Küçük Düşün Büyük Olsun!

çocuk olunca bırakır kıyamaz.Alısınca iste he deyince bırakılmıo.Bizim evde içen yok sükğr ama bi annem içer.BıraktıramıyoruzNeler dedik yokk
şimdi annem filan arar ondan kapatmıyorum yoksa kesin kapatırım ölsün meraktan neyse valiz hazırlamam lazım of daraldım bak

Kesinlikle.
Aliyoruz bisi yok gibi ortada ama hep para mutfaga gidiyor.
Benim kartimla olan alisverislerin geneli gıda.
Mutfak bende herseyden kısıyorum ama mutfakdan istesemde cok kısamiyorum.
tane isi almak mantikli.
bende hep az az alirim.

Faturaları falan esim hallediyor.
Ben mutfak ihtiyacı, giysi, esya vs ben bakiyorum ne alincaksa.

Esimle hesap yaparken iste cok acildik falan diyor.
Ben dikkat ettim diyorum senin kartta bisi yok ki odemeler cok diyor.
Yani hep böyle diyor hosuma gidiyor.
Hep sen ne harcamissin ki
Sen bisi almamissin ki der.

Ama krediydi, mazottu, arabanin ivir ziviri onun sigarasi faturalar taksitler onlar epey tutuyor tabi.

Ben ben nedar esya almasam, giysi almasam, mutfakdan kissamda diger giderler var.

Ne güzel görüyor en azından cabanı cnm.Bizimki de cok harcıyosn,açılma vs der.Benim maasım kadar aylık gideri olan kadınlar var valla.Kadın calıstıgını kendine harcıyor.Ama yine de el üstünde tutuluyor:)Bizimkiler görülmüyor

Kizlar doğalgaz faturasına şok oldum.

Geçen ay 31 lira gelen doğalgaz faturası bugün 160 lira geldi.

Yani çoğu zaman kapalı zaten kombi.Nasil bu kadar geldi anlayamadım
O nedir öylee kombi bozuktur canım
Canım bende de sadece davul fırın var dediğin gibi sıkıntıyı keklerde ben de yaşıyorum, o yüzden tencere keki yapmakta buldum çözümü belki sana da fikir olur
Netten bakim tariflere sanki fincan çatlar gibi geliyor korkuyorum.

Lelli benim eşimde öyle der
Sen harcamazsın
Sen olmasan ne yaparız. Verdiğim paraları harcamıuorsun senin sayende biriktirdik falan gaz veriyor ama gönlümüde alıyor en azından görüyor hoşuma gidiyor değer kıymet biliyor.
Tutumlusun der

Kızlar oğluma diş macunu alcaktım 32 tl olmuş
20 tl ye alıyprdum bir anda 12 tl zam ya yetilmiyor artık.
Bu yıl mutfak mssrafını yarıya indirip tasarruf sağlıcam şuan yaptığım stoklarla bunu başarıcsm bir kuruyemiş zeytin peynir yumurta süt pazar masrafımız olur aylık geri kalan tamamdır.
Bir de her ay eşimden belli miktar para alıcam o da kumbaraya gidicek hedef araba satmadan evi kapamak mümkün mü hayal mi bilmiyorum ama birikim birikimdir insanı güvende hissettiriyor

Kızlar doğalgaz faturasında son dakika gelişmelerini aktarıyorum:))

Şikâyet sitesinden yazmıştım. Firmaya iletmişler. Firmadan az önce aradılar.Sayacin üzerindeki rakamları söylememi istediler.Söyledim onlarda sistemden baktılar veee Sayaç yanlış okunmuş.

Faturayı düzenlicez dediler.

Son düzenleme:
C
Cok sevindim canim
En azindan ne bozuk diye tamir masrafiniz cikti ne baska bisey cok sukue.

Kızlar

Faturayı maille gonderdiler.Gercek fatura 35 liraymış. 8 olan rakamı 9 olarak görmüş sayacı okuyan.Yani 35 lira nerde 160 lira nerde...

Otomatik ödemede olabilirdi. Hemen ödenirdi.Sonra uğraş dur.

Buna itiraz etmeyip ödeyen insanlar da vardır.Hiç birsey olmasa bile ınsanları böyle ugrastirmaya kimsenin hakkı yok.Bu kul hakkına da girer bana göre. O yüzden insanların işlerini daha düzgün yapması gerekiyor.

