İnsan bazen bunalıyor cidden ama temkinli olmakta fayda var bence yine.merhaba arkadaşlar ben burayi gizliden takip etsem. yazmak istedim..:)
bu ekim ayinda vergiler sigortalar başliyor. eşimin kalan son iki ay işsizlik maaşını sigortalara gidecek.
kasimda arabanin kredisi de bitiyor. o 500 lirasi bizde kalicak. araba sigortasi eşimin işsizlik maaşıyla ödenecek inş.:)
ocakta giricem işe diyo adam..
bende aralıkta gir dedim. işe girmeye hiç niyeti yok. buda beni sinir ediyo adamin rahata alıştırmakla yanlış yaptım... millet dedikodu yapıyo kadin memur gül gibi işi var adam işsiz yatiyo evde..... bu kulagima geldikçe çildiriyorum.. eşim hastalandi gidişle..
neyse geçelim birikime..
maaşimdan neredeyse bin lira kaliyo üst baş alamiyorum. eşim harcama diyo resmen ekonomik özgürlüğümü kısıtlıyor kavga ediyorum... ama dinlemiyorum harciyorum benim param diyemiyorum adama. kırılıyor ama kırıldıkça o beni kırıyo..
istediğimi herşeyi alamiyorum. kriz kapıda...
önce kilo vereyim ondan sora istediğimi alayim derdindeyim... kilo mu yok gitmiyo:/
para biriktirmekle iyiyim.. artık sıkıldım harcamak istiyorum...
Hosgeldin cnm.Esin rahatsız mı?Neden çalışmıyor.Bir de mesleği ne ocakta gircem demiş ya,ha diyince is bulunmuyor malum..merhaba arkadaşlar ben burayi gizliden takip etsem. yazmak istedim..:)
bu ekim ayinda vergiler sigortalar başliyor. eşimin kalan son iki ay işsizlik maaşını sigortalara gidecek.
kasimda arabanin kredisi de bitiyor. o 500 lirasi bizde kalicak. araba sigortasi eşimin işsizlik maaşıyla ödenecek inş.:)
ocakta giricem işe diyo adam..
bende aralıkta gir dedim. işe girmeye hiç niyeti yok. buda beni sinir ediyo adamin rahata alıştırmakla yanlış yaptım... millet dedikodu yapıyo kadin memur gül gibi işi var adam işsiz yatiyo evde..... bu kulagima geldikçe çildiriyorum.. eşim hastalandi gidişle..
neyse geçelim birikime..
maaşimdan neredeyse bin lira kaliyo üst baş alamiyorum. eşim harcama diyo resmen ekonomik özgürlüğümü kısıtlıyor kavga ediyorum... ama dinlemiyorum harciyorum benim param diyemiyorum adama. kırılıyor ama kırıldıkça o beni kırıyo..
istediğimi herşeyi alamiyorum. kriz kapıda...
önce kilo vereyim ondan sora istediğimi alayim derdindeyim... kilo mu yok gitmiyo:/
para biriktirmekle iyiyim.. artık sıkıldım harcamak istiyorum...
eşim çalışırken gönül rahatlıyla harciyordum. bebekten önce tabi.. bebek doğdu ben ücretsiz izine ayrildim..Hosgeldin cnm.Esin rahatsız mı?Neden çalışmıyor.Bir de mesleği ne ocakta gircem demiş ya,ha diyince is bulunmuyor malum..
Birikim elimizden geldiğimiz kadar yapmaaya calısıyorz ama hic harcamadan olmuyor.Zten o ofislere sabah giriyoırz aksam cıkıyoryz.Bir de hic bisey alma,yeme,gezme e atsınlar toprak üzerimize yatalım ozman.Ben böyle bakıyorum.Tabiki alacaksın.İhtiyacın olanı,bazen ihtiyacın olmadığı halde gönlünden geceni.Ne için calısıyorz sonuçta?Daha iyi bir hayat icinn.Abartmamamk kaydıyla al istediklerini.Kimse de kırılamaz bunun için sana.Kırılan bi zahmet girsin ise calıssın:)
İnternet aldığınız şirketi değiştirin size yeni modem verirler zaten ben hayatımda hiç modem eskiyip modeme 250 tl vermedim vermemdeeşim çalışırken gönül rahatlıyla harciyordum. bebekten önce tabi.. bebek doğdu ben ücretsiz izine ayrildim..
