğün altınlarıyla ( ailemin aldığı hariç) araba aldık. sonra ev almaya karar verdik, arabayı düşük model bi araba iki yıl önce palio 17 bine. aradaki farkı ve benim ailemin bana aldığı altınları ve de babamdan da döviz borç alarak evin yarısını peşin verdik, kalan yarısını ayda 930 tl ödeme şekliyle 8 yıla kredi çektik.. biz yine az az birikim yaparak arabamızın modelini biraz daha büyüttük. şuan clio marka aracımız var 38-40 bin ediyor.. babamın borcunu da biriktirmeye başladık. 3te 1 i birikti. yani şükürler olsun iyi gidiyoruz.. kredi kartımız evlendiğimizden beri her ay 500 tl ödeme oluyor. ondan da kurtulsak bereketini daha çok görürüz inşallah :)
bende durum bu :)
teşekkür ederim evet haber verirsen sevinirim..
Canım biz 2015 ekim de evlendik. Eşimin kazancı 2000 benim 3000. Toplam 5000.bazen mesai yaparsa 2500 û falan.buluyor. inan ev hesapta yoktu. Benim büyük abim biraz heveslendirdi, bi eve girin sıkistığınızda biz varız destek oluruz falan dedi. Burda da o dönemde evler uygundu. Yine de kendimizi riske atmadık özel sektörde çalışıyoruz birimizin maasi ile ödensin diye düşünüp evin kredisini uzun yıllara çektik. Cok da iyi oldu. Dün 17. Ev taksidinu ödemişiz bile :)maşşallah kaç yıllık evlisiniz ?:)
peki aylık kazanciniz ne kadar masraflar ne kadara gidiyor elinize ne kadar kaliyo:) (çok soru sordum kusura bakma:)
almak istediğiniz bir hedefiniz varsa ona göre birikim yapmışssınız mesela ev almak istemişsin ev için birikmişsin bu çok güzel:) tebrik ederim 2016 bu yana birikm yapanlara ne aldıklari merak ettim:)
bende 2014 te evlendiğimde bi evim vardi. bekarken aldim. onun borcunu ödedim 2017 de bitti şükür.
2015 son aylarda araba almişiz .. onu borcu da bu sene son ylarda bitecek çok şükür.
eşim ocakta rahatsizliği yüzünden işten ayrıldı. o günden bu yana işsiz tanzimatini da aldi şükür. allahin izinyle iş kurmak istiyo bakalım. bi yere işe girecek. agustosta felan.
evde tek maaşla geçiniyoruzAllaha çok şükür gül gibi gidiyo. :) birikim de yapabiliyoruz bu şekilde:)
hesap yapmak çok güzel ama eşim bende daha iyi hesap yapar. ay sonuna göre iyi değerlendirmesini bilir .
Sizin peki gelir.durumu nasıl. Tek maasla gul gibi geçinme sırrını bizimlede paylassaniz. Benim için de fikir olurmaşşallah kaç yıllık evlisiniz ?:)
peki aylık kazanciniz ne kadar masraflar ne kadara gidiyor elinize ne kadar kaliyo:) (çok soru sordum kusura bakma:)
almak istediğiniz bir hedefiniz varsa ona göre birikim yapmışssınız mesela ev almak istemişsin ev için birikmişsin bu çok güzel:) tebrik ederim 2016 bu yana birikm yapanlara ne aldıklari merak ettim:)
bende 2014 te evlendiğimde bi evim vardi. bekarken aldim. onun borcunu ödedim 2017 de bitti şükür.
2015 son aylarda araba almişiz .. onu borcu da bu sene son ylarda bitecek çok şükür.
eşim ocakta rahatsizliği yüzünden işten ayrıldı. o günden bu yana işsiz tanzimatini da aldi şükür. allahin izinyle iş kurmak istiyo bakalım. bi yere işe girecek. agustosta felan.
evde tek maaşla geçiniyoruzAllaha çok şükür gül gibi gidiyo. :) birikim de yapabiliyoruz bu şekilde:)
hesap yapmak çok güzel ama eşim bende daha iyi hesap yapar. ay sonuna göre iyi değerlendirmesini bilir .
Bizimde hedefimiz ev ve arabaydı bu süre içinde aldık. Yeni hrdef krediyi bitirip araba modelini yükseltmek.maşşallah kaç yıllık evlisiniz ?:)
Ha bu arada 2015 ekimde evlendik ama evi 2017 şubat ayında aldık.maşşallah kaç yıllık evlisiniz ?:)
Öncelikle cok üzüldüm.Kızlar bebegimdeki sorun yüzünden yatışımız ywpildi cocuk hastwnesine.
Ameliyat veya kemoterapi kararı için bekliycez takip altında ..
Ben sezaryanliyim diye yanımda iki gün birinin kalmasına izin verdiler. Bu kişi iv oldu.
Ama ben istemedim.
Her isimi kendim görüyordum . Üstüne üstlük burda sözde benim canım dediği torunu acı çekerken milletle çay keyfi yqpiyodu.
Neyse yattı benle.
Yapacak sözde. Ama millete telefonda dert anlatıyor. Bu zamana kadar halimizi hatırımızı sormayan insanlara bile yok gelinin sütü yok bir damla bile. Çocuk ac. Diyor.
Oysa mama veriyoruz.
Rahatsız olduğumu söyledim. Yok başladı hakarete. Hemşire de duymus odama geldiler.kv onlarada yürüyünce güvenlik geldi. Sonra kendince anlattı. Ben olay büyümesin eve yansıcak diye eve gönderilmesiin dedim.
Sonra işte hastalarda şikayet etmiş. Hoca geldi. Esimi çağırdılar. Bu süreçte asla eşimle konuşmadımbaya aradi.ağlamaktan kendime gelemedim...
Doktor bebeğimiz sıkıntılı böyle yapmayın falan dediyse de psikolojisi bozuk diye insanlara tanıttığı ben oldum.
Neyse eşim geldi. Hemşireler girmeden konuştu. Eşimde haklisin biliyorum ama şu sabi için kendi ağrılarım için he de geç dedi. Babam haddini bildirir dedi.
Kv yide alıp gitti. Kv herkese saydırdı. Bu kız eşiyle bosanirsa hoşuna mı gitcek. Sisi şikayet edicem. Bu çocuğa bişey olursa görürsünüz. Tarz-ı konuştu.
Doktor bile ameliyatlisin niye yakının koşturmuyor dedi.
O kadar ağladığıma pişmanım ...
Bebeğimin rizikiyla oynadı..
Ağrılarım desen bini bin para..
Anneme babama kardeşime bile saydırdı.
Yarinda görümcem gelcekmis yanıma ama yine istemedim eşimde olsun o dha anlyisli dedi.
Keşke yanımda kalcak birileri olsaydı...
Öncelikle cok üzüldüm.
Bebegindeki sıkıntı ne?
Sen nasıl şeyler yaşıyorsun böyle ya.
Esin azicik yanında sana destek olsa hic birini yaşamazsın.
Bebeğin icin sakin olmaya calis.
Onu düşün.
Bol dua et.
Lohusasın ve bebeğinin sana ihtiyacı var.
Allah sabır, şifa versin canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?