Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kurudu kurudu şahane oldu patlıcan yapmak biraz zor ama bence güzel oldular . Bakayım duruma göre pazar günü acılı ezme yapabilirim elimde kavanoz kalırsa aman yoksa onu da yapmam sıkıldım

patlıcanı ben alıyorum ya, bide onla ugrasamayız ztn burda imkansız kurumuyor etraımda deneeyn oldu hemen küflendi eksidi

Kurudu kurudu şahane oldu patlıcan yapmak biraz zor ama bence güzel oldular . Bakayım duruma göre pazar günü acılı ezme yapabilirim elimde kavanoz kalırsa aman yoksa onu da yapmam sıkıldım
Ezme kolay yaptım ben domates rondodan çektim acı biberide önce biberi kavurdum domatesi ekledim iyice suyunu çekti
Tuz sarımsak istersen ekle.
Patlıcan fln közlemedim ezmeye nette gördüm közde koyuyorlar.

Ben daha önce biberi yıkadım dolmalık öyle astım hepsi çürüdü.
Bu yıl yıkamadım öyle astım hiç çürümediler kurudu hala asılı iyice çeksin diye bekliyorum 14 tane var. Patlıcanı daha çok severim ama halka kurutup nefsimi körlüyorum

patlıcanı ben alıyorum ya, bide onla ugrasamayız ztn burda imkansız kurumuyor etraımda deneeyn oldu hemen küflendi eksidi
Aşırı sıcak gerekiyor onu yapmak için patlıcan neyse de biber sizin o tarafta hayatta kurumaz bebeğim. Siirt’te herkes kurutuyor balkonlara asıyor bende milleti kıskandım yaptım

Patlıcan oyacağım diye tırnaklarım acıdı benim birde eldivenle yaptım nefret ederim eldiven giymeyi . Ellerim küçük eldivenler hep büyük geliyor bana

Bende kv ye tarhana götürdüm teşekkür bile etmedi.sağolsun pek bir düşüncesizdir
Bende geçen sene kv den getirdiğim tarhanayı ona geri götüreceğim yemiyoruz ben zaten sevmem eşimde yemiyor 2 kere yaptım çöpe gitti

Günaydın hanımlarr
Aksam 32 tl A101 de verdim.Ama stokluk ürünler.Yalnız hergün kuruyemişin fiyatını değiştiriyorlar.Daha gecende 6,95 e fındık aldım.Dün 7.20 di.Kahvenin ynında yiyorum iyi oluyor.Şekersiz 21 gündeyim diye.
20li bulaşık tableti
çamaşır suyu
makarna
8li tuvalet kağıdı 9,95 di
haşlanmış nohut aldım.
1-2 parçada süt ,kahve vardı.
Aksama etli nohut yaptım.Koci etsuyuna makarna istedi.Yanına salata bugünde çıkar aradan.

Nasıl etmedi kız,aa bi bardak su versem tşk eder benimki.Normali o yani.Değişkler valla.
Valla aldı dolaba koydu. Bekledim yani eline sağlık desin ama yok
Normalde de demez ama bu baya 1 kilo kadar götürdüm şaştım yani.
Bende geçen sene kv den getirdiğim tarhanayı ona geri götüreceğim yemiyoruz ben zaten sevmem eşimde yemiyor 2 kere yaptım çöpe gitti
Biz severiz değişik değişik yapıyorum sürekli aynı olmayınca sıkılmıuor insan.
Benimde küçük ellerim eldiven hiç olmaz

Aman kv yi boşver yerinde olsam bir daha birşey götürmem

kalan ekmekleri küp küp doğrayıp çorbalık, fırınladım. fırını açmışken de kek karıştırdım.

köyden domates gelmişti biraz 3 poşet yemeklik doğrayıp buzluğa attım.

3 gün izin aldım evdeyim, çamaşırları hallettim ama yorulmuşum hayli başka bir iş yapmam bugün.

Ben bayat ekmekleri sarımsaklı ekmek yapıyorum kahvaltıya.Ama pınar labne bisey cıkarmıs,sarımsaklı frenk soğanlı labne.Gecen sürdüm ekmeklere attım fırıan 10 dk.Sahane oldular.Tavsiye ederim:=)

Ben bayat ekmekleri sarımsaklı ekmek yapıyorum kahvaltıya.Ama pınar labne bisey cıkarmıs,sarımsaklı frenk soğanlı labne.Gecen sürdüm ekmeklere attım fırıan 10 dk.Sahane oldular.Tavsiye ederim:=)

ben de deneyeyim canım, sarımsaklı ekmeği nasıl yapıyorsun tarif verebilir misin babyloading87

ben de deneyeyim canım, sarımsaklı ekmeği nasıl yapıyorsun tarif verebilir misin babyloading87
onu da sarımsak ezip evde varsa biberiye zeytinyağıyla karıstırıyorm.Ekmeklere sürüp fırınlatıyorm.Varsa üzerine sıcak çıkarıp parmesan tozu.ASlında dominosun sarımsaklı ekmeğini cok severim.Ama o beyaz ekmek pide gibi oluyor.Ben eve tam buğday alıyorm.Beyaz ekmek sokmuyorm.Benimki kıtır kıtır oluyor o yüzden:)

Bende tarhana ne çok severim.
Ama esim ve oglum yemiyor.
oğlumu zorlasam yine 1 kase yediririmde esim asla yemiyor.
Oysa ne cok isterdim tarhanalar dokup kurutayim.
Çok merakliyim öyle seylere ama yiyen olmayinca heveside kaciyor insanin.

Hazirlarda hic güzel degil.
belki seneye cok azicik kendime gore dokerim
Birde anneannemler kizilcik tarhanasi dokerler.
Sanirim yöresel tarhana gibi kurutur geciririsin.
sonra pisirince uzerine sarimsak yakarsin yagda dokersin tam hasta corbasidir eksi eksi cok severim.
Annem yapar yeriz.

Burada millet kurutuyor valla herseyini uzun zaman kalan teyzeler.
patlican, kabak, erik, biber vs.

Burada meslek yuksek okulu vardi.
yakin köyede acilmis yine.
bende dun esofman sirtimda canta bogurtlen yopluyordum binadaki teyze kizim ögrrncimisin? dedi :)
Yok teyze gezmeye geldik surada evimiz var dedim
o balkondan ben disarda baya sohbet ettik.

Annem sen burada uzun kalsan bir suru teyze komsu edinirsin diyor.
annemler daha tutuktur ben cabuk kaynasirim.

Bi suru tontis teyzelerim olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…