Küçük Düşün Büyük Olsun!

Sizin peki gelir.durumu nasıl. Tek maasla gul gibi geçinme sırrını bizimlede paylassaniz. Benim için de fikir olur
canım senden tek maaşla nasıl geçinilir, tüyolar bekliyorum :)
tek maaşla nasıl geçinir tüyolar vericem.:)
eşim işsizlik maaş aliyo.. 700-800 gibi..
bide kira gelirimiz var 500..
benim maaşım 3000 civarinda...
aylık 500 lira araba borcu ödüyorum...
elektirk su doğalgaz derken mühtelemen gii gidiyo. bu yaz doğalgaz yok 100-150.
bide alışveriş yapıyoruz nette.. bişey aliyoruz onda 1000 arasi gidiyo.
market alışverişi aylık 500 civari .
araba benzin var 300
ay sonuna kadar ne kadar maaş kalirsa kira ve eşimin işsizlik maaşını bankaya atiyorum. bölece geçiniyoruz.
aslında harcamalara dikkat edersek kalir para.. arada bi kıyafet aliyorum oda 1000 içinde.

Merhaba
B Bugunneselibirgun üzülme ne olur hepsi geride kalır bebegine sarıl güçlü olmaya çalış

Ben annemide alıştırdım bazı şeylere, misafir geldiğinde çok bol ikram sever, ama artık bize ek menü olacak kadar ayırıp hepsini pişirmiyor mesela köfte yapacaksa 10 tane kadar ayırıyor, böylece ya çok az artıyor, yada tamamen taze taze bitmiş oluyor sürünmüyor.

Marketlerde dikkatini çekenleri bana sorup indirimli alıyor
Eskiden işi hallolsunda neresi olsun alırdı.
Yazlık hazırlıklara başladım, çalışınca tasarruftan çok bahaneyle kolaylık olur hazır olur diye gayret ediyorum
Dün pazarda yerli bamya 20 TL dedi aynı tezgahın domatesini almak için döndüm, başka birine ağız hareketleri ile 15 TL dedi, bunu biraz gizli yapın bence dedim, bana 20 diyorsunuz yanımda ne yapıyorsunuz 3 kilo alacaktım dedim.
Hemen vereyim dedi, yok o geçti artık dedim.
Ben devamlı müşterilerime öyle yapıyorum siz bilirsiniz dedi, ztn ben bilicem, ama sizde hatanızı bilin dedim. Sinirden kıpkırmızı oldu.
Sonra yaşlı bir teyzeden 15 e aldım, iş yerine geldim 1o TL ye sabah toplayıp getiren varmış, ilçe grubuna baktım 8 TL dediler

Çok geçmiş olsun canım çok üzüldüm

Bu kadar üzüntü stres bebeğe yansımış galiba.Moralini yüksek tut rabbim şifasını versin bebişin.En başında teşhis etmeleri iyi olmuş vardır bunda da bir hayır tedavi ile düzelir.bunlar eşine ders olur da düzelir bundan sonraki hayatın güzel geçer inşallah

İyi yapmışsın canım

43 mü 46 mi ne yaşında cnm

Okulun bitmesine 2 yıl var ama ben kv. 'ye teslim edip gidemem bebeği sanirim güvenmiyorum ona.
cok genc cnm benim kv evlendigimizde 44 yasindaydi ben kiskancligindan hirsindan illalah dedim.

okulunun bitmesine cok var aciktan mi okuyorsun
bebekle kolatlik diliyorum

B Bugunneselibirgun , Cok ama cok gecmis olsun. Allah bebegine sifa versin , Insallah smeliyat ya da kemiterapi almadan bu rahatsizligindan kurtulur
Allah sana da sabir versin.
Ben senin yerinde olsam o kaynanaya resti cekerim ve kendi basima herseyi yaparim. Ki zamaninda yaptimda.

