Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bazanin altını toparladim.
Valizleri hallettim gibi bisi.
Bugün pek bisi yapmadan gecti.

Yarın esime gömlek ve pant. Ütüleyip bırakıcam hazır dursunlar.

Biz yokken maçi varmis yine sen benim maç çantamıda hazırlarsin artik diyor.
Ay resmen hazırcı.

Hiç halim yok bugun.
Ancak namaz kıldım sabah biraz esmalari cekmistim.
Gercekden bu 21 günlük prog. 16.17. Gunleri uzun esmalar ve sayi cokmus.
Hâlâ bitiremedim.
Kendi esmalarimi cekiyorum ama düzenli.

Dün ve bugün yasin-i de okuyamadım ama 41 güne tamamladım cok sukur.
Rabbim kabul eylesin.

Son gün paramız kalmıştı 200tl.
Eylülün basında burada olmadığımızdan gitmeden vermemiz gerekiyordu.
Annem vermeyin birlikde gidicez yol parasına sayın ben sizin yerinize verdim dedi.
Ya bu annemin dusunceli halleri olcak bilemedim.
Kıyamıyorum da.
Anne senden yol parasını soran mı var dedim.
Olsun ee otobüsle gitsek verecektik mazot yakacak sonuçta dedi.
Ahh bu mahcup halleri..

Yemin ederim bir esimin ailesine bakiyorum bir kendi annecigime tırnağı etmezler.
Annemin herşeyden önce o ince naif dusunceleri.
Hep kendinden cok düşünmesi her birimizi.
Hep elinin üzerimizde olmasi.
Rüyadan sonra daha kötü hissettim.

Ahhh annem sen bu dünyaya fazla iyisin be.
Ve nasıl kötü insanlarla muhattap olmak zorunda kaldın benim yuzumden...
Keşkelerim cok..
Annem hic hak etmediği insanlarla muhattap oldu benim yuzumden.

Ama artık asla muhattap etmem.
Tırnaklarımı cikaririm.

Bugün markete gitmişlerdi babamla.
Gorumcemle denk gelmişler laf atmış gorumcem anneme.
Annem merhaba demis sonra hic konuşmamış.
Kafasını donmuş
Pesimde dolandı durdu yüz vermedim dedi.

Daha önce anneme de laf söylemişti bu pis kadin.
Anneme aileme yaklaşmasına asla izin vermicem.
Zaten ailem buna müsade etmez.

Ouf.
Ben yine dalgaliyim bu ara.

Amin canım

Bie kadin evliyse kendi anne babasindan baska kimseden birsey gormuyor. Gerci normal zamanda da difer akrabalsrin bi hayrini da gormuyoruz ya.. resmdn kötü günümüzü bekliyorlR

Herkese günaydın
Biz bugün tatile gidiyoruz. Çok sade bir valiz hazırlamaya çalıştım. Sadece kızım için biraz yedekli kıyafetler aldım.
Tatile giderken topuklu ayakkabılar şık şık elbiseler götürenler nasıl sığıyor anlamadım. Ben ayağımda bir ayakkabı, 1 de terlik götürüyorum. Kızıma da 1 ayakkabı 1 terlik.

Deniz tatili için valiz hazırlamak zor velhasıl.

İnşallah bir şey unutmam, gerçi her şeyi not ettim ama.

Çeşme alaçatı da gezme yeme içme önerileriniz varsa alırım.

Ahh bu anneler..Bizi bizden çok düşünüyorlar.
Bak ne güzel annen hep arkanda

Allah onları da ıslah etsin.Yaptıklarını hem bu dünyada hem öbür dünyada çekecekler.

Lelli sen nerden bilecektinki onların böyle insanlar olduklarını.Tabiki sende anneni muhatap etmek istemezdin.Şimdi daha dikkat edersin öyle birşey olmaz.
Üzme tatlı canını

Ben 2 topuklu ayakkabi 1 düz ayakkabi 2 terlik 4 elbise götürmüştum.
3 pareo
2 mayo
Ayrıca 3 tanede mini elbise koymustum.
Tek valize sığdım ama (kucuk boy 2 katli)
Ayakkabı icin el çantası yaptim.
Esime de tek kat kucuk valiz yapmistim..
Ama ben ıslak mendilimden havlu ruloma ilaçlar sinek ilacı kolonya pamuk her bisi koyuyorum.
Detacıyım cunku.
Iyi sığdım diyorum.

Bir de ince şalları seviyorum ben denizden havuzdan çıkınca ona sariniyorum.
Ya da kafama sarıyorum şekilli.
Saçımın suyunu aliyor.
Olmazsa olmazim yani.

