Küçük Düşün Büyük Olsun!

Böyle yaşlılar var ne yazıkki..yaşı gelmiş 80 e ama huysuz bir tanıdığım var,çevresindeki herkese kan kusturuyor tabiri caizse..Her şeyi mi eleştirir bir insan,hiçbirşeyden mi memnun olmaz,aynen öyle..Artık değişmez diyoruz ve idare ediyoruz

Lellim ya kvden gorumcenle küçük eltine demi böyle davranıyor

Allah ıslah etsin.
Keşke boyle yapmasa kvden ama seninde elinden bişi gelmezki.Zamaninda sana çektirmiş şimdi de onlara çektiriyor.

Lellim ya kvden gorumcenle küçük eltine demi böyle davranıyor

Allah ıslah etsin.
Keşke boyle yapmasa kvden ama seninde elinden bişi gelmezki.Zamaninda sana çektirmiş şimdi de onlara çektiriyor.
görumcelerime yapamaz onlarda zaten annelerine benziyorlar karsilik veriyorlar.
Ama bu eltimde karsilik vermez icine atar yani hic cvp verirken gormedim kaynanama.
Ama kucuk eltim cevap veriyor yanimda laf soylemisti sahit oldum.
Ya kadin gelinlerine yapiyor.
Kızlarada yani bu 2 kiz torununa laf sokuyor ama kizlar cevap veriyor.

Yani kadin böyle huysuz.
Ogullarini kiskaniyor Gelin ezmeyi seviyor.

Hatta teyzenin yaninda konusuldu teyze uzuldu.
Senin gibi biririne nasil yapmis demis öyle laflar dedi.
Duyma bosver diyo bana valla teyze istesemde duyamam görüsmuyorum istemiyorumda görüsmemde dedim.

Bence siz onlardan kendinizi geri çekerek gorusmeyerek zaten bir mesafeyi oluşturmussunuz bu hiç kolay olmamıştır ama belki iyi niyetle yaptıgınız yorumlar eltinize veya kızlAra üzülüp o an onlara söylediginiz sözler yarın sizin başınıza iş açmasın yani şunu demek istiyorum olası bi sinir anında tr_lelli de zaten senn için böyle diyor veya herkes senin ne oldugunu biliyor gibi gibi sonrasında da bi şekilde dahil olmadıgınız halde size sıçramasın mevzular

Kaynanama söylerler diye mi?
yani olmayan bic bir seyi konusmadim ben.
Korkmuyorum.
Görüşmediğm icin kaynanamla sorun değil.
En fazla öğrenirse eşime söyler eşimde gelip bana hesap sormaz bunun icin.
Annesini iyi taniyor ben olmayan biseyi konusmam bunuda iyi biliyor.

Bu kadin biz esimle kaza gecirince bana beddualar etti.
Hem de ben tamamen tesadüf duydum.
Bunlari yuzune yuzune vurur her yerde konusurum.
Aklayamaz kendini asla.
kaynanam duydugumu bilmiyor.

Bu beddua olayini ozellikle bildigimi bilsin soylesinler diye onlarin yaninda soyledim mesela.
Umarım söylerler

Son düzenleme:

Beddua ahh ne kadar günah hep derler beddua iki taraflıdır diye haklısınız ben eşinizden yana sıkıntı yasayacagınızı dusunmedim sadece hani ne guzel uzaklasmıslen bi şekilde olylara dahil olmak ne kadar da olsa kafayı takmanıza sebep olabilir kayınvalide sadece kendini düşünen biri olmalı ki ne yapcagını sasırmıs

Kadın sesi cikmayanin üstüne geliyor.Nasil olsa susar içine atar diye demek.Kaç yaşına gelmiş ama kötülükten vazgeçmiyor.Insanların mutsuzluguyla mutlu oluyor ne kadar kötü birşey.

Lellim kızma da eltinin sana yapılanların karşılığını çektiklerini düşünüyorum.Tabiki onun içinde çok zor keşke kvden böyle yapmasa ama ben böyle düşünüyorum açıkçası.

Su durumda en iyisini siz yapmışsınız görüşmemekle kendi kızları ana kuzusu tabi biz gelinler ağaç kovuğunda çıktık ya bişi yapmaya söylemeye hakkımız yok zannediyor ki laf sokunca en yücesi benim bı halt ettiğini zannediyor insan her şeyi geç oğulları için susar ya yani gelinler bakmasa haklı vicdansız neyine güveniyor bilmiyorum

Ya hic boyle anlatmazdi yani kizi anlatiyorduda eltim hep Allah goruyor eden kendine eder diyordu.

icine atmis demek dünürünün yaninda anlatti agladi.
Annesine yapilan zoruna gitmis.
Gelip yatan kadini uykusudandan uyandirip gidin demek ne ya
O yine iyi sabretmis.

Benim annemi gelip evimde kovacak uyudugu yerden kaldiracak git dicek.
Buyuk konismimde kapiyi acıp hadi derdim.
gecenin kaci olursa olsun.
beklerdim kapida.
Isterse butun bina kalksin ayaga ona haddini bildirirdim.

Benim evime gelen yatiya kalan yoktu.
Ama babamdan cekiniyordu okadarina cesaret edemezdi.
Yani benim anneme babama kotu davranmiyordu aksine onlar gelince gayet sakin suskun karismayan bir tip gibi el isini alip oturuyordu.

