Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bugün buralar pek sessiz. Ben 12 gibi eve geldim. önce güzel bi kahvalti yaptim. Sonra uyku bastırdı kestirdim biraz.
Sonra kalkip mutfagi topladim, evi yavas yavas süpürdüm.
Yine yoruldum, simdi dinleniyorum.
Kalkip wc banyoyu yıkayacağım.
Böyle yoruldukca dinleniyorum. Ama işlerimi bitirmem gwrekli.
Kizkardesim ve nisanlisi gelecek aksam. Birsey hazirlama dedi pizza yapacaklarmış bize aksam yemegi niyetine :)
Malzemeleri falan da getirip gelecekler.
Eşim mesai yapiyor, çalışıyor. Benim de disari cikip alisverisle ugrasmami istemediler bu halde.
İyi dedim ben de evle ilgilenmis olurum sadece :)

Canim sen dinlen zaten artik.
Hem sıcak hem göbüs

Ben cok yorgunum enerjim falan kalmadi.
Mübarekte ne yağdı.

Başka b planımız var ama kamelyalı başka yer var kafamızda cimler falan ıslak olur ya da yağmur yağarsa oraya gecicez.

Semaveri falan izgarayi hazırladım.
Şekerpare yaptim.
Kremali milföyü yapicam simdide.
Eşimde yemek yemez izgarayi bekler.

Giderken alıcaz alinacaklarida tavukdu mesrubatdi falan ne lazımsa artik.

Hiç bi iş de yapmadım saldım iyice bugün.
Uykum geldi ya

Selam kızlar
Benim balkonumda bir poşet toprak vardı. Bu zamanla güneşten poşet aşınmış. Temizleyim çöpe atayım dedim ama poşet aşındığı için alamıyorum. Ee aşağı dökülme riski de var.
Yetenekli kardeşlerimden öneri bekliyorum. Bunları aşağı dökmeden nasıl alabilirim ve balkonumu temizleyebilirim.

Arkasına karton geçirip balkonun iç taraflarına mı süpürsem?

Merhaba arkadaşlar doğum sürecinden sonra bebekle uğraşma serüveni oldukça yorucu ve uykusuzluk içeriyor. Buu süreçte çok aç kaldım sadece bebekle ilgileniyorum İlk günler Kayınvalidem ler ve kayın Babamlar bize gelip bizde yemek yiyordu iki gündür gelmiyorlar evde de 3 günlük yemek var Onu da yiyesim gelmiyor bulgur pilavı ve makarna. benim emzikli olduğum için daha sağlıklı şeyler yemem lazım. Ama şu an öyle bir yemek yok. Zaten pazara da gitmediğim için Evde yiyecek bir şey de yok. Artık eşim aradı Tamam sana yemek ayarlayacağım dedi çünkü çok gergindim .halime acıdı herhalde. Bebiş de deseniz sürekli emmek istiyor. Dün gittiğimiz doktor anne sütünü unut. çırpınma mama vereceksin falan gibi şeyler demişti sütün geliyor ama bebek Tam boşalamıyor. o yüzden kilo alamıyor. aç karnına kilosu tartıldı 3 kilo 300 gram çıktı .Sonra ben bu doktora inanmayıp emzirme danışmanına girdim O da takip edelim sağlık ocağında kilosunu ölçtür dedi kilosu 3 400 çıktı tok karnına bakalım bir haftada anne sütü vereceğim sadece �nşallah kilosu artar..

Oğluma bu arada hediyelikler gelmeye başladı kendi Babam ve babaannem oğluma çeyrek taktı Halam da gram getirmiş kayınbabam falan daha bir şey takmadı. Bana zaten bir şey takan yok.
Kendi babamla babaannem bebeği ziyarete geldiğinde 70 lira da öyle verdiler 100 lira da bir arkadaşımız vermişti bunların üzerine ekleyip gram alacağım eşimde daha sana altın çok gelir diyor hani her neyse işte Bebekten dolayı yatağı toplayacak vaktim bile olmadı .Tuvalete bile gidemiyorum neredeyse. Yemek konusu benim için çok sıkıntı siz yemeği nasıl yapıyordunuz

Ablamdan bilirim keşke yakın olsaydık size yapıp geitrmek istedim sağlıkla buyusun yavrunuz

