- 21 Ağustos 2015
- 32.164
- 97.647
- 798
- 38
Allah kabul etsin cnm ne demekhergun okuyalim ben cekiyordumda sayi olarak cekmiyordum.
100e tamamlim sagolasin.
Evet canim orayi bilse istemicek beni ama tam cozemedi orayi dukkanlar bitiyor carsi bitiyor kuytu bir yerde.Kan bpzar rüyayı aynen.Zaten 1-2 seneye izin vermicek senin gitmene 13 yasında suan dimi.15 de istese de esin kabul etmicek.Ne güzel iste imkan var gidiyorsun yanında.Bide İstanbul yani.Bizim Bursa da bile suc oranı %70 artmış.Nasıl bırakcak insan
Hayırlar olsun inşallah rabbim evlatlarımızı korusun bende yalnız göndermezdim çocugumu hata birgün sabah götürürken köbek benim etegimden tuttu nasıl çıglıklar atıyoruz bi abi geldi bizi kurtardı sagolsun ben olmasaydım çocugum delirirdi heralde halen köpek görsem çok korkarım etkisinden kurtulamadımya cok azicik gozum almis.
Dalmaz olaymis oglum gozumun onunde balkondan dustu ruyamda.
Nasil sicradim.
Allahim sen evlatlarimizi koru kolla.
Biz sabah bu konuda esimle biraz tartistik demeyelimde beni sucladi.
Yani oglumun ozel derse kendi gidebilecegini(taksiyle bende gidiyorum ya) cikista kendisinin en azindan esimin acil bir durumu olursa gelebilecegi vs vs boyle seyler icin sen cok dusuyosun uzerine birak cocugu dedi.
Sence ortalik buna musaitmi? dedim.
Arabalar vizir vizir yol vermiyorlar.
Herkese potansiye bir sapık gozuyle yaklasir olduk.
Donus saati dolmuslar hincahinc.
Mesafe nerden baksan yarim saat.
ozel dersiyle cadde arasi 7-8dk ve tenha kopeklerin oldugu bir sokak.
Hatta ben gecerken 3 genc ellerinde kopek, kizdiriyorlardi kopegi.
ödum koptu beni korkuturlar diye.
okuya okuya gectim yanlarindan.
Ne saniyo bilmiyorum kendi köyleri gibi saniyo sanki burayi ve zamani.
onun etkisiylemi gordum bu ruyayi bilmiyorum.
Balkonun mermerinde bir sandalye vardi.
o da sandalyede otururken bacagini o mermerdeki sandalyenin uzerine atmis asagi dogru inen anten kabalosuyla oynuyordu ruyamda.
derken dengesini kaybetti.
sozde bende hemen karsisinda oturuyorum.
O kabloya tutunarak dustu fakat surekli tutunamadi.
pat diye sesi duydum yukaridan kan vardi yuzunde.
Kan ruyayi bozar derdi babannem.
Ne olursa olsun ben yinede yalniz donmesine gitmesine izin vermicem
Zaten surada kac sene daha nekadar daha bizimle giderlerki.
Sonra zaten istemezler.
Okula zaten yalniz gidip geliyor.
Ortalik kotu ben napim.
Allahim ruyam hayra ciksin.
Kizlar bsy sorucam..
Once on bilgi vereyim..
Bilenler biliyor ama yeni gelenlerde tam hakim olsun. Benim cocuk sahibi olmam cok zor, ve bunu esime ilk tanistigim gun soyledim. O donem yasanan seylerde gorumce ogrenmis bana kv ile cok destek olmustu. O zmnlar durumu zordu calisma sartlari bunaltiyordu. Ama hep arar sorardi. Maddi anlamda cok destek olsada aldiklarini hic bana sormadilar. Zevkler uydugu icin sesimi pek cikarmadim hic kotu bsy gelmedi ama mesela ziyan olan makyaj malzemeleri fln oldu uzulmustum.
Asiri kiskanc, tripli kaprislidir. Gecen yil annesinin memleketine dukkan acti cok zordaydi hep destek oldum. Anneme defalarca yemege geldi ortagiyla agirladik. Geldiklerinde elini bsye surmemeye basladi hic belli etmedim 1 aksam icin dunya is cikti hep hallettim..