Tabiki canim ben bilsem oncelikle kendime bunu yapmazdim.
Bile bile insan kendine zulm eder mi?
Ama annem hic hak etmedi be.

Annemim yerinde ablası olsaydi ooo yol parası vermicem belese geldim diye göbek atardi.

Geçen sene donustede esim almaya geldi annem para verdi bana esim almam dedi kızdı bana alma sakin diye, annem ozaman oğlana harçlık yap kumbarasina at dedi verdi yine.

Yani düşünür hep.
Eşimde sonuçta görüyor kimin nasıl olduğunu davrandigini.

Şimdi biz gidicez ya esim geri gelip 1 hafta kalacak burada.
Babam dün akşam diyorki sen gelmeden ara beni ben izgarayi yapim diyor.
Yeriz beraber.
Geçen senede hep hazırlamış biz yokken.
Salata yapiyormus.
Elektrikli ızgarada bir gün tavuk bir gün et bir gün köfte pisiriyormus.

Gitmis almis hepsini dün marketten hazır etmis.
Daha napsinlar ya.
Esimi bizden hiç ayirmiyorlar.

Günaydın kizlar. Benim de dogum iznim başlamış oldu, dün eşim ailesiyle bir dugune katildi, taki takmak zorundaydi biz de kizkardesimle avm ye gittik.
Lcw den iki tane destekli yumusacik yarim atlet tarzi çamaşır aldim. İnanilmaz rahat. Neden gebelik boyunca bundan almadim ki. Tanesi 20 tl.
İki elbise aldim aslinda gunluk de giyilebiliriki ama kizkardesimiz düğün kinaiçin, kuzenimin düğün ve kina, esiminbi kuzeninin düğün ve kinasi oldugu için buralardade illaki giyilirbi. İndirime girmişti tanedi 35 tlden iki farkli model aldim.
Yine bide gebelik pijamasi aldim
Toplam 120 tl harcadım.
Kardesim de bana watsondan yuz temizleme.jeli ve oje aldi. Yemek ismarladi sonra bi taksi tutup eve geldik :) taksiye.de 15 tl verdim.
Cok sey almama ragmen fazla.tutmadi.buna sevindim :)
Bugün valizde hazirlayacagim annemlerde.olurum bauramda. Zaten hemen bayram ardindan kizkardesimin kinasi (25 inde) ve düğünü (27 sinde) var.
Abimler yengemler yegenler herkes olacak bana coki iyi gelecek :)
Eşim de ailesiyle gecirecek bayrami, sonra düğün icin gelir.
Ailemin yaninda hic harcamam olmuyor ama yineben de yanimda 550tl var. En fazla bayram harcligi dagitacagim :)

Günaydın.
Bu ara aksam deliksiz uyuyorum.
2 gündür okuyamadım ya dualari falan o bana nasil dert sanki yük oldu uzerime.
Sabah 7 de uyandim.
Namaz kıldım yasin, Rahman, Duhan, inşirah, cin suresini okudum.
Sonra tesbih cektim.

Esimi bekliyorum uyansada kahvaltı etsek acıktım sanki bu sabah.
Dün annemlerle terasta oturduk 1'e kadar.
Kahve meyve çay derken zaman nasil gecti.

Anneme köyde hep dinlen hic bi is yapma herseyi ben yaparim diyorum.
Köyü ve sakinliği cok seviyor.
Doya doya keyfini cikarsin
Öyle heycanlaniyorki gozlerinin ici guluyor.

Dün marketten peynir, zeytin, yag, salam, sucuk, nutella, recel, tel peynir aldırmış babama.
Evden de un, sıvıyağ, pirinç, makarna koycam dedi.

Bir de babam gorumcem falan marketdeyken hanım köye gidecek bunlar hep onlara ne istiyosa verin demis :)
Ilahi baba ya markettekilerle cok samimi hep öyle konuşur dükkanı verin hanıma falan diye
Gorumcemde hep duymus.
Hatta bi ara alttan kasadan almis cikarttirir babam ne alacaksa manav reyonundan ona hep oyledir.
Gorumcem bende oradan seçeyim demis.

Evde varken niye oradan alalim babanda alıyorken aldırdım yeriz orada dedi.
Doğru orada alışveriş yapsak yine 150tl gider.
O para cebimizde kalir.
Inincede su yumurta yoğurt falan aliriz.

Kavun bile almis :)
Orada tatlı iyi çıkmaz belki diyor.

Araba varken koyar götürürüz diyor.

Goturduklerimizi yesek bize yeter valla.
Rabbim arttirsin her daim hepimizin rizkini bereketlendirsin.

