Küçük Düşün Büyük Olsun!

M maviduvar1 elmaları küçük küçük doğra. elma başına 1 yemek kaşığı olacak şekilde şeker ilave et. elmaların çok ortalama hesapla ona göre. şekerle 3-4 saat beklet böylece elmalar suyunu salar. sonra kaynamaya al içine öubuk tarçın at. hafif bi kıvam alınca olmuş oluyor. öok kolay ve enfes. kavanozlara doldur 2 yıl hiçbişey olmaz

ikisi de böcükçüm:)) yani herşey çok pahalı ve harcamayı bilmiyoruz. en azından kendi adıma öyle:) maaşını alır almaz hemen bi kısmını mesela işte 200 lira bi kenara ayırsan? bişeyin taksidini öder gibi. sonra unut onu.

Ayiriyorum canim fakat ay sonuna para kalmiyor eksiden cekmek yerine o ayirdigimdan almak zorunda kaliyorum.
Ben anlamiyorum eriyip gidiyor.o yuzden birikim yapanlara hayranim dikkatle okuyorum nerede hata yapiyorum diye.
Cok kiyafet almam.alirsam kaliteli alirim sezon sonlarini takip ederim kuafore cok harcamam bir luksum sigara bu paralar nereye gidiyor bilemedim.
Hergun minumum 30 tl bi sekimde harcaniyor sifir harcama cok nadir.
Hani arkadas yazmis komsusu ev yazlik almis helal olsun bana gore o komsu orta olcekli bir ulkeyi tek basina yonetebilir:)
Cidden yakindna tanimak isterdim nasil basariyor hella olsun.

öyle çok bi gezmelerin de yok galiba. her harcamanı not al. gün sonunda bak nerde harcamalar gereksiz

Çok eğekkr ederim
Az Bi kısmıyla deneyeyim. Bakalım becerebilecek miyim

M maviduvar1 aslinda elma dayaniklidir bütün kis birsey olmaz.Ama illaki tüketmek isterim dersen herseyin elmalisini yspican elmali kek,elmali kurabiye gibi ...haftasonu kahvaltisi pankek yanina elmali sos yapabilirsin.bir iki elmayi dograyip az seker ve tarcin ilavesiyse bisirsen yetiyor. Recel deviyorsaniz recel yapilabilir . Recelin ölcüleri var iki kilo meyveye bir Kilo seker diye .Ben gecenlerde erikleri recel yaptim ama cok tatli olmasin diye cok Az seker koydum mesela. Recel kaynayinca en son limon koyman lazim .Ben de pek tecrübeli sayilmam ama zor birsey degil yaparsin sen

Ya kizlar masslah cok maharetlisiniz boyle tarifler verirken sizler ben kendimi cok eksik hissediyorum.
Yemeklerim guzel olur ama pasta tatli hic beceremiyorum.

merhaba arkadaşlar
bugün çok harcadık 112 pazara gitmiş bu gün Eşim gitti o pek bakmaz fiyata hatta bir yerden alır çıkar hepsini, bu sene hep o gidecek gibi haftaya cuma günleri kursum var çıkıştada karanlık olur eşim gider o yüzden yani pazardan pek tasarruf yapamıyacağız)

birazda fazla aldık 2 kilo fasulye dolaba atmak için
1 kilo kırmızı biber
6 kilo patlıcan közlenip dolaba koymak için
10 kilo domates sos yapmak için
ay bu hafta son bitti artık kışlık mışlık yapmam
zaten yapmaya zamanımda olmaz

bunun dışında 5 tl mangal kömürü
7 tl yumurta
4 tl ekmek
8 tl markerten havlu peçete ve peçete
5 tl kavanoz

bayağı para harcamışız bu gün, fasulye ve sosun bir kısmını yaptım yatılı misafirim olunca gerisini yapamadım yarın artık közleme işleri, ve sos yaparım

bir yudum mutluluk geçmiş olsun
M maviduvar1 bizde de var biraz elma dayanmaz buralarda bende bu gün aynı şeyi düşündüm
bir kasa gelmişti biraz bakıcıma verdim biraz amcamlara götürdüm
biraz var gerçi biz çok seviyoruz ama sanki hafiften yumuşamaya başlamışlar
çok yumuşayınca da yenmez

