Küçük Düşün Büyük Olsun!

Dolar yükseldikçe akıllarına sizin araba geliyordur:))
Bence sizden iyi biliyorlardır arabanın fiyatını:)
Lelli yeni araba alınca fiyatını sorduklarında alıştıra alıştıra söyleyin olur mu kalplerine filan iner de

Aynen bir şey olsa insan kendini kötü hisseder...komşumun pırlanta tek taşı varmış evdeymiş takmıyorlarmış başka bir komşuları çoluk çocuk evine gitmişler misafirliğe meğersem bunun yüzüğü kaybolmuş evin içinde kimbilir ne zaman kaybolmuş ama kız sonradan farketmiş şimdi diyor ki onlar biliyordu evde yüzüğüm olduğunu acaba onlarmı aldı direk millet zan altında çok kötü yani....
Birde burada okumuştum bir ara kız evlenmiş balayına gidiyorlar diye kv.ye bırakmış takıları sonra kadın inat etmiş vermemiş altınları Allah tan onun kaynana paragöz değilmiş istediği zaman veriyor bak çirkef çıkabilirdi boşu boşuna aile içi birsürü tartışma çıkardı

Ne boş işler böyle ya artık sinir oluyorum

tuce_tuce , Ayy gicik oldum komsularina yazasim geldi. Ne klimaymis arkadas :) klimasi olmayani niye hor görüyorlar Bu kadar üstüne konusup dertlenixorlar anlamadim. Ihtiyac duymuyorum de cik icinden, herkes herseyi alip kullanmak zorunda degil sonucta.

Diger arkadaslar hepimiz iyisinizdir Insallah
tr_lelli ,seninkiler de bi tuhaf. Sizinle tekrar aile olmak mi istiyorlar, yoksa sirf mal , Müll Gelen, giden hesabi yapmak icin mi götüdüyorlar anlamadim.sonucta herkesin Iyi kötü bi geliri ve sahip oldugu seyler var Bu haset niye?
Benim de komsum öyle, benim isim, gücüm kazancim, aldiklarim kadini geriyor. Sanki kumam tövbe...
Böyle insanlarin kötü enerjisine cok inaniyorum. Ne zaman birsey anlatsam, hep elimden cikip gitti birikimlerim. O yüzden anlstmiyorum. Esim de bi anlatmasa ne iyi olur.zaten iki sene hastaydi esim. Düssün, ayaga kalksmasin diye cok sevineni duydum. En bastada komsum du zaten. Ailedekilerle görüsmesemde kulagima geliyor gelen.

Allah, fesat insanlarin serrinden, hasetinden korusun bizi ve ailemizi.

Kendilerinin evleri yok bizim arabamızın 4 te biri değerinde bir arabaları var bizim klimamızı dert ediyorlar . Bizim evimiz var yüksek miktarda araba aldık 30 bin tl altınım duruyor konuşuyorlar işte öyle

Bizim karşı komşu çok ilginc bir insan.
Benim sözümde baştan kabul etmememize rağmen evini hazırladı ve o anda misafirlerimizi ağırladı. El açması börekler yaptı anneme neler yaptı arabasını kullandık ama hepsinin tek amacı olayların içinde olup merak etmemekmiş. Hala anlam veremesem kabullenemesemde aslında hep kıskanmış hep fesatmış. İnsanlarla içiçe oldukça hem yoruluyor hemde sasıra sasıra bi hal oluyorum. Ben yapıyosam nettir, iyi niyetimden yardım etmek istediğimden yaparım. Artık insanların benim için bişey yapması bile batıyor istemiyorum. Tırnağın varsa basını kası demişler ya..

