Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın herkese
Dün 1 ekmek dışında para harcamadım. Bugün öğlen yemeği ve akşam dolmuş masrafım olacak muhtemelen. Dün komşular bizde yiyelim diye ısrar edince yemeksiz kaldım, bugün işe getirecek yemeksiz kaldım daha doğrusu
Akşama yaparız artık napalım.
Akşama tavuklu şehriye çorbası, kuru fasülye, tavuklu pilav yapacağım.
Tavuk ve fasülyeyi haşlamıştım zaten, gidince hallederim 2 dakikada

Kendi alması gereken herşeyi zaten bize yükledi. Sonra herşeyi istiyor böyle . Beyaz eşya filan çeyiz alınmayacağını düğünden 2 gün evvel haber verdiler bunu biz duyduktan sonra gelin birde yüz görümlüğü istedi. Yengem güzel şık bir bileklik almış . Kız beğenmemiş onu da değiştirtmiş . Nişanda anneannem filan böyle bilezik takmıştı 80 gram gibi bir şeymiş sanırım. Düğün günü yengem kızın üvey annesi var onu aradı aman altınları unutmayın yanınıza alın ben salonda geline takacağım onları bizde adet dedi. Üvey anne de kasada alamam onları demiş yengem de ama almanız lazım olmaz öyle dedi kadın bağırdı düğüne gelmiyorum diyip telefonu yüzümüze kapattı . Geline de kuaför de demiş ki bu iş burada bitti atacaksın nişanı gelinde atmamış seviyorum demiş . Üvey anne geline onların taktığı bir tane bile takıyı üzerinde görürsem seni reddederim demiş. Kız annemlerin vs kimsenin altın bilezik hiç birşeyi takmadı . Kendi ailesi 3 altını üzerine takmıştı. Gelin odasına gitti bir ara döndü altınlar yoktu üzerinde . Gece eve gidince kavga çıkartmış benim üzerime takılan altınlar nerede diye . Biz nereden bilelim ? Takı töreninde kamera çekimi yaptırmadı . Bizde herkesin hediyesini zarfa koyduk üzerine isim yazıp sandığa attık . Neler neler ya çok üzücü yıpratıcıydı. İlk gece sabaha kadar kavga etmişler kuzenim sabah annesinin evine bi geldi eli yüzü şişmiş ağlamaktan eline altınları filan almış bilezik çevreye fırlattı ağladı

Günaydın.
Hayırlı cumalar.
Kahvaltı faslındayız.
Bugün domates, salatalık, fasulye alıcam.
Baska köye geçicez.
Hem gezeriz hem alışveriş yaparız.
Akşamda son defa sahilde uzun uzun oturcam.
Çok özlicem biliyorum ama elden birşey gelmiyor.
Hep dönmelerde hüzün çöker bana.
Bir de havası serinledi hüzünlü buralarda.

Oğlumun etütudu icin esimin ogretmen arkadasiyla konustuk bizim bulundugumuz semtdeki yerleri (zaten 3 yer var) tavsiye etmiyor.
baska semtde bir yer tavsiye etti onuda ben istemiyorum.

Kasmicam daha ya
zaten yok imamhatip yok kolej yok özelokul egitimle yeterince oynadılar.

insanin bir kapasitesi vardir.
Ben oglumu nekadar zorlasamda benim zorumla bunun cok uzerine cikamaz
okulun kursu+ test takviyesi belki haftada 1 saatde özel hoca olabilir uygun bulursam bakicam.

Onu dusun bunu dusun zaten takintiliyim.
Kasmıcam artık

O zaman oğlanın verilmiş sadakası varmış, şükür kurtulmuş diyelim.. yazık..

Aboww Haklarında hayırlsı..Ama 37 günde neyi paylaşamamışlar acaba?İlk zamanlar oluyor ya ,biz 3 sene çıktık aynı eve girince ne değişik huyları cıktı:)Benimki titizlik delisiymis misal.Evlenince öğrendim:)Bardaga bakardı su lekesi var mı diye ,hala bakar.Makina leke bırakıyo napim başka bardak al diyıoruum.Ama ilk zamanlar yetemiyorum ben diye ne ağlardım:)

İnsanlar acayip bal ayındasın 37 günde alınan alınmış,takılan takılmış neyini konuşuyorsun daha.Evlilik iptali oluyor galiba ilk aylarda.Bunla kurtulmuş bari..