Bebegin rahatsiz, Bu insanlar gelip tepende bir sürü laf edip hem seni hem bebegini strese sokuyorlar. Bebeginle yanliz kalmalisin ki, bebek strese girmesin, senin kokunu, sakinligini onu sevdigini, yaninda oldugunu hissetsin. Hem bebege ve hem kendine en saglikli ortami yaratirsan emin ol bebegin daha cabuk toparlanacaktir.
Kimsesisizim yapamam deme, yaparsin hem kendine hem bebegine gün gibi bakarsin. Ve kimseyi cekmek, hakeretlerini dinlenek zorunda degilsin. Bu gidise bi dur de ve bebegini saglikla, sihhatle mutlulukla büyüt Insallah. Okurken o kadar üzüldüm ki, o kaynanayi alip camdan atasim, kocana da ne varsa slyleyesim geldi. ..hakkinizda hayirlisi olsun.

Şimdi kızlar size danışmak istediğim bir durum var

benim borcum var 2.200 tl kredi ve kart borçlarının toplamı
Nakit 2.150 tl var.

Şimdi borçlarımın tamamını kapatıp kurtulsam mı
yoksa parayı birikimemi atsam borçları taksit ödemeye devam mı etsem.

ayrıca ev kredi ve bazı ödemelerim var şuan elimde az para kalıyor.

cok genc cnm benim kv evlendigimizde 44 yasindaydi ben kiskancligindan hirsindan illalah dedim.

okulunun bitmesine cok var aciktan mi okuyorsun
bebekle kolatlik diliyorum
Örgün canım
Amin canm sagolasin

Ya ben gelme de dedim

Yapma da dedim

Bu sefer de farklı şeyler çıkarıyor.
Yanımda istemediğimin farknda zaten
O yüzden kinleniyor ya

Bence borcunuzu ödeyip yükü üstünüzden atın. Sonra birikime devam

B Bugunneselibirgun canım sana okurken o kadar dua ettim ki . Allah yardımcın olsun üzülme demek kolay ama sen artık bir annesin güçlü olmalısın. Hep bebeğini ve kendini düşün duyma başkasını kim ne derse desin .

Ve şunu unutma anneyle bebek arasında en önemli bağ 0 2 yaş arası kuruluyor. Güvenli bağlanma deniyor buna . Sen hep guclu bi sekilde onun yaninda ol. Saril sakinlestir psikolojik acidan bu onun icin cok önemli. Bebekler annelerine bir emanet aslında . Sen bol bol dua et inşallah bu günler gelir geçer.

Son düzenleme:
eğer asgari borç değilde tamamını ödyorsan aylık taksitin bence kalsın
taksitleri gününde öde faiz binmiyor zaten

allah bereket versin canım.. bi tek maaşla kalsak eşimin maaşıyla yani, miktarı çok az ve evkredisi de var.. muhtemelen çok daha fazla sıkışacağız. hayırlısı olsun bakacaz görecez..
canım ben olsam borcu taksitle ödemeye devam eder elimdeki parayla altın alırdım.. borcu kapatınca 50 tl düşüyor ama orası devam etse taksitle, alacağın altın daha fazla kazandırır sana, daha karlı olur.. bereketli olsun şimdiden :)

bu ay bekleyeyim o zaman.
krediyi kapatırım kalan parayla altın alırım
kredi kartını taksitlerini ödemeye devam edebilirim eylülde bitecek borcu...

bende araba borcu bitirme derdindeyim.
yapmak istediğim şu an üçüncü ev yaptırmak..
bide kilocuklar vermek... ( menümü abartiyorum konu yeri burasi olmadığı için detaya giremiycem )
almak istediğim şey varsa aliyorum çok şükür

1 aydır kasıklarımda yeğ bezesi gibi birşey çıktı 2 yerde var.İşlerin yoğunluğundan bugün gelebildim özel bir hastanede yatıyorum şimdi operasyona alacaklar.Lokal anestezi ile alacaklar uyutmadan.İnşallah temiz çıkar patoloji yapıyorlar aldıkları bezeyi.5 ay önce de meme usg çekilmiştim.Doktor yılda bir baktırmak lazım ama annemde göğüs kanseri olduğundan 6 ayda bakalım zamanı gelmiş dedi.Usg de çekildim iyi dedi çeken kişi korkulacak bişey yok dedi.Bakalım doktorum yorumlar sonucu.

geçmiş olsun inşaallah tahillerin temiz çikar.
ben hiç baktirmadim meme usg felan..
bendede değişiklik var ama bilmiyorum kızımı emzidrmeyi yeni biraktim. anlayamadim sertlik oluyor bende süt var iye düşünüyorum

Bereketli olsun canim.
Zula candır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…