- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
- 408
Haklısın canım.Bende bişey almaya kalksam ve esgaza söylesem, resmen alamamam için herşey oluyAynen bazı şeyleri ailene bile demeyeceksin göz nazar degiyo ama ben kocama anlatamıyorum ya deme ailene diyorum yok dicek illa millet sonra para var sanıyor kaynanam İn agzı gevsek heryere anlatır
Teyzesigil gelmişti öyle Bi bahsediyoki para var sanıyor kadın bizde bende hani para varda haberimi yok kaynana dedi diyo
Para olsa bi araba evdeki eksikleri yaparım dedim benimkine gördünmü bak dedim heryere lafın dedim
AynenHaklısın canım.Bende bişey almaya kalksam ve esgaza söylesem, resmen alamamam için herşey oluyyüzden artık aldıktan sonra söyleme kararı aldım İnsanın bazen kendi nazarı bile değiyor, güzel niyetle bakanlar tamamda şu kötü nefisle bakanlar çok sıkıntı.
Biliyorum canım,seni yıllardır okuyorum ve çok takdir ediyorum.Çektiğin yoklukta nasıl güçlü durduğunu, ailene nasıl sahip çıktığını seni tanıyan bilir.Inan sen birşey aldığını söyleyince ben mutlu oluyorum.Sen dört dörtlük bir eş annesin.Senden çok şey öğrendim,tasarruf ve birikim konusunda,Allah razı olsun.Kıymet bilene,iyi niyetle emek verip çalışıp kazanana, kazanılanı israf etmeden harcayana Allah daha çok versin.yaa canim okurken inan gozlerim doldu.
inan esim issiz kaldigindan ailemden baska kimse ne aradi ne sordu ne ekmegin var mi dedi.
Sadece 600tl diger evin kirasini aliyorduk tam 8ay issiz kaldi adam kafayi yicekti.
hep olur bosver vardir bunda da bisi, nasip dedim.
1 oda da petek yaktim. Orada yattik kalktik.
O sene hic kiyafet almadim.
Ve oglum 1. sinifa baslamisti annemler aldilar cantasini ustunu basini.
Hic ama hic unutmicam Rabbim yoklukla sinamasin.
Varken yok olmasi cok kotu bisi.
Ozaman ben kimseye aglamadim yok diye kimse bilmedi kimsede sormadi.
Cok dua ettim türbeler gezdim (ki cok severim hep gezerim) Hep Rabbime anlattim derdimi ona sigindim.
Gercekden suanda da cikamasamda hep evdekilerle idare etmeye calisiyorum.
Lazim olmayan hic bisi aldirmiyorum.
ekmegi bile taneyle aldiriyorum biterse aldiririz hamur yaparim, ekmek yaparim nolcak diyorum esime.
Hic bisi ziyan olsun istemiyorum.
Gelirken market gezdim wc kagitlari gozume pahali geldi deterjanda lazimdi tasiyamazdim esime desem gider 50tl verir 6 kilo alir gelir huyunu biliyorum carrefouronlineden 8kg 39tl aldim deterjan.
wc kagidida 32lisi 34tl. (32 tl idi gecen alamadim kacirdim 2 tl 2tldir.)
Yani bende didiniyorum tutumluluk anlaminda.
Gez kuzu biz seviyoruz avşayı 3 üncü gidisimizdi bu sene gelirken zeytin alıyorum güzel oluyo oncekinde eşim şarap aldı kendine köpek oldüren diyodu ucuzdu zaten ddi bide taki tezgahları güzel zelHayırlı cumalar bacımlar
20.00 de bayılan bebem,23.00 de uyandı 2 ye kadr .
