- 4 Haziran 2008
- 1.854
- 3.565
- 658
kesinlikle haklısın canım..Etrafımda bazen hiç evlatlarını düşünmeyen anne babalar görüyorum.. aklım almıyor bu kadarsız umarsız olmalarını... sonuçta bir çocuk dünyaya getiriyorsan biriktirebilecek gücün varken harvurup harman savurmak ayrı bir vicdan gerektiyor..elinde olmayana,gerçekten zor geçinene bişey denemez ama geliri iyi olduğu halde sadece yiyip içenleri aklım almıyor..Aynen sana katiliyorum canim
Ben babamdan harclik istemeye utanirdim
Cevremde cogu kiz rahat yasarken
Ben ihtiyaclarimi harcliklarla alirdim
Ama kizima en azindan okumasi icin para ve ev araba birakmak istiyorum
Bence çeyiz eşyalarının modası çok hızlı değişiyor. Birikim yapıp evlenmeye kısa bir süre kala gönlünce almak en güzeli. Parası hazır olduktan sonra bütün çeyiz alışverişi 3 günde halledilir.
Puset çok mühim. Puset alırken tek başına açıp kapatabileceğin, bir elinde bebek varken gerekirse taşıyabileceğin bir şey al. Biz mesela bir puset almıştık uzay mekiği gibi bişeydi. O dönem de polo marka arabamız vardı. Puset bagaja sığmadıDediğin çok doğru bu acayip bir market alıcısı da bol, neyi neden aldığımızı ve ne kadar kullanacağımızı hesaplamak gerek. Dediklerini not aldım teşekkürler.
tabiki birikim yapmak..ihtiyaçlar evlenirken birikim yapılan paradan kullanılabilir..gereksiz bissürü şey doldurmaktan daha iyidirkızlar bişey sormak istiyorum.
sizde evlenicek biri için ceyiz yapmak mı yoksa birikim yapmak m mantıklı ?
ben ikisinide yapmaya calışıyorum ama cok yoruldum artık
Bir tane kızım var. İkinci çocuğa henüz param yetmiyorne güzel kızlarınız için birikim yapmaya baslamışsınız. darısı bize inşallah evlendikten sonra önce ev alıp sonra cocuklarım için bişeyler yapmayı nasip eder rabbim
Ceyizsizde olmaz ama nakit briktirip alinabilir.
Ceyizden kasit ne ama?
Havlu,örtu,tencere,kasik mi
Beyaz esyami,elektronik esyami?
Beyaz esyada modeller cabuk degisiyo keza elektronik kucuk ev aletleride öyle.
Ufukda evlilik yoksa nakit biriktirmek mantikli.
Evet aynen canım
Bir tane kızım var. İkinci çocuğa henüz param yetmiyor
En mantiklisiHiç çeyizim olmadı ama küçük bir ev almıştı annem ve babam bana evlenmeden. Bu senin sigortan olsun demişlerdi.
Aynen canim hergun disarda yemek yiyen kisiler taniyorum hep eksi bakiyede olup faizini taksit yaptiranlarkesinlikle haklısın canım..Etrafımda bazen hiç evlatlarını düşünmeyen anne babalar görüyorum.. aklım almıyor bu kadarsız umarsız olmalarını... sonuçta bir çocuk dünyaya getiriyorsan biriktirebilecek gücün varken harvurup harman savurmak ayrı bir vicdan gerektiyor..elinde olmayana gerçekten zor geçinene bişey denemez ama geliri iyi olduğu halde sadece yiyip içenleri aklım almıyor..
Benim de annem dantel meraklısıydı. Her türlü masa olasılığına karşı dantelli masa örtüsü vardı çeyizimde. Kare, dikdörtgen, oval ve daire olarakEn mantiklisi
Benim babannem sağ idi ben evlenirken.
Bana cok duskundu.
Ama okadar gereksiz seyler almis ki kalbini kirmamak icin ceyiz olarak goturup anneme geri verdim.
Koca koca tencereler
Fi tarihinden battaniyeler(ben ufakken almis galiba)
6yorgan
Halilar modelleri,ebatlari milli faciaydi.
Bilmem kac tane seccade ne geregi var?
Ya yasli kadin öldü gitti dusunmus almis tamamda inanin hicbirini kullanmadim
Uyumsuz,eski model seyler.
Nakit biriktirilip son anda alinsaydi yada uzerimde hesapda para olsaydi super olurdu.
Esya aliniyo he 5tane alamazsin 2tane alirsin.
20basortu
30havlu
30patik ne gereksiz seyler.
bencede o patik ve baş örtüleri ne gereksiz yaa.. benim annemde yapmış dünya kadar..bi de kapalı değilimki..maksat yerini bulsun..millet çeyizi yok demesin diye yapılıyor bence.. :) eve gelen teyzelere dağıttım hep :))En mantiklisi
Bana cok duskundu.
Ama okadar gereksiz seyler almis ki kalbini kirmamak icin ceyiz olarak goturup anneme geri verdim.
Koca koca tencereler
6yorgan
Nakit biriktirilip son anda alinsaydi yada uzerimde hesapda para olsaydi super olurdu.
20basortu
30havlu
En mantiklisi
Bana cok duskundu.
Koca koca tencereler
6yorgan
20basortu
30havlu
Valla ben evlendikten 4 sene sonra çocuk sahibi olmaya karar verdim. Maddi şartlar, iş yeri şartlarım anca oturdu. Doğum izninde özel sektörde parayı izin bitimi alabildiğimiz için o 4 aylık gideri falan da biriktirip öyle hamile kalmıştım.
benim su anlık ona da yetmiyo
kesinlikle yaşamayıda bilerek birikim yapmak gerek..orta yolu bularakk..biz doğru yoldayızAynen canim hergun disarda yemek yiyen kisiler taniyorum hep eksi bakiyede olup faizini taksit yaptiranlar
Tamam bende arada kafam dagilsin diye gezerim ama kizimida dusunmek zorundayim
bende kızıma hamileliği planlayıp yaptım...evlendik 20 ay eşya borcu vardı..borcun 11,ayında hamile kaldım borcun bitimine ayarlamıştım :)) tamda istediğim gibi olduValla ben evlendikten 4 sene sonra çocuk sahibi olmaya karar verdim. Maddi şartlar, iş yeri şartlarım anca oturdu. Doğum izninde özel sektörde parayı izin bitimi alabildiğimiz için o 4 aylık gideri falan da biriktirip öyle hamile kalmıştım.
Geçmiş olsun canım.Canım bende cok bisey atamiyorum kenara
Olsun napalım.
Yaprak dökümü yasiyoruz resmen.
Düzene girer gelir ve gider.
kesinlikle yaşamayıda bilerek birikim yapmak gerek..orta yolu bularakk..biz doğru yoldayız..kendim gibi düşünenleri görüncede ayrıca bi mutlu oluyorum
işte budur canımm..sen güzel kelimelere dökmüşsün..tamda anlaatmak istediğim buydukesinlikle haklısın canım.... ne her şeyden kısıp, hanlar, hamamlar bırakmak, ne de har vurup harman savurup, hiç bir birikim yapmamak...
orta yolu bulup, hem güzel yaşamak, hem de ilerdeki iyi ve kötü günler için birikim yapmak gerek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?