Çalışmayıp birilerinden geçinmekmi sevapmışbizde merak icindeyiz.
Cocugun zihniyeti yuzunden gecinemezler.
Misal isten cikma sebebi patronu haram yiyormus.
Yahu yiyosa o yiyor sen alninin teriyle calisip hakkini aliyomusun aliyosun ee?
Ben de x marketden alisveris yapiyorum misal bana fis vermiyo ee vergi kaciriyo ozaman bu da haram napim?
orada calismim mi? alisveris mi yapmim napim.
Ben kendimden eminim neticede helal paramla aliyorum ya da hakkimla calisiyorum gunahi onun boynuna
Yani boyle boyle bahanelerle calismiyor evde oturuyor.
Esinide calistirmicak.
Babasi gelmis 57yasina emekliligi yok sigortasi yok kahvede gunluk calisiyo.
Annesi 40yasindan sonra ise girdi emeklilik yok olamazda.
Ben anlamiyorum neye guveniyolar
Ayy bu kargoların telefona çıkmaması beni benden alıyor. Adresin eksikliği de kendi hatalarısubeyi aradim kimse telf. bakmiyor ki.
Benide kimse aramadi.
Cmrtesi esimi bi yollim bakim geri giderse param iade olur sanirim dimi.
Aras oysa hep gelirdi nicun boyle yaptilar bilmiyorum
Ay ne fesat insanlar var valla terslerdim heralde öyle bisey dese birde arkadaşım kiz kardeşimin düğününde cokta sevmediğimiz cagirmadiginiz halde gelen ablanin kızı var benden 5 yaş yok buyuk ay masalarının yanından geçtik bana diyemedi kiz kardeşime siz saçınızı nerde yaptırdınız fln ddi kardeşim falanca kuaför ddi ay çok kötü olmuş saçlarınız makyajınız ddi densiz yanındakilerde bakıyor biz çok beğendik abla iyiki fikrini sormamisiz yaptiriken ddimBenim de 20 yıllık bir arkadaşım vardı hatta boşanma aşamasında olduğum adamla nikâhımız olduğu gün herkesin için de bana sen artık Her gün profesyonel makyaj yaptır dedi. Ayy ne dicemi bilemedim. Ben senin yanına gelirken makyaj yapmıyorum ama x le görüşürken makyaj yapıyorum dedim. Daha sonra laf taşımaları yalan yanlış lafları da oldu oh çok şükür kurtuldum diyorum şimdi arkadasimdan da o adamdan da.
Süperler masallah ağız tadıyla yiyin canim
Her anlamda güvenemem çocuğu birine bırakmaya, çok zor gerçekten. Çocuğa ne yaptığını bilemezsin. Ben Direksiyon dersinde teyzeye bıraktım onda bile aklım kalmıştı. Acaba açmı kaldı susadımı çişini yaptı farketmedimi falan. Ne bileyim çalışan anne için çok zorKüçük yerlerde yaşam şartları nispeten daha uygundur ama yarı yarıya da farketmez herşeyin maliyeti aşağı yukarı bellidir.
Benim gördüğüm uygun ücrete çocuk bakan kişiler, ev kadini.
Nasılsa evdeyim, çocuğu oyalar harcligimi çıkartırım diye bakıyorlar. Herkesin bütçesi de bakıcıya büyük paralar vermeye uygun olmadığı için rağbet görüyorlar.
Önceki yıl is arkadaşım, işyerinin olduğu mahallede bir abla buldu.
İşe gelirken bırakıp akşam çıkarken alıyordu. 800 TL ve çocuğun gidasini veriyordu. Normal bakic fiyatları 1.500 o zaman.
Kadın çocuğu yedirip, uyutup kalan zamanda da tvyi açıp cocugu önüne oturtuyormus. Konuşma sıkıntısı başlayınca anladılar durumu.
çok güzel anlatmışsın zamanın sözü iki çıplak bir hamamaBu kız bence daha 20li yaşların başındadır. Ev geçimi hayat sartlari hakkında bir fikri olduğunu sanmıyorum. Çocuğun zaten hiç yok o belli.
Düğünde aileler durumu varsa tabiki çocuklarına destek olmalı ama evlenmeye karar veren kişiler de birşeylerin sorumluluğunu alacak maddi ve manevi güçte olmalı. Yoksa kayınvalidem bohcama tüylü terlik almadı konuları hiç bitmez.
Bir evi gecindirecek düzenli bir işi olmali herşeyden önce
İki gönül bir olunca samanlık seyran olur devri çok eskide kaldı, artık iki çıplak bir hamama durumundayız.
Hayat sartlari çok ağır.
Efsosun canimÇalışmayıp birilerinden geçinmekmi sevapmış
Valla ne yalan söyliim ben de baktım gözüm kapalı değildi. İşine gücüne sorumluluğuna nasıl baba olur diyeçok çok iyi etmiş
sonra da koltuk çık gücümüz yok bile derler
fakat o kızında pek aklı yokmuş açıkcası
bende sevdiğim begendiğim kişi ile evlendim ama okulu bitirmesini ve askerliğini bekledim
tabi en önemliside ailesi ile önceden tanıştım
bana uygun mu? ve malesef maddi tarafını da tarttım
maleseff samanlık seyran değil
çok acık yazdım ellam :):):):):)
Al benden de o kadar sabahtan bu yana kaçıncı uğrayışımTelefonu taksit taksit alabildigim için herşeyi bikerede bitiremiyorum, ne güzel konusmussunuz
Allah mutluluğunuzu daim etsin kuzumEvlilik ciddi anlamda zor
Aşk güzel fakat her detay çok önemli
Ben eşimi seviyorum ve ben hep iki ucunu da düşündüm
Yani seviyoruz da bu evlilikten ne çıkar
Belki egoist diyeceksin ama ben bu saatte sonra oturup maddi boyutu ile uğraşmak istemiyorum dedim.