En son kpci aldı gece gezdirdi bahcede
Dedik uyur sabah artk
7 de hortladı
8 de kahvaltıya indik
Ordn yorılur diye bebek arabısyla bi saat yürüdük ypk
Cıktık odaya 10.30 gibi denize
Tabi soguk su sokmadık kumda oynadı
Orda corba yedirdim
12.00 de döndük odaya ,
Dus aldı süt icerken uyudu
Sonra bi farkettim telefonum yok
Unutmusum semsiyenin üstünde
Allahtan kimseler yok otelde
Alıp gitmemis biri
Ben dekahve istedim
Benimkiler uyuyor
Azcık dinleneyim
Kız ıyanınca yemege gidecegiz dısarı
Yarında avsa adası yapalım dedik feribotla
Hızlandırılmıs tatil oldu resmn
Hayirli olsun canim toprak ve altın hep kazandırirMerhaba kızlar Cumalarımız mübarek olsun. Kredi kartı ayın 5 kesiliyor, ama inanın hesaplamasını erteledim hafta sonu geçsin öyle yapıcam, dün İzmire gittik Metroya da 500 tlye yakın bir miktar tuttu onuda kredi karından geçtik, ondan sebep hesap yapmak istemiyorum. Anneme hediye Sinbo çaycı aldım, eve 2 kilo kaşar, 1 kilo tereyag, yarım kilo sucuk, kutlama için Şarap, et, beyaz ve kırmızı et aldık, çiğ köfte biraz ıvır zıvır bir kilo da pulbiber aldık Allah agız tadıyla yemek nasip etsin.
Kızlar size yazmıştım pazartesi veya salı günü bir şeye niyetlendik diye çok şükür oldu. Allahıma binlerce kez şükürler olsun. Kızlarımız için Avşa adasından küçük minnak bir arazi aldık. Ama burada öncelikle bana tasarruf konusunda güzel paylaşımlar yapan dostlarıma, ufak ufak birikime başlatan sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.
dimple81
Canım hatırlarmısın bilmiyorum, ama ben unutmuyorum iki yıl kadar önceydi galiba bireysel emeklilik ile ilgili bilgi paylaşmıştın, altına, değerli kagıt demiştin galiba üçe böldüğünü yazmıştın bireysel emekilikte ki paranı bende eşimle benim olan bireysel birikimimizi altına çevirmiştim, altında yükselince ikimizin parası ile bayagı bir miktar oldu onunla aldık iyi ki varsınız ve iyi ki benim hayatıma birşekilde girdiniz. Allah hepinizden razı olsun.
Allah razi olsun bacım evet ek gelir olacak insAllahkuzum hayırlım olsun
arbamı alıyorsunuz
ben kaçırdım mı? başını ne
çok sevindim
bereketli kazançlarınız olsun
Amin canim Allah razi olsumAllah gönlünüze göre versin inşallah
Helalinden bol versin inşallah
cok sagol canim.Hayırlı olsun canim gözü kalıyor insanların gerçekten esimde bazen iş alcak gibi oluyo hemen söylüyor bazen resmen hiç sebeb yokken olmuyo nazara inanıyorum söyleme diyorum hep abileri hiç demez şunu aldık bunu yaptık diye anlamıyor benimki iş kolay sanıyorlar gerçekten bide kuzu senin eltiler var size dayanmasınlar düğün vs seylerde
cok sukur canimAy lelli gözlerim dola dola okudum buraları
Çok benzerlerini yaşadığım için belki de senin hikayenin bu kısmı çok etkiliyor beni.
Çok şükür geçti gitti, Rabbim bizlere yeni kapılar açtı.
Biz de çalışıp cabalayarak bize açılan kapıların hakkını verdik.
Hic Omo Ariel takilmam.Bende senin gibi yapmaya çalışıyorum kuzum hangi deterjan uygun da onu alıyorum biriktirmeye çalışıyorum rabbim gönlüne göre versin
iyi oluyo valla kizla tasiyamamWc kagidi bendede az var 32 li fln alabilirsem alicam geçen aldığım deterjan 34 olmuş indirimli haliyle ben 30 a almistim daha çoğu duruyo migrosta moneylerim var bi ay bekliyim diyorum sanal dan alıyorum ben stokluk alirim onunla biseyler
yaaa Allah razi olsun iyiki varsinizkahvemsi mutluluk
Hayırlısı olsun kahvemsim, çok ama sevindim. Rabbim iyilerle karşılaştırsın.
tr_lelli
Lellim hayırlı ugurlu olsun. Rabbim bol kazanç bol bereket versin. Çok sevindim. Senin tutumlu hallerini biliyorum, o su bidonunu unutamıyorum.
Oglumda bi ara anne niye hepimiz ayni oda da yayoyorduk ki diyordu bi zamanlar.Lelli sen anlatınca kendim aklıma geldi tek göz odada bende yattım kışın 5 sene boyunca kanepeler de turuluyordu heryerim ama kimseye diyemedim
Mecburum hava soguk dogalgaz malum kursa gidiyordu düğün borcu hatta bigün yatarken kapı çaldı bi baktım yengem girdi içeri yatak döşek serili ah yengem dedi kimse kimseyi bilmiyor dedi napım Mecburum dedim
yaaaaa nasil duygulaniyorum iyiki varsiniz.Biliyorum canım,seni yıllardır okuyorum ve çok takdir ediyorum.Çektiğin yoklukta nasıl güçlü durduğunu, ailene nasıl sahip çıktığını seni tanıyan bilir.Inan sen birşey aldığını söyleyince ben mutlu oluyorum.Sen dört dörtlük bir eş annesin.Senden çok şey öğrendim,tasarruf ve birikim konusunda,Allah razı olsun.Kıymet bilene,iyi niyetle emek verip çalışıp kazanana, kazanılanı israf etmeden harcayana Allah daha çok versin.
Oy kuzum valla aspirin var bendede özellikle ek gıdada kıyafetler çok lekeli oluyi aspirinle çıtiliyordum hala yapıyorum çıkmayınca prille aynı şeyde iş goruyorAllah razi olsun bacım evet ek gelir olacak insAllah
Amin canim Allah razi olsum
cok sagol canim.
Korkum var tabiki ama parayi 15 ay alamaz esim.
Bana geri odicek parami zaten ofistede lellinin parasiyla aliyorum geri odicem ona demis.
Yarsini bana odicek yarisini patronuna
15 ay sonrada ust kati yaptircaz ya kredi cekicez oraya oder yani o para bir sure daha eline kalmaz.
Sonrasi icinde cozum bulcam.
Ev almak cok istiyor surekli ev ilanlarina bakiyor.
Her aksam su sitede su fiyata ev var falan diye geliyo
gazlarsam yatirimlik ev alabilir.
isime gelir benimde elinde kalmaz para.
Bir de bu isi kimse bilmicek.
Soylemicez.
Yani kendi yedirmezse şayet ki kimse bilmicek.
cok sukur canim
Kimseye muhtac etmiyor ya Rabbim inan tek tesellim bu.
kimsenim kapisina gidipde aglatmadi, 1 lokma ekmege muhtac etmedi Rabbim buna sukur.
Napalim inisler cikislar hepsi sinav.
En kotuyi gormeli ki insan iyi zamanlarin degerini anlasin ve sukretsin haline.
Hic Omo Ariel takilmam.
Bildigim kullandigim uygun fiyatlilar bana yetiyo onlari indirimde bulursam alirm.
Zaten cok lekeliyse eger camasir onceden extra kircöz, parlatici ya da bulasik detj. falan uyguluyorum ben
leke falan kalmiyor
iyi oluyo valla kizla tasiyamam
Uyguna yakalamak icin takip etmek gerek
yaaa Allah razi olsun iyiki varsiniz
Oglumda bi ara anne niye hepimiz ayni oda da yayoyorduk ki diyordu bi zamanlar.
6-7 yaslariydi.
Bilmoyoduki babasi calismiyo annesi tasarruf etsin diye
Soguk oluyo y.odasi ben cok usuyorum babanda tv izliyo ya ondan diyordum.
Ahhh zamann.
Nasil geciyo simdi ne o ev kaldi ne o yaslar.
Suan oturdugum site bile semtin iyi sitelerinden nezih yani.
Nerden oturcam burda aklima bile gelmezdi.
Hersey nasip varsa nasibinde olmazlar oluyor Rabbim ol der.
yaaaaa nasil duygulaniyorum iyiki varsiniz.
surayada dokulmesem icim icimi yiyo.
Hemen buraya kaciyorum
Hepimi nasil birbirimizi gormeden tanidik ne de guzel tanidik.
Rabbim hepinizim gonlune gore versin.
temennilerin icinde Allah razi olsun.
Guzel bakan guzeli goruyor.
Teyzede öldü canim naz yapcak kimsesi kalmamıştir kadına yaptılar hep simdi iş güç yapmaya başladı demek zor olduğunu anlamıştır sende bebeklisin empati yapmaya başladı belkide ayıp ettiğini anladıevettt elti kizinin gorumcesi bana gelmek istiyordu epeydir oglen aaradi musaitsen gelim abla diye gel dedim
Eltikiziyla geldiler.
Kiz tatli borek falan almis.
Bende kek yaptim hemen
cay falan derken yedik.
Iyi sohbet muhabbet falan oldu.
Onunda 1 tane oglu var.
Bebeler, oyuncaklar, aglamalaratraksiyon
kiz hem annesi icin(vefat etti ya teyze) hem kendi adina hediye almis
Ayyy cok duygulandim.
Annem seni cok seviyodu abla hep dogum yapsin cicek yaptiralim sunu alalim bunu alalim diyordu dedi.
Yaa Rabbim mekanini cennet eylesin.
Ahh dursaydida biz ona alsaydik keske.
Onlarin pesine esim geldi.
yemek fasli kizda sesten uyumadi ogleden beri uykuya dustu 1 saat once.
elti kizida kiza 3 tane pijama alt almis.
Kiz asiri degisti bulasiklari topladi salonu supurdu salonda yedik dokulmustur dedi birak dedimsede supurdu.
Umarim boyle gider.
Gel falan dedi yine sıkılıyorum evde cik gel dedi.
Bir ara bende kiyafet alicam onun cocuguna yani icimden gecmisti gecen, kiziyordum heketlerine evet ama hic eskisi gibi degil artik bilmiyorum bi de cocuk iste cocuklara kiyamam hic.
Aldigim seyleri giydiriyor hala buyuk almistim alirkende.
evet tüm nazi teyzeyeymis.Teyzede öldü canim naz yapcak kimsesi kalmamıştir kadına yaptılar hep simdi iş güç yapmaya başladı demek zor olduğunu anlamıştır sende bebeklisin empati yapmaya başladı belkide ayıp ettiğini anladı
bereketli olsun canimAllah razi olsun bacım evet ek gelir olacak insAllah
Amin canim Allah razi olsum
cok sagol canim.
Korkum var tabiki ama parayi 15 ay alamaz esim.
Bana geri odicek parami zaten ofistede lellinin parasiyla aliyorum geri odicem ona demis.
Yarsini bana odicek yarisini patronuna
15 ay sonrada ust kati yaptircaz ya kredi cekicez oraya oder yani o para bir sure daha eline kalmaz.
Sonrasi icinde cozum bulcam.
Ev almak cok istiyor surekli ev ilanlarina bakiyor.
Her aksam su sitede su fiyata ev var falan diye geliyo
gazlarsam yatirimlik ev alabilir.
isime gelir benimde elinde kalmaz para.
Bir de bu isi kimse bilmicek.
Soylemicez.
Yani kendi yedirmezse şayet ki kimse bilmicek.
cok sukur canim
Kimseye muhtac etmiyor ya Rabbim inan tek tesellim bu.
kimsenim kapisina gidipde aglatmadi, 1 lokma ekmege muhtac etmedi