İyi tarafından bakarsak bir daha böyle birşey olduğunda(Allah korusun:))ne yapmam gerektiğini anladım.Hiç bilmiyordum çünkü.

Vee son olarak ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ederim

Herkese merhaba bulaşık makinasını çalıştırdım . Markete gittim 16 tl harcadım domates , kırmızı biber , yeşil biber, acı biber , maydonoz , salatalık , havuç aldım . Eve geldim hemen herşeyi yıkayıp rondodan geçirdim . Acılı ezme turşu yaptım . Kalan havuçla ve birkaç salatalıkla 1 kg, birde yarım kg kavanoza turşu kurdum. Ezmeyi de yarın sabah kavanozlayacağım. Bulaşık makinasını boşalttım . Yeşil biberleri ve kalan salatalıkları doğrayıp çıtçıtlı poşetlere porsiyonluk ayırıp paketledim buzluğa koydum güzel oldu . Ütü yapacağım. Sonra koluma ağda yapar duş alıp uyurum. Yarın sabah kuaförde randevu var oraya gidip gelmem evi silip süpürmem yemek yapmam ve valiz hazırlamam lazım sabaha karşı yola çıkacağım. Eşimi çok özledim arıyo ama açmıyorum

dedıgım gıbı olmus canım hadı gecmıs olsun

Arkadaşlar fırınım alt üst eşit pişirmiyordu geçen yıl. Ben de fincan kek denedim. Muhteşem oluyor. Daha da yumuşak daha lezzetli... bir de ici surprizlisinden yaparsanız misafirler için harika oluyor

Arkadaşlar fırınım alt üst eşit pişirmiyordu geçen yıl. Ben de fincan kek denedim. Muhteşem oluyor. Daha da yumuşak daha lezzetli... bir de ici surprizlisinden yaparsanız misafirler için harika oluyor
@zynpzynp123 sormuştu sanırim. Fincanlara hiçbirşey olmuyor

Denicem mutlaka içi pişiyorda dışını biraz yakmak zorunda kalıyorum.

gözünüzaydın...yavrunuzu güle güle büyütün...hayırlı evlat olsun inşallah...

Denicem mutlaka içi pişiyorda dışını biraz yakmak zorunda kalıyorum.

Benim fırınım da öyle canım, ben alt kata ızgara koyup üzerine keki koyuyorum ve üstü kızarınca üzerine alüminyum folyo koyuyorum o zaman hem üstü yanmıyor hem içi pişiyor

Aksam esimin maci vardi 10-11 eve gelmesi 12 oluyor.
Bende esmalari cekerken uyumusum kanepede.
Ne ara odaya geldim ne oldu hic hatirlamiyorum.
Nasil uyumussam artik.
Oglumu doyuruyorum bana ellesmen ben uyucam diyorum 11den sonra acayip uyku basiyor.
4.30 da uyandim.
Namaz ve esmalarla bu saat oldu.
Dunden kavurdugum etide posetlememistim 4 poset yaptim attim buzluga.

Bugün yemek var cok sukur.
Belki pilav yaparim.

Temizlige kaldigim yerden devam edicem.
Dolaplarin ici öyle ferahladiki icim daraliyolurdu o karisik kalabalikdan.

Şimdi aciyorum bos alan gorunce ferahlıyorum.
kanepe altlarini baza altlarini bile bos ferah seviyorum.
Ama evim 2+1 ister istemez bisiler koymak zorunda kaliyorum.
Battaniye, yastik, yazlik-kışliklar vs.
Napalim eleye eleye almayarak idare edicez.

Günaydın kızlar

Allah kabul etsin tr_lelli cim.

Başka bir şehirde görevliyim bugün, yarın eve döneceğim. kızdan ilk defa ayrı kalıyorum çok zor geldi hale’n işe alışamadım, görev de tuzu biberi oldu. Neyse çok şükür Rabbim başka bir ayrılık vermesin

Bu ay birikim planımda 1 küçük altın var ama nasıl yapacağım bilemiyorum öyle masrafımız var ki. İnşAllah alabilirim Bir yandan da elden borç ödüyorum, en az 1 yıl süreyle maaşımın 2/3’ü gidecek.

Benim para biriktirmekteki hedeflerimden biri ileride ev alabilirsek, peşinat için çıkarmak. Diğeri de Allah nasip ederse kızımın okul sürecine hazırlıklı olmak :)

Hepimizin hedeflerine hayırla ulaşmasını diliyorum. Bu birikim sürecinde hedefler ne kadar da önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…