Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bisi sorcam Kuran-ı kerimi arapça degil de arapcanin türkçe kelimeler haline cevrilmisini(meali degil) okusak hatim sayılır mi?
Bilgisi olan var mı?

Bisi sorcam Kuran-ı kerimi arapça degil de arapcanin türkçe kelimeler haline cevrilmisini(meali degil) okusak hatim sayılır mi?
Bilgisi olan var mı?
gunaydın tatlım bu sekılde okuyanlara sahıt oldum ama hatım sayılırmı bılmıyorum
eger fırsatın varsa kısın her camide kurs acılıyor hemen ogrenecegıne yurekten ınanıyorum cok akıllı bırısın sen

Bilgisi olan var mı?
O şekilde hatim sayılmıyo diye biliyorum. Ben öğrenmeye çalışıcam bir an önce

Öncedende harfleri biliyorum cabuk öğrenirim sanirim.
Ya da bilmiyorum.
Şu antidepresandan sonra cok unutkan oldum.
1 duayı ezberlicem diye bile 100 defa okuyorum.

Ama kuranı hatim etmek istiyorum

Bütün süreleri ayetleri okumaya calisiyorum türkçeye çevrilmiş halde.
Her gün 1 yasin okuyorum 41 yasine tamamlicam inşallah.

Ama kuranı hatim etme isteğim var.
Utanıyorum o kurslara gitmeye kafam almazsa.
Böyle unutkan biri değildim ben.
Zehir gibiydi aklim.
Antidepresandan sonra hafızamı cok zorlar oldum.

Bir bilenden mi öğrensem kendi kendimemi zorlasam kendimi öğrensem kışın bilemedim.

sen yaparsın canım bence öğren çok şükür biliyorum annem her yaz camiye gönderirdi

Öncedende harfleri biliyorum cabuk öğrenirim sanirim.
Ya da bilmiyorum.
Şu antidepresandan sonra cok unutkan oldum.
1 duayı ezberlicem diye bile 100 defa okuyorum.

Ama kuranı hatim etmek istiyorum
kesınlıkle ck kolay ogrenırsın canım Allahın ıznıyle
bi kere okudunmu ınan tadına doyulmuyor, bnde devamlı okumaya artık dıkkat edıyorum yıllardr okuyorumda duzenlı okumuyodum cuma geceleri falan okuyodum
2002yılında ben bı sene boyunca her gün 1saat kuranı kerım ogreten komsumuz vardı ona gıtnıstım once ogrettı sonra her gun 1 sayfa 2sayfa ben ona okudum hatım ettık bırlıkte
suanda kuran kursları da bayanlara yonelık bu sekılde ılerlıyor

Cnmm Allah bagıslasın.Ben de 3 senedir ugrasan biri olrak,aklımın bir kösesinde hep var.Dogurmak değil ana olmak ,sokakta bir cocugun basını okşayabiliyorsan anasın sen.Benim bakışım bu.2 yiğenim var.Koynumda uyutuyorm inan.Kendimin olur olmaz bilemiyorum ama olursa da olmazsa da kabulum

selam kızlar.. sabah dolaba baktım da bizim buzdolabı baya boşalmış..
yine alışveriş bizi bekler..
gerçi bu akşam mantı yapayım diyorum, dondurucuda bi yemeklik mantım var, yoğurt da var.. yanına biraz salata turşu bu akşamı kapatır..
bi poşette mantar var, geçen gün temizledim doğradım işim çıkınca dondurucuya attım, onu da yarın akşam tavuk sote şeklinde değerlendiririm..
şurda iki dk haftalık menümü çıkarayım en iyisi.. sadece evdekilerle haftayı tamamlayabilir miyim acaba bi yazim bakalım ne çıkacak ortaya:)
salı: mantı salata turşu
çarşamba:kahvaltılık ortaya bi karışık kızarta ( eşimin maçı var ağır yemek yemiyor)
perşembe : mantar tavuk sote
cuma: dondurucuda lahmacun var yanına yeşillik veya salata, turşu ayran

ohh maşşallah eğer hastalık, gelen giden olmazsa menüm bu şekilde olur inşallah :) bu sayede dolap iyice sıfırlanır ve hafta sonu alışveriş yaparım..

Şuan tüm güneş Mutfakda :/
Allahım nefes alinmiyor Mutfakda.

Ben Taze fasulye yapim ve lahana sarim diyorum.
Mutfakda vakit geçiresim var bugün.
Hamur işinide bugün yapabilirim.
Evde cok isim yok cunku.
Bi supurge acarim yeter.

Valizi cikaricam ne koyacagimi hazirlamam gerek unuturum yoksa.
Aklima geldikçe koyarım icine.

Aiy takvimine gözüm ilişti ne çabuk geçiyor zaman..

Internette arapçayı öğreten programlar var canım. Çok da güzel öğretiyor. Isırıp oradan da öğrenebilirsin.
Bir de Allahın bizden istediği Kuran-i Kerimi anlayıp ona uygun yaşamamız. Bunun için meal ile okuyup bitirmek benim de hedefim. Elmalili hamdi yazirin mealini tavsiye ediyorlar genellikle

Tellicim Allah kabul etsin inşallah.
Ben ilkin hiçbirşey bilmiyordum. Latinceden arada Yaşın süresini okurdum. Arapçadan okuyanlara imrenirdim. Sonra öğretmen arkadaşlar öğreten bir bayan hoca bulunca onlarla öğrenmeyi nasip etti Allah çok şükür. O aralar namaza da başladım. Her gün okunması gereken tespihler diye internetten bulup onları yapıyordum. Bir-kac esma-ül husna da hayatıma girdi. O ara bir de borclaromiz çoktu. Peygamberimiz sav. In borç duası var ona başladım. 1 sene için de borçlar yavaş yavaş eridi bitti şükür.
Hep borçluyduk ve artık çare sadece Allah'tandi. Duama icabet etti şükür. Allahummekfini bi helalike an haramike ammen sivake idi sanırım. Her gün aklıma geldikçe okudum.
Allah'a yaklaştıkça sıkıntılarım bur bir gitti. Sonraki sene hergun yaşın vakıa amme tebareke cuma .... hepsini hergun okudum okudum. Rabbim herşeyi kolaylaştırdı.
Ondan sonraki sene okunması en iyi gelen süreyi baya araştırdım
Fatiha idi her derda deva... hergun 100 defa okumayı Rabbim kısmet etti.
Fatiha ile Allah'tan hergun beni doğru yola iletmesini istedim. O da bana bir tesbih nasip etti. 4 yildir yaptigim tesbihim..

hasan tahsın feyızlının feyzulfurkan ısmıyle gecen Kuran ı kerım mealını tavsıye ederım kızlar cok anlasılır bır dılle yazılmıs ben de o mevcut
tr_lelli cim sana da tavsıyemdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…