Küçük Düşün Büyük Olsun!

Anne olmak böyle bir şey...hep en iyisi olsun istiyoruz haklı olarak...bunun bedeli de var haliyle :)

Bu durum bende de oldu. Sanırım bilinçli tüketici oluyoruz Ben de sadece ihtiyacım olana bakıyorum. Diğerlerini gözüm görmüyor bile...
Ben ayakkabı ve çantada az ve öz alımdan yanayım. Kaliteli olsun ve uzun zaman kullanayım istiyorum. 5 tane siyah çanta yerine, fiyatı yüksek ama kaliteli tek siyah çanta kullanıyorum.

Ben yalnız olduğumdan ve güvenecek bir dalım bile olmadığından, iki çocuğumun geleceğiyle kafayı bozdum diyebilirim. Yatıp kalkıp düşünüyorum nasıl olur, başarabilir miyim, altından kalkabilir miyim diye? Çok detaylıca düşündüm hepsini...Vardığım sonuç harcama, biriktir...

Noktasına kadar katılıyorum..Hakkatende çocuklar büyürken masraflarda onlarla büyüyor..Benim büyük kızım şu anda üniversite okuyor..Bu yıl ikinci sınıf..Devlette okuyor ama bulunduğumuz il dışında okuyor..Bu yılda eramusla yurt dışında okuyor..İnanın su gibi para gidiyor ki kızım yinede idarelidir..Düşüncelidir..Yinede gidiyor işte..küçük kızımda 2.sınıfa gidiyor..Bizim özele gücümüz yetmedi..Devlette okuttuk hep..İkinci devlette ama genede su gibi gidiyor..Ekstra etüttü kurstu dersaneydi..Rabbim herkese güç kuvvet versin sağlık versin de çalışalım yapabilelim yeter ki..

Bugün bi kafami toparlayamadim
Uykusuzlukdan
Gözüm yataga bakiyo ama uyursam aksami ederim.
Kurufasulye pisirmem gerek.
Camasir asmam gerek ama öncesinde balkonu yikamam lazim.
Ogluma kanepeyi actim uyuyamadi bi odasina bi kanepeye kapatmadim hala duruyo öyle
Gel yat diyo resmen bana.

Yazin bi pantolon almisti annemler ogluma yazlik etiketi duruyodu
Denemistim olmustu fakat cumartesi kursa giderken denedim olmadi beli.
2ayda olmustur fis falanda yok.
Degistirirlermi acaba diye sansimi denedim degistiler.
10tl daha verip kazak aldim yerine.

Pantolon ihtiyacida var ama oglumu okula birakmistim o olmadan denemeden almam.
Fiyatlarida 35,90genelde.

2tane almam lazim
Cumartesi kurs cikisi bakmayi dusunuyorum.

Kendime bi magzada taba renk bot sordum 90tl dedi.
Almayi dusunuyorum kart yanimda olsa alacaktim.

Kokorec ısmarladım kendime 8tl.

Bugün benden böyle.

Çok haklısın valla büyüdükçe artıyor masraflar bizler de kendimizden geçip çocuğa odaklanıyoruz yeter ki onun olsun diye.
biz de kızımız büyümden evin kredisini bitirebilirsek iyi bir kreşe göndermek istiyorum ki orda başlayacak bizim masraflar :)) en güzel yatırım çocuğa yatırım..

bir yudum mutluluk cok guzel anlatmişsiniz.

Ölene kadar anneyiz onlarda biz ölene kadar evlatlar.

Cocugum bir konuyu anlamadiginda bile anlatmaliydim,uzerinde biraz daha durmaliydim diye vicdan azabi cekiyorum ben.

Bazen oglumdan önce uyuyorum ertesi gun kendime kiziyorum önce o uyusaydi diye.

Anne olmak cok ama cok baska bisi

Ben hep devlette okudum. Üniversiteyi de iyi bir devlet üniversitesinde ailemden ayrı bir şehirde okudum. Üniversite boyunca da çalıştım. İlkokul-ortaokul çocuklarına özel ders verdim. Tercümanlık yaptım. Garsonluk yaptım. Yurt paramı ailem ödüyordu. Ekstra tüm ihtiyaçlarımı kendim karşıladım. Ailemin durumu vardı ama kendi ayaklarının üzerinde dur dediler. Düşe kalka kendi ayaklarımın üstünde durmayı başardım.
Şimdi kendi kızıma aynı davranışı gösteremem sanırım. Bir yandan diyorum ileride kendi hayatının sorumluluğu alsın, bir yandan da ben çok sıkıntı çektim gerek yok diyorum. Doğrusu ne kestiremiyorum.

Bizler yokluğa alışkınız..Aynen bizde öyle bir çocukluk geçirdik..Babamın kendi işyei vardı..Yazları onlara yardım ederdik..Harçlığıımızı çıkarırdık..Ama şimdi ortam çok kötü..Bende isterdim kızım çalışsın bir yandan da hayatı öğrensin ..Ama izin vermiyoruz..Şimdilik çalışmıyor..Devletten öğrenim kredisi de alıyor mecburen..yurt parasını biz veriyoruz..Harçlık veriyoruz ekstradan napalım..Kolay değil gerçekten de çocuk büyütmek de okutmak da..Ama ana baba olarak en büyük görevimiz..

evlatların geleceği konusu hepimiz için endişe elbette..bir iki laf da ben etmek isteim bu konuyla ilgili..Dediğiniz gibi hep onlar için çalışıyoruz..Bende bütün yatırımı mı kızım büyümeden yapmak istiyorum.. zira gerçekten ihtiyacımız olacak..ÇOk şükür meslek sahibi olacak kadar bir eğitim aldım..ama tabiri caizse tırnaklarımla geldim bu noktaya..üniv.hayatı boyunca hep kendi harçlığımı kendim çıkardım..daha iyisi olabilirmiydi kesinlikle olabilirdi..mesela ingilizce ye tutkuyla bağlı bir çocuıktum..daha iyi bir eğitim alabilseydim kurslarla desteklenseydim çok farklı bi düzeyde olacaktı.. içimde kalmış uhtelerim çoktur..annemden Allah razı olsun elinden geleni yaptı ama tek başına ne yapsın elinden gelen bişey yoktu... bu yaşadıklarımın hiçbirini kızım yaşasın istemiyorum.. hazıra konmaksa o biraz hazıra konsun istiyorum..o kitabın defterin kursun parasını düşünmesin istiyorum..belki çoğunuza bu doğruda gelmeyebilir ama eksikliklerle büyümekde insanın içinde daha farklı boşluklar oluşturuyor..

kızlar bişey sormak istiyorum.
sizde evlenicek biri için ceyiz yapmak mı yoksa birikim yapmak m mantıklı ?
ben ikisinide yapmaya calışıyorum ama cok yoruldum artık

Aynen sana katiliyorum canim
Ben babamdan harclik istemeye utanirdim
Cevremde cogu kiz rahat yasarken
Ben ihtiyaclarimi harcliklarla alirdim
Ama kizima en azindan okumasi icin para ve ev araba birakmak istiyorum

Benim annemde babamda çalışıyorlardı
çok şükür rahat bir çocukluk gençlik geçirdim
ama bziimde öyle lüks isteklerimiz olmadı kardeşimle
devlet okullarında okuduk devlet ünv.
ama şimdi bakıyorum da onlar da parayı doğru yönetebilselermiş başka şartlar ve eğitimler alabilirdik
bize ev bile alabilirlermiş
ama yatırım yerine tabak çanak kıyafet boş şeylere para harcadılar
ama babama sorsan kumarım yok içkim yok der sanki paralar sadece onlara yatırılıyor
tek maaş geçinen amcalarım bile çocuklarına ev bıraktılar

Bence çeyiz eşyalarının modası çok hızlı değişiyor. Birikim yapıp evlenmeye kısa bir süre kala gönlünce almak en güzeli. Parası hazır olduktan sonra bütün çeyiz alışverişi 3 günde halledilir.

Dediğin çok doğru bu acayip bir market alıcısı da bol, neyi neden aldığımızı ve ne kadar kullanacağımızı hesaplamak gerek. Dediklerini not aldım teşekkürler.

Aynen sana katiliyorum canim
Ben babamdan harclik istemeye utanirdim
Cevremde cogu kiz rahat yasarken
Ben ihtiyaclarimi harcliklarla alirdim
Ama kizima en azindan okumasi icin para ve ev araba birakmak istiyorum
Ben de kızıma üniversiteyi bitirince onun için biriktirdiğim gram altınları verip; istersen yüksek lisans yap, istersen yurdışına git; istersen iş kur demek istiyorum.

Kesinlikle parayi dogru kullanmakla alakali.
Benim babam yillarca yedi icti.
Dedemde bu ev kalmasa hic biseyi olmazdi.
Malesef kıymet bilmiyo bazi insanlar.
Yada dogru degerlediremiyolar vs.

Bende o bilinc var ama o imkanim yok.
Yani belli bir gelir var ortada bunun uzerine cikamiyoruz.
Buyuk borclara girmek istemiyoruz.

Cok yukseklerde gözüm hic olmadı.
Ama hep kenarda para olmali kafasindayim.

Hiç çeyizim olmadı ama küçük bir ev almıştı annem ve babam bana evlenmeden. Bu senin sigortan olsun demişlerdi.

Ceyizsizde olmaz ama nakit briktirip alinabilir.
Ceyizden kasit ne ama?
Havlu,örtu,tencere,kasik mi
Beyaz esyami,elektronik esyami?
Beyaz esyada modeller cabuk degisiyo keza elektronik kucuk ev aletleride öyle.
Ufukda evlilik yoksa nakit biriktirmek mantikli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…