Merhaba cnn bebeğim ilk zamanlar bütün günü uyuyarak geçirdiği için yemek yapabiliyordum hatta çok boş vaktim oluyordu benimde yanında hiç kimsem yoktu tek büyüttüm iki bebeğimi de ama çok sukur uyku saatlerinde yemek ve temizlik yapar idare ederdim yoksa herşey çok daha zor olurfu

Ablamdan bilirim keşke yakın olsaydık size yapıp geitrmek istedim sağlıkla buyusun yavrunuz
Teşekkür ederim canım
bizimkisi maalesef bütün uyumuyor bir saat bile uyumuyor yani en uzun uyuduğu 2 saat onu da her zaman uyumuyor Emip acıkıyor emip acıkıyor uyaniyor

Öncelikle bebegin hayirli olsun gule gule buyut canim...ilk zamanlar evet zorlaniyorsun yemek temizlik konusunda bi sure sonra uyku saatleri duzene giriyor sen de ona gore ayarlarsin islerini...yemek konusunda ben yaptigimda biraz fazla yapmaya calisiyordum birazini dondurucuya atiuordum ve ya konserve şişelerine koyuyordum sicakken...çorba sulu yemek hatta pilavlari bile atmisligim vardir dondurucuya..hic olmadi kahvaltılık ve ya disardan...rahat ol dinlen o
uyurken bebegini op kokla en onemlisi bu süt olmasi icin

Kova yada leğeni üstüne kapa yavaş yavaş ters çevir öncesi de hafif ıslat toprağı su serpiştirin

Emzirirken yanina su sisesi al bol bol su ic canim, bir de Rezene cayi var o hem gaz icin iyi hem de sütü arttiriyor.
Yemek isi Evet zor benim de karnim guruldar öyle kalkabilirdim anca. Yaz mevsimi nasil olsa hafif ve pratik birseyler yapip atistir. Ekmek arasi peynir, domates olsada yemen lazim ki, gücün olsun.
Bebegin kilosuna gelince, takipte kalirsin zaten. Gün boyu kakasini yapiyorsa ve gün boyu bezini islatiyorsa yeteri kadar aliyordur. Bir de Ben her sgladihinda hemen emziriyordum sürekli ve sik enzirmekte sütü arttiriyor, kendimden biliyorum.
Diger seyler de, oturur zamanla, Ilk zamanlarda bebegin uyudukca sende uyu ki enerjin olsun, yoksa cok yorgun, bitkin oluyor insan.
Saglikla büyüt evladini.

Aiy hersey cok guzeldi.
Annemle babamida götürdük.
Ayy okadar top oynadık ki pert oldum.
Her yanım agriyo.
Eltim ve kiziyle azicik dedikodu yaptik.
Yani şöyle görumcemle küsler ya ben samimiyetine inanmak istiyorum inanamıyorum dedim.

Eltimin kizi dedi ki yenge sen bilirsin tabiki hayat senin hayatın Ama nacizane halamı iyi tanıdığımdan söylüyorum ağrımayan başını agritma dedi.

Sen senelerdir görüşmüyorsun nekadar tanıyorsun bilemem ama ben herşeyi cok içinde yaşadım değişik biri bir bakıyorsun cok iyi bir bakıyorsun sanki dusman..
Bende de panik atak var ve sebebi hep bunların bu davranışları bizede hep laf sokmalar, evimizdeki huzursuzluklar hep ben olumsuz etkilendim.
Bak sende ilaç kullandın zamanında sana bugun cok iyi ya yarın küçücük biseyden en kötü sen olursun küser, tavır alır, laf sokar yine eski haline dönersin kafana takmakdan bence seviyeli ol dedi.

Şuan o yalniz kaldi bize yaptiklarinada pişman dedi.

Ya haklı bencede...

Kız ben sadece onu iyi tanidigim icin söylüyorum sen bilirsin dedi.
Eltim yorum yapmadi.
Benim çocuklarımın düğününe gelmeyen benim icin yok artık dedi.
En çok iyiliği ben ettim hangisi gorundu dedi okadar.

Bana gorumcem magza gezelim falan diyor ya.
Aman yenge dükkanların hepsine giriyor bi suru kıyafet deniyor sonra almıyor pişman olursun dedi.
Ben hiç alışverişe falan gitmediğinden onunla bilemiyorum huyunu..

