gunaydın tatlım bu sekılde okuyanlara sahıt oldum ama hatım sayılırmı bılmıyorumBisi sorcam Kuran-ı kerimi arapça degil de arapcanin türkçe kelimeler haline cevrilmisini(meali degil) okusak hatim sayılır mi?
Bilgisi olan var mı?
O şekilde hatim sayılmıyo diye biliyorum. Ben öğrenmeye çalışıcam bir an önceBisi sorcam Kuran-ı kerimi arapça degil de arapcanin türkçe kelimeler haline cevrilmisini(meali degil) okusak hatim sayılır mi?
Bilgisi olan var mı?
Öncedende harfleri biliyorum cabuk öğrenirim sanirim.gunaydın tatlım bu sekılde okuyanlara sahıt oldum ama hatım sayılırmı bılmıyorum
eger fırsatın varsa kısın her camide kurs acılıyor hemen ogrenecegıne yurekten ınanıyorum cok akıllı bırısın sen
Bütün süreleri ayetleri okumaya calisiyorum türkçeye çevrilmiş halde.
Her gün 1 yasin okuyorum 41 yasine tamamlicam inşallah.
Ama kuranı hatim etme isteğim var.
Utanıyorum o kurslara gitmeye kafam almazsa.
Böyle unutkan biri değildim ben.
Zehir gibiydi aklim.
Antidepresandan sonra hafızamı cok zorlar oldum.
Bir bilenden mi öğrensem kendi kendimemi zorlasam kendimi öğrensem kışın bilemedim.
kesınlıkle ck kolay ogrenırsın canım Allahın ıznıyleÖncedende harfleri biliyorum cabuk öğrenirim sanirim.
Ya da bilmiyorum.
Şu antidepresandan sonra cok unutkan oldum.
1 duayı ezberlicem diye bile 100 defa okuyorum.
Ama kuranı hatim etmek istiyorum
Cnmm Allah bagıslasın.Ben de 3 senedir ugrasan biri olrak,aklımın bir kösesinde hep var.Dogurmak değil ana olmak ,sokakta bir cocugun basını okşayabiliyorsan anasın sen.Benim bakışım bu.2 yiğenim var.Koynumda uyutuyorm inan.Kendimin olur olmaz bilemiyorum ama olursa da olmazsa da kabulumBen de zamanında çok çekmiştim bu isimleri ve benzerlerini Dua ettim olmadı demek istemiyorum. Ne dualar etmiştim. Şimdi bir kızım var tek eksiğim onu doğurmamış olmak. Ve her gün binlerce kez şükür ediyorum rabbime belki de etmiş olduğum duaların karşılığıdır.hayırlısı diye dua etmek en güzeli. Rabbim sana da en güzel şekilde tattırsın inşallah.benzer dıyguları geçmişte hissettiğim için paylaşmak istedim
Aiy takvimine gözüm ilişti ne çabuk geçiyor zaman..selam kızlar.. sabah dolaba baktım da bizim buzdolabı baya boşalmış..
yine alışveriş bizi bekler..
gerçi bu akşam mantı yapayım diyorum, dondurucuda bi yemeklik mantım var, yoğurt da var.. yanına biraz salata turşu bu akşamı kapatır..
bi poşette mantar var, geçen gün temizledim doğradım işim çıkınca dondurucuya attım, onu da yarın akşam tavuk sote şeklinde değerlendiririm..
şurda iki dk haftalık menümü çıkarayım en iyisi.. sadece evdekilerle haftayı tamamlayabilir miyim acaba bi yazim bakalım ne çıkacak ortaya:)
salı: mantı salata turşu
çarşamba:kahvaltılık ortaya bi karışık kızarta ( eşimin maçı var ağır yemek yemiyor)
perşembe : mantar tavuk sote
cuma: dondurucuda lahmacun var yanına yeşillik veya salata, turşu ayran
ohh maşşallah eğer hastalık, gelen giden olmazsa menüm bu şekilde olur inşallah :) bu sayede dolap iyice sıfırlanır ve hafta sonu alışveriş yaparım..
evet canım gerçekten geçiyor günler.. 30+2 olmuşum:) eskiden çok aktif olan ben ağır ağır hareket ediorum artık:) sezeryan olacağımı hesap edersek sanırım 8 hafta kadar zaman var..Aiy takvimine gözüm ilişti ne çabuk geçiyor zaman..
Internette arapçayı öğreten programlar var canım. Çok da güzel öğretiyor. Isırıp oradan da öğrenebilirsin.Bütün süreleri ayetleri okumaya calisiyorum türkçeye çevrilmiş halde.
Her gün 1 yasin okuyorum 41 yasine tamamlicam inşallah.
Ama kuranı hatim etme isteğim var.
Utanıyorum o kurslara gitmeye kafam almazsa.
Böyle unutkan biri değildim ben.
Zehir gibiydi aklim.
Antidepresandan sonra hafızamı cok zorlar oldum.
Bir bilenden mi öğrensem kendi kendimemi zorlasam kendimi öğrensem kışın bilemedim.
hasan tahsın feyızlının feyzulfurkan ısmıyle gecen Kuran ı kerım mealını tavsıye ederım kızlar cok anlasılır bır dılle yazılmıs ben de o mevcutInternette arapçayı öğreten programlar var canım. Çok da güzel öğretiyor. Isırıp oradan da öğrenebilirsin.
Bir de Allahın bizden istediği Kuran-i Kerimi anlayıp ona uygun yaşamamız. Bunun için meal ile okuyup bitirmek benim de hedefim. Elmalili hamdi yazirin mealini tavsiye ediyorlar genellikle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?