Küçük Düşün Büyük Olsun!

diğer insanları takmıyorum zaten ama aileler bile bu şekilde davranıyor. şıkışınca biz destek olmaya çalışıyrken hemde. ağrıma gidiyor artık
aynı biz:) benim para biriktirmeye çalışmam annemin garibine gidiyor. biz de aileme destek olmaya çalışırken hem de. sizin gibi. Üzülüyorum laf da anlatamıyorum kırmak da istemiyorum..

diğer insanları takmıyorum zaten ama aileler bile bu şekilde davranıyor. şıkışınca biz destek olmaya çalışıyrken hemde. ağrıma gidiyor artık

valla annem babam da olsa maddi konularda karıştırmam onlardan para almıyoruz sonuçta
eğer varsa gördükleri bir hata fikirlerini söylesinler tabi ama siz ne şekilde harcama yapıyorsunuz veya yapmıyorsunuz ki davranışlarından rahatsız oluyorsunuz

@sumeyra1990 güle güle giy canım foto at dıyecem ama zor bılıyorum:)
bir yudum mutluluk baklıyat o kadrpahalı mı olmuş yaaa
asure zmnı dıye mı acaba
Bilmiyorum canım ya genel bir pahalılık var zaten market fiyatlarına yansımış. Ama bakliyat fasulye olsun nohut olsun çok zamlanmiş. Keşke önceden alsaydik.

Tutuy bizim aileler biriktirmemizi destekler ama benim de bi arkadaş grubum vardı hepsi bekar yiyorlar içiyorlar geziyorlar ben her seferinde ayak uydurmadım ve uzaklaştım haliyle ve dediğin gibi başkalarını aşağılıyorlardı bana birşey demiyorlardı ama başkası hakkında konuşan benim arkamdan da konuşur diye düşündüm..eviniz filan var mı borç ödemeden birikim mi yapıyosnz siz?

Vallahi kazanan biziz ödeyen biziz biriktiren yada ileride lazım olduğunda kara kara düşünecek olan biziz. Millete laf düşmez. Tabi ama cimri izlenimi de yaratmamak gerekir kızlar. Öyle tanınmak hiç istemem. Bizim avukat arkadaşlardan biri Baro odasında otururken hiç ismarlamaz ama hep ondan bundan içer. O odadan ayrıldığı gibi lafini ediyorlar. Tutumlu olmak iyidir de fazlası zarardır bence.

Aynen çok haklısın ben de sevmem öyle insanları harcamak istemiyorsan paran yoksa ortama girme en azından.milletten yiyip yedirmemek olmaz..

Kızlar ben de pazara çıktım. Ne eksik ise onu aldım. Taze fasulye , ıspanak , yeşillik , elma , turp ve muz aldım sadece 14 tl tuttu. Gelince bozuklukları da oglanların kumbarasina attım. Akşama yemeğim de var. Oglanlar okulda. Şimdi kazaya kalan namazlarım var onları kılacagim. Bugün de geçti be...

allah a şükür borcumuz yok .ama evimizde yok .iki yıl sonra mecburi hizmet bitince ev almayı düşünüyoruz ama istediğimiz mevkiideki evler 250 binden başlıyor.
ben öle millete hesap ödetiyim aman cebimden para çıkmasın derdinde filanda değilim. tam tersi kimsenin hakkı geçmesin diye düşünürüm. param varsa yerim içerim.

neymiş eşim sukadar alıyormuş ben bukadar alıyormuşum.aylık gelir buymuş. okadar parayı napıyormuşuz falan filan.
Dışardan göründüğü gibi olsaydı..babamın 4 kişiyi geçindirdiği maaşın 4 katını alıyoruz biz ama yine yetmiyor yine yetmiyor..ona göre giyiniyoruz yiyoruz geziyoruz..siz maaşınızı söylemeseydiniz keşke ailenizin böyle hesap yapması çok yanlış geldi bana daha çok biriktirin ev aşın diyecekleri yerde..

tutumlu olmak güzel şey, paranın kıymetini bilmek, israf etmemek
cimrilik aşırı boyutu, kötü sonuçları olabilir.
biz sizin hangi boyutta olduğunuzu bilemeyiz,
cimri insanda ben cimriyim demez, her zaman para biriktirmek için kendince haklı bir sebebi vardır. para birkmelidir. harcamak için değildir.
ben beleşçi tiplere kızarım. cimri kendi ve ailesine karşı hayat kalitesini düşürür ve bundan bana ne?
beleşçi ise çevresini sömürür ve enayi yerine koymaya çalışır. sinir bozucu tiplerdir.

siz kendiniz bu söylenenden rahatsız oluyorsanız, belki arada iş yerine kek, poğaça yapıp götürebilirsiniz. yani ortamınızı bilmiyorum. çayın yanına arada kuruyemiş gibi şeyler ya da masanızda ufak bir şekerlik için bayram şekeri gibi şeyler olursa yedirmeyi içirmeyi seven biri olarak görülürsünüz. sever misiniz bilmem ? iş ortamınızı bilmiyorum, uygun şeyi siz ayarlayın, diğer insanlar ne yapıyor da siz yapmıyorsunuz bu lafı ediyorlar düşünün. yaşam tarzınıza bakıp tatile gitmiyorsunuz, var ama harcamıyorsunuz gibi bir durum varsa arada giyim vs alabilirsiniz. belki de giyim eşyalarınız yıllardır kullandığınız ama sizin yeni olduğunu düşündüğünüz şeyler. açık yazayım istedim. kırılmayın

akrabaların demesi ise biraz ayrı bir konu. onlar beklenti içinde oldukların derler ki sinir bozucudur aksine insanın hiç bir şey yapası gelmez. onların evine giderken ev yapımı kek olur, karpuz, cola olur boş gitmeyin. ancak dertler daha büyük para yardımı da olabilir. ben cimriysem ona ne ? hayatı kendime zehir ediyorum ama akraba beklenti içinde olur. belki de dışarıdan kendimizi göremiyoruz.

geçende bir arkadaş yazmıştı adını hatırlamıyorum. maaşım iyi, 25 tl çantayı almak için uzun süre düşündüm, pahalı geldi almadım diye. işte bu durumda çevrenin böyle düşünmesi normal, çalışan insanın ya ucuz- çok çeşit, ya da pahalı markalı- az çeşit de olsa giyinmesi gerekiyor. yaşlanıyoruz ve geriye döndüğümüzde ya bu taş duvarları evi almak için 25 tl lik çantadan bile mahrum kaldım diyeceğiz. ve gençliğimize kendimize acıyacağız. hangimize sorsak dozunda yapıyoruz deriz. kimse kabul etmez ama dışarıdan uyarılarsa belki bizim iyiliğimiz içinde olabilir. yine de israfa kaçmamak lazım.

ikimizde memuruz eee maaşlarda belli zaten canım

valla dediğim gibi kimseden bişey beklemem. param varsa yerim .
ikram edilmeden bişey alıp yemem birinden.
iş ortamımda herkes kendine müslümandır genelde.kendileri yer içerler kimse kimseye ikram yapmaz.
erkeklerin bayağı bi çogunlukta oldugu bi işyerim var zaten
kıyafet saç makyaj onda sorun yok zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…