Küçük Düşün Büyük Olsun!

Tr-lellim ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar afiyet şifa olsun. Bugün yine bir Pazartesi klasiği ile başladım güne ama ev halkı evde olunca zor oluyor temizlik sürekli ara verdim. Daha çok yoruldum, bitmek tükenmek bilmeyen istekleri var kızların, hepsini birden yapamayız dedim sıraya koyun hergün birini yapalım dedim. Sonra aralarında bir güzel tartışıyor iki kardeş önce benim istediğim olacak diye beni arada bırakmayın dedim aranızda halledin sonra bana gelin kararlarınızı bir liste ile söyleyin dedim. Yarın kandil, nohut böregi ve baklava yapıcam anneme- babama-amcamlara ve bir aile dostumuza göndermek istiyorum. İnşallah düşündüğüm gibi halledebilirim nohutu akşamdan pişirip, sabah sadece ezerim. Cevizimi de akşamdam robottan geçiririm. Sonra sabah ola hayrola yarın yemek yapmam ev yarım yemek dolu börek de yapıcam yeterli diye düşünüyorum.

Aynen cnm koltuk altlarım kısa bide çekmesinden bıktım valla oyuncak kağıt kuş tüyü

Kızlarınız kaç yaşında?

Canım senin kocanın sana yaptığı en büyük iyilik seni anne yapmak olmuş galiba.Başka da bir şeye yaramıyor galiba kusura bakma da senin maaşını beklediğini görünce birden sinirlendim bananeyse
Ya bunların genleri böyle
Göcmenler asırı calıskanlar tmm cok güzel
Ama söyle bi sıkıntı var
Geneli tabi istisnalar vardır
Benim patronlar da göcmen isyeri göcmenlerin icinde 4 bir yanımdalar yani
Bunlar maile calısıyorlar
Kadınlar götürüyo parayı kocaya veriyor
Evde baba karar veriyor harcamalara
Ve kadın calıstıgını verdiği adam ona istediğini aldıgı icin mutlu oluyor
Ben isyerimdeyken bazen dayanamayıp diyodm müsterilere
Abla sen calısıp kazanıyosn
Adam almıs olmuyo sana o arabayı diyodum
Dogru diyosn biz alısmamısız diyolardı
Kocam da bunu istiyor bence
Götüreyim eline vereyim
O bana bisey alınca mutlu olayım
Ben kadın yada erkek calısıp kazanan kisinin götürüp maasını esine vermesine karsıym
Kocam da bana getiirip verse,sscmalama derim
1 ay calısıp maas almaya aklın var,harcamaya mı yok derim
Kız amma uzun anlattım
Okuyanlar helal edin hakkınızı

Ben de maaş verilmesine karşıyım.Hiç de bile vermem maaşımı benle mi kazandı ya hiç kimse kusura bakmasın (ben evliyken maaş vermiyordum direk eline ama bütün borçları ödüyordum ) aynı kapıya çıkıyor galiba bi daha evlenirsem dikkat edeyim.
Geçenlerde biri ile tanıştım çocuğun babası Bulgar göçmeni imiş sen deyince aklıma geldi bunlarda mı böylesi yoksa

Baby eşimde ben de göçmeniz ama, biz öyle yapmadık yani benim çalıştığım dönemlerde herşeyi ortak öderdik. Kalanı ile de geçinmeye çalışırdık. Ama eşimin ailesi hiç rahat bırakmazdı mutlaka ödeyemedikleri bir faturası olurdu. Oda bize yansırdı benim çocuklarıma annem babam baktı. Tabi beş kuruş almadan, canım annem o zaman derdi sen zaten akşama kadar onlardan mahrum kalıyorsun. Senin kazandığın parayı ben nasıl alırım derdi. Çok şükür hepsi emekli baby dediğin gibi çok çalışıyorlar ama kafayı çalıştırmıyorlar. Ama annem çok uyanık kadındı babamın daha almadığı maaşın yerini hazırlardı. Kaynanam koluna bilezik yapardı mahallede iki hava atardı kayınpeder bir magazaya borç takardı giderdi bilezikler.
Beren şuanda hoca okuyor, inşallah canım şu ezanların hörmetine inşallah karşına iyi birisi çıkar sende buradan paylaşırsın. Mutluluğu hak ediyorsun ve çok mücadeleci birisin, hiç pes etmiyorsun Allah kalbine göre versin.