6 aylık.. sora eşim çikti.. astim bronşit hastasi bide guatir çikti. fazla hreket edemiyo.
işte eşimin kalan son iki ay kaldi işsizlik maaşi.. onunla sigortalara yatıracak.
kalan parasini da birikime... :)
çok şükür 4 yılda 40 bin oldu para. tabi içinde eşimin ikramiyesi de var.
mesela maaşimdan bin lira birikime ata ata oldu bazen hiç kalmiyo düşün.
mutfak aylık neredeyse 500 lira gidiyo. hesaplamalara göre. haftalık pazara çikiyoruz.
eşim elektirge kafaya takti watt düşük lamba ariyo
eşim benden tutumlu.o harcamaz harcarsa ekmek araba benzin zaten evde:) aylık 150 lira dolmuşlara gidiyor. evdeki ihityaci aliyoruz. internetin modem esidi 250 tl diyo. internete önem veriyoruz eşimle akşamlari film izliyoruz. bozulmak üzere oda.
su detoks nasıl oluyor ben 21 günlük şekersiz diyete beceremedimGünaydın hanımlarr
Bu gun bir çılgınlık yaptım.Su detoks paketlerinden aldım netten.2 günlük.Zaten sekersiz 21 gün diyetindeyim aama ne yicem derdinden cok sıkıldım.
Takip ettiğim bi sayfa vardı.Fiaytlar tabi uçuk 2 gün 195 tl diyo.Hayatta vermem.Ama kendin pişir kendin ye diye bisey cıkarmıslar sana malzemeyi yolluyor sen hazırlıyorsun.35 tl di 2 gün.Ondan aldım.Malzemler yarın gelecek bi aksilik olmazsa,yaparım aksm 2 gün rahat ederim.
Annemleri kuruttum bana taze fasulye alma dediniz,sonra dolu vurdu,kaldım açıkta diye.Köyden bulmuş babam 3 kilo:)Alalımda çenesi kapansın demiş annem.Saolsun aksam ayıklamış,yıkamıs,kurutmuş,pposetlemis.sabah hazır halde bıraktılar eve:)Hizmet cok iyimis,hep sizle calısacağım artık dedim babama:)Onlarla 20 poşete yakın oldu taze fasulyem.kısı çıkarırız.8-10 poşette bezelye attım.Domates konusu cok canımı sıkıyr.Onu yapamadım bu seneAksam evde ceri domatesler varmış diyorum kociye bari bınları atayım Delirme kadın dedi attırmadı:)
yok biz internetten almadik dişardan aldik 4 sene oldu bozuldu bozulacakİnternet aldığınız şirketi değiştirin size yeni modem verirler zaten ben hayatımda hiç modem eskiyip modeme 250 tl vermedim vermemde
Mesela Türk telekomdan internet hizmeti alıyorsunuz ya sözleşmeyi yapınca size modem veriyorlar . Neden dışarıdan aldınız kiyok biz internetten almadik dişardan aldik 4 sene oldu bozuldu
eşimle görüşeyim o konuda ben bilmiyorum. internet ücretini türk telekoma ödüyoruz.Mesela Türk telekomdan internet hizmeti alıyorsunuz ya sözleşmeyi yapınca size modem veriyorlar . Neden dışarıdan aldınız ki
Ben de ilk kez yapacağım cnm.Gelince atarım buraya.Sıvı detoksu da gelebilir.Ana ogun ara öğün sebze tarzıda:)Sekersiz baygı zorluyor evet.8.gündeyim ama deli tatlı istiyor cnm:/Valla biz kışı buzlıkta geciriyorz.Çalıstıgım için pratik oluyor hazır doğranmış sey,bi soğan salca at kavur yemek olsn:)su detoks nasıl oluyor ben 21 günlük şekersiz diyete beceremedimtaze fasulyeyi 8 yarım paket yapıp dondurucuya attim kışa sakliyorum onu hiç utanmasam daha alicam
Selam Kızlar zor bir gün geçirdim. Kalktım kahvaltı yaptım uzandım biraz komşumu davet etmiştim yaptığım tatlıyı birlikte deneyelim diye . Çorba yapıyoRdum geldi işimi bitirdim kahve yaptım tatlı oturduk. Yengemin yigeni aradı dayımın oğlu tam 37 gün önce evlenmişti boşanmaya karar vermişler . Gelin dün gece kuzenimi darp etmiş elini yüzünü sırtını çizmiş . Gece darp raporu alınmış sonra kuzenim kız evde kendine birşey yapar diye geri eve gitmiş . Sabahta yengem gelini çağırmış konuşmuşlar kız eşyalarını toplayıp gitmiş tüm evi eşyayı kaşığına kadar yengem almıştı kız birşey getirmemişti . Altınları da alıp götürmüş bu süreç nasıl işler bilmiyorum ama çok üzücü olduğu kesin . Yemeği yaptım duş aldım uzandım biraz eşim gelmedi daha
