Küçük Düşün Büyük Olsun!

Napıyor o kadar parayı. Çok enteresan belki de dediğin gibi bereketsizlikten

Babamla aksam konusucaz ev meselesini.
Tam karar vermem lazim cunku donusu yok olursa.
Size uzum domates falan aldim diyor.
Inanin istemiyorum esim aliyot cok sukur.
cunku aksam gozumuze sokacak yine.
Esim gormese misal bisi aldiginda diliyle soyluyor size sunu aldim diye.
Gecen kardesime diyor ki dijiturk aldim yarisini sen maasinla odicen diyor
velahavle cocukda sinirlendi para cikardi verdi sonra saka diyor.
Ama abla kac defa dedi biktim artik diyor.
Yuzune vurmaya bayilir..

Rabbim onuda oyle siniyor haberi yok.
Insallah kalp gozu acilir..
Rabbim yar ve yardimcisi olsun hali acinasi..

Bu arada ben gunlerdir zikirlerimi duzenli cekiyorum cok sukur.
Baska zikirler ezberledim avucuma yazdim ilk basta
sonra yikayinca cikti bir daha yazdim bir daha derken ezberledim.
Kafam daha bisi almiyor ya not alarak ezberliyorum.

Rabbi enni messeniyet durru ente erhamurrahimin cekiyorum
Eyup peygamberin duasi.
Selamun kavlen mirrabirrahim cekiyorum.
Her gun 100 ihlas okuyorum
100 ya aziz cekiyorum.

Zikirmatigim hep elimde

Napıyor o kadar parayı. Çok enteresan belki de dediğin gibi bereketsizlikten
10binden fazla para giriyor evlerine iste oyle marketlerde yiyor.
onceden disarda yerdi, dicem yine yiyor ama cikmiyor evden markete gidip geliyor
gece alemi falan yok yani.
onlarda bilmiyorlar para nasil bitiyor

Esime kalsa tasinmak istemiyor ama ben mecburum.
Buranin kirasi aidati bizi zorlar(babam kira vermez)
2. de kaynanam tabiki.
Kizi sorup duruyormus bu demek oluyor ki kendine kapi ariyor
Annemle telf. konustuk kizim sabret otur biraz yarin obur gun kaynanan aradan cikinca cikarsin yine babani ozaman razi ederiz alirsin kirani diyor.
Simdi tasinmazsan kaynanan basina gelirse babanda arka cikmaz sana diyor.
Hakli.

Hani oraya tasinmazdimda baska bir eve gecerdim (kendi daireme gecmek istemiyorum yani kira aldigim daireme hem tadilat istiyor hem de carsiya uzak)
Orasi artik yatirimlik oldu.
Aslinda boyle uzak iyi daha kiymetli olduk..
Ama tabi annem yakinkende iyi oluyordu sıkilmiyordum hem de Alya var simdi el atar bana.

Anlicaniz benim kaderimde de hep sabretmek var.
Evet sabrettikce mukafatini aldim hep cok sukur.
Ama bazende iste insan doluyor.

Ya canım çok farklı bir bakış açın var. Anlattığın kadarıyla ailenden annenden babandan çok farklısın, Rabbim babana seni mükafat haberci olarak göndermiş anlayabilene...

Benim bugun icimi bosaltma gunum galiba
Gecen sene hic aklimizda yokken tasindik.
O evin verilmesini yillarca bekledigimi cogu arkadas bilir
Sogugundan rutubetinden bikmistim.
Yillarsa sabrettim dua ettim agladim ama oldu.
Rabbim hep siniyor hep sabret diyor ama gec de olsa veriyor.
Benim sorunum aslinda babam.
Yani esimde babam yuzunden tasinmak istemiyor.
insani darliyor.
yoksa otururum guneyi kuzeyi ev evdir.
Bana diger evin kirasi gerek ki elime kalsin birikim yapim.
Luxde gozum yok.
Sabreder otururum 3-5 sene sonra cikarim sartlar el verdiginde orasina cok takilmiyorum artik.

Annem olsa tek o asla karismaz evime gelmez gitmez.
Yani el gibi oluruz.

Burada kafasi rahat etti esimin

Ya canım çok farklı bir bakış açın var. Anlattığın kadarıyla ailenden annenden babandan çok farklısın, Rabbim babana seni mükafat haberci olarak göndermiş anlayabilene...
Canım annemlede konusuyorum izah ediyorum.
Ama anlamiyorlar.
Babam bilir huyumu hak yemem, istemem olmasada.
Her gun ariyor (uzakken tatli oldu diyorum ya) evinde şu var mi bu var mi yoksada var diyorum.
almasin istemiyorum.
Ama gercekden onu cok ihtiyaci olan birine alsin cok isterim.
cunku cope atiyorlar.

Ben elimden geldigi kadar ziyan etmiyorum.
gecen patatesi soymus bulundum inan yarim patates o an biside yapamadim buzluga koydum.
Hic denemedim ama patates haslarken haslicam onuda icine atip arada kaynar.
Elim atmaya hic gitmez mecbur kalmadikca atmam.
Evin bereketini azalttigina inaniyorum.

Dun peynir erittim kahvaltilik koydum cayda demledim kizida aldik balkona vallahi bal borek geldi bize nasil yedik hepsini.
Babam olsaydi bu yenir mi yemek diye, bunumu yiyosunuz siz der agaz egerdi.
Begenmedigi bisi olunca öyle.
Biz boyle mutluyuz iyiyiz illa her aksam et mi olacak.
patates haslayip tursu yiyormus birisi mahallede onlari kucumsuyo.
Diyorki ne bilir onlar eti ancak patates haslasinlar tursu yesinler.
boylede huylari var.
misal karpuz cikinc alir hemen baskasi icin der ki o nerden yicek karpuz ucuzlayinca alir iste bir iki defa der.