Dugun zamani ozellikle yanimda istesemde akraba kizina elbise sozu oldugu icin kina gunu gec kalktigi icin dugun gunu benle pek ilgilenmedi ama kuafore hep laf atti yapamadi beceremedi dedi sen nerdeydin demedim. Kuafor kendisi sac makyaj hic bsyle ilgilenmedi. Gelinligimi kuafordeki kiz giydiricekti son anda yetisti.
Sonra _ esimin dogum gunu benim soz gunumden benim olmadigim bir foto paylasti. Amcasinin kizi gorumcem esim ama ben yokum. Yorum yapanlardan biri amca kizini gelin yani ben sandi. Annemde yorum yapti gelin nerde yazdi, fotoyu kaldirdi.
Uzun zamandir soguguz. Bi sebebi yok.
Kendisi kilolu ben kilo aldigimda resmen ozguvenimle oynadi. 57 den 61 oldum. Ama amcasinin kizini 13 kilo almasina asiri deforme olmasina ragmen cok guzel diye ovdu. O zmn anladim ki aslinda cok iyi niyetli degil.
Simdi asil mevzu kardesim icin tek laf etmedi. Ayni hafta ortaginin abisi vefat etti. Cenaze gunu bizde kurtaj icin bekliyorduk ama aradik.
Ben soylememe ragmen gik demedi
Annem gecen aksam 1 saatlik yola gitti ortagina bassagligina ( komsumuz akrabalari onlarla araba ile)
Yine bsy dememis
Esim soyledi uyardi ara dedi.
Bsy yok..
Boguveresim geliyor.
3 hafta sonra dugunde gorurum.
Yuzune bakmayi dusunmuyorum
Bosver sen onu bildiğini yap.Testi kırıldıktan sonra ah vah etmemin manası yok aynen..Evet canim orayi bilse istemicek beni ama tam cozemedi orayi dukkanlar bitiyor carsi bitiyor kuytu bir yerde.
Yuruyelim dedi bi gun donuste, yolda keske taksiye binseydik yoruldum dedi.
okudan gelip oraya gidiyor kafasi dalgin oluyor.
Esim bu konularda hep sen yaptin sen ettin sen yapiyorsun diyor bana.
Nedenlerini acikladim.
Biraz suratimi astim sonra sebeklik yapti gonlumu almak icin.
Ama kirildim.
Ben niye evladimim ozguvenini kirmak istim ki.
Pekala okula gidip geliyor.
Arkadaslariyla geziye gitti.
Lisede zaten daha istemez yaninda.
Hic bilmedigi etmedigi yer kime guvenip yollim tek.
Allah korusun basina bisi gelse ne olacak ozaman biliyormusun, ee caalismiyordun evdeydin gitseydin onunla der yine suclu ben olurum.
Suan dusunmeden konusuyor.
Kızlar ya bisi dicem ben burada esimin ailesinden bahsediyorum ya( Yani onlarla sorun yasadigimdan genelde)
Bu gıybet dimi.
Yani bunun gunahi çokmudur?
Ya bu ara hep boyle seylere sohbetlere denk geliyorum.
Peygamber efendimiz dilini eliyle tutup gorsel olarakda gostererek yani dilini koparip atar gibi gostermis.
Yani susun, giybet etmeyin diye.
Ben paylasinca rahatliyorum evet.
Çunku etrafimda kimseye anlatamam herkes laf pesinde.
sizlerle paylasiyorum sadece.
Sonrada Allahim gunah yazma diyorum.
Hepimiz bahsediyoruz gerci etrafimizdakilerden.
Lelli bu durumu çok düşünmüşsün o yüzden ruya görmüşsün bence.Evet canim orayi bilse istemicek beni ama tam cozemedi orayi dukkanlar bitiyor carsi bitiyor kuytu bir yerde.
Yuruyelim dedi bi gun donuste, yolda keske taksiye binseydik yoruldum dedi.
okudan gelip oraya gidiyor kafasi dalgin oluyor.
