Küçük Düşün Büyük Olsun!

Cnmm geçmiş olsn cok.Aslında hepimizin gitmesi lazım.Ben elle kontrol ediyorm ama ara ara bi agrı giriyor sag göğsüme.Bıcak saplanır gibi

Bana o ağrı çok şiddetli oluyor ve ilave 1 tane daha çıktı, koluma kemiğime fln vuruyor

Kızlar bende küçük esnaf için söylüyorum rekabetçi olanlarla değil.
Mesela benim çevremde var öyle 2 yer biri çok büyük kırtasiye pahacı gidip ordan almam ama diğeri küçük ve uygun şeyler bulunuyor.
Mesela a 101 de boya kalemi 3 küsüre geldi kaliteli bişiy değildir sanmıyorum ama ben o küçük yerden 7.5 a aldım lets marka üçgen tutuş falan. Yani onlar hem fiyatı abartı yapmıyor hemde kalitesi güzel oluyor içi kırılmıyor vs. Aynı marka büyük kırtasiyede 15 tl di.
Faberin boyası mesela 8 tl di orda aynı boya diğerinde 22 tl di arada uçurum var işte öyle yerlerden alınca içim rahat oluyor biraz çünkü kimse destek olmazsa o adam batacak.

Öyle yerleri bilsek niye market kovalayalımki, keske herkes öyle olsa

Okul çevrelerinde minicik dükkanlar oluyor genelde.oralara gidip fiyat araştırması yapmak lazım.
Ben öyle 2 yer buldum biri çok uzak diğeri yakın ordan alıyoruz boya yapıştırıcı kağıt puzzle defter vs. 2 ayda bitiriyoruz
Allah yardımcısı olsun herkesin.

arada gelip eski arkadaşları görmek ne güzel... :)

herkes iyidir umarım, arada bir görünüp kayboluyorum, gündemden haberim olmuyor...

papatya, sen özel okula çok sıcak bakmıyordun, son sınıf mı oldu oğlun, o nedenle mi özele aldın canım?

sen şikâyetçiysen, ya ben ne yapayım :) benim ortancam da başladı bu sene, iki oğlum kolejde, hoş küçüğüm okula gitmiyor sözde ama abilerin okulundan çok masrafı var evde, sırf 1.800 tl. bakıcısına veriyorum, ekstra masraflar hariç...

bi de özel okullar tam gün olduğu için genelde 15:00- 16:00 gibi çıkıyorlar okuldan, seninki neden o kadar geç geliyor?

ülkenin durumu çok iyiymiş gibi, üstüne bir de bu döviz krizi geldi... Rabbim yardımcısı olsun herkesin...

Yaa cok geçmiş olsn cnm.Git git ihmal etme..

Cumartesi 600 lirayı bayılıp gelicem, bir daha da dandik market kimyasalı roll on deodorant almayacağım. Hepsi tetikliyor, gözenekleri tıkıyor. Hepsini soracağım. Doktora verdiğim parayı marketten kıstım.

Canim hic kacamak yapmadin mi?
Tatliciya gidilir mi hemen yahu :)
canim ben her sene aliyorum hic sorunlu dft. cikmadi.
Herseyini marketden aliyorum yani sadece defter degil.
Kalem, dosya, resin dft., tukenmez kalem.
Bu kadar ucuk olur mu fiyat?
biri 3 tl aynisi 8tl.
Bari 5tl olsun.
Resmen soygun.
Yok vergi oduyoruz yok kira bin tane sey derler.
Bence ederinin 2 -3kati uzerinde mal satmakda o gelir kâr da haram.
Tabiki 4 cocugu okuyan var.
Napsin?
ve suna eminim ki ben her sene marketden alirdim hep de bu zamanlar hep de bulurdum.
Bulamayasim kesinlikle kirtasiye fiyatlari.
Cunku fiyati goren markete kostu bence.
Hatta bir kadin gercekden uzuldum defter bakti o da bulamadi 1 oglu vardi 1 de bebek arabasinda kizi.
Diger marketleri gezicem illa bulurum dedi gitti.
yani 2 cocukla market market gezmeye gitti daha uyguna alabilim diye.
Benim elim doluydu gitmedim.

Bu insanlari bukadar ugrastiriyolar.
o 60tl benim icime oturdu ya.
Ben o 60tl butun herseyini alirdim.
Fiyatlarin gercekden bukadar pahali oldugunu dusunemedim.
Bir de ertesi gun dersi olan defterdi mecbur aldirttim.
yoksa aldirtmazdim.