Ay bende çok şaşırdım Kanada’dan gelen hatuna
Hangi ara gelmeye karar verdi
Kocayı ne zaman boşadı bugünde gördüm sevgilisi var hoş da bir adam
Hayatlar çok hızlı
Kız onun kocası tam bir öküzmüş.Cocukları almakla tehdit etmiş kadını.Baksan edebiyat parçalıyor sayfasında adam.Ama ne küfürler etmiş,gecende story attıydı ağlayarak.Kocasından kurtulmaya calısıyr bence o

Bu konuda cok haklisiniz.
Ben hep seviyeliydim
yani gorusuyorkende asla laf tasimadim.
Kayananm hakkinda bile onlarin yaninda hic laf etmedim
suan gorusmiyor olmamin rahatligi var sanirim.

Agrimayan basimi agritmamam gerek evet.

Çok çok ayıp yaptığı. Bunların hesabını nasıl verecek öteki dünyada

Ama Lellim boşver sen kurtulmuşsun onların aralarindaki meseleler boşver.Ağrımayan başını agritma kuzu

Gercekten yatcak yeri yok
Nasıl der evine gelen misafire kalk diye.
Hiç mi yol yordam görmemiş bunlar.
İyi elti yine ses etmemiş,ben kavga ederim doğru konusun diye.Kocamla bile kapışırım valla..

Aslinda gercekden acınası hali var
yani bu dunyada cekmis tamam ama ahir ömrunude heba ediyor.
Belki o cektiklerine karsi kendi cektirmeyerek cok buyuk sevap sahibi olacak.
Belki bununla sinaniyor cekti bakalim kulum sukredip o istemedigi seyleri yapacak mi yapmayacak mi diye
Ama ne yazikki herkes yaka silkiyor.
baksana kadin nezaman gelecek diye huzursuzlar.

Kadin yani eltim calisiyor.
2 oglu var calisiyor
Kocasi bu ara calismiyor seker ve koah hastasi.
Kaynanam hala pis bu ev evi temizlemiyorsun diye eltime cemkiriyormus.
yahu kadinin bir pazari var
Basinda 3 erkek

napsin daha
okadar yapabiliyor demek elin tutuyor
Hepsi senin evladin yap 2 kap yemek
topla ortaligi nolur yani.
Acik aramakdansa ört.

Ama o kadin o eltimi daha cok uzerek mutlu oluyor.
cunku banada oyle yapiyordu.
Ben uzulunce aglayinca mutlu oluyordu.

Gercekten yatcak yeri yok
Nasıl der evine gelen misafire kalk diye.
Hiç mi yol yordam görmemiş bunlar.
İyi elti yine ses etmemiş,ben kavga ederim doğru konusun diye.Kocamla bile kapışırım valla..
Kiz bir de torununun dugunu icin gelmis kadin takisini almis
Hani keyfide geldigi yok.
Ev kalabalikmis hala gidip orada kalmis.
Gercekden bu eltim cok sabirli.

Yani anlatti biraz ben anneme gidecegim zaman (memeleketteyken yani evleri yakinken annesiyle) önume sandalye atar oturur gidemezsin ne isin var annende diye önüme duruyordu diye anlatip agladi.
o ana da benim anam ana degil mi dedi.

Anami özlemisim gidip gorup gelicem evi yakin yollamazdi diye anlatti

Degisikler ya.

Ben suan eltimi anliyorum.
Ben evlenince kaynanam bana yapti ama kocam onlarinkinden daha iyidir yanimda durdu.

Annem yakindi sık gidip geliyordum kaynanami o anlamda sallamiyordum.
Kocamda gitme annene demiyordu ya
O bunlari yasamis belki bu anlamda kiskanmisdir ya.

Olur yani kiskanabilir insan bana karisiyorlardida niye ona karismiyorlar gibisine.
insan dinleyince hak veriyor.
Bilmiyordum ben bunlari.

Benim daha rahat olusum ve onlara yapilanlardan sebep icerledi belki ondan bana destek olmadi.

Ama suan beni anladigina eminim.

Gızlaaar günaydın
Ev hala dandini,aksm yatağı attık salona yere onda uyuduk.Bugun boyası bitecek inss.
Kocam kvdemle bulusms dün,yemek yemişler falan iyi yapmışsınız dedim.
Uzun seneler önce ölen bi dayısı var,yengesini de düğünde dernekte gördüüm bi kac kez.
Teyzesinin mevlütte kadın millet ağlarken,konserveleri de kalmış diye dolapları karıştırıyordu.Öyle bi tip.
Kızı var evli,kiradaymıs.
Sen kalk kayınvalidemi ara.Ölen teyzenin cocugu yok 3 evi var.1nde kendi oturuyordu rahmetli.2si bos.Müstakil evler zaten.
Demis enişteyi arayalımda,o bos evlerden birini benim kıza,birini de senin oğlana versin otursunlar demiş
ikisi de kirada demiş.
Kvden delirdin herhdle sen,40 ı çıkmadı benim kardeşimin daha demiş.Ara kimden ne istiyosan söyle kendin.Benim oğlumun adını gecrme demiş.Aferin kız dedim Aksm gidince anlatır.İyi demişsin dicem.
Oturcak olsa eski evde,gelinin babasının 2 evi var bos.Eski diye oturmuyolar.Onlarda oturur demiş.
Kvdemden hic beklenmicek hareketler.D
İnsanlar böyle iste.Arsız olmuşlar.40 ı cıkmamıs kadının,esi daha sağken malını paylaşmaya kalkıyrlar.Akraba değil akbaba bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…