Ya bunların durumu çok başka bence bu nişan baştan atılmalıymış . Kuzenim marketten tavuk alıp gelmiş tezgaha bırakmış . Tam bir gün boyunca o tavuk tezgahta durmuş kız kaldırmamış dokunmamış bile . Hiç yemek yapmamış evde sürekli ya üvey annesi ile geziyor ya arkadaşları ya üvey abla ile. Eee altın eşya şu bu derken ? Ankara’da çok iyi bir yerden ev tuttu kuzenim .bunlar da işte akşam yemek takımı için tartışıyorlarmış . Kuzenim demiş ki bak alıcam tamam ama ablamın 20 gün sonra düğünü var o geçsin durumları biliyorsun çok harcadım toparlanayım demiş bu da daha konuşuyormuş kuzenimde sen ne yemek takımından bahsediyorsun 3 ay sonra kiramı ödeyebilecek miyim o bile belli değil demiş . Sonra hep kız soruyordu senin kuzenin bize ne taktı şöyle böyle nu sefer bizimki ona ablan ne taktı diyince kızda üzerine atlamış

İnsanlar acayip bal ayındasın 37 günde alınan alınmış,takılan takılmış neyini konuşuyorsun daha.Evlilik iptali oluyor galiba ilk aylarda.Bunla kurtulmuş bari..
Öyle mi oluyor cidden dün avukatomıza gitti ama ben sonra yengemle konuşamadım ne oldu şuan bilmiyorum. Annem yengemle konuşmuş Kız kuzenimden şikayetçi olmuş . Kızın babası aramış ikinizde şikayetinizi geri çekin demiş

Ay haberlerde altınları alıp kaçan gelin gibi ne kız o öyle.Esya alınsın diye evlenmiş.Benim dayımda ilk evliğinde 3 ayda boşandı.Bizimkinde ama anneannem de hatalıydı,gelin yeni evli gezmek istiyor dayım durumunu kıza farklı anlatmış müdürdü ama aşırı bi geliri yoktu.Kızda harcamış bayağı kocam müdür diye.3 ayda boşandılar.Simdi 2.ye evli colugu cocugu faln oldu.Ama hala ben dayımı suçlarım içimden.Sen kendini farklı göstermesen o kızda 20 yasında dul kalmıcaktı diye.Artık dul kalırım diye düşünmüyor kızlar.2-3 evleniyorlar,yeniden kınalar düğünler yapılıyor.Hayırlısı haklarında bacım.Kuzen de üzülmesin.Yol yakınken görmüş yüzünü.Ya coluk çocuk olaydı daha fena.Her ser de hayır var iste.

Kardesimin bi arkadaşı hazirnda evlendi çocuk psikopat cıktı, daha balayında feci dövmüş kızı.Ondan duymustm.Evlilik iptali yapılcak demişti kardeşim.Ama kac gün de ilk 1 ayda mı nekadr süre de yapılır bilmiyorm kuzum.

Bencede sizin durumda dayın hatalı. Buda benim adımı dula çıkarttın diyormuş. Aynen ya her şerde bir hayır var . Kız yengeme dün demiş ki nişanlılık ile şimdi çok başka oldu nişanlı iken bana adil Işık’tan kıyafet alıyordunuz şimdi almıyorsunuz. Yengem borca batmış kadın zaten 2 çocuğu 2 ay ara ile evlendirmek kolay mı ? Düğün yemekli oldu 25 bin salona para verildi 30 bine 2 odanın mobilyasını beğenmiş alındı 7 bin tl ye tek taş Elmas sert sonra 100 gram normal 22 ayar set kalın bileziği offf halı perde avize onları daha saymadım

Bu kızda balayında senin kuzenin bize ne taktı derdindeydi . Kuzenim annesini aramış anne hala aynı kafada çok yoruldum bırakıp gelmek istiyorum demiş

Evliliği hep alışveriş yapılcak,hep takı takılcak sanıyrlar iste..Heyy Allahım kendin kendini dula cıkarmısın.(

Bu kızda balayında senin kuzenin bize ne taktı derdindeydi . Kuzenim annesini aramış anne hala aynı kafada çok yoruldum bırakıp gelmek istiyorum demiş
Hey yavrum hey bizde balayında snack bar da sıraya girme derdindeydik:)Safmıymısım neymişim.Hic takı makı aklıma gelmediydi balayında.otele giderken koyduk kasaya,sonra 1 aysonra falan su bilezikleri aynı model yapalım diye aldık.Değiştirip tekrar koyduk.Ki benim adamın ailesi okadar bisey yapmamıştı ki düğüne gelcekler mi acaba ?diye düşünmüştümSonra kaynanam serabi renkli bi döpyesle çıkıp gelmişti. Ay neler yasadım kızzz:)Sevince görmüyor insan iste:)

Evliliği hep alışveriş yapılcak,hep takı takılcak sanıyrlar iste..Heyy Allahım kendin kendini dula cıkarmısın.(
Şimdikilere nekadar kolay herşey.
Cocuk oyuncağı gibi.
Ben kendi yasadiklarima bakinca(aman cekmeseydin derler disaridan bakinca) ne zorluklarla mucadele etmişim.
Nasıl direnmisim diyorum.
Kolay değil ya.
Herkesin yaşadığı kendine zor tabiki.

