Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu akşam eşim bir arkadaşımın eşiyle konuşuyordu. Ev almışlar. Eşyaları da yenileyeceklermiş. Hem de az krediyle bıu dönemde. Çünkü ikisinin çalıştığı iş de bu ara yoğun maaşlarında sıkıntı yok.
tabi ev almadıkları için eşim hep akıl verip duruyordu. Sonra şaşırdı bayağı demekki birikimleri vardı dedi. Sonra diyor sen de çocuk varken çalışsan bizim şimdiye borcumuzda biterdi diyordu ben de dedirmedim bile. Sanki çalıştığım zaman çok birikim yaptın dedim. Arabaya nakit ben verdim evi zaten bendeki birikim olmasa alamazdık. Birikimden haberi de olsa çarçur ederdi eminim. Ya da yine yardım vakfı gibi dağıtırdı. Ayrıca dedim kim bakacaktı annemmi burada. Teyze desen 2-3 gün bakar ya sonrası bakmazdı. O da dedi yok zaten teyzeye hayatta baktırmazdım. Çocuğu senin gibi yetiştiremezdi kesinlikle dedi.
insanlar kimbilir ne şartlarda çocuklarını bırakıp işe gidiyorlar. Belki maddi olarak bizden iyidir. Ama işte bir de sormak lazım nasıl hissediyor. Tabiki ben de çalışsam kızıma daha çok çok şeyler alır yapardım. Evime de öyle. Ama çok şükür aç değiliz açıkta değiliz evimiz var arabamız var şükretmek lazım. Şükrediyorum ben hep. Ama eşim biraz daha insanlarla kıyaslama yapar kendini. Bu huyuna kızıyorum

Durum bende de aynı
Eller haşat

Açıkcası çocuğuma kayınvalide bakmasaydı ben çalışamazdım
Tabi annem de büyük destek oluyor bu konuda
Ağırlıklı kayınvalide de annem jokerdi
Ama geçen yıl ful annem baktı
Kayınvalide yoktu
Aile büyükleri destek olmazsa çok zor
Ben diyorum ki çocuğumun en güzel zamanlarında yoktum
Ama şu 3 ay o kadar iyi oldu ki
Birlikte vakit geçirdik
Uyuduk oynadık
Evde iş yaptım film izledi
Çocuğun eli yüzü değişti
Mutlu oldu
Evet çalışmak para kazanmak güzel
Ama ben daha fazla istemiyorum
Allah bereket versin diyorum 23 yıl çalıştım
Yaşa takılıyırum
Kanun değişmez ama en azından emekliyi hak ettim
allah ömür verirse yaşım gelince maaşım bağlanacak
Ev araba aldık allah kaza bela kem göz uzat etsin
Aman yaşadığın an önemli gerisi lafügüzaf

Kesinlikle canım eşimin annesi yok benim annem uzakta zaten yeğenime bakıyor. Gelse sürekli nasıl gelsin kadın kardeşim var babam var.
Diğer kardeşim bile Şehir değiştirdi annem çocuğa bakacak diye. Bir süre gitti annem olmadı. Onların da bir düzeni var.
Zaten dediğin gibi yıllardır çalıştım. 15 yaşından bu yana aralıklı olarak çalıştım.
gerçekten en güzel günleri, ilerde zaten kendi arkadaşlarıyla takılacak.
Biraz daha iyi yaşayayım diye bugünleri ziyan etmek istemem.
tabiki maddi olarak insan yetiştiremiyorsa tabiki çalışmalı. Zaten o kadar yıllarca herşeyi ertelememizin tek sebebiydi çocuğumuz olduğunda çalışmamamı istememiz.

Bacım biz fön cekince falan bir yeremi gidiyosun diyolar

Eyup Sabri Tuncerin vanilyali el sabununuda esim cok begendi ondan alicam bende.
Koklar alirim genelde ben pek begenmemistim ama bana diyoki el sabunu cok gzl kokuyo
Alim barim bugun cikinca.