Okul acildi arkadaslar aramaya basladi.
su dersin ogrtm. hangisi
test kaynak aldinmi vs sorular havada ucusur artik bizde.
cunku okul modu :)
Cunku ben alip oneriyorum genelde.

Suan kaynak almadim.
cunku baska semte gidiyorum almaya bir de su ozel ders olayindan haber gelsin onlar onerecek illa kitap onu da bekliyorum.
Kaynak kitap almicam bu sene(okulda etut icin verecek) Ben yaprak test alicam bol bol.

Birde A4 kağıtları 13 liradan fln satıldı, biz kurum olarak toptancıdan alıyoruz bana gelişi 20+ KDV demişti.
Kırtasiyeler A4 leri toplamışlar, dükkanlarında satıyorlarmış

Kırtasiye konusu konuşulmus. Maalesef benim çevremde ucuza satan kırtasiye kalmadı .O yüzden ben bile Kırtasiye alışverişim marketten yaptım. göz kararı aldım Kalem vs de öyle aldım Bence defter elde kalacak bir şey değil yani her sene lazım olacak bir şey. Bir de ben hep kareli defter kullanıyorum. çizgili defter fazla sevmiyorum not tutma açısından daha çok yer kaplıyor ve daha az yazi yazabiliyorsun çizgili defterde.
Iki sene onceki aldigin defterler bile var.
Kirtasiye alisverisinde uyguna bulunduysa alinsin. Her sene mutlaka fiks olan şeyler belli zaten. Lisedeyken a4 poset dosya pilot sunum dosyasi kalem renkli kalem vs. Sart.
Ekstra hocalar ne soylerse onlar alinir onlarda zaten her kirtasiyede bulunan aktuelde olmayn seyler olabiliyor.

5 defter
Bir tane 12 li bir tane 5 li birtane 4 li renkli kalem
23 lira tuttu

Bugun yemek yapmam lazim..

Dun patlicanli kofteden vazgecip kalan 5 dilim palamutu bugulamistim.
ilk defa palamut bugladim.
cok da guzel oldu.

Ben 1 tane tadina baktim Esim hepsini yedi.
Çok guzel olmus diye diye.
Gecen eltim diyor ki senin elin lezzetli diyor.
Eltimden gecmisim :)
O da borekcide calisiyor yemek falanda yapiyormus o da guzel yemek yapar.

Bugun yaparim patlicanli kofteyi.
Evi supurup bulasiklari mak. koycam.
Oğluma napsam bilmiyorum.
Patlicanda sevmiyor babasini gececek yemek secmede.

Ona sevdigi birsey yapmam gerek.

Bu havalari cok seviyorum malum ekim dogumluyum benim mevsimim.
Ama hep de is yapasim gelmiyor nolcam bakalim.

Ben okula giderken hep ucuzluk pazarlarından kağıt defter gibi şeylerimi alırdım gayet uyguna ve kaliteliye gelirdi . Aklım yetip kendi alışverişimi yapmaya başladıktan sonra hiç kırtasiyeden alışveriş yapmadım

Kız tucee nerlerdesin,göremedik seni bu haftaa

Hafta sonu çıkıp aşurelik almam lazım.
Bugdayım var,nohutta var haşlanmış difrizde.Sabah hafiften baktım.Kuruyemisler uçuk.Hazır setleri de sevmiyorm ben .Hem az oluyor.(ben aşureden difrize atıyorum kısın tatlı yoksa kriz anında çıkarıp ısıtıyorum:))
250 gr incir 10-12 tl
Fındık migrosta 150 gr paketli 9.90 dı ordan alcam.
Cam fıstığına bakmadım bile sabah sabah sinirim zıplamasın diye
Bide metroda antep fıstığı soyulmuş 150 gr 35 tldi.Koci süslemeye al iste bundan demez miAlırım 2 nar süslerim dedim
Kriz aşureyi de vurcak bu sene

Benim oglumda kuruyemis istiyor.
Rahat 100tl birakirim girersem.
Suan cesaretim yok :)
Kart kesilsin hele bakariz dedim.

benim de evimde son yıllarda aşure pişiyor, hatta iki, üç kere, ben de çok seviyorum aşureyi, yardımcım da çok güzel yapıyor... yarın pazar var bizim burada, pazardan taze taze alırım ben de eksik malzemeleri..

aşure külfetli bir tatlı, ama değer diye düşünüyorum, çok sevdiğim için... :)

sana da şimdiden kolay gelsin... :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…