Küçük Düşün Büyük Olsun!

Canım bebek ürünleri, arabası salıncağı beşiği ikinci el ürünler bakabilirsiniz. Tertemiz yepyeni ürünler vr. Etiket üzerinde olanlar. Bebek eşyaları çok pahalı. Ben ikinci el eşya alıyorum. Hem alerji ve zararlı boyalarida gitmiş oluyor. Bir bakmanı tavsiye ederim.

vuhuuu bardak takımına 600 lira mı kırılsa oturup ağlarım

ikinci el nerden alıyorsun canım? internet üzerinden mi bana özelden atar mısın isim?

Ay sorma :)
Mutfaga dantel nedir ya
Yagin,kokunun icinde
Yika cikmazz hadiii bas deterjana beklet
Ütüle
Duzgunce koy kirli demesinler :)
Hep eziyet

Bende kapali degilim
2-3ince şal var
Namaz kilana veriyorum yada kilarkan örtunuyorum.
2tane seccadem var elimin altinda tesbihlerimi bile hep camilere falan biraktim
Havlulari annemle kiristik agir olanlari kaldirdik gelin alirken gelin bohcasina koyariz dedik(erkek kardesim var)
Ya oyali elbezi nedir ya
Sari bezler dururken
1ufak hurc dolusu oyali elbezim vardi aman yarabbi üsenmemislerde.
Dantel nevresim takimi nedir ya.
Hic kullanmadim
Hic sevmem dantel,payet,pullar,simler
Sadelik nerde ben orda.

o ceyizden bende de var
babaanneden görmedk te annemm sağolsun o yaptı herseyimi
Benim annem pek bise almadi desem yeri
Camasir mak ,bulasik mak, ütü, firin,supurge falan almislardi.
Ama babannem hu huuu

Halilarin resmi olsada atsam utandim ceyiz diye gotururken
Evlen alakasi yok ceyizlikle alakasi yok
Evde nereye saklicami bilemedim ilk firsattada evden cikardim hic sermeden.
Bir yatak odasi halisi almis 3lü allahimmm oda sutlu kahve halilar bordo kasvet

Ama nasil bordo karman corman tam 1yil tuyunu temizledim bide yünmuymus neymis sac dusse yapisiyo supurumekle cikmiyo.

Elimde fircalarla yerden toplaya toplaya usanmistim.
Sirf gonlu olsun diye 1yil serdim
Cocugum oldu tüy dokuyo dokunuyo dedim kaldirdim.
Geçmiş olsun canım.
İnşallah düzene girer canım. Eşim ailesine kiyamiyor ama biz eksi eksi eksi.....
Saol cnm
İnsAllah.

Kuzum paralar benden cikmadigi halde benim icin yaniyo
Benimde kristal takimim vardi Allahim babannem anneme alirken hediye die benimde ceyizime almisti
Daha 10yasinda falandim hatirliyorum
Anneminkini vitrine dizmistik falan
Yemek takimininda modasi cok eski
Atsam,versem kiyamiyorum hic kullanilmadi.
Kullansam nereye sigdircam gundellik kullandiklarim var zaten.
Reis-i cumhur falan gelirse sofra kurucam onlarla :)

benimde ceyizlerim var bende eve gelene hediye veriyirum boncuklu boncuklu yazmakar anneme kv verdim gitti dantelim fazla yok sadece annemin islemelerini pikeye cekmistik bi tek onlar duruyor kiyanadim cunku

mavimli
Benim 2 aylik bebegim var
Ilk alisveris yaparken cok masraf oldu.
Ben cogunu taksitle almistim izne cikarkende borclarim bitmisti.
Bide dogum sonrasi baya para harcaniyor
Biz bebek odasi almadik besik yeterli oluyor cocuk odasi alicam ileriki yillarda
Arabasida pusetli ve buyuk tekerlekli sec cok rahat oluyor.

Hahahh :) bigun kullan kiz
Hatta en tuhafima giden sey ne biliyomusun
Misafir odasina misafirin bile oturamamasi :)
O odalar genelde muzelik oluyo

kızlar bişey sormak istiyorum.
sizde evlenicek biri için ceyiz yapmak mı yoksa birikim yapmak m mantıklı ?
ben ikisinide yapmaya calışıyorum ama cok yoruldum artık

Kaliteli ürünlerden oluşan çeyiz de birikimdir
Mesela 5 yıldr çeyizimdekileri kullanıyorum ..
Havlu bornoz nevresim olsun tencere seti çatak kaşık porselen takım olsun hatta cam bardaklar olsun hepsi kaliteli idi ve hiç yeni bir şey almadım
Ucuzu ya da kalitesizi olsa bu sefer evliyken sürekli ona para gidecek , bence evlenmeden vermek daha mantıklı ..