Küsler diye bana kotuluyor desem ama eline ne geçecek ki.
Ben gorussem görüşmesem eline ne gececek.
Kız zaten calisiyor zor bela vakti var böyle.
Bence beni düşündüğünden soyluyor.

Bi onları konuştuk oyle çay icerken.

Sonra eltim bana dediki sen hiç benden kötü bir soz laf duydunmu dedi.
Yok dedim yani duymadim.
Niye bizden koptun ben bile anlamadim dedi.
K.v yüzünden oldu dedim.
Onunla görüşmeyince e sizde falanda kaliyordu öyle koptuk dedim.

Baya bi ic döktük yani.

Güzeldi ya guzel oldu.
Yine tekrarlicaz ins.
Yani annem normalde pek gelmez biz çıkınca ama bu aksam o bile cok mutluydu.
Ne guzel oldu dedi
Eltimin kızının k.vsi ile cok iyi anlaştılar kanka oldular :)

Keşke hep iyilik olsa..
Keşke insanlara koşulsuz guvenebilsek..

Selam kızlar. Sabah uyanıp birseyler atıştırdım. Sinava gittim geldim. Kizkardesim nişanlısı ve esim kahvalti yapmışlardı. Ben gelince onlarla oturduk biraz, sonra gittiler. Esim de işe gecti. Kaldik evde bir basima :). Son bi makina çamaşırım kaldi onu attim yıkanıyor. Dondurucunun en alt katında bi poset daha taze fasulyem varmis, ve son bi karniyarik poşeti. İkisini de çıkardım. Esim taze fasulyeyi etli tercih ettigi icin gönlüme göre zeytinyağlı yapamiyordum. Son poşeti etsiz, zeytinyagli yaptim koydum ocaga yogurtla yerim aksam.
Bundan sonra kış hazirliginda kendime zeytinyagli fasulye yapmalik biraz daha az domatesli posetler koyarim, eşim için de fasulyeyi bol domatesle karıştırıp koyarim.
Karniyarik poseti de dışarda erisin onu da yaparim aksam için.
Kalan yemekler beni yarin akşam da kurtarir. Yemeklerin yanina bulgur pilavi ve cacık, turşu yeter. Allah bereker versin :)
Haftalık menümü yine oluşturacağım yarin yazarim buraya.
Ama menü olunca.cok düzenli ve bereketli geçiyor bu kesn :) sizlwr ne yapiyorsunuz bakim..

Ben olsam kafasından çuval geçiririm büyükce aşağıya kadar ters yüz ederim.
Yerleride ince fırçalarla içe içe süpürür kürekle alirim

Ben bugün pazara çıkmadım evdeydim.
Saat 11 de uyandik ne uyumusuz.
O da yetmedi öğlen 2 saat daha uyudum.
Yıllardır top oynadigim yoktu baya yordu beni.

Pilâv yaptim dünden kalan ızgaraları paylaşmıştık orda onları isittim.
Camasir astim.
Bulaşık mak. Doldurdum bosalttim.
Başkada bisi yapmadim.

Slm kızlar bende 2 oturuma girdim kpss de çook yorgun halsizim geldim hazır mantı sonra pert birde arayan arayana açamadım kimaeyi sınav sonrası ne diyeyim geçti gitti işte..
İşler beni bekliyor mutfak çamaşırlar asılıp topnacak vs...ama ne zaman nasıl yaparım bilmiyorum yarında iş var

Günaydın..
Esimi yolculadim mutfağı topladım.
Mak camasir attim.
Uzandım geri koltuga.
Bugün yemek yapmam gerek
Hafta içi aksam misafirim olacak yemek tarzımı olsa yoksa çay pasta börek mi bilmiyorum
Sorcam ona göre yapicam.

Yemek yaparsan ya da pasta börek kafamda bir liste olusturdum.
Onları yapicam.
Balkonda yeriz zaten.

Haftasonu icin eltimin kizi yine gidelim diyor.
Kızkardeşi gelecekmiş baska şehirde yaşıyor.
Izine geliyorlarmış yani. Onlar cok ısrar etmişler hatta kiz esime msj atmış amca ben gelincede gidelim diye.