Merhabalar, hepinize hayırlı cumalar dilerim.
Sıksık takip etsemde çok yorum yazamıyorum foruma.
Geçen bir arkadaşımız 21 günlük esmaların listesini paylaşmıştı.
Allah razı olsun, emeğinize sağlık. Kendim ve yakınlarım için çıktılarını aldım. Hatta ben başladım bile bugün 3.gündeyim.
Çok çok teşekkür etmek istedim

Aynen öyle tırnağın varsa başını kaşıyacaksın

Bence insanlara bu sosyal medyayla birlikte bi haller oldu,herkes güzel ev,araba hayalı kurar evet ama yoksa oturup bunu dert etmenin manası ne?Bugunume hep şükrederim.Babamın evinde kira da bilmedim,yazlığımız da dağda evimizde vardı hep.Ama zengin değildik.Eski insanlar eve önem verirlermiş.Babam da tek çocuk 3 ev bırakmış dedemler.Bizden sonra sıkıntı çekmesin diye.Ben kiradayım ama annemin yazlığına gidip kalıyorm diye insanlar zengin sanıyor beni Sizin durumunuz iyi falan diyolr:=)İyi olsa niye kirada oturayım arkadaş Bi araba var onunda kredisini ödüyrz hala
Bana lise arkadaşım hala neden o evden cıkmıyorsn merak ediyorm demişti,ben de kirası ucuz dediğimde fark eder mi demiştiAcayip farkediyor valla benim için.

Millet delirmiş hahaha

Bizimkilerin eşleri de aşırı cahiller öyle ki 2 cümle edemezsin hemen sinirlerin bozulur

2 arabanız var, ikiniz de çalışıyorsunuz, maaşlarınız iyi ama hala neden kirada oturuyorsunuz diyenler var.
Ben kendi maaşımla kişisel ihtiyaçlarımı karşılayıp rahat bir şekilde evi geçindirebiliyorum. Eşimin maaşı da kira, yakıt, sosyal faaliyetler dışında olduğu gibi bankaya birikime gidiyor.
Kendimize bir kural koyduk. 1.5 yıldır her ay 7000 TL ev için kesin birikim yapıyoruz.
Böyle gittiğimiz taktirde 2 yıl sonra benim arabamı satmamla birlikte istediğimiz evi satın alabileceğiz.
Sattırmayacağını düşünsem de satacağım. Araba için acele etmiyorum. Uzun süredir hevesimi aldım.

Ya bazen sartlar, kazanc iyi olsada, o an istedigin gibi önce atilip baslayamiyorsun. Bizim öyle cok büyük kazancimiz yok ama. Cok sükür kimseye muhtac olmayacak, ihtiyaclarimizi giderecek kadar. Yani esim borctan korkmasa , hemen Bu gün bi ev alabiliriz. Ama adam cok büyük borc altina girmek istemiyor, korkuyor ya yapamazsak diye. Ben de kendimce üc bes biriktireyim, Insallah gene ise baslayinca birikimlerimle belki bi nebze rahatlar ve Gaza gelir diye düsünüyorum. Bakalim hayirlisi..,
Sizin birikim de cok güzel, Masallah :) insanin bi amaci olunca ona ulasmak icin caba gösteriyor. Bu cok güzel birsey.

tuce_tuce , komsularina cok pis kil oldum... Ben kimseye yüz veremiyorum. Merhaba, merhaba o kadar. Ayrica evim var dedin ya ondan soruyorum, suanki evin de kiraci degilmiydin sen? Oraya neden Sen Klima taktirasin ki ev sahibi yapmiyor mu öyle seyleri?

Yaşlarınız kaç? Belli bir yaştan sonra insan borç altına girmekten korkuyor cidden. Aslında elini taşın altına koyduktan sonra gerisi de çorap söküğü gibi geliyor. Kredi olunca mesela hayatını ona göre düzenliyorsun, ona göre yeyip içip geziyorsun. Ona göre harcamalarını gözden geçiriyorsun.

Eşimin evlenmeden önce aldığı bir ev vardı. Güzel de ev kötü değil ama semt olarak çok ters bize. Eşimin işine uzak, o taraflarda da hiç yakınımız yok. Oranın kirası da oturduğumuz yere göre düşük. Bu yüzden gitmek istemiyorum ben.

Teşekkür ederim. Ben 27, eşim 29 yaşında. Acele etme her şeyi yaparız diyor ama ben ona göre daha kararlıyımdır. Bir an önce olsun ondan sonra ona göre hayatımıza bakarız derim :) Biraz daha kuralcı biri olmasam bu yatırıma da zor başlardık :)

Yoooo sen klimayı taktırırsın sonra taşınırken alıp gidersin ev sahibi neden taktırsın ki . Benim evim başka bir şehirde memlekette kv oturuyor evimde . Eşim asker güneydoğudayız biz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…