Yok canim sende mi starbuckscusun yoksa :) ?kulağım çınladı sanki... :)
uzun zamandır uğrayamadım.... ne var , ne yok, neler yapıyorsunuz, umarım herkes iyidir... :)
Ya o alışkanlık oluyor köy demek yani.canım annemler ilçeye bağlı bi köyde oturuyorlar.. köy dediğim beldeydi eskiden.. büyük yani.. 1 saatlik yol :)
Yok canim sende mi starbuckscusun yoksa :) ?
hayat o kadar pahalılaştı ki insanlara bir yerlerde oturup bi çay kahve içmek bile lüx geliyor artık. hafta başından beri evden getiryordum iş yerinde yemek için bugün getiremedim.az çorba bir arnavut ciğerine 18 lira ödedim. böyle olunca için gidiyor ya doysan doymadım ne yediğimiz de belli değil.en iyisi yorgun da olsam evde yapıp getirmek.az maliteyli birikiime katkılı daha ne olsun :)Evet lelliye nur yağdı(bir pazarına nur yağdı derler ya)o hesap.
Eltimin kizi cumartesi akşamı sahile gidelim ızgara yapalım yenge dedi dün.
Ben olur dedim ama esim sahil cumartesi ana baba günüdür iciyo millet falan dedi.
Yani hiç oralı degil.
Gitme yanlisi degil.
Ee onlar işten 6 da cikiyolarmis aksam başka nere gidilir ki dedim.
Incen sahile ancak.
Milletden bizene..
Bu akşam bi aricam bakım dün akşam oyle konuştuk ama napcaz.
Ama bizim buranın sahilde öyle lanet.
O sebepden biz baska sahillere gidiyoruz daha uzak ama olsun temiz nezih.
Dün de arabayı kartalda bırakıp pendige kadar yuruduk.
Ayaklar pert oldu resmen.
13bin adimmi ne yaptık galiba.
Baktık marinada mağazalar kapanıyor klasik oglumun dışarı çıkınca açım ben demesi falan derken ona yicek bisi aldik
Ee bizde içtik yedik falan.
50tl hesap ödedik.
Yani oglum açım falan demese bizde oturmicaz aslinda dolaşıp cikicaz.
Bana bu tarz marina , cafe, yok kahve dünyası , değirmen vs vs hep gereksiz pahali geliyor.
1 bardak limonataya 11tl fiyat koymuş ya şaka gibiler.
Dürüm 24tl falan.
Nasıl gereksiz pahali.
Tatlı aldim bende adam limonatada verim mi diyor tatlı 10 tl limonata 11tl :)
Gerek yok dedim sagolun.
Bogulursamda su falanda vermeyin aman dicektim.
Ama yeri güzel iste değiyor belkide ben seviyorum oyle deniz kenarı sakin yerleri.
Ayrıca not dusim özellikle inceledim kim ne yiyo bakim diye valla bisi yiyen yok.
Kuru kalabalık cay alıyorlar ya da 1 türk kahvesi dondurma falan saatlerce oturuyorlar.
Kesinlikle canim.hayat o kadar pahalılaştı ki insanlara bir yerlerde oturup bi çay kahve içmek bile lüx geliyor artık. hafta başından beri evden getiryordum iş yerinde yemek için bugün getiremedim.az çorba bir arnavut ciğerine 18 lira ödedim. böyle olunca için gidiyor ya doysan doymadım ne yediğimiz de belli değil.en iyisi yorgun da olsam evde yapıp getirmek.az maliteyli birikiime katkılı daha ne olsun :)
Burdan bi arkadaşla boyle bir olayın muhasebesini yapmistikda ters düşmüştük o gün bugün gelmez kendisi ona itafendi.yok ya öyle marka takıntım yoktur da, yeme içmeden hiç acımam.... hijyen ve kalite varsa dediğin gibi 2 liralık bir limonataya 10 lira veririm... :) öyle giysi, ev eşyası merakım yoktur ama, kaliteli yerlerde yeme-içmeye verilen paraya hiç acımam... benim de hassam noktam bu demekki… :)
Dolar öyle fakat dahada artacağını düşününce bana mantıklı geliyor.ablalarım kardeşlerim.size bir şey sormak istiyorum.
şimdi bizim nissan marka bir arabamız vardı onu 80250 tl ye geçen sene kasımda aldık.iki ay önce borcu bittiğinde daha küçük bir araba aldık .bize kasko sigorta falan düşünce 25 bin tl kaldı.sizce bunu nasıl değerlendirebilirim.şuan tl hesabımda duruyor.benim gönlüm altından yana ama eşim dolar diye.bir yandan da 3 e bölüp altın ve dözvix de kalsın diyorum ama eşim yanaşmıyor.malum paramızın değeri baya düştü 25000 verip 5000 küsür dolar görmek eşimi biraz geriyor.
ne yapmalı ne etmeli bu işin içinden nasıl çıkmalı :) bu parayı hemen biryere yatırmazsam eriyip gidicek onu biliyorum
Kesinlikle canim.
Menüye bakınca yiyesim varsada kaçtı.
O tatlı 10tl.
Malz. Alip yapsam 5tl kocaman mozik pasta yaparim.