Bana uyar dedim amcan gelirse olur dedim..
Hemen msj atmışlar :)
Iki taraflı bizi ablukaya alıyorlar..
Eşimde olur ama bu sefer mangal semaver senin kocandan yazmış yegenine.

Gecenkini burdaki damat yaptı sayılır cok uğraştı cocuk.
Bizi hic kaldırmadı valla sagolsun..

Valizleri çıkardım kilerden.
Bir tarafdan aklima gelenleri ayırıp koyuyorum.

Bu hafta temizlikte yapmam gerek cam silip tül yikicam.

Günaydın kızlar...
Uzun zaman oldu uğramayalı...Herkes iyidir umarım..
Bizim tatilimiz de yeni başladı bu arada...Şu birkaç gün işleri toplayıp cuma sabahı erkenden çıkacağız yola...
Tatile gerçekten çok ihtiyacım var...Hem bedenen, hem ruhen çok yoruldum...Önümüzdeki yıl büyük oğlum üniversite sınavına girecek, daha da yorucu günler beni bekliyor yani...
Tasarruf ve birikim tam gaz devam ediyor...etmek zorunda... Bu ay gün bendeydi, ayrıca sonuçlanan davalardan alacağım ücretler falan da olunca kalın bir bilezik yapıp kenara attım...Bankadan her ay 2 Gram ve çeyrek de her ay ayrıca alıyorum, bu da devam ediyor...Oğlum da aldığı bursuyla kendine çeyrek almaya başladı...Ayrıca başka yatırımlarımız da var... Giderimiz de çok ama geleni de bir şekilde tutmaya çalışıyorum...
Bir taraftan kışlık yapmayı hızlandırdım. Tatil dönüşü vakit buldukça tamamlayacağım...
Ayrıca tatil dönüşü sadece et, tavuk, balık vs gibi şeyleri koymak için bir derin dondurucu almayı düşünüyorum...Buzluk yetersiz geliyor...Çünkü yazdan sebze hazırlığım çok oluyor...Şu an buzluğuma bezelye, bamya, börülce, taze fasülye,karnıyarıklık patlıcan, barbunya ve biber koydum. Ama bunlar yetmez tabi.
Diğer salça, erişte, turşu, kurutmalıklar falan da ayrıca yapılacak...Bir de kavanozlara domates tabiki..Bütün bunlar olunca kışın çok rahat ediyorum.
Evde yeterince stoğum da var ama yine büyük parçaları alıp koyarım, hazır olsun.
Planlı, programlı, bütçe yaparak ve ölçülü giderek inanın güzel birikimler oluyor. Bu sayede insan geleceğe de daha bir umutla ve güvenli bir şekilde bakabiliyor...
Gününüz güzel, geleceğiniz umut dolu olsun...Sevgiler...

Seni görmek çok güzel.
Bereketli olsun kışlıklarin.
Şimdiden de iyi tatiller.

Şu alt katımdaki kirciyla ciddi kavga edicem.

Kadinla sadece oyle merdivende falan selamlasiyoruz gidil gelmem ben kimseye.

Ben çok hali falan silkeleyen biride degilim.
Çünkü robotum var halılarımi derinlemesine temizlik yapan aparatiyla temizliyorum.
Silkelemiyorum.
Zaten şuanda da yikanabilir hali kullaniyorum süpürüp arada mak. Yıkıyorum silkelemiyorum.

Sabah camasir asarken açılsın diyr silkeledim.
Yani yapmazmyiz oyle gömlekler pantolonlar falan temiz yıkanmış bi silkeleriz alttan cık cık yapti.
Kocasına görüyosun dimi dedi sessizce duydum.
Bisi dicektim dedim lelli uyma.

Ulan corapdami silkelemicez
Bu millet napmaya çalışıyo ben anlamiyorum.

Caticam az kaldı
1 defa daha yaptı bunu zaten sinirim ona.
Anneme de söyledim ozaman rahatsizsa çıksın dedi.

Çünkü annemde biliyo ben oyle masa örtüsü hali ne bilim çok tozlu seyleri silkelemem kimsenin tepesine.
Balkonun içine dibe silkeler yikarim.
Ama temiz camasir ya çarşaf yastık yüzü ne var bunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…