Eşim çok yakışıklı belki değil ama benim gözümde delikanlı bir adam
Zor yanları var ama taşınabilir. Agbimin işyerinden bir kız arkadaşı demiş ki agbime
(Tabi kız eşimle iş yaptı alış verişi oldu.)
Yani kardeşin çok çok yakışıklı veya çok çok farklı kişilerle evlenebilirmiş önce bunu düşünmedim değil.eşini tanıdıktan sonra kız kardeşinin çok akıllı olduğunu anladım.kendimi övmüyorum sakında yanlış olmasın benim msj bekarlara.
Ben erkekte iyi bir baba olur mu? Kısmına da baktım.
Bu kadar detaycı olmam etrafımda ki evliliklerin olumsuz yönleri oldu.
Tabi eşimde çok sorumluluk sahibi. Yapamadığım işlerde hep yanımda oldu kol kanat gerdi. Hep güzel mi geçti? Hayır. Kavgalarda oldu.
Ama önceliği hep ben oldum
Bende huyuna gittim
Bu arada eşim benden küçük
En çok düşündüğüm zamanları hepimiz kolay atlatırız inşallah.Arada bi enercii geliyor.
Bu arada ergen dedinde yine ergenle gerginiz.
Hic lafdan anlamiyor artik surekli cevap veriyor uzerine gitmeyelim diyoruz ama tepemize cikmaya basladi.
Napcaz bilmiyorum.
Gececek diye diye sabrediyorum.
Tam mantigini kullanamadigi zamanlar surekli karismayin bana kafasi zamanlari.
Artik sabrim tahammulum daha az ama sabrediyorum.
Gecsin gitsin su ergenlik yildik valla
Bende de var bir tane öyle kuzen. Allah razı olsun bana muhasebe işini öğretti. Karşılığını da verdim fazlasıyla. Ne kaprislerini çektim. Hep ezdi insanların yanında laf soktu. Hatta birgün nişanlısı bile bana laf soktu peees yani dedim. Elbet evlenmeden önce hayatımdan geçenler oldu. Birkaçından artarda darbe yedim. Ayrıldım. Nişanlısı bana demezmi eşimle sevgiliyken bu kaçıncı sonmu diye yahu anlatmış geçmişi. Sonra evlendi çok geçmeden ayrıldı.Hep beni ezikledi
Her ortam da
Sonuç konuşmuyorum
Öyle resimlerime bakıp yorum atıyor
Cevap vermiyorum
Üzdü beni
Beni üzerse ben onu daha çok üzerim
Çok ayıp yaniBende de var bir tane öyle kuzen. Allah razı olsun bana muhasebe işini öğretti. Karşılığını da verdim fazlasıyla. Ne kaprislerini çektim. Hep ezdi insanların yanında laf soktu. Hatta birgün nişanlısı bile bana laf soktu peees yani dedim. Elbet evlenmeden önce hayatımdan geçenler oldu. Birkaçından artarda darbe yedim. Ayrıldım. Nişanlısı bana demezmi eşimle sevgiliyken bu kaçıncı sonmu diye yahu anlatmış geçmişi. Sonra evlendi çok geçmeden ayrıldı.
Ben arkadaş yönünden eskiden şanssızdım ama kuzenlerim iyidir. Kuzen kıskançlığı çok kötü bir şeymiş. Ama kuzeninin eşi çok garip bir erkekmiş. Kadın dedikodusu dinlemiş kadın gibi senin konuştuğun insanları aklında tutmuş. Denklermiş birbirlerineBende de var bir tane öyle kuzen. Allah razı olsun bana muhasebe işini öğretti. Karşılığını da verdim fazlasıyla. Ne kaprislerini çektim. Hep ezdi insanların yanında laf soktu. Hatta birgün nişanlısı bile bana laf soktu peees yani dedim. Elbet evlenmeden önce hayatımdan geçenler oldu. Birkaçından artarda darbe yedim. Ayrıldım. Nişanlısı bana demezmi eşimle sevgiliyken bu kaçıncı sonmu diye yahu anlatmış geçmişi. Sonra evlendi çok geçmeden ayrıldı.
Benim cocıkluk arkadasm 1.5 sene sakladı bizddn sevgilisini.Bugün bir arkadaşıma çok üzüldüm
Eşi sürekli içiyor ve çalışmıyor .
Öyle ortada konuşurken herkes kocası ile ilgili yorum yapıyordu işte birisi şöyle yapıyor diğeri böyle bende benim ki de anca gezelim görelim ekibi gibi üç kuruş koymayalım dedim.
Arkadaşımda dedi ki senin ki yine gezmeye harcıyor benim ki içkiye dedi
O an keşke bu sohbette olmadaydım dedim.
Evet kendi hatası baştan sona.kimsede olmaz sen napıyorsun dememiş. Hadi bu cahillik etmiş de.
evli bir erkeğe aşık olmuş ve ayırıp evlenmiş.sonra?
O evlilikten hayır gelir mi?
O kadın ölene kadar ah etmez mi?
Evlilik ne kadar kötü olursa olsun sen neden sebep olursun ki.
İş arkaşım işte bize düşmez tabi
Kız ona ben de baktımValla ne yalan söyliim ben de baktım gözüm kapalı değildi. İşine gücüne sorumluluğuna nasıl baba olur diye
Pembe bakmaya gerek yok. Evlenince hiç de öyle bir düşünce kalmıyor.
şimdikiler gerçi ev araba varmı diye de bakıyor da biz orada eksik kalmışız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?