Küçük Düşün Büyük Olsun!

Allahim kadin nikahsiz 4 cocuk yapmis.
Sonra int. tanistigi adamdan da cocuk yapmis.
Adam evli
Bunlar ne iciyo acaba bu kafayla.
Bu kafa ne kafasi merak ediyorum incelesinler ya.
Çocuklar ne durumda yarın hepsin bırakır başka adamla ilişki kurar. Allah bunlara çocuk değil akıl versin inşallah.
benim bir arkadaş var evlat edinen ikiz bebek verdiler ilk tabi ikinci çocuk için başvuruları yoktu o çocukları doğuran kadın bir çocuk daha doğurmuş tabi 1 yıl sonra oluyor bu. Kurum arıyor kardeşi var istermisiniz diye. Onlar o çocuğu da alıyor. Yahu dedim kadın hayrınamı doğuruyor anlamadım. Ne insanlar var. Çocuk doğurmak ne kadar da basit bir iş onlar için

Yuuh ya o kadarmı ben geçen yıl ortapediye gittim şimdi bu yıl gitsem karşılamayacakmu

Bugün bir türlü yazamadım. Ancak okuyabildim. Kız uyandı ona yemek yaptım. Öğlen pilav köfte akşam et haşladım. Fırında sütlü patates yaptım. Bizde köfteyle yedik. Kemik suyu kaynattım. Eşim mutfağın şeklini değiştirdi. Mama sandalyesini kaldırıyor. Kızın küçük masasını koydu oraya. Diyorum kendi yemek istiyor batacak heryer. Öğlen yemeğini o yedirdi. İkide bir kalkıyor. Mama sandalyesinde onu yapamıyor. Neyse deneyecek görecek bir kaç gün ya da ben en sonunda kızıp söylenip yeniden koyacağım mama sandalyesini. Elbet mutfak ferahlıyor ama ben uğraşıyorum.
kargo geldi bygün yine sürat kargo oyun kumunu getirmiş iki defa aralıklarla oynadık hoşuna gitti şimdilik.
yine halıların altına girdi. Ne yapacağımı şaşırıyorum. İki oturup çay içerken bunu yapıyor.
akşam da yatak odanın perdesinin arkasına gir sen çiş yap sonra da gel yaptım de bayağıdır yapmamıştı. İlk hafta öyleydi. Niye yaptı anlamadım. Sonra bende bez bağlıyorum tuvalete yapmadın çişini dedim bir kıyamet nasıl ağlıyor bağladık bezi çıkartmayı beceremiyorda bilmiyor da. Az sonra çıkarttım çıplak. Yatağına yattı yok gitmeyecekmiş kıyafer çorap. Küstü güya. Ağladı ama giydirdim.Biraz sakn bıraktım. Sonra konuşup anlattım. Bir bez taktım diye küstü ya daha dün totonda bezle geziyordun.
Ayy neyse uzun uzun yazdım kusura bakmayın.Biraz vakit geçitdik uyuttum sonra da telefona daldım :)

cok kiziyorum
O 4 cocuk babasinda
o 1 cocugun pesine dusmus.
Tabi baskasiyla evli suan
Tipinide gorsen
Allah akil fikir versin.

Hayir zaten hayatiniz afedersin lagim cukuru bari cocuk yapmayin ya
Yazik gunah.
Evlat edinilmese o yurtda yasamak zorundalar buna niye mecbur birakiyosun.
Nikahsiz adamdan 4 cocuk yapmak nasil cesaret.
Hayir akillanma git yine nikahsiz 1 tanede yap.
Rabbim boylelerine veriyo ne diyim

Dün gece guzel uyudum ya olur mu bu gece hic guzel uyumak.
Racona ters..
Mazallah 2 gece deliksiz uyurum falan yanlislikla.
Hasi bakalim bana simdiden Gunaydin, Röraydin, tünaydın hepsiaydın.

Sorma ya iyice sinir oluyorum böylelerine. 4 çocuk da sevgisiz büyüyecek. Bu dünyaya bir insan getiriyorsun bu bu kadar basit olmamalı.
bugün sabah sabah da birinin paylaşımını okudup. Face de bebek anneleri var. Kadın 3.ye hamile olduğunu öğrenmiş yeni. Ve kocası aldıralım çocuğu bak virüs var. Ekonomik sıkıntı var ne olacağı belli değil demiş. Hastaneye gidince virüsü kaparsan ya sana birşey olursa bu iki çocuğumuz annesiz kslırsa demiş aldırmış. Tabi sonra vicdan yapmış.
belki diyeceksiniz hamile kalmadın çocuk doğurmadın ondan öyle düşünüyorsun diye. Ama yaptım yorumumu. İki çocuk var zaten 3. Çocuğa ne gerek var bu şartlarda. Heleki önümüzü göremediğimiz durumda. Karnımızı doyurduğumuza şükredeceğimiz dönem. Ee bir de aman ne olsa çocuğun karnı doyar aç kalmaz ya diye düşünemiyorum ben. Bu çocuğa maddi manevi yetebilecekmiyim diye düşünmek lazım diye düşünüyorum.
Yanlış anlamayın çocuktan önce de hep fikrim buydu. Bir çocuğu dünyaya getirdiğin için aldığı her nefesten sorumlusun bugününden yarınından sorumlusun. Benim fikrim bu.
bence en doğrusunu yapmış şimdi sevinmeliki iki çocuğuma daha çok vakit ayıracağım daha çok maddi şeyler vereceğim diye