Buna katılıyorum
Ben düğününüz yakın sanıp öyle yazdım
Ben de düğüne 1 ay kala aldım tüm çeyizi
Önceden almak hiç bir zaman mantıklı gelmedi , hem modası geçiyor hem benim zevkim değişebilir hem oturulacak eve uymayabilir hem de evde yer kaplıyor .. Gerek yok bence önceden almaya ..
Şimdi hele avm lerde genelde yan yana mağazalar .. Birinden çık , diğerine gir , bak karşılaştır düşün taşın .. Bir kaç gün sonra da almaya gidersin , oldu bitti .. Yeter ki parası hazır olsun ..

Benim annem de sürekli şunu gördüm güzel gidip alalım
Bunu alalım
Şundan ördüreyim diyip dururdu
Ben de istemiyorum ona vereceğin parayı kenara koy , nişanlıyken gider hepsini alırız diyordum , iyi ki öyle olmuş , o tarz kullanımsız hiç bir şey olmadı evimde . Sadece bol bol oldu , fazla çorap patik havlu seccade bardak hepsini verdim
Sadelik , az eşya en güzeli

Çeliklerim hisar
Porselenlerim kütahya
Camlarım paşabahçe
Ev tekstilim ; kervan , home sweet home , english home

fransız dantel yatak örtüsü almıştım , en çok para o idi , herkesten duyardım 1 ya da 2 kez kullandım diye , ama ben çok seviyordum öyle örtüleri her gün kullanırım diye düşünüyordum , tabi tek başıma her sabah ser , her akşam katla kaldır , bir müddet sonra devam ettiremedim , eşim de ucundan tutsaydı hala kullanıyor olurdum ..

Fazla olduğu için Kullanmadığım herşeyi elden çıkardım , bir buna kıyamıyorum ..

Bugünkü harcamam ;
Arabayı fulledim 226,5 tl ( ayın başında 199 a fullemiştim , çok zam geldi)
( Bir kaç gün önce de eşim 30 tl.lik koydurmuş )
Benzinci lastiklere baktı , küsüratı ona verdim ( genelde 10 verirdim )
Oğlumun okulunun 2. Taksitini verdim ..

Bende 12yildir
Havlu,bornoz,nevresim,uyku seti tam 12senedir kullaniyorum.

İdareli hatunmuyuz neyiz :)

Bugün hiç para harcamadım.
Şimdi Bi avm gezesim var. Oğluma kot almam lazım. Bir de dışarı çıkarken giymesi için sweat. Evde giymeye kıyafetleri var. Zaten her hafta yıkanıyor.
Ben 16 yıllık evliyim. Artık bornozlarımızı değiştirmemiz gerek. Bayağı yıprandı. Ama takım almayacağım. Tek bornoz yeter.
Yatak örtümü herkesin aksine ben her sabah örterim. Öyle olması hoşuma gidiyor.
Düğünde eşimin babaannesinin yaptığı (kv birşey yapmadı. Tek çöpü yok evinde) yorgan ve o Kocaman yastıkları bundan 4-5 sene önce verdim. Onların yerine misafir için yorgan ve yastık aldım yumuşacık.
Uyku setimi, yemek çatal Bıçak takımımı hala kullanıyorum. Ara sıra tencere tava alsam da annemden Allah razı olsun herşeyimi çok kaliteli almış.

Selam kızlarrr
Çok yoruldum bugün ya hem nöbetçiydim hem gribim soğuk da bi taraftan
2 gündür sıfır harcamadayım çok şükür
Kasım ayı ekders yatana kadar baya baya cimri olmam lazım ki yol param yok gıda olarak her şey var bütün öğünleri de evde yiyorum daha ne olsun dimi
Ama yarın bi kaç şey alcam
Elmalı kurabiye yapayım da okula götüreyim diyorum
elma ve pudra şekeri almam lazım yarın çok tutmaz bunlar da olsun olsun 4,5 tl olsun
Geçen bir arkadaş tarifini vermişti burada hangi sayfadaysa bulup deneyeyim bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…