Küçük Düşün Büyük Olsun!

canım annemler ilçeye bağlı bi köyde oturuyorlar.. köy dediğim beldeydi eskiden.. büyük yani.. 1 saatlik yol :)
Ya o alışkanlık oluyor köy demek yani.
Ben de hep köye gidiyoruz diyorum köy dediğim deniz kenarı sahil kasabası iste adı köy :)
Bize köy yani.

1 saat varmis epey.

Yok canim sende mi starbuckscusun yoksa :) ?

yok ya öyle marka takıntım yoktur da, yeme içmeden hiç acımam.... hijyen ve kalite varsa dediğin gibi 2 liralık bir limonataya 10 lira veririm... :) öyle giysi, ev eşyası merakım yoktur ama, kaliteli yerlerde yeme-içmeye verilen paraya hiç acımam... benim de hassam noktam bu demekki… :)

ablalarım kardeşlerim.size bir şey sormak istiyorum.
şimdi bizim nissan marka bir arabamız vardı onu 80250 tl ye geçen sene kasımda aldık.iki ay önce borcu bittiğinde daha küçük bir araba aldık .bize kasko sigorta falan düşünce 25 bin tl kaldı.sizce bunu nasıl değerlendirebilirim.şuan tl hesabımda duruyor.benim gönlüm altından yana ama eşim dolar diye.bir yandan da 3 e bölüp altın ve dözvix de kalsın diyorum ama eşim yanaşmıyor.malum paramızın değeri baya düştü 25000 verip 5000 küsür dolar görmek eşimi biraz geriyor.

ne yapmalı ne etmeli bu işin içinden nasıl çıkmalı :) bu parayı hemen biryere yatırmazsam eriyip gidicek onu biliyorum

hayat o kadar pahalılaştı ki insanlara bir yerlerde oturup bi çay kahve içmek bile lüx geliyor artık. hafta başından beri evden getiryordum iş yerinde yemek için bugün getiremedim.az çorba bir arnavut ciğerine 18 lira ödedim. böyle olunca için gidiyor ya doysan doymadım ne yediğimiz de belli değil.en iyisi yorgun da olsam evde yapıp getirmek.az maliteyli birikiime katkılı daha ne olsun :)

Kesinlikle canim.
Menüye bakınca yiyesim varsada kaçtı.
O tatlı 10tl.
Malz. Alip yapsam 5tl kocaman mozik pasta yaparim.
Altı üstü bisküvi kako yağ seker.
Amann milletin bi boğazından kesemeyecegini biliyorlar.

Burdan bi arkadaşla boyle bir olayın muhasebesini yapmistikda ters düşmüştük o gün bugün gelmez kendisi ona itafendi.

Dolar öyle fakat dahada artacağını düşününce bana mantıklı geliyor.

Kesinlikle canim.
O tatlı 10tl.

kesinlikle...
bi de evde yaptığının ne olduğunu biliyorsun, bereketli oluyor.... dışarda ne kadar güvenilir yer olursa olsun, yine bi acaba oluyor.... para için insan sağlığını hiçe sayalı çok oldu maalesef....

Kesinlikle canim.
O tatlı 10tl.
öyle de 2 liralık maliyetli birseye ederinden fazla da verilmiyor işte :) ha evde yapamayacağın birşey olur amenna ama diğer türlüsü israfa giriyor :)

Bugün tembelligim uzerimde.

Spagetti yaptim.
Patatesli köfte yemeği yaptim.
Camasir astim.
Süpürgeyi çıkardım ama acayip useniyorum.
Dünden kalma bacak ağrılarım var hamladim sanirim.
Süpürgeyi yaparsam uzancam esim gelene kadar.
Daha is yapmam.
Esmalarimi cekerim.
Yasin de 19.gunum..
Bakalım 41 yasin yapıcam insallah.