Ben cok sukur suan iyiyim ama cok yiprandim diyorum.
Keşke yıpratmasaydım kendimi bukadar.
Bukadar takilmsaydim uzmeseydim canimi.
Hep derin dusunmeseydim bu da sınav diyip en az zararlar kurtarabilseydim kendimi.

Eşya falan konusulunca aklıma geldi öyle.
okadar duzenim olsun huzurum bozulmasin aman diye ne esyasi ne maddiyati gozumde yoktuki.

Bazı insanlar sadece bazilarinin imtihani icin varlar onu net anladim

Ben çok net oldugumu dusunuyorum her konuda.
ve tarafsizim.
Esimde biliyor.

Dün bir mevzu oldu benim kardesim iyidir hostur tersi terstir.
Annem cok pohpohladi.
Bazi konularda huylarini sevmem.

Dün esim annem oglum oturuyorduk disarida kardesim balik tutuyordu yanimizda degildi.

Ben anneme ben asla senin oglunla yasamam dedim.
Yani bisi olsa ben ayni evde kalmam.
Kimseyle kalmam.
yapamam yani.
Eşim güldu.
Yani benim tarafsizligimin, tahammulsuzlugumun, senin tarafin benim taarafim olayinda nekadar net oldugumun farkinda.

Ben kardesimle ayni evin icinde asla yasayamam mesela.
Yasamamda.
Ben kimsenin nazini, kaprisini falan cekebilcek bir insan degilim.
Ama esim daha sabirli

Mesela o ceker ben cekmem.
Benim kardesimin dahi nazini ceker ben yapamiyorum.

Karakter meselesi.

Mesela babama he he diyip geciyor ben gecemiyorum.
Yanlissa fikri gardımı alirim.
Tavrimi belli ederim.

Belki iyi oynayanlar kazaniyor bu dunyada ama ben yapamam.

Sinirlerim bozuldu bak hahahah . Neyse birşey sorucam ya yazık aylık doğalgazın kaç tl geliyor ? Benim dün fatura geldi kapıya asmışlar komşu da bana birşeyler almaya geliyordu elinde sallayarak geldi benim faturayı 63 günlük faturam 36 tl gelmiş. Bana yaz günü faturan neden fazla dedi fazla mı cidden

Aynn bacım.Biz salak mıydık bilemedik mi istemeyi?
İstesen nolcak yoksa adamın canını mı alcan?
Benim esim göçmen.Göçmenler de kıza daha düşkün olurlar.2 ablasına otellerde nisanlar yapılmış.Benimkine para kalmamış tabi.Ben düğün istemem gerek yok dedim.Aa olmaz 1 oğlumuz var konu komsu neder dediler.?İyi dedik yapın ozman.Salonun parasının yarısını esim düğünden önce odedi yalan olmasın,3000 tl gibi birakamı düğün cıkısı üzerindeki nakitlerle ödedi kpderim.Mobilyaya 500 er tllik senetler yaptık kpderim üzerine ilk takstte 150 tl verdi.Daha da vermedi.
Setim alıncak kuyumcuda yarı parasını kredi kartından cekti kvdem.O çektiğini esim 500tl takstle geri ödedi.1 tane bilezik taktı.En son düğünden sonra dedimki teyzesi bize bi çeyrek bile takmadı torununun sünneti vardı,takı beklemesin dedim kvdeme.Aaa bizim taktığımız bileziğin yarı parasını o verdi dediler Ölür müsün öldürür müsün bacım.Aman dedim kızım bunlara laf bile söylemeye değmez.Bosver dedim geçtim.Allaha versin hesabunı.
Notüğünden sonra kvdem konu komsu zarfa para verdi dedi,o zarflar bize hiç gelmedi.Evin mobilyasını değistrdi:)HAni cuma saati Allah affetsin,ölse gram üzülmem.Allah biliyıor..

Onu hiç bilmiorm bacım 60 tl civarı galiba,esimin otomatik ödemede o.Ama yüksek gelse kesin naptın bukadr der :=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…