Günaydın hanımlar Cumamız Mübarek olsun. Yine yeni yeniden bir cuma günü çalışırken cumaları çok severdim. İki gün evde kalıyorum diye hala seviyorum ama yazın çok zorlanıyorum. iki gün şehir dışına çık inanın evde unuttugum yanımıza koymayı unutttugum o kadar çok şey oluyor ki geçen gittigimizde meyveleri unutmuşum, iyi ki bozulmamışlar ama alındıkları gibi de taze değillerdi. Şimdi eşimi yolcu ettim ekşi mayalı ev ekmegi yogurdum mayalanmasını bekliyorum bu gün dolma doldururup biraz yaprak sarıcam ama önce size geldim sabahları da tv de Fox a takılmayı seviyorum kızlar uyuyor daha bir çay bir kahve derken sabahtan stokluyorum sıvıyı vücuduma. Ev temiz ama yarın burda olsam yine temizlik yapardım yarında yazlıgı temizlerim geçen kaldıgımızda temizdi ama bu sefer sıkı bir temizlik yaparım böylece vakit geçer en çok gece 12 de gelmesi koyuyor uykum kaçıyor gece geç geliyoruz sabah yine erken kalkıyoruz. Yorucu oluyor ama kısıtlamalar geçinceye kadar böyle olucak.

Günaydın mı oldu ben mi güne aydim bellidiil.
Yine gün uzerime agirdi.
Aksam baba bekledim okadar baba geldi kiz uyudu
Daha adam yoldayken wp konustuk resimlestik.
Eve gelmesine bayildi kiz.
Bende esime yemek falan verdim dedim ben yatar.
Iyiki yatmisim 11 e kadar uyumusum azcik.
Gece 1- 2.30- 4.30- 6.00 ile 7.30 arasi ayaktaydim.
7.30daldi bende esime kahvalti hazirlayip gomlek utuledim.
Dedim esime sen ye ic ben geri yatim.
8 den beride kivrim kivrim.
Alti temiz ama acikti sanirim ayilamiyoda.

Oyhs nesi var ne istiyo cozene kadar deneye deneye

Annem gelsede az market gezip nefes alsam.
Boğaldum.

Günaydınn kızlar
Gece konuyu uzatmadım
Mırmır biseyler söylendi
Yok buzdılabına tereyagı acık koymusum flaan
Odadaydım bi kalktım,noluyo sana ya kavga mı istiyosn?dedim
Söylenip durma yeter dedim gittim yattm
Sabah o normaldi ama ben degilim
İse gitti 1 sayfa msj attım
Özetle evde psikolojik siddet istemiyorm
Evi gecindirmek senin görevin
Bunla ilgili google dan ayet buldum attım bide
Ben istersem sana yardmcı olurum deidm
Bana aksm 400 tl kalıyomus bana onu napıomusm bunu soruyo
Eve harcananlar gözükmüyo
Krediye 100-200 destek atıyorm nakit gözükmüyo
Bu sana son ihtarım
Ben kavga gürültü cocuk büyütmem bu evde
Zaten 1 yıldır hakettiğim degeri görmüyorm ama ses etmiyorm dediö
İcimde ne varsa söyledim
Ohh rahatladım

Eklentiler

• A7197CF7-082E-42DE-B137-EAF74C2E2835.webp
    44,2 KB · Görüntüleme: 93
Yok yaranılmıyor bu adamlara
İlla yaptıklarını tabela yaptırıp gögsüne ascan ki unutmasın.

Bacım bende engelliyorum kizinca
o engellememe cok kiziyor cunku.

O da nee istiyo daha ya
Sen hic calismasan bakmicak mi evine.
Mecbur bakacak.
Cocuk olunca masraf cogaliyor yani.

Esimde karta 4bin tl odemis bu ay (dogum taksiti falanda var tabi)
kart 4bin olmus odedim dedi sadece.
Iyi dedim.
Ee cocik isteyen masraflarina katlanir dedim.
Bisi demedim diyo.

Suan kirada olmamiz diger kiraninda elimize kalmayisi biraz darliyo galiba ama napabilrim yani.
Zaten bir yere ciktigimiz yok lux yok disardan yedigimiz yok.
Faturalar, mutfak masrafi, kizin bezi falan.

Oglancigimin masrafi bile yok.
Her gun soruyorum disardan bisi istiyomusun aldirim babana diye meyve diyo gribim
O meyveyi cok sever.
Ozellikle yaz meyvelerini kirazdi erikdi kavundu.

Babasi almis dun kiraz falan..

babyloading87
Baby çok iyi düşünmüşsün hem mesaj atarak içini dökmüşsün hem de ayetle ona ne demek istediğini söylemişsin. Ben anlamıyorum bu erkekleri zaten, evde ki rahatları paşada yok ama hep memnuniyetsizlikleri var bunları yanlız senin için yazmıyorum ben belki de kendimi dile getiriyorum. İnan ki biz de tartışırken bak çocuklar duyuyor diyorum lütfen sesini yükseltme diye uyarıyorum ama ne fayda bazen komşular bizi dinliyordur. Kesinlikle yetişme tarzı ben eşimi bir türlü bazı olması gereken alışkanlıklara alıştıramadım. Karşı komşumuza yıllardır lütfen hanım ve bey olarak hitap et diyorum mesafe iyidir abla-ağbi kavramlarını ben asla kullanmamaya dikkat ederim kullanacaksam bile .....hanım teyze diye söylerim. Ama olmuyor neyse konuyu dagıtmamayım iyi yapmışsın babym.

Esim kuruyufk eriste almis dun.
Kirazda almis
Malum oglan oglen yiyo ikindi de istiyo aksam istiyo.
Borek, eriste bisiler yaparim bi ogun olur.
Birazda yas yufka aldirimde gül boregi sarip atim buzluga.

hamuriside bitti
Yapcak halimde yok hic bulasamicam.
yarin biskuvi pastasi yaparim hafta sonu yerler evdeyken.
Belki pizza da yaparim yine 1 tepsiyo hupletiyos
Sorim erbaslara yarin

Tabiki evi geçindirmek erkeğin sorumluluğu. Ama malesef biz bayanların ekonomik özgürlük isteği erkekleri bu hale getirdi. He ekonomik özgürlük yokken nasıldı kadınlar daha da eziliyordu.
ben çalıştım gördüm hiç de erkekler için extra Olmuyor iyiki de çalıştın Destek oldun söxünü işitmedim.Ekonomik olarak bir şeyin hesabını sorduğumda ya da bak o kadar yolu gidip geliyorum metrobüsle kıçkıça insanlarla Kıymetini bilelim paramızın dediğimde Bile bana söylediği çalışma kim sana çalış diyor. Ertesi gün bırak işi diye ısrar ediyordu. Bırak ama nasıl olacaktı. Hiçbirşey sahibi olamazdık eminim.
he bir de çocuk düşünğrken ve her tedavi konumuz olduğunda bana biraz daha geç olsa şu bocumuz da biter bu borcumızda biter rahat ederiz diyordu. Hem çalışma hem bu söz çok da ters
Çalışınca fevkalade işlerine geliyor

Hic anlamıyorm ne istiyor
Herhlde eline vereyim maası ben karın tokkuguna calısayım istiyor
Ama kusura bakmasın
Ama ciddi ciddi beni kızı alıp gitme noktasına getirme dedim.
Napsam yaranamıyorm dedim
Daha ne diyim

Ben lohusalık da ciddi ciddi alıp kızı gitmeyi düsündüm
Cünkü psikolojik siddetle cidden bas edemiyorsn
Dünyaya elestirmeye gelmisler ailecek
Bunu da yazdım msjda
Herseyi en iyi siz bilemezsiniz dedim
Yok kesinlikle yetistirme,dogurup salmıslar azcık insan yetistireyim dememisler

Kız ödü patladı cagırmıcaklar bu dönemde diye isyerinden
Ama havasından gecilmiyor
Yok valla alnıma dövme yaptırır gezerim yine de hakkımı söylerim artk
Kibar olmak deger kazandırmıyor anladım.

babyloading87 benim maaşım esiminkinden fazlaydı, doğumdan sonra istifa ettim yarıdan fazla dustu tabi eve giren para. İlk yıl sorun yok ama oğlum 1 yaşına girince iş imalari başladı 2 yaşından sonra dedim. 2 yaştan sonra imalari gecistirdim en son dayanamadım ya dedim bu çocuk komşunun çocuğu mu, ne güzel bakiyosun cocugumuz için işinden vazgeçtin vs diyeceğine bı de laf mı soyluyosun dedim. İnan ki kendime 3 senede eşofman dışı bişey almamisimdir ekstra adam zorlanmasin diye ama anlamiyolar söylemeyince.
Calismayadabilirdim dedim zorunda mıyım? Mecbur gecindireceksin evi evlenmeyecektin o zaman dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…