ınsanlar bundan bır 25 yıl once zaten bıryerde yıyıp ıcmıyordu....eskıye donuyoruz ıste ne guzel...annem hep oyle soyler ...eskıden en bassıt bır tavuk donercıde bile ailece senede bir ancak yıyebılırdık diye...ama herkes oyleydı oyuzden kımse sukursuz degıldı der...dısarı yemegı acıkınca yolda sımıttı der...onu bile alabılırsek..der

eskiye döneblirmiyiz bilmiyorum eskiden dışarda birşeyler yiyip içmek aman biri görürde canı çeker alamaz diye gizliden yerlerdi.şimdi sofrada besmeleden önce foto çekilir oldu millet :) eskiden herkes var olanı yerdi şimdiki gibi kredi kartları falan yoktu ki :) sanki bedavaya yemek yer gibi her aklına geleni yiyor insan.sonrasında kendi ödemiycekmiş gibi :)
ama şuna katılıyorum insan en ufak şeye bile çabuk ulaştığından şükürsüzleşti.çok değişik bir çağda yaşıyoruz.rabbbim sonumuzu hayırlı etsin :

yaşım çok büyük değil ama bundan bir 10 15 yıl önce benim çevremde sürekli iş haytı olan kadın örnek yoktu.şimdi kadınların çoğu çalışıyor akşam ne yemek yapsam derdine ek bugün nasıl bir gün ekliyor beni de akıllarda oluyor.eskiden paramız mı bereketliydi yoksa şuan ki insanlar mı çok savruk bilemiyorum bunu

bnde seyi hatırlıyorum bız kucukken ayda bir annemlerin günü olurdu restorantta,bi dısarı yemegı oydu gıyınır suslenır gıderdık baska turlu gezme saatımız eve gelıp yemek yeme saatıyle uyumluydu
sımdı ıse buldugumuz her fırsatta yıyoruz

Dışarıda yemek yemek kolayımıza geliyor sanirim.
Aman şimdi kim eve gidecek yemek yapacak diye olabilir.
Ama şu da var eskiden bukadar gezilmiyordu ki.
Avmler sahiller falan.
Açıldıkça insanları cezbeder oldu.
Ben daha salaş yerleri seviyorum.
Burada bi dürümcümuz var mesela önceden yol kenarı yapıyordu dürümü şimdi dükkan acti.
10tl 1 dürüm ama nerede yersem yiyim asla o tadı alamiyorum.
Illede orasi.
Kokorecde severim mesela soyle alalim ayak üstü yiyelim en lux restorana değişmem.

Alip arabada yerdik dürümları esimle.

Oglum daha 3 yaşında falan yine o amcanın dürümünden var elinde yerken resmi var sıpanin :)

Evet planlar yapildi.
Bu nasıl mangal teklifi anlamadim ama :)
Mangal benden semaver benden ee biz gitmesek gidemiceklermis yani.

Ne mangalları var ne semaverleri..

Aradı eltimin kizi yenge mangal var mı yenge şu var mı bu var mi.
Onun k.v gorumceside gelecek cok tatlılar sevindim geleceklerine.

Bizde belki annemle babamida aliriz gelmek isterlerse sorcaz bakalım.

Kayinvaldesi kızartma yapacakmış.
Tavuguda bolustuk 4 aile gidiyoruz suan herkes 1er kilo dedik..
Icecekde kim ne alırsa dedik.
Kömür benden odun benden ne güzel piknik valla :)

Ama güzel olcak ya kalabalık guzel olur
Bir de kremalı milföy yapicam cayin yanina yeriz.

Esmalarımı çekip uyuyum ben.

Dükkanı kapatıyorum he gelen anahtarı alsin paspasin altinda

tr_lelli gunaydinlar deyip dükkanı açayım bari ben
Ben de bayılırım pikniklere valla gidin gezin eğlenin
haftasonları istesemse bu saatlerde uyanıyorum yat zibar işte şaşkın haftaiçi Zombi gibi ise gidiom haftasonu kesin uyucam diyorum yok anacim haftasonu hopp kalkıyorum
Neyse az yatak keyfi yapayım bari
Sonra kahvaltı hazırlar
Hepinize sevgiler

Ben ona ayda 1 sınırı getirdim.Ayda bir dısarda yiyoruz.Eşim ölüyorm açlıktan dese al simit ye diyırm:)Kahveyi de mümkün mertebe evde ben yaparım sana diyorum.Kahvaltıyı da azalltık bayağı dısarda.Evde biseyler hazırlıyorm sahile gidiyoırz kahvaltıya:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…