çok yorgunum kızlar iş
üstüne misafir
üstüne kışlık hazırlık bittim belim ağrıyor valla
gideyim de yatayım
benim civcivler sabah erkenden kalkar
herkese iyi, geceler tatlı rüyalar

M maviduvar1 canım benımde cok elmam vardı ben kaynattım yaptım 3 kavanoz falan cıktı
mis gıbı oldu tavsıye ederım arkadaşlar tarıf vermiş
benımkıde onlara benzıyor ama ıstersen bende yazabılırım
kolay gelsın

@guldanee komşun kac yasında? sanırım yaşlı
vallahı ne varsa yaşlı teyzelerde var
benım annemde hıcbırseyı zıyan etmez
sut kaynatır sut tenceresının dibi tortu tutar ya onu bıle şeker atar ekmekle sıyırır
cok yokluk gordük zamanında der hep
ama şimdi ıkı evı bır yazlıgı bırde küçük bahcesı var Allah daha da arttırsın

bız onlar gıbı olamayız sanırım ben gezmeyı cok sevıyorum
hemen bıraz param olsun gezmeye ayırıyorum

bugun dısarı cıkmıştım bıara gıttıgım cadde de bır suru magaza var(dünde aynı şeylerı yapmıştım)
Allahım nasıl albenılıler. gel gel dıye hepsının kapıları agzına kadar acık ama yok hayır almayacagım soz vermıstın amelıa unuttun mu dedım
spor ayakkabıya ıhtıyacım vardı
bı ayakkabı dükkanı cakma spor ayakkabı satıyor 50 tl
(benım suanda gıymedıgım topuklu bı ayakkabıya 150 lıra vermışlıgım var)
alsam mı dedım
ayagımdakıler cok eskıdi ama onumuz kış dedım spor ayakkabıyı kırk yılda bır gıyerım
o yuzden almadım ama burayı keşfettıgım ıyı oldu ocaga kadar kendıme sözum vardı
tutarsam odül olarak o ayakkabıları alabılırım belkı

bugunlerde tasarruf adına yaptıgım bişey var onu yazmak ıstedım
bız damacana suya 9,5 tl verıyoruz genelde de 50 kurusu almıyoruz gelen adama bırakıyoruz yanı 10 tl verıyoruz
yanı 19 lt 10 lıra
bimdekı 5 lıtre su 1,6 tl
20 kılosu 6,4tl yapar

yanı ben bımden su alsam ıkı haftada bır 3,6 kuruş kardayım
ayda 7,2
yılda 86,4 tl kardayım

cok bısey degıl ama yıne de o parayı cope atmadıgımı düşünürsem baya karlı bi iş
amma pinti cıktım bende ya

Ben her suyu icemiyorum ucuz olandan kucuk sise alip deneyin severseniz damacanayla alin bence alip icemezseniz para cop olmasin.
Ben ne zman biseyden kar edeyim desem elime yuzume bulastirma ozelligine sahibimde:)

ne olursan ol yıne gel
sloganımız bu
utanmana gerek yok bende cok harcadıgım zamanlar kendımı sorguluyorum gereklı mıydı dıye
gezmek bıle gereklı bence ruhumuz dınlenıyo
gereksız olursa kendıme kızıyorum
senınkı hangı kategorıde ?? ipeqbojuqu

Benimki gereksiz katagorisinde canim.
Ne aldin dersen hic birsey goze glrunur bisey yok ama parca parca harcadimda harcadim.sizleri okuyorum en azindan gida almissin.pazar cok tutmus ama goze gorunen biseyler var yani bend eoda yok ivir zivir.
Bu ay fena ekonomik krizdeyim.

kaç yaşındasın ipeqbojuqu calışıyordun bırde degıl mı?
ya bazen cok aşırı olmamak kaydıyla harcanabılır ya
bır arkadasına yemek ısmarlarsın
yada hedıye alırsın
yada cok begendıgın ıncık boncugu alırsın
hepımız almadık mı?
bazen cok sorgulamamak gerek zaten sen bılınclısın gerektıgınde sıkıp bırıktırıyorsun
bu bılınçte olmayabılırdınde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…