Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aaa çalışıyorsa tamam bende yardımcı olurum tabi haklısın . Ben biraz kindarım bana yapılan birşeyleri unutmakta güçlük çekiyorum
Gercekden ben kendimi cok kindar zannediyordum.
7 yıldırda konusmuyorduk.
Daha 1 senedir konuşup gorusuyoruz.
Ama bizim aramızda husumet yoktu.
Ben k.v gorusmedigimden hepsiyle koptum.
Ama ne bilim unuttum ya.
Elimden gelen desteği yapmaya calisiyorum suan.
Ama seviyemi korurum yine.
Yani bana karismalarina vs izin vermem.
Şuan herkes bana cok yapıcı yanaşıyor.
Bende elimden geldiği kadar iyi olmaya calisiyorum.

Ya senin sorun kv ile diğerleri ile birşey olmadığı için böyle olmanız şuan normal bence

geçmiş olsun
allah kabul etsin
isteyen kötü desin sen iyi niyetin ile sorup yapıyorsun çok büyük sevap ,allah görüyor

hmm güzel soru, ben bu topikle neler öğrendim, ya da neler aldım bi özet geçim.. arada bahsederim ama madem sormuşsun yine yazim.. biz evlenince düğünüzümü, eşalarımızı altınları falan eşimle ikimiz aldık, doğal olarak yüklü borca girdik. kazandığımızdan çok az birşey kalıyordu her ay. borçlarımızı bitirdik. düğün altınlarıyla ( ailemin aldığı hariç) araba aldık. sonra ev almaya karar verdik, arabayı düşük model bi araba iki yıl önce palio 17 bine. aradaki farkı ve benim ailemin bana aldığı altınları ve de babamdan da döviz borç alarak evin yarısını peşin verdik, kalan yarısını ayda 930 tl ödeme şekliyle 8 yıla kredi çektik.. biz yine az az birikim yaparak arabamızın modelini biraz daha büyüttük. şuan clio marka aracımız var 38-40 bin ediyor.. babamın borcunu da biriktirmeye başladık. 3te 1 i birikti. yani şükürler olsun iyi gidiyoruz.. kredi kartımız evlendiğimizden beri her ay 500 tl ödeme oluyor. ondan da kurtulsak bereketini daha çok görürüz inşallah :)
bende durum bu :)

teşekkür ederim evet haber verirsen sevinirim..

maşşallah kaç yıllık evlisiniz ?:)
peki aylık kazanciniz ne kadar masraflar ne kadara gidiyor elinize ne kadar kaliyo:) (çok soru sordum kusura bakma:)
almak istediğiniz bir hedefiniz varsa ona göre birikim yapmışssınız mesela ev almak istemişsin ev için birikmişsin bu çok güzel:) tebrik ederim 2016 bu yana birikm yapanlara ne aldıklari merak ettim:)
bende 2014 te evlendiğimde bi evim vardi. bekarken aldim. onun borcunu ödedim 2017 de bitti şükür.
2015 son aylarda araba almişiz .. onu borcu da bu sene son ylarda bitecek çok şükür.
eşim ocakta rahatsizliği yüzünden işten ayrıldı. o günden bu yana işsiz tanzimatini da aldi şükür. allahin izinyle iş kurmak istiyo bakalım. bi yere işe girecek. agustosta felan.
evde tek maaşla geçiniyoruzAllaha çok şükür gül gibi gidiyo. :) birikim de yapabiliyoruz bu şekilde:)
hesap yapmak çok güzel ama eşim bende daha iyi hesap yapar. ay sonuna göre iyi değerlendirmesini bilir .

Canım biz 2015 ekim de evlendik. Eşimin kazancı 2000 benim 3000. Toplam 5000.bazen mesai yaparsa 2500 û falan.buluyor. inan ev hesapta yoktu. Benim büyük abim biraz heveslendirdi, bi eve girin sıkistığınızda biz varız destek oluruz falan dedi. Burda da o dönemde evler uygundu. Yine de kendimizi riske atmadık özel sektörde çalışıyoruz birimizin maasi ile ödensin diye düşünüp evin kredisini uzun yıllara çektik. Cok da iyi oldu. Dün 17. Ev taksidinu ödemişiz bile :)
Ben bekarken cok savurgandim esimle tanistiktan sonra düzene girdim diyebilirim. Cok şükür hayatımdan israfı çıkararak paramızın bereketini gördük. Bir ay sonra tek maaşa düşeceğiz iste o zaman cok sıkışacağız gibi. Rabbim büyük 4 ay eşimin maaşı tek olacak ve malesef az miktar. Bi sekilde idare edeceğiz. Baktık olmuyor babama olan borç için biriktirdigimden tırtıklarız. Evde idare ettirmem gerek herseyi.

Sizin peki gelir.durumu nasıl. Tek maasla gul gibi geçinme sırrını bizimlede paylassaniz. Benim için de fikir olur

Bizimde hedefimiz ev ve arabaydı bu süre içinde aldık. Yeni hrdef krediyi bitirip araba modelini yükseltmek.
Bir sonraki hedef yatırımlık ev ya da arsa

Ha bu arada 2015 ekimde evlendik ama evi 2017 şubat ayında aldık.

