Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar bende eşime diyorum bizim memlekette tarlalar 30 bin fln.
İmarlı değilmiş miş miş
Bişiyler buluyor
Oysa içinde zeytin ağaçları kiraz ağaçları oluyor.
Annemin ev bahçe katı o minicik bahçeden bu yıl asma aldım.
Nasıl güzel dalından koparmak

Lelli bende anlamam neden ist. Da kalırlar.
Eşimin annesinin konya da bahçesi vardı sattı. Ya insan satar mı.
Yazdan yaza git ek biç toprak iyidir berekettir.

Malesef canim.
ozellikle anneanneme cok kiziyorum.
Beton evin icinde öyle resmen ölumunu bekliyor.
Hic bisi yapmiyor tv izliyor ve uyuyor.
Köyde olsa öylemi olurdu daha dinc olurdu mis gibi orman havasi.
Kadin köyü sevmiyor saka gibi.
zamaninda onlar sahiplenmedikleri icin koylerini hep viran.
Olsaydi bir duzen biz devam ettirirdik belki.

Tefriciye ve tesbih dualarima devam ediyorum.
Benimkiler 3er 5er mandalinalari gömduler.
Gercekden guzelmis helali hos olsun parasi.
Böyle saticilarin parasi bereketli olsun.
Tatliysa alicam dedim Tatli dedi ve hic curuk yok.
Ama iyi diyip kotusunu veriyorlar falan hem parana yazik oluyor hemde haksiz kazanc.

Ortaligi toparlayip uzanicam.

Siz orda büyük şehirde bıktınız heralde trafik hepsi biz küçük bir merkezdeyiz her yer yüreme mesafesi dolmuşa bile binmiyoruz insan özlüyor bag bahçe inşallah alırsınız hayel etiklerinizi

Biz tuce_tuce ile kararliyiz seneye salcamizi bile yapicaz dimi
Evet canım benim . Ben herşeyi kendim yapmayı seviyorum asla birşey kabul etmiyorum kimseden. Kv yufka yapmış eşim bi an ağzından kaçırdı onu yolladı kv az bişey birde salça aldım onu yapamadığım için. Zaten 5 kg lık kavanozun üzeri boştu 4 kg bile değil o salça birde onu getirdim sinir oldum .Ama azimliyim kimseye ihtiyacım yok maddi manevi çözerim herşeyimi

Salça öyle ya zor salça işi
Evet gerçekten zor geceden domatesleri soyup blendirdan geçirdim sabah erkenden güneşe bıraktım akşama kadar oldu şükür ama yorucu kilolarca domatesi soymak sıkıcı sonra 1 hafta domates yemedim burnuma hep kokusu geliyordubir önceki günde 10 kavanoz sos olarak kullanmak için yapmıştım şimdi yemesi çok zevkli ama...
Bu yaz çok çalıştım meyve suları da yaptım 9 kavanoz şeftali ve erik turşular falan seneye tarhanamıda kendim yapmak istiyorum

Bana yollayan olsa cokda guzel afiyetle yerim.
Anneannem receller yapardi daha saglikliyken tüm kıs yerdik mis gibi.
Annem becerikli degil malesef bu konuda hic annesinden feyz almamis.
Yapsa sömururdum.
Neyse telafi ediyor o da destek olarak.

Ben olsam bende evladima destek olurum.
Ayrica bu beklenti degil gayet guzel bir aile destegi.
Insan sevmedigi ya da destek olmak istemedigi insana zaten yapmazda yollamazda.
örnegin kaynanam.
koca kis koyde oturur hic bisi yapmaz.
Cunku kimsiye iyiligi dokunmayan bir insan.
Öyle hazir yesin otursun.
Ama yapip yollasa onuda yerim

Siz çok düşünceli bir anne ve kv olursunuz belli yazımlarınızdan inşallah bende hayaller kuruyorum şöyle yaparım böyle yaparım çocuklarıma diye neyde yarım kalmışsam inşallah çocuklarımda tamamlarım düşünce her insanda olmaz bende bunu anlayanlardanım evlatlarımızdan başka neyimiz varki rabbim korusun hepsini

Bende bu sene çok çalıştım valla eşime diyorum ki yeter kış hazırlığından gına geldi çok yoruldum valla insanın kendi emek vererek birşeyler yapması kadar güzel birşey yok ya . Benim kv maddiyata çok düşkün bir kadın çok cimri ne yazıkki . Üç kuruşu hesaplar beni deli eder bu yüzden ondan birşey kabul etmek istemiyorum. En son izinden döneceğiz görümcem tüp bebek yaptırdı o yüzden birkaç gün kv de kaldı . Evine gidecek hazırlanıyor kv ye de Mersin’den birisi az limon getirmiş . Bak sana yemin ediyorum 2 kg değil o kadar azdı. Kv görümceme dedi ki limon koyayım götür . Görümcem de yok anne evde var dedi. Kv de bedava bu dedi. Ne demek yani bedava olmasa kızına vermeyecek misin ? Eee bende nu tarz şeyleri görüp duyunca ondan birşey kabul etmem . Param varsa gidip en güzelini alırım yoksa otururum . Yapılanlarda bir sürü emek var ne diye aman gelin aldı götürdü filan dedirteyim ki miss gibi kendim yapıp kendim yiyorum çok şükür kabiliyetliyim de birşey bir kere yapınca kötü olsa bile ikinciye gayet güzel oluyor

Herkese günaydın dün akşam misafirim vardı bayaa yoruldum bulaşık makinam boşalacak. Evi süpürüp sileceğim akşama da et patates kızartması ve çorba yapıcam. Komşum dün aradı ki annem geldi ya mantı yapıyoruz sende gel diye . Bende ben gelemem ki misafirim gelecek dedim evet biliyorum ama yine de haber vereyim dedim dedi. Neyse kusura bakma dedim artık . Bugün mantıya devam edilecekmiş işlerimi bitirir bende inerim bugün ki planım sıfır harcama yarında eşim nöbetçi yine harcamayız . Pazar günü piknik istiyoruz ama hava kötü olacak gibi olmazsa evde balık yapabilirim. Birikim konusunda gayet iyi gidiyoruz ve bu durumla gurur duyuyorum

Yani bencil olanlarda var mutlaka.
Ama annelik anaclik farkli bir duygu.
Ben bu sene kendime hic bisi almadim.
Önce oglumun ihtiyaclari dedim.
Yine nişan vs gibi seyler cikmasa almak istemiyorum.
Ben idare edebilirim neticede evdeyim hem de kış öncelik oğlum.
Ben elimden geleni yapmaya calisiyorum ileride de ömrüm yeterse yaparım.

Amin tabiki ben siz bizim gibi dusunenler elbetde elinden geleni yaparlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…