Esim bu konularda hep sen yaptin sen ettin sen yapiyorsun diyor bana.
Nedenlerini acikladim.
Biraz suratimi astim sonra sebeklik yapti gonlumu almak icin.
Ama kirildim.
Ben niye evladimim ozguvenini kirmak istim ki.
Pekala okula gidip geliyor.
Arkadaslariyla geziye gitti.
Lisede zaten daha istemez yaninda.
Hic bilmedigi etmedigi yer kime guvenip yollim tek.
Allah korusun basina bisi gelse ne olacak ozaman biliyormusun, ee caalismiyordun evdeydin gitseydin onunla der yine suclu ben olurum.
Suan dusunmeden konusuyor.
Ne kadar tatli ya, keske benimde böyle arkamda insanlar olsaydi. Biz dügün borcu öderken skistigimizda kaynanam daha cok calis az harca borclarini öde demisdi piskin piskin yasim daha 20 di. Üstelik adi dügün borcuydu kendisi esime dügün icin borc cektirip yarisini alip kendi kardesine vermisdi. Aradan 18 sene gecdi. Unutulmuyor, o zamanlar da geri gelmiyor.
Siz yazinca aklima geldi.
Aaa bende bursadan...valla özellikle kent meydanı ve çevre semtlerinden ben artık biraz ürküyorum insanları değilmiş bir çirkinlik gelmiş millete çok fazla insan geldi bursayaKan bpzar rüyayı aynen.Zaten 1-2 seneye izin vermicek senin gitmene 13 yasında suan dimi.15 de istese de esin kabul etmicek.Ne güzel iste imkan var gidiyorsun yanında.Bide İstanbul yani.Bizim Bursa da bile suc oranı %70 artmış.Nasıl bırakcak insan
Oralar zaten potansiyel suc yeriAaa bende bursadan...valla özellikle kent meydanı ve çevre semtlerinden ben artık biraz ürküyorum insanları değilmiş bir çirkinlik gelmiş millete çok fazla insan geldi bursaya
Aaa bende bursadan...valla özellikle kent meydanı ve çevre semtlerinden ben artık biraz ürküyorum insanları değilmiş bir çirkinlik gelmiş millete çok fazla insan geldi bursaya
Gündüz bile sevmiyorum gece hiç geçilmez ama bazen mecbur işte...Oralar zaten potansiyel suc yeriGece falan geçilmez orlardan.
Aynen ya kötü yeri çok fazla ben evlenip geldim ama hep soğuğum bursaya nilüfer tarafları iyidir...işte benimde birikimdeki hedefim o taraflardan ev almakaaa yeğenimde Bursa da
teyze öyle her semtte oturamazsın
biz ondna Balatta yız dedi
her yer çok karma dedi
malesef canım bende orda oturuyorumOralar zaten potansiyel suc yeriGece falan geçilmez orlardan.
orada da yasam cok pahalı ben ihsaniyedeyim bi nebze iyi ama özlüce falan felaket.Yani franchise bi pastane bile orda farklı fiyatlandırma yapıyo.Uzay mesela.Kac defa dedim aynı değil diye yok aynı rakamlar diyolar.Aidatlar 100-120 ben 60 tl veriyorm mesela.Aynen ya kötü yeri çok fazla ben evlenip geldim ama hep soğuğum bursaya nilüfer tarafları iyidir...işte benimde birikimdeki hedefim o taraflardan ev almak
Kira mı kendi evinz mi cnm?Kiraysa çıkarsınız en azından bi süre sonra..malesef canım bende orda oturuyorum
İhsaniye beşevler güzel yada görükleyide seviyorum mesela özlüceyi hiç düşünmedim fiyatlar gereksiz uçuk bence deorada da yasam cok pahalı ben ihsaniyedeyim bi nebze iyi ama özlüce falan felaket.Yani franchise bi pastane bile orda farklı fiyatlandırma yapıyo.Uzay mesela.Kac defa dedim aynı değil diye yok aynı rakamlar diyolar.Aidatlar 100-120 ben 60 tl veriyorm mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?