Altı üstü bisküvi kako yağ seker.
Amann milletin bi boğazından kesemeyecegini biliyorlar.
öyle de 2 liralık maliyetli birseye ederinden fazla da verilmiyor işte :) ha evde yapamayacağın birşey olur amenna ama diğer türlüsü israfa giriyor :)Kesinlikle canim.
Menüye bakınca yiyesim varsada kaçtı.
O tatlı 10tl.
Malz. Alip yapsam 5tl kocaman mozik pasta yaparim.
Altı üstü bisküvi kako yağ seker.
Amann milletin bi boğazından kesemeyecegini biliyorlar.
eşim de öyle diyor 5 bulur yakın zamanda ama çok inip çıkıyor insan kararsız kalıyor.en iyisi biraz cesaretli olmak galiba :)Dolar öyle fakat dahada artacağını düşününce bana mantıklı geliyor.
ınsanlar bundan bır 25 yıl once zaten bıryerde yıyıp ıcmıyordu....eskıye donuyoruz ıste ne guzel...annem hep oyle soyler ...eskıden en bassıt bır tavuk donercıde bile ailece senede bir ancak yıyebılırdık diye...ama herkes oyleydı oyuzden kımse sukursuz degıldı der...dısarı yemegı acıkınca yolda sımıttı der...onu bile alabılırsek..derhayat o kadar pahalılaştı ki insanlara bir yerlerde oturup bi çay kahve içmek bile lüx geliyor artık. hafta başından beri evden getiryordum iş yerinde yemek için bugün getiremedim.az çorba bir arnavut ciğerine 18 lira ödedim. böyle olunca için gidiyor ya doysan doymadım ne yediğimiz de belli değil.en iyisi yorgun da olsam evde yapıp getirmek.az maliteyli birikiime katkılı daha ne olsun :)
eskiye döneblirmiyiz bilmiyorum eskiden dışarda birşeyler yiyip içmek aman biri görürde canı çeker alamaz diye gizliden yerlerdi.şimdi sofrada besmeleden önce foto çekilir oldu millet :) eskiden herkes var olanı yerdi şimdiki gibi kredi kartları falan yoktu ki :) sanki bedavaya yemek yer gibi her aklına geleni yiyor insan.sonrasında kendi ödemiycekmiş gibi :)ınsanlar bundan bır 25 yıl once zaten bıryerde yıyıp ıcmıyordu....eskıye donuyoruz ıste ne guzel...annem hep oyle soyler ...eskıden en bassıt bır tavuk donercıde bile ailece senede bir ancak yıyebılırdık diye...ama herkes oyleydı oyuzden kımse sukursuz degıldı der...dısarı yemegı acıkınca yolda sımıttı der...onu bile alabılırsek..der
yaşım çok büyük değil ama bundan bir 10 15 yıl önce benim çevremde sürekli iş haytı olan kadın örnek yoktu.şimdi kadınların çoğu çalışıyor akşam ne yemek yapsam derdine ek bugün nasıl bir gün ekliyor beni de akıllarda oluyor.eskiden paramız mı bereketliydi yoksa şuan ki insanlar mı çok savruk bilemiyorum bunuınsanlar bundan bır 25 yıl once zaten bıryerde yıyıp ıcmıyordu....eskıye donuyoruz ıste ne guzel...annem hep oyle soyler ...eskıden en bassıt bır tavuk donercıde bile ailece senede bir ancak yıyebılırdık diye...ama herkes oyleydı oyuzden kımse sukursuz degıldı der...dısarı yemegı acıkınca yolda sımıttı der...onu bile alabılırsek..der
bnde seyi hatırlıyorum bız kucukken ayda bir annemlerin günü olurdu restorantta,bi dısarı yemegı oydu gıyınır suslenır gıderdık baska turlu gezme saatımız eve gelıp yemek yeme saatıyle uyumluyduınsanlar bundan bır 25 yıl once zaten bıryerde yıyıp ıcmıyordu....eskıye donuyoruz ıste ne guzel...annem hep oyle soyler ...eskıden en bassıt bır tavuk donercıde bile ailece senede bir ancak yıyebılırdık diye...ama herkes oyleydı oyuzden kımse sukursuz degıldı der...dısarı yemegı acıkınca yolda sımıttı der...onu bile alabılırsek..der
Ben ona ayda 1 sınırı getirdim.Ayda bir dısarda yiyoruz.Eşim ölüyorm açlıktan dese al simit ye diyırm:)Kahveyi de mümkün mertebe evde ben yaparım sana diyorum.Kahvaltıyı da azalltık bayağı dısarda.Evde biseyler hazırlıyorm sahile gidiyoırz kahvaltıya:)ınsanlar bundan bır 25 yıl once zaten bıryerde yıyıp ıcmıyordu....eskıye donuyoruz ıste ne guzel...annem hep oyle soyler ...eskıden en bassıt bır tavuk donercıde bile ailece senede bir ancak yıyebılırdık diye...ama herkes oyleydı oyuzden kımse sukursuz degıldı der...dısarı yemegı acıkınca yolda sımıttı der...onu bile alabılırsek..der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?