Küçük Düşün Büyük Olsun!

çok mantıklı ihtiyacı olan birine market alışverişi de yapabilirsin aslında bayram üstü güzel olabilir
Burada kimseyi tanımıyoruz o yüzden çok zor oluyor öyle birilerini bulmak kurban etimizi dağıtmak bile zor inan

Burada kimseyi tanımıyoruz o yüzden çok zor oluyor öyle birilerini bulmak kurban etimizi dağıtmak bile zor inan

aa o zaman evet zor olur, yardım kuruluşlarına da gönderebilirsiniz aslında.

Ben mehmetçik vakfı, lösev ve tegv'e de veriyorum böyle zamanlarda.

Ah üzülme canım ya, ruh halin de gözden bence. Geçmiş bak, nazarınız çıkmış. İçini ferah tut

Ya o kadar güldüm ki, herkes noldu ya diyo, Eşinin tepkisi de süper yalnız :)) ama çok güzel filamingolar bence

Borca girmektense böyle ihtiyaçlarda zulaya güvenmek çok rahatlatıcı değil mi, ama tabiiii yerine dönsün yaniiiii paracıklar

Aynen ek hesaptan çekeyim dedi.Dedim faize faiz mi ödücez.Ben veririm.
Hiç almadan sadece biriktir olmuyor yani.Nefis illa biseyler istiyor.:)

Ah üzülme canım ya, ruh halin de gözden bence. Geçmiş bak, nazarınız çıkmış. İçini ferah tut
Mehmetçik vakfı hep bağış noktamız zaten eşim asker olduğu için biraz daha o tarafa yakınız. İnş. Bu son olur

Ben de sadece 3 kuruluşa güveniyorum, ayrıntılı bir şekilde incelediğim için. Lösev ve Mehmetçik Vakfı önceliklerim bazen de Tegv.
Lösev'in kurban politikasını çok beğendim ama açıkçası, taze kesim yapıyor ve bağışlarla da çocuklara et kart veriyor. Kredi kartı gibi, aileler et alışverişinde kullanabiliyorlar.

yarın iş yerinde son günüm olacak o da yarım gün.. bugünden işlerimi toparladım. ha bi de şehriye ve makarna çeşitlerinden karışık bi kutu makarna alırım evde olduğum süreçte tüketilir.
dün akşam eşimle dışarda yedik, sonra benim bi kaç eksiğim vardı onları aldık.. A101 e de uğradık su, içecek çeşitleri, maden suyu, wc kağıdı falan aldık.
bir de elbise siparişi verdim 90 tl ye, kızkardeşim 100 tl yolladı benim hediyem olsun dedi.. bugün kargoya verilir inşallah pazartesi bende olur yaa, yoksa araya bayram girecek..

Üzülme hiç, bununla atlattığınıza şükür. Allah beterinden korusun.

Cuma mesajı bana da çok yapmacık geliyor. Benim bi tanıdığım var, her türlü pislik ahlaksızlık onda. Ama her cuma her kandil mesaj yollar, samimi gelmiyor bana, ben de engelledim kendisini.

Kurban da kesmeyeceğiz bu bayram. Ete ihtiyacımız yok. Kessek etrafta dağıtacak kimse yok.
Herkes çalışıyor yemeğini yiyor yani, öyle çok aç muhtaç kimse yok.

Babam bir iki aile önerdi aslında ramazda fitre zamanı ama dedim o dediğin ailelerin erkekleri çalışıyor, evleri var kiralarını ödüyorlar, üstleri başları düzgün, telefonları akıllı. Tamam zor geçiniyor olabilirler ama fakirlikten yakınan insanın da “ben karımı çalıştırmam” deme gibi bir lüksü olmadığını düşünüyorum. Yani babamın bu bahssettiği aileler böyle, kadının evde baktığı hastası yaşlısı çocuğu yok ama ev hanımı, para yetmediğinden şikayetçi isen çalış yani. Onlara fitre vermek istemedim. Kurban da aynı şekilde pay olarak 1 poşet et veririm ama koca bi bağış yapamam.

Ayy ben eltimin kızına tost mak. Aldim.
Benim minik vardi cok begendi.
Alamadık tost mak. Çok da seviyoruz tostu dedi.
Ben nereden aldigimi soyledim.
O da yenge ben müsait olamıyorum alsan parasını sana versem dedi.
Anneside çalışıyo ya.
Ay aldim kıyamadım parasında almicam 70tl tuttu.
Yeni evliler Borc öduyorlar.
Güle güle kullansin.

Pilavım kaldi birde şekerpare.
En son ev süpürürüm tamamdir.

Ay kızlar benim kucuk eltim babasının evine gitmiş önceden köye yani k.v ve kaynimla anlasamadigindan.

Sonracima intihar etmiş ama herkese bi yemekden zehirlendi demisler.
Eltimler sonra duymuş öğrenmişler intihar ettigini.

Dün anlattılar cok sasirdim.
Ozaman ben k.v falan görüşüyordum hic anlatmiyolar cok fenalar
Kendi akrabası ya açığını örter anlatmaz.

Bu akşamki yemeğide atlatim yatıp dinlenicem yarin.
Yoruldum 2 gundur.
Ama güzel geciyo ya sohbet muhabbet çay kahve derken zaman nasil geçiyor anlamiyoruz.

Esimle konuşup ogluma dershane yerine eltimin kizi özel ders versin isitiyorum.
Tabiki ücretini vericem.

Okulun kursuna gider yine oglum.
Haftada 2 saatde eltimin kizi tüm derslerden yardımcı olur konu anlatir.

Kafamdaki rakam 2.000tl.
Sizce az mi?
Yani haftada 2 saat 6-7ay ders verse yeter.
Hem birlikde hareket ederiz o bir plan yapar ben de o plana uyarim ogluma yardimci olurum.
(Etut merkezlerinde ders saati daha çok 3.000tl)
Ama evime yakın yok biraz uzaklar.

Esimle konuşup sonra eltimin kızına soylicem.

Bende aynen senin gibi düşünüyorum açıkcası birde ben tüm bağışı bir kişiye yapmam birkaç parça aile yararlansın bence

Bereketli olsun canim
Ayy nasil az kalmis doguma.
Zaman nasil geçiyor ya.

Birikim isi zor zanaat.
Insanın ihtiyacı dahi olsa bir an kıyamıyor parasina.

Ben 150tl daha biriktirdim.
Ama bu zula tatil zulasi.
Köyde yicem.
Tabi esime söylemicem ondanda alirim.
Kartanda harcarım.

Aslında köyde evde yesek içsek cok harcanmıyor ama gitmişken seviyoruz disarda yiyelim icelim.
Her yer sahil olunca insanin soyle ormanın icinde denize karşı yiyesi geliyor.
Hal öyle olunca harcaniyor.
Hele olaya en sevinen oglum oluyor
Hem köyü seviyor ve dışarıda yemeyi.

İyi kalpli lelli

Bence özel dersi çok iyi düşünmüşsün.Kursla beraberde dersaneden daha faydalı olur.
Rakamda bana normal geldi

Bereketli olsun canim
Ayy nasil az kalmis doguma.
Zaman nasil geçiyor ya.
dimi yaaa su gibi geçiyor zaman :) biz de heyecanla bekliyoruz kızımızı.. yengemin verdiği park yatağını kurduk dün, bir de ana kucağı var onu da açıp koydum yatağın yanına.. bebek eşyalarını da yatağın içine koydum.. iki hafta sonra falan yıkar ütülerim inşallah.. yalnız ben de artık yürümekte bile zorlanıyorum artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…