Küçük Düşün Büyük Olsun!

mesela ne kadar kaynatıyoruz? bir de ne sirkesi kullanıyoruz?

yenir yenir biz yiyoruz. bisi olmuyo ilk gunku tadi gibi atmayin acip tadina bakin bozulmussa anlarsiniz zaten benimde biber tursum var duruyor kavonozda hic bisi olmadi
Kiyamadim atmaya rengi kivami iyi duruyor.
Tesekkurler teredutte kalmistim.ziyan olmasin

• 3 kg’lık Kavanoz
  • 2 kg Kornişon veya taze Tarla salatalığı
  • 1, 5 su bardağı Sirke
  • 5 yemek kaşığı Kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı Şeker
  • 4-5 Adet Nohut
  • 1 baş Sarımsak
  • 8 su bardağı kaynamış Su
  • Bir tutam maydanoz
  • 2-3 Adet Asma yaprağı(küçük)

Öncelikle 8 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba boşaltın içerisine kayatuzu ve sirkeyi katın tuz eriyene kadar karıştırın ve ılımaya bırakın.
Salatalıkları ve maydanozu yıkayıp kenara alın, salatalıkların sap ve uç kısımlarını ince ince kesip 2-3 yerinden delikler açın.
Kavanozun dibine nohut ve bir miktar sarımsak atıp hazır olan salatalıkları sıkıca yerleştirin aralarada kalan sarımsakları ve limon tuzunu atıp, ılık sulu karışımı kavanozun ağzına kadar ekleyin. En üstüne 2-3 tane asma yaprağı onun üstüne de doğranmamış maydanozu ekleyip ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin bir gün bu şekilde kalsın. Güneş görmeyen yerde muhafaza edin, 10-15 gün bekletip buzdolabına kaldırabilir ve Afiyetle kütür kütür yiyebilirsiniz Afiyet olsun :)

Not:
Benim gibi acılı sevenler aralara 3-4 adet cin biberi veya acı sivri biber ekleyebilirler :)
mavimli

afiyet olsun ellerinize saglik misafi 10 kismetle gelir birini yer dokuzunu birakirmis ins hedefinize ulasirsiniz

sağolasın tarifin çok güzel. ben de salatalık turşusu yapacağım isabet oldu. üzüm sirkesi mi olması gerek?

Ellerine saglik.
Ayiptir soylemesi benm tursularda dillere destan
Ama benm.olcum yok goz karari.dun cin biber tursu ,acur ve mor lahana tursu kurdum.hem biz hem erkek kardesime.
Aslinda ben kariisk lahana tursu seviyorum bir ara onuda yparim.siyah havucla yapinca rengide salgam gibi oluyor.
Simdi bunu niye anllatim inan hic bilmiyorum

ayy cok tatlısın ya :)

ya ben ılk kez yaptım ınsanlar yıyo kıtır kıtır ses gelıyo ya nasıl mutlu oluyorum
lahana turşusu tarıfını alırım o zaman dıllere destanmış madem

ayy cok tatlısın ya :)

ya ben ılk kez yaptım ınsanlar yıyo kıtır kıtır ses gelıyo ya nasıl mutlu oluyorum
lahana turşusu tarıfını alırım o zaman dıllere destanmış madem
Ay boyle tarif veririken bi gururlaniyorum bi havaya giriyorum sorma
Simdi sizin orada siyah havuc varmi yoksa diger turuncu olanda olur.
Buyuk bir legene lahanin ic kismini kucuk kucuk dogra,havuclari halka halka dogra,kurmus oldugun cin biberlerden bir avuc koy,acur tursun varsa ondada koy kornisonda olur.
Sirke
Kaya tuzu
Cok az seker
Limon tuzu veya limon suyu
Hepsini harmanla geceden dursun legende ertesi sabah neye kuracaksan tursunu bidon ya da agzi kapakli kutu icine sikica bas ustunede su koy agzini kapat
10 gun kadar unut.
Sonra acip afiyetle ye
Bu arada sende cok tatlisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…