Kızlar bu aksam avm ye gideceğiz, kac zamandır erteledigim alışverişi yapacagim. Annem 200 tl vermişti bebis icin birseyler al diye. Onu kartla yaptım. Bu 200 bende kaldi, lcw ye gidip kendime gebe iç çamaşırı alacağım.bir de rahat bi gebe kumaş veya keten pantolon bulsam benden mutlusu olmaz. Bu limiti geçemem çünkü toplam 300 tl var bende. Kalan 100 benim maaşa kadar idare etmeli beni.

Kızlar selam.. alisveris için çıkmıştım yeni geldim eve. Eşimle dışarda once yemek yedik, uzun zamn olmuştu dışarda yemeyeli,35 yemeğe verdik. Ben lcw dan bi pantolon ve üst aldim 85 tl, eşim ödedi, ordan pentiye girdim gebe alt iç giyim aldim 1 tane 9 tl. Doğum icin hastanede giymek icin yani pijama takimi baktim cok pahaliydi 150 civarı hepsi. Neyse almadim tam çıkıyordum çıkışa yakın kampanyalı ve cok güzel pijama takimlari vardi ordan aldim 40 tl. Tam istediğim gibiydi. Ordan baska lcw magazasina gittik, bi uzun elbise tarzi gecelik aldim belki lazim olur diye 40 tlydi ama kasaya gelince 20 tl dedi, etiket yarisi yani buna da cok sevindim :) sonuc olarak ayırdığım 200 tl bütçeden 70 tl harcadim. Esim digerini karşıladı paramla yeni bi zula basladim :)

Esimin maçı vardi bizde annem kardesim falan takildik pesine sahile birak bizi dedik.
Yakındı sahile oynayacakları yer.
Çok iyi geldi deniz havası yosun kokusu ozlemisim.
Oturduk epey kayalıklarda
Oturup bisi yemicektik falan ama oglum tabiki dışarı cikarda yemeden döner mi.
Köfte ekmek istedi.
Cafe tarzi bir yerde yine deniz kenari oturduk.
Köfte ekmek ayran içti ben cay ictim.
Annemlerde yedi kardesim ödedi.

20tl almistim esimden üzerinde dursun diye zulama kaldi.

Gündüz sıcak aksam dışarı çıkmalar iyi geliyor.

deniz havasi cok guzel otle bir sehirde yasamak güzel

ben de tok olsam bile cocuk gibi illaki orda bir sey yemeliyim

Kızlar bebegimdeki sorun yüzünden yatışımız ywpildi cocuk hastwnesine.
Ameliyat veya kemoterapi kararı için bekliycez takip altında ..
Ben sezaryanliyim diye yanımda iki gün birinin kalmasına izin verdiler. Bu kişi iv oldu.
Ama ben istemedim.
Her isimi kendim görüyordum . Üstüne üstlük burda sözde benim canım dediği torunu acı çekerken milletle çay keyfi yqpiyodu.

Neyse yattı benle.
Yapacak sözde. Ama millete telefonda dert anlatıyor. Bu zamana kadar halimizi hatırımızı sormayan insanlara bile yok gelinin sütü yok bir damla bile. Çocuk ac. Diyor.
Oysa mama veriyoruz.
Rahatsız olduğumu söyledim. Yok başladı hakarete. Hemşire de duymus odama geldiler.kv onlarada yürüyünce güvenlik geldi. Sonra kendince anlattı. Ben olay büyümesin eve yansıcak diye eve gönderilmesiin dedim.
Sonra işte hastalarda şikayet etmiş. Hoca geldi. Esimi çağırdılar. Bu süreçte asla eşimle konuşmadımbaya aradi.ağlamaktan kendime gelemedim...
Doktor bebeğimiz sıkıntılı böyle yapmayın falan dediyse de psikolojisi bozuk diye insanlara tanıttığı ben oldum.
Neyse eşim geldi. Hemşireler girmeden konuştu. Eşimde haklisin biliyorum ama şu sabi için kendi ağrılarım için he de geç dedi. Babam haddini bildirir dedi.
Kv yide alıp gitti. Kv herkese saydırdı. Bu kız eşiyle bosanirsa hoşuna mı gitcek. Sisi şikayet edicem. Bu çocuğa bişey olursa görürsünüz. Tarz-ı konuştu.
Doktor bile ameliyatlisin niye yakının koşturmuyor dedi.

O kadar ağladığıma pişmanım ...
Bebeğimin rizikiyla oynadı..
Ağrılarım desen bini bin para..

Anneme babama kardeşime bile saydırdı.
Yarinda görümcem gelcekmis yanıma ama yine istemedim eşimde olsun o dha anlyisli dedi.
Keşke yanımda kalcak birileri olsaydı...

Öncelikle cok üzüldüm.
Bebegindeki sıkıntı ne?

Sen nasıl şeyler yaşıyorsun böyle ya.
Esin azicik yanında sana destek olsa hic birini yaşamazsın.

Bebeğin icin sakin olmaya calis.
Onu düşün.
Bol dua et.
Lohusasın ve bebeğinin sana ihtiyacı var.

Allah sabır, şifa versin canım.

Karaciğerinde kayısı kadar tümör varmış..
Tedavisi için şuan kemoterapi ya da ameliyat deniliyor yapılmazsa kalp yetmezliği veya kanaama yapabilirmis...

Eşim dün gerçekten anlayışlı davrandı ama kv. Kendisini ne sanıyor hala çözemedim .
Yalan yere yemin etmek insanlara işini halletiremeyince bağırmak çağırmakta onda var malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…