Haline uzuluyorum gercekden.
Niye boyle yapiyo anlamiyorumda.
Herkes butcesine gore yer alir.
kimene yani.

insanlari bu anlamda kucumsemesi zoruma gidiyor.

Bayağıdır midem kıyıldı kıyıldı. Kurabiye yedim yok kesmedi kızı beklemedim yemek yedim. Zaten bu aralar tek kahvaltı yiyor. Geri kalanı meyve kuruyemiş aburcuburla geçiyır. Dün yine akşam yemek yemedi. Belki yaz günü olduğu içindir.
mutfağı toparladım. Sildim çamaşır suyuyla. Annem vişne reçeli koymuştu. Daha önce gittiğimde yapacaktım. Havalardan bir vişne toplayamamıştık..ben yaparım demişti sağolsun yapmış. Fakat sulu olmuş. Birdaha kaynattım annem duymasın :) içine de çubuk tarçın attım çok ekşiliğini aldı daha güzel oldu.
Yarın kalp için kıza randevu almıştım. Eşim dedi iptal mi etsek bu dönemde hastane tehlikeli dedi. Nerden aklına geldiyse son anda.
Arkadaşın eşinin yanına gidecekler, özel okulda müdür fiyat konuşacaklar.,bana diyor istersen seni de arkadaşın yanına bırakayım.dönüşte alırım dedi. Hoş beş de. Virüs zamanı kimseye geleyim sana diyemiyorum. Ne yapsam bilemedim

Benim babam da zeka olarak küçümser herkesi, ona göre herkes dangalak aptal ancak babamla takılınca adam olurlar falan. Hiç hoş bı bakış açısı değil hiç tahammülüm yok o yüzden mümkün mertebe muhabbete girmiyorum

Zaten meyve ucuzlayınca lezzetli oluyor ilk çıkan karpuz kelektir. Ne kadar farklı bir dünya görüşü.

Allah daha çok versin kuzum. Ben de sevmem müsrifliği. Patatese bişey olmaz Buzluğa atmayı denemediğim şey kalmadı diyebilirim benim eşimin babası da çok müsrif zaten bir mal alıp koyamamışlar harcamalarından. Hep boğazlarını düşünmüşler. Buraya gelince de alışverişe çıkıyoruz al al o az yetmez diyor aldırıyor. Bozulup çöpemi gidecek hiç düşünmüyor. Ama benim tutumlu olmamı da çok sever hep taktir eder.
Geçen tatilde de kardeşimde birşeyi farkettim. Annem falan diyordu hesapsız harcıyor diye. Pamukkaleye gidince gitti oradan tam turistik yerden 60 tl ye kız istiyor diye süs uçan balonlar varya onlardan aldı. Benim kız da bakmak istedi gösterdim sonra başka tarafta oyaladım dikkatini dağıttım. Çok gereksiz birşey bence bir de en pahalı olan yerden almaya ne gerek var. Bir de benim kız da istiyor. Ben olsam öyle durumda kendi kızıma da almazdım. Ben de geçmişte aman durumu çok iyi değil diye yağdırıyordum yeğenime.
Zaten bu topikte birleşme durumumuz hep daha dikkatli harcamak tasarruf yapıp biriktirmekti.

İnsanları küçümsemek en sevmediğim şey kızlar. Benim eşimin ailesinde de vardı. Eşim de de vardı da biraz yonttum sanırım. Annesi çok küçümser beğenmezmiş insanları. İyiki tanımamışım kadını ne diyebilirimki. Eşim yok onumu almış yok niye o marka almamış niye o yemeği yiyor niye kahvaltıda şu yok da bu var yok şöyle yok böyle hiç düşünmeden insanlar hakkında yorum yapar kıyafetine kadar eleştirirdi. Gösterişi çok severdi hala da sever halleri var. Ne hallerine katlandım geri döndürmek için uğraşmasa heralde şimdiye ayrılırdım. Zor insan türüydü aslında.
ben mütevazi olmayı severim. Bu kadar büyüklenen insanların da düşünmesi lazım Allah bugün verir yarın alır. Dünya kime kalmışki.

ya tabiki kimisini yoklukla siniyor mevlam babam gibileride vererek siniyor.

Verdikce geliyor asıl
Buay inanmazsın okadr masraf vardı
Bayram
Araba icin 500 tl kkdan cektim
Ama ona ragmen 2 gr 20 usd de birikim yaptm
Kzıın dogumgünü ıvırzıvırları
Ekstra oyuncak aldm
Elbise aldım kendime
Dolap satısından gelecek var 100 tl onlada usd yaaprım
Verdikce geliyor ben buna inanıyorm.

Inşallah rabbim hidayet versin kuzu babana böyle bir tanıdık biliyorum bir eki yağda bir eli balda çok bencildi yardımseverliği yoktu hep bir üstten bakıp küçümserdi karısı vefat edince gelinde kaldi o da bakmadı düzgün orda burda geçti günü duymuştum gelini maaşı bile vermiyor diye kahve köşelerinde aksamladi gelin istemedi üstü başı perişan geziyordu kibir etmemek lazım babam derdiki hep huzur olsun sogan ekmek insana et tavuktan daha güzel gelir gerçekten öyle

Hahaa ben direk oğlanı başka taraftan yürütüyorum ne kadar cefakar bir anayim geçen merkezde gördüm helyumlu balonlar patlıyor fln ddiler ya tırsıyorum baya karşı yone geçtim gormesin diye hele çok para verip bide yüzüne bakmıyorlar içim gidiyor o parayla yemek yesek gam yemem yada giycek bise alsam

Bereketli olsun canim niyetin iyi rabbim veriyor inanıyorum sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…