Bugün kuaföre de giderim, kaş biyik islerimi halledim. Birazdan da diger hazirliklara baslarim. Valizi açtıktan sonra toparlanir hersey :) yanima sadece bir dolgu.topuk ayakkabi alacagim butun elbiselerin altina giyilir. Aldigim elbiseleri ve günlük giydigim elbiseleri alacagim. Pantolon beni artik rahatsiz ettigi icin onları giymeyeceğim, almama gerek yok. Pijama, ve çamaşırlarımı alirim tamamdir.

Öyle elbiseleri cok seviyorum canim

Güzel günlerde kullan.
Yoksa alıyoruz atıyoruz dolabın köşesine abiye vs olunca.

Ben bu yil 1 sandalet 1 terlik goturdum, 2 mayo 1 plaj kiyafeti 6 tshirt 2 sort 2 capri pant 2 de elbise almistim 5 gece tatile gayet yetti.
Tabiki giderken daha kalin kiyafetler ve yagmurluk yanimdaydi.

Ben de detaycıyım. Kızım 2 yaşında ve onun için minik bir yastık ve yedek yastık kılıfı bile aldım, belki oteldekiler yüksek olur diye.

Ben bu yil 1 sandalet 1 terlik goturdum, 2 mayo 1 plaj kiyafeti 6 tshirt 2 sort 2 capri pant 2 de elbise almistim 5 gece tatile gayet yetti.
Tabiki giderken daha kalin kiyafetler ve yagmurluk yanimdaydi.

Kendim için her güne 1 kıyafet olarak aldım. Tabi incecil şortlar askılılar olduğu için yer kaplamıyor. 2 bikini altı, 1 bikini üstü, eşimle bana 1er havlu, 1er terlik, kızım için 2 mayo, 1 terlik,havlu, müslin örtüler ve bol bol kıyafet aldım.
Ateş ölçer, tırnak makası, toka vs aldım.
Kızımın biberonunu cezvesini de aldım. Butik otel ya gece sabah sütünü mutfakta ısıtabiliriz belki diye,
Termos aldım.

Herkese merhaba dün 2 teyzem birde kuzenim ilk defa evimize geldiler herşey çok güzel geçti . Bende mercimek çorbası zeytinyağlı yaprak sarma salata fırında patates tavuk ve pilav pişirdim ayrıca hoşaf ve kola fanta vardı . Sonra buzluktan kek kurabiye çıkarttım . Çay kahve dondurma kek kurabiye . Meyve olarak mandalina armut nektar üzüm kavun vardı. Kuruyemiş ve çekirdek koydum. Herşey çok hızlı ilerledi gitmeleri lazımdı koşa koşa yaptım herşeyi yoruldum. Eşim bu arada arabaya çarpan adamla buluştu gerizekalı ağlamış zırlamış 100 tl vermiş araba boyanacak eşime dedim ki kesin yetmeyecek sende gittin kabul ettin . Bu huyu beni sinir ediyor eve taşındığımız zamanda mobilyacı ile böyle birşey yüzünden sorun yaşamıştık herşeyi kabul edip bizi ezdirmesi beni deli ediyor gider şimdi 50 tl daha verir boyaya cebimizden çıkacak enayi gibi heyyy yarabbim. Akşama doğru kurban bakmaya gidecekler arkadaşlarla bizim arabayla gitmeyin dedim o kadar adam o koyun kokusu ile binecekler ben bir daha binemem o arabaya hepsinin arabası var bir kere de bizden başkasının arabasıyla gidilsin. Evi silip süpürücem çamaşır yıkarım dün yatakta pikeye kahve döküldü salondan beyaz halıya salata suyu off dedim moralim bozulmasın ama sinir oldum cidden bir sürü harcama yaptık ama hiç biri boş şeyler değildi yiyecek şeylerdi eksik sıvı yağ az kaldı migrosta komili indirimli 30 tl onu alacağım birde un lazım 5 kg A101den alırım .

Ben strec film ve buzdolabi posetide koyuyorum yiyecek tasimak ve hediye sarmak icin iyi oluyor
Kiyafetler normale gore sık degistigi icin kirli gibi oluyor ama aslinda degil.
Sabah kahvalti ayri bazen plajla bir giyiyorum aksam degisiyor normalde giyin bitsin tatilde bir telas

Ben de aldım buzdolabı poşedi ve market poşedi, kirlimizi çöpümüzü koymak için

Zaten tatile giderken valiz hazırla sonra otelde o valizi geri topla sonra eve gel boşalt herşeyi yıka ütüle kaldır hiç Halim kalmıyor ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…