Eşya konusunda kız tarafı beyaz eşya ve kızın çeyizini alacaklardı. Diğer herşeyi dayım yapacaktı . Biz üzerimize düşen herşeyi aldık fakat kız tarafı kızın çeyizi dahil birşey almadılar . Yatak odası ile salonun mobilyasına 30 bin tl vermiş yengem halı perde avize onlar ayrı daha .düğünden 12 saat önce 6 kişilik yemek takımı birkaç parça birşey getirip eve bıraktılar. Düğünden sonra herşeyi beyaz eşyayı filan yengem aldı . Kendi kızının çeyizinden tencere takımı filan verdi . Ki dayımın kızının 20 gün sonra düğünü var . Balayında gelin senin kuzenin bize ne takı taktı vs hiç bitmeyen bir altın sorunları vardı daha bir dolu şey . En son oturma odası takımı istiyormuş sonra yemek takımı istiyormuş kavga büyümüş bizim kuzende senin ablan bize ne taktı demiş kız da bunun üzerine atlamış her yerini yolmuş . Bir ton şey var buraya yazsam roman olur . Gece darp raporu alınmış dava açılıyor. Ablası da kocasına aynı şeyi yapmış birkaç kere ama o damat gidip şikayetçi olmamış hayatları normal devam ediyormuş . Benim kuzenim neden şikayetçi olmuş demekki ondan vazgeçmiş gelin yengeme böyle demişGerekçesi neymiş gelinin bunu yapmaktaki. Eşi kadını kızdıracak bir şey mi yaptı ki? Tatlı dille anlaşamadılar demek ki üzüldüm
Allah allah ya. Bana böyle şeylerin lafını etmek bile ayıp geliyor, millet neler istiyor bir de kavgasını edebiliyor yani..Eşya konusunda kız tarafı beyaz eşya ve kızın çeyizini alacaklardı. Diğer herşeyi dayım yapacaktı . Biz üzerimize düşen herşeyi aldık fakat kız tarafı kızın çeyizi dahil birşey almadılar . Yatak odası ile salonun mobilyasına 30 bin tl vermiş yengem halı perde avize onlar ayrı daha .düğünden 12 saat önce 6 kişilik yemek takımı birkaç parça birşey getirip eve bıraktılar. Düğünden sonra herşeyi beyaz eşyayı filan yengem aldı . Kendi kızının çeyizinden tencere takımı filan verdi . Ki dayımın kızının 20 gün sonra düğünü var . Balayında gelin senin kuzenin bize ne takı taktı vs hiç bitmeyen bir altın sorunları vardı daha bir dolu şey . En son oturma odası takımı istiyormuş sonra yemek takımı istiyormuş kavga büyümüş bizim kuzende senin ablan bize ne taktı demiş kız da bunun üzerine atlamış her yerini yolmuş . Bir ton şey var buraya yazsam roman olur . Gece darp raporu alınmış dava açılıyor. Ablası da kocasına aynı şeyi yapmış birkaç kere ama o damat gidip şikayetçi olmamış hayatları normal devam ediyormuş . Benim kuzenim neden şikayetçi olmuş demekki ondan vazgeçmiş gelin yengeme böyle demiş
Oh ne güzel sefanız olsun:)Bugun doğa harikası bir yere gittik.
Enfesti.
Resmen oksijenin dibini sıyırdım.
dönuste 20tl 2 palamut aldık.
yanina salata mis.
aksamda sahilde çay ictik 12tl ödedik.
Cumartesi sabah cıkmayi planliyoruz.
Gezecek bir yer kalmadı ve hava yağmurlu.
Hele aksam ıssız sokaklar artık.
Burayı deli severim ama hic Eylüle kadar kalmamıştım.
Kışın durulacak gibi değil ya.
o sokaklar bosbos
Cafeler kapanmaya başlamış.
Kalan insanlarda emekli tayfa.
3-5 insan var aksam dısarida..
Çok tuhaf geldi bana buraların bu halleri.
Resmen hüzün çökmüs köye.
sağolasınOh ne güzel sefanız olsun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?