mesela ne kadar kaynatıyoruz? bir de ne sirkesi kullanıyoruz?mavimli canım hayırlı olsun bebeğin umarım sağ Salim kucağına alırsın
Turşuysa ben 1 su bardağı suya 1 çorba kaşığı Kaya tuzu şeklinde ayarlıyorum
Her 1 litreye 1 çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Onun dışında malzemelerini yıka ayıkla doğra yani ne yapacaksan
Suda kaynamış ılımış olacak
Ben bu ölçüye göre yapıyorum ama tuz için kaşıklar tepeleme olmasın
Aman ablam Can'ım ablam ben ettim sen etme ablamKız hacize giderim deme.
yenir yenir biz yiyoruz. bisi olmuyo ilk gunku tadi gibi atmayin acip tadina bakin bozulmussa anlarsiniz zaten benimde biber tursum var duruyor kavonozda hic bisi olmadiKizlar gecen yildan domates konservesi kalmis 3 kavanoz yenirmi dokmelimiyim
Kiyamadim atmaya rengi kivami iyi duruyor.yenir yenir biz yiyoruz. bisi olmuyo ilk gunku tadi gibi atmayin acip tadina bakin bozulmussa anlarsiniz zaten benimde biber tursum var duruyor kavonozda hic bisi olmadi
afiyet olsun ellerinize saglik misafi 10 kismetle gelir birini yer dokuzunu birakirmis ins hedefinize ulasirsinizkızlar bu aralar cok mısafırım var hem sabah hemde aksam yemege vardı bırde yatılı mısafır baya yorucu gectı haftasonu bırde işe gıdıp geldım yoruldum
ama yaptıklarımı cok begendıler tursularıma ınanamadılar sen mı yaptın dıye sordular cok memnun oldum
ılk kez tursu yaptım hayatımda :)
yedırmeyı ıcırmeyı sevıyorum ya
bu ay bırıktıremesemde borçlarımı kapatırsam cok ferahlamış olacagım ınsallah Allah kısmet eder
sanırım ıkı lafımdan bırı bu ama ne yapayım sureklı bunu dğşğnüyorum şu ayın 15ını ıple cekıyorum
afiyet olsun bisi olmuyor rabbim agiz tadiyla yedirsin insKiyamadim atmaya rengi kivami iyi duruyor.
Tesekkurler teredutte kalmistim.ziyan olmasin
evet canım yoruluyorum ama dolabım dolup tasıyo Allah bereket versın gercekten maşallah mısafır geldıkce ben mutlu oluyorumafiyet olsun ellerinize saglik misafi 10 kismetle gelir birini yer dokuzunu birakirmis ins hedefinize ulasirsiniz
sağolasın tarifin çok güzel. ben de salatalık turşusu yapacağım isabet oldu. üzüm sirkesi mi olması gerek?
- 3 kg’lık Kavanoz
- 2 kg Kornişon veya taze Tarla salatalığı
- 1, 5 su bardağı Sirke
- 5 yemek kaşığı Kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı Şeker
- 4-5 Adet Nohut
- 1 baş Sarımsak
- 8 su bardağı kaynamış Su
- Bir tutam maydanoz
- 2-3 Adet Asma yaprağı(küçük)
Öncelikle 8 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba boşaltın içerisine kayatuzu ve sirkeyi katın tuz eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.
Salatalıkları ve maydanozu yıkayıp kenara alın, salatalıkların sap ve uç kısımlarını ince ince kesip 2-3 yerinden delikler açın.
Kavanozun dibine nohut ve bir miktar sarımsak atıp hazır olan salatalıkları sıkıca yerleştirin aralarada kalan sarımsakları ve limon tuzunu atıp, ılık sulu karışımı kavanozun ağzına kadar ekleyin. En üstüne 2-3 tane asma yaprağı onun üstüne de doğranmamış maydanozu ekleyip ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin bir gün bu şekilde kalsın. Güneş görmeyen yerde muhafaza edin, 10-15 gün bekletip buzdolabına kaldırabilir ve Afiyetle kütür kütür yiyebilirsiniz Afiyet olsun :)
Not:
Benim gibi acılı sevenler aralara 3-4 adet cin biberi veya acı sivri biber ekleyebilirler :)
mavimli
Ellerine saglik.
- 3 kg’lık Kavanoz
- 2 kg Kornişon veya taze Tarla salatalığı
- 1, 5 su bardağı Sirke
- 5 yemek kaşığı Kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı Şeker
- 4-5 Adet Nohut
- 1 baş Sarımsak
- 8 su bardağı kaynamış Su
- Bir tutam maydanoz
- 2-3 Adet Asma yaprağı(küçük)
Öncelikle 8 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba boşaltın içerisine kayatuzu ve sirkeyi katın tuz eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.
Salatalıkları ve maydanozu yıkayıp kenara alın, salatalıkların sap ve uç kısımlarını ince ince kesip 2-3 yerinden delikler açın.
Kavanozun dibine nohut ve bir miktar sarımsak atıp hazır olan salatalıkları sıkıca yerleştirin aralarada kalan sarımsakları ve limon tuzunu atıp, ılık sulu karışımı kavanozun ağzına kadar ekleyin. En üstüne 2-3 tane asma yaprağı onun üstüne de doğranmamış maydanozu ekleyip ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin bir gün bu şekilde kalsın. Güneş görmeyen yerde muhafaza edin, 10-15 gün bekletip buzdolabına kaldırabilir ve Afiyetle kütür kütür yiyebilirsiniz Afiyet olsun :)
Not:
Benim gibi acılı sevenler aralara 3-4 adet cin biberi veya acı sivri biber ekleyebilirler :)
mavimli
Ya konuyla alakasiz ama simdi bizim profiller benziyor ya ben senin yorumu okuyorum alllah allah bunu ne zamn yazmisimki diye tekrar okuyorumsağolasın tarifin çok güzel. ben de salatalık turşusu yapacağım isabet oldu. üzüm sirkesi mi olması gerek?
ayy cok tatlısın ya :)Ellerine saglik.
Ayiptir soylemesi benm tursularda dillere destan
Ama benm.olcum yok goz karari.dun cin biber tursu ,acur ve mor lahana tursu kurdum.hem biz hem erkek kardesime.
Aslinda ben kariisk lahana tursu seviyorum bir ara onuda yparim.siyah havucla yapinca rengide salgam gibi oluyor.
Simdi bunu niye anllatim inan hic bilmiyorum
ya ınan bende karıştırıyorum sızı ya bence bırınız degıstırınYa konuyla alakasiz ama simdi bizim profiller benziyor ya ben senin yorumu okuyorum alllah allah bunu ne zamn yazmisimki diye tekrar okuyorum
ben de aynısını yaptım yaYa konuyla alakasiz ama simdi bizim profiller benziyor ya ben senin yorumu okuyorum alllah allah bunu ne zamn yazmisimki diye tekrar okuyorum
cık ben değiştirmem benceya ınan bende karıştırıyorum sızı ya bence bırınız degıstırınama ıkınızınkı de guzel yeşillikli :)
tamamdır sağol şimdi turşu için salatalık bulmaya geldi sıra.rıca ederım
ben uzum sırkesı kullandım canım ama onemlı olan sırkenın asidi yanı uzum elma bence cok bısey farketmezmavimli
Ay boyle tarif veririken bi gururlaniyorum bi havaya giriyorum sormaayy cok tatlısın ya :)
ya ben ılk kez yaptım ınsanlar yıyo kıtır kıtır ses gelıyo ya nasıl mutlu oluyorum
lahana turşusu tarıfını alırım o zaman dıllere destanmış madem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?