Aynı kapıya cıkıyor bacım
Aynen ama korkma hepsi aynı değil
Kardesimin esi de göcmen hic aynı değil anlatıyırm burda
Sanırım yokluk cok görmekle alakalı
1 maas 3 cocık 2 yetiskine yetmemis bizimkinin ailede haliyle.
Bana kvdem gecen 2.yi dogur ben bakarım dediğinde annem,ne acayip insanlar bunlar 2 cocuklu kadını calıstırmaya calısıyolar hala demisti

Ben daglıyım
7 göbek
Hani insanları kötülemek icin demedim valla yanlıs anlamayın beni
Kardesimin esi de göcmen
Valla babasından cok masraf yaptı cocuguma
Her insan bir olmuyor iste
Benim sevdiğim görümcem 1 yıl calısıyor,10 ay maası kızının okuluna veriyor.
Yılda 30 bin faln bu rakam ilkokul
Adam faturaları ödüyor falan
Gecen baget yüzük aldı diye havalara ucmus
Sen heryıl 30 bin cocugunun okuluna öde,adam yüzük aldı diye iyi koca olsn
Ben buna karsıyım
Ya yarı yarıya ödenir
Ya da bi zahmet babası karsılar okul masrafını
Yni hukuken bile cocugun masrafını baba karsılar.
Ben elimdekini veriyorum evet ama önce kendi giderlerim artk
Kalırsa ona

Ben çalışırken eşim maaş günlerimiz aynıydı, eşim maaşı bana gönderirdi. Ben ödemeleri yapıp harcliklarimizi ayiriyordum. Kalırsa da birikime gidiyordu. İlk zaman eşim idare etmeyi denedi ama ay bitmeden para bitiyordu nasıl oluyorsa. Şimdi maaş alınca hesabı beraber yapıyoruz, inşallah ben işe başlayınca da yine eskisi gibi olur. Benim eşim para yönetiminden bihaberdi birikim vs hiç yapmazdı, sactik savurduk paraları yeni evlendigimde. Sonra ben doğum yaptigimda eşimi işten cikardilar 6 ay iş bulamadı. Kimse dönüp bizi sormadı resmen aç kaldık, o zamandan beri işte durumumuz düze çıktıktan sonra biriktirmeye başladık biz.

babyloading87
Asla yanlış anlamam seni, keşke herkes senin gibi temiz kalpli olsa. Ama sen de beni yanlış anlama kimseyi kırmak üzmek değil niyetim yaşadıklarımı yazıyorum hiç bir ekstra üzerine ekleme yapmıyorum sizleri samimi bulduğum için yazıyorum. Göçmenlikle alakası yok halden anlamakla alakası var. Burda paylaşımların çok güzel seni ve paylaşım yaptığımız hiç kimseyi üzmek istemem. Yanlış anlaşılmakta istemem. Seviliyorsun canım.

Birikimleriniz bereketli olsun.

Canımsın
Evet evet ben genel olarak öyleler dedim ama kardesimin esi gibi olanlarda var
Bak ben 8 senelik evliyim kpderimin1 kez bana bayramda seyranda harclık vermsliğini görmedim.
Kardesim kvdesiyle annemler sık görüsür mangallar faln hep birliktler
Bayramlarda biz de gideriz el öpmeye her bayram kpderi harclık verir kardesimle bana
32 yasındayım x amca valla olmuyır derim
Bizde kadın harclıksız bırakılmaz der
Öylesi de var iste
Bence bunun maddi durumdan cok ince düsünceyle alakası var
Ve bi adam evinde ne görüyorsa onu devam ettiriyor
Bende sizi cok seviyorm kızlaar
İyiki varsınız

Ben sunu yapsam 2 sene maas göremem o kesin

Aynen dediklerine katılıyorum. Eşime diyorum hep arkadaşlarım kayınvalideleri ile gezmelere giderlerdi. Ben onu yaşayamadım bende isterdim gün görmüş bir kayınvalidem olsun gezeyim derdim. Eşim de sen bizi beğenmiyorsun derdi cümleye noktayı koyardı. Ama ne yapayım onlarda benim sınavım işte. Usul adap bilmezler ama beni de beğenmezler. Kızlarımın inşallah çok iyi ailerle karşılaştırsın rabbim bütün dualarım onlara.

Ben de isterdim kvdemle arkadas olayım
Var öyle arkadaslarım bulusup alısverisler,yemekler yapıyorlar.
Benimkini yolda görsem yön degistiriyorm
Allah askına bidaha dünyaya gelirsem beni bulma dıyorm kociye
Hic evlenemem valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…