Kvdem kapuskayı etli yapar düşün.Bazen sinirlenince benim bildiğim Macırlar yoğurt ekmek yer hersene 1 kat çıkar,siz hep et yemisiniz ondan kiradayız diyorm.Kızıyr öyle diyince.
Eşim asker kimse bize sormuyor nöbet yazılıyor yapacak birşey yok görev bu . Ya bir gün sonra yada bir gün önce kutlayın. Biz bir sürü özel günde ayrı olduğumuz için nöbet bana çok basit birşey geliyor .kızlar bişey sorcam size benim eşim asker nöbetleri oluyor genelde soruyorlar işleri olduğu zamanı belirttiklerinde ona göre ayarlama yapıyorlar benim doğum günümde nöbetçi oldu canım öyle sıkkın ki insan eşinin doğum gününde nöbetçi olur mu?
Bunu bulamayanlar da var derim oyle diyene:)kocam ailesinden daha insaflı bu konuda.Alıstı artık sebzeye falan.Valla bulduğuna şükretsin.benim eşimde çeşit çeşit yemek ister bazen bıktırıyor çorba sulu yemek pilav salata her şeyi tam istiyor kendi izinliyken de bir çeşit yemek pilav yapar bitene kadar yeriz en çokta hafta sonu kahvaltısında bu mu var yani dediğinde deli oluyorum.
Benim kvde de yemediği bisy olunca hemen köfte kızartıverirmiş ogluına.Görümcemler diyo oglu gelcek ya döktürür flan diyebenim kayınvalde de etsiz birşey pişirmez
ancak eşime hep etsiz yapmış
bir yemeğin etlisini ve etsisizini pişirmiş
evlendi de kurtuldum dedi :):)
ben hiç aramam ne olsa yerim
bu arada benim annemde muhacir :))
ondan renkli gözlü insanlarız ):)):
Evde pişirmicem kestireceğiz eve getirip poşetleyip dağıtacağız o anlamda eve getirelim dedim...merhaba
adak eve girmez
kesilip dağıtılır
ben çok ihtyaç sahibine veriyorum
bazen adak kesince de doğru ihtiyaç sahibine gitmiyor
Amin canimCok geçmiş olsun cnm..Rabbim sifa versin tez zamanda
sigil gibide degil egzamada degil.Siğil gibi mi canım?Siğik duası var eğer öyleyse.Tabi dra git ilk öncede.Duasını hergün inanarak okuyunca geçiyor.Kücüükken arkadaşımda vardı,annesi yapmıştı tek tek gitti siğiller.
Ben sac dokulmesinden cok cektim.bakımda neler yapıyorsun tarif eder misin benimde çok dökülüyor tepem açıldı resmen kestircem saçlarımı hemde bakım yapmak istiyorum çok kötü dökülüyor
Benimki alismiyor peynir ekmek yiyor yinede sevmedigi seyi yemiyor.Bunu bulamayanlar da var derim oyle diyene:)kocam ailesinden daha insaflı bu konuda.Alıstı artık sebzeye falan.Valla bulduğuna şükretsin.
adak kurban olarak adanmissa kesilmesi lazim diye biliyorum benKızlar ben şimdi size bir şey soracağım benim geçen seneden bir adağım var ve onu bağışlamak istiyorum biryere olur dimi adak önemli bir konu kabul olsun istiyorum Rabbim katında...
Ne düşünüyorsunuz yoksa kendimizmi seçip alıp normal kurban gibi kesiminimi yaptırıp dağıtalım..
Ayyy görümce falan dicek şimdi pişirip yiyelim birazını geri kalanı da dağıtalım ama adak bu hepsinin dışarı dağıtılması lazım bence...
Ne düşünüyorsunuz bağış mı yoksa kestirip eve mi getirelim
Ya aslında sağlık sorunluydu bir doktor beni korkutmuştu test sonucu temiz çıksın adak adıcam diye düşünmüştüm kendi kendime...adak kurban olarak adanmissa kesilmesi lazim diye biliyorum ben
yine bir cami hocasina falan sorabilirsin
Bizim adagimiz yoktu fakat kaza gecirince kan akitin dediler.
Esimde hocayla konustu
Hoca da cok fakir bir aile var ona yardim et sevabi cok demis.
500tl kadar yani 1 koyun parasi ozama ona vermistik.
Ama hani adak kan akitmak olarak agizdan cikarsa akitilmali.
Ben yaniltmim tabiki yinede kafanda soru isareti kalmasin sor bir bilene derim.Ya aslında sağlık sorunluydu bir doktor beni korkutmuştu test sonucu temiz çıksın adak adıcam diye düşünmüştüm kendi kendime...
Yani kesicem yada bağışlıcam falan diye bişi dememiştim aslında...
Benimki alismiyor peynir ekmek yiyor yinede sevmedigi seyi yemiyor.
eskidende boyleymis.
cocukkende boyleymis.
ozaman peynirli yumurta yap diyor.
darısı bana olsun neye elimi atsam kurutuyorum resmen dolar almıştım 6.20 den baya düştü bekletiyorum gram aldım oda düştü
Napcaz ya.kesinlikle aynı fikrideyim :)
alışmıyor
alışmıyor
Napcaz ya.
isin ilginci 6 kardesler yemek konusunda bi esim seciyor.
digerlerine tas ver yerler
Simdi dusunuyorum boyle alengirli falan naapsam.
Tencere yemegini guvecde yapiyorum alengirli oluyo kandirikcilik gibi oluyo az ama olsun
Görseli farkli.
Guvec yemegi yapim yanina pilav salata.
Gecen tursuyuda guvec kabina koydum.
yogurduda.
Göze hitap etsin bari hep ayni yemekler bezdum.
Arkadasim aradi.
Beybisi 1 yasina girecek bir dahaki ay.
Telase yapmis menü ayarla bana diyo.
Buyuk kizininda dogum gunu icin yapmistik beraber menuyu ben hazirlamistim.
Yine bir menü hazirlamaca..
Hallederiz raat ol dedim.
Şu yemek gıda isi riskli olmasa(bozulma vs) bulasicam yeminle.
Ama tırsıyom.
Evden siparis alirim aslinda cok cetrefilli birilerine bisi begendirmek.
Korkayrum.
biz doğuda değiliz bize soruyorlar o yüzden zaten canım sıkılıyor evliydim bebeğim olmuştu şark için gitti 2 yıl biz gidemedik istisna durumlar tabiki olabiliyor ama elinde fırsat varken böyle yapması çok düşüncesizce geliyorEşim asker kimse bize sormuyor nöbet yazılıyor yapacak birşey yok görev bu . Ya bir gün sonra yada bir gün önce kutlayın. Biz bir sürü özel günde ayrı olduğumuz için nöbet bana çok basit birşey geliyor .
Aaa batıda soruluyor mu ne güzelmiş şaşırdım açıkcası . Biz hiç Batı’da olmadık daha 8 seneye tamamlayacağız Doğuyu. Eee eşine söylemedin mi neden ona göre yazdırmadın diyebiz doğuda değiliz bize soruyorlar o yüzden zaten canım sıkılıyor evliydim bebeğim olmuştu şark için gitti 2 yıl biz gidemedik istisna durumlar tabiki olabiliyor ama elinde fırsat varken böyle yapması çok düşüncesizce geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?