Günaydın hanımlar. Güzel bir gün olsun hepimize. Çok güzel sohbetleriniz olmuş önce hepsini okudum. Şimdi yazıyorum dün çok yorulmuşum, yazlıga gittik maydanoz,tere,roka ekti eşim agaçlarda çiçeklenmek üzere yaprakları nasıl güzel olmuş nanelerimden topladım bugün kısırın içine doğradım. Ama çok para harcadık maaş geldiği gibi gidiyor. Her zaman alışveriş ettiğimiz toptancıda raflar boşalmış, çalışanlara sordum mal mı yok diye hayır abla raflara yerleştirmeye yetişemiyoruz dediler. Şimdi daha fazla mal kouyuyoruz ramazanda geldi diyorlar. Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Sabah eşimi işe yolcu ettim. Ona kahvaltı hazırlarken başladım mutfakta işlenmeye mercimek çorbasını hazırladım kısırı hazırladım kızlarım kahvaltıda biber ve domates salçası karışık yiyorlar onlara onu hazırladım peynir kabında peynir bitmiş onu tekrar hazırladım kavanozda çay bitmiş onu doldurdum bir makine siyahları attım. Çayımı bile şimdi yudumluyorum. Ben iki kızım ve eşimin arkasını toplarken yoruluyorum onların siparişlerine yetişebilmek için hep uykumdan fedakarlık yapmışımdır. Böyle nikahsız çocuk doğurup hemde 4 tane sonra da bir başkasından tekrar çocuk yapıp hayatına devam edenleri kafamda hiç bir kategoriye koyamıyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum, yoksa anlamlandırma sıkıntısı mı çekiyorum.

yedirenk79
Sana katılıyorum arkadaşım. Doğru söze ne denir. İnanın ben kızlarımla pazara gittiğimde yani onlar küçükken önce onlar ne istiyorsa ondan alırdım. Heleki böyle bahar mevsiminde meyveler ne kadar pahalı ama önce onların isteklerini alınca en mutlu anne ben olurdum. Geçenlerde bir yazı okudum sabahları kahvaltı hazırlamayacagınız, akşam yatarken kitap okumayacagınız çocugu lütfen dünyaya getirmeyin ve sadece çiftleşin diye. Gerçekten beni bu söz o kadar etkilediki bir insanın kafasındaki tüm sorulara yanıt veriyordu bana göre tabi.

günaydın canım 8 aylık dıyınce hemen gözlerim ısıldadı bizim de 9 ay olmaya 3 gün var 19 temmuz dogumlu kızın ne zaman dogmustu hatırlıyorum pespese hamıle kalmıstık

o toplari toplamasi cok zorluyo mu
Bende almayi dusunuyorum ama 100lü almam okadarina cesaretim yok suan
Acaba akilli kârı diil mi hic mi bulasmasam diyorum.
bizde kaydıraklı top havuzu aldık lelli havuzu pek sevmedi şuan kaydırak duruyor ortada topların da 10 tanesını bıraktım onlarla oynuyor.kaydıraga bayılıyorda gücü yetmıyor tabıkı suan biz kaydırıyoruz

Kizlar bisi sorcam.
Simdi ben hummana cayi ve rezene aldim.
Bunkar gibi süt yapan caylari doguma girmeden 1 hafta falan once icmeye baslasam bir zarari olur mu?
mesela hosaf icmeye baslicam ben.
Süt icin diyorum ama bilemedim
canım ben bu konularda cok usengecım aklıma gelırse ıcıyorum ama arkadaslarımın tavsiyesi üzerine aldım lactamil emzirme çayı var kusburnu kımyon falan karısık tadı cok guzel mıgrosta var 10lu sallama cay seklınde.15tl.
bide kuru dut alıp cezvede kaynatıp suyunu içiyorsun bu da çok ıyı gelıyormus

Biz de öyle kendimiz yemeyip ona yediriyoruz. İstediğini yapınca dünyalar bizim oluyor.ona yetebilme çabasındayız.
Benim yorumuma biri cevap yaxmış. Ve o çocuğu aldıranı da bir sürü söz yazıp yargılamış. Bana sizin günahtan haberiniz yok galiba gibi birşey yazmış Kendisi de hayati tehlikesi varken 4. Çocuğu doğuracakmış. Ölecekmiyim Sezeryan tehlikem var bilmiyorum demiş. İnsan bir düşünür ölürsem 3 çocuk ne olacak diye. Ancak yargılasınlar.
zaten Çocuk aldırmak günah günah diye o kadar çocuk yuvada büyüyor.
senin anneliğine çok hayran kalıyorum nazenin okudukça seviniyorum senin gibi anneler olduğuna.

Selamlar
Anca gelebildim günaydın demege
Saba 7.30 dan beri ayaktayız
Simdi uyudu ins
2 mak.camasır yıkadım astım
Top havızu geldi koca sey,girdim banyoda onu yıkadım fosue fosur
Balkona astm süzülsün,aksm sisirsinler bitsin su top tantanası
Heryer top
Madem uyumuyosn dedim pasta yaptm
Dünyanın en basıt pastası
Uyarlama oldu biraz
Kekini despacito kekinden esinlendm
Ama ben ince tuttum
Visnelerim cok difrizde onlardan sos yaptm
Yarım paket pastacı kremam vardı onla da kremayı yaptm
Minik bir tartım oldu
Yemek yok pasta yesinler
Beyimgil alinazik istedi
Aksm pideli köfteye doyamamıs
Patlıcan alıp gelcek ben de sosu yapcam sadecw
Kvdm sarma yollamıs ama yenmez ici cig kalmıs
Yesin anası yapmıs
Hicbir sanal market haftasonuna getirmiyor suan
Gram kac oldu bakamıyorm korkudan
0.5 grm alcm hesapta 200 tl var

Eklentiler

• 334D145C-8DAB-402E-B028-3BBBDB26BD37.webp
    32,4 KB · Görüntüleme: 79
  • C9924344-91A0-4AC4-96DE-CE357586D6FF.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 80
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…