biliyorum fabrikasyon tavukları ve yumurtalarını. dedim ya kendi kendine yaylıp beslenen diye. ankara köylerinde olabileceğini düşünmüştüm. tabi içine sinen buysa almak en doğal hakkın. çok pahalı geldi o yüzden. keşke imkanım olsa da 5 tane tavuk alıp yumurtalarını hergün taze altlarınan toplasam.Şöyleki bir yumurtanın doğal besi yumurtası olması için içinde kimyasal ya da yapay madde bulunmayan yemlerle beslenen, doğada serbest dolaşan ve doğal döllenme yöntemleri ile üreyen tavuklardan elde edilmesi gerekiyor. Seri yumurta üretimlerinde tavuklar kafese kapatılarak Gdo lu yemlerle ve kimyasallarla şişirilip %100 verim alınırken doğal besi yumurtalarında verim %60 civarlarında oluyor. Bu da fiyat farkını oluşturuyor.
Ankara da birkaç yer denedim ancak memnun kalmadım. Muğla' da alışveriş yaptığım yer butik ve bu işi hakkıyla yapan bir işletme.
güya ben paraya kıyıp keskinoğlu marka "organik" yumurta almıştım. kırınca hiç sevmedim. beyaza yakın rengi vardı. en iyisi köy yerlerine gitmek. bi ara köylüye sormuştum tanesi 75 kuruş demişti. 30 tanesi 22,5 lira yapıyor. pahalı gelmişti. 50 kuruş neyine yetmiyor? sanki yumurtaya sermaye yatırmış. tavuk pırtlatıyor ayol.Köylerdeki yumurtalarda genelde organik
(Köy pazarlarinda satiyo kadinlar)
32tl banada pahali geldi.
Bizde yumurta cok gidiyo
2koliye yakin tuketiyoruz 1ayda
Esim 15 tane getiriyo bize arada gebzenin köyünden 10tl diyodu 15tanesine.
Saten pijama takımlarının içi pamuklu olanı var. Bizim bir akramız almıştı çeyizine ama çok pahalıydıkızlar bişey soracam. saten gecelik pijama tk. giyen var mı rahat ediliyor mu içinde? ben evde sürekli eşofman giymek istemiyorum. kış da geliyor. böyle sıcak tutan, rahat ama çekici ne giyilebilir?
çok pahalıysa almam. o paraya 2-3 takım pijama alırım:) ama eminim çok güzeldir.Saten pijama takımlarının içi pamuklu olanı var. Bizim bir akramız almıştı çeyizine ama çok pahalıydı
Bir iki köyden alışveriş yaptım. Ancak birinde her hafta düzenli alacağım dedim. Ertesi hafta gittiğimde ayırmamıştı, kaldık ortada. Diğerinde de bir iki defa bozuk çıktı, sorduğumda yanlışlıkla folluktan vermişiz oldu. Bu arada her ikisi de 75 kuruştu. Karataya göre beslendiğimiz için bizim açımızdan yumurta kritik. Her hafta 1 koli bitiyor ve yumurta peşinde koşturmak istemiyorum. Dediğin gibi keşke bir bahçe olsa da hergün yumurtamızı taze taze toplayabilsek...Doğal ürün peşinde koşmaktan helak oldum valla.biliyorum fabrikasyon tavukları ve yumurtalarını. dedim ya kendi kendine yaylıp beslenen diye. ankara köylerinde olabileceğini düşünmüştüm. tabi içine sinen buysa almak en doğal hakkın. çok pahalı geldi o yüzden. keşke imkanım olsa da 5 tane tavuk alıp yumurtalarını hergün taze altlarınan toplasam.
Köylerdeki yumurtalarda genelde organik
(Köy pazarlarinda satiyo kadinlar)
32tl banada pahali geldi.
Bizde yumurta cok gidiyo
2koliye yakin tuketiyoruz 1ayda
Esim 15 tane getiriyo bize arada gebzenin köyünden 10tl diyodu 15tanesine.
haklısın peşine düşmek, ayırtmak hele ki tazesini bulmak zor iş. muğla'yı nasıl keşfettin?Bir iki köyden alışveriş yaptım. Ancak birinde her hafta düzenli alacağım dedim. Ertesi hafta gittiğimde ayırmamıştı, kaldık ortada. Diğerinde de bir iki defa bozuk çıktı, sorduğumda yanlışlıkla folluktan vermişiz oldu. Bu arada her ikisi de 75 kuruştu. Karataya göre beslendiğimiz için bizim açımızdan yumurta kritik. Her hafta 1 koli bitiyor ve yumurta peşinde koşturmak istemiyorum. Dediğin gibi keşke bir bahçe olsa da hergün yumurtamızı taze taze toplayabilsek...Doğal ürün peşinde koşmaktan helak oldum valla.
Facebook'ta SağlıklYaşıyoruz diye bir grup var. Onların neyi nereden alıyoruz diye bir yazısı vardı. Orada "Cevizhane" diye bir yerden ceviz ve yumurta aldıklarını yazmışlardı. Onun üzerinde cevizhane'nin web sayfası üzerinden ilk alışverişi yaptım. Yaklaşık 1 senedir onlardan ceviz, yumurta, tahin vs. alıyorum. Sahibi de çok tatlı bir kadın.haklısın peşine düşmek, ayırtmak hele ki tazesini bulmak zor iş. muğla'yı nasıl keşfettin?
Özellikle büyük şehirlerde doğal gıda o kadar büyük bir sıkıntı ki...Sütü kızımın bakıcı ablasının komşusu var. 2 tane ineği var, yayıyor hayvanları ondan alıyoruz. Talep o kadar çok ki kadına, düzenli almazsan elinde kalmıyor. Ablamız o sütü otobüste taşıyor, getiriyor, yoğurt yapıyor bize.nerde o eski besinleerr.. kızkardeşim trabzon'da yaşıyor. oranın köyünden süt alıyorlar. kaynatırken bir yağ çıkıyor sapsarı dedi. resmen tereyağı karıştırıyorum dedi o kadar doğal ve güzel. hatta duygulanıp ağlamış:)) biz burdan süt alıp kaynatıyoruz bembeyaz. kokusu bile yok. ben çocukken süt kaynatıldığında oda oda kaçardım kokusundan..
nerde o eski besinleerr.. kızkardeşim trabzon'da yaşıyor. oranın köyünden süt alıyorlar. kaynatırken bir yağ çıkıyor sapsarı dedi. resmen tereyağı karıştırıyorum dedi o kadar doğal ve güzel. hatta duygulanıp ağlamış:)) biz burdan süt alıp kaynatıyoruz bembeyaz. kokusu bile yok. ben çocukken süt kaynatıldığında oda oda kaçardım kokusundan..
Günaydın kızlar...
Yarın yarım gün çalışılıp öğleden sonra tatil olduğundan ben tatilimi bu akşamdan başlatmaya karar verdim.
Bugün işlerimi toparlamam lazım.
Dün pazara çıkmadım harcama da yapmadım. Bu haftayı böyle çıkarmak istiyorum inşallah...
günaydın:) yarınını güzelce değerlendirirsin artık:) harcama konusunda baya istikrarlı gidiyorsunGünaydın kızlar...
Yarın yarım gün çalışılıp öğleden sonra tatil olduğundan ben tatilimi bu akşamdan başlatmaya karar verdim.
Bugün işlerimi toparlamam lazım.
Dün pazara çıkmadım harcama da yapmadım. Bu haftayı böyle çıkarmak istiyorum inşallah...
Benim evde boş oturamama, dinlenememe gibi bir huyum var canım...İllaki bir şey bulurum...temizlik yaparım, yemek vs derken geçer...İstikrar konusunda evet çok şükür gidiyor :) Evde her şey olunca masraf fazla olmuyor...Ekmek alıp geçiyoruz...günaydın:) yarınını güzelce değerlendirirsin artık:) harcama konusunda baya istikrarlı gidiyorsun
canım doktorun ne tavsiye etmişti hatırlıyor musun? bu arada haklısın :))mavimli benimde hamileyken ellerim uyuşurdu karıncalanma gibi bir his
Dr gebelik dolayısıyla annenin kan dolaşım sistemi hızlanıyor demişti
Bebekler 2 olunca da senin dolaşım süper hızlanmıştır:))
süpersinbunun sebebi benimde oldu hamileleikte mavimli kalsiyum eksikliği vücuttaki kalsiyumu bebekler emmeye baslıyor heleki senin ikiz cok erken başlamıs .bol bol kalsiyum takviyesi ve süt yogurt urunleri yemen lazım aman ihmal etme.
ben sabahları uyandıgımda elim kasılmıs aglardım eşime ovdururdum acardım çok zor bişey bunlar.kendine cok dikkatli bakmalı beslenmeli dinlenmelisin hamileleik cok önemli bir dönem cokkkk dikkat et sen su an dünyanın en özel insanısın içnde bir canlı olusmaya calısıyor hep öyle düşün ne yersen bebeklerine geçiyor ne içersen onlara geçiyor beslenip gelişiyorlar güzelce uyursan onlarda dinlenir.huzurlu olur stresten aman amannn uzak dur.çalışıyorsan işini yap hemen eve git dinlen beslen hamilelik bayanlar için bir dinlenme vücudunu dinleme sakinlik sukunetlik içindeki bebeklerinle izdiva dönemidir bence.
bebekler sen dinlendikçe huzurlu sen yedikçe saglıklı olucak unutma.vitamin haplarını aman sakın haaaa ihmal etme onlar o haplarlada gelişiyor.hemen her sabah kal haplarını iç aynı saaatte.havalar sogudu kendine cokkk dikkat et üşütme hastalanırsan ilaç içemeyeceksin.cok zor olur bak:)
amma yazdım haaa:))
kızıma eşimede böyle tembih ederim hersey için huyum bu
valla ben evdeyken süper boş oturup keyif yapıyorumBenim evde boş oturamama, dinlenememe gibi bir huyum var canım...İllaki bir şey bulurum...temizlik yaparım, yemek vs derken geçer...İstikrar konusunda evet çok şükür gidiyor :) Evde her şey olunca masraf fazla olmuyor...Ekmek alıp geçiyoruz...
neeeelin gözünü seveyim huzursuz ayak sendromu bende var gece yataga yatınca cıldırp kendinizi balkondan atmak istersinizcok zor oda cok sükür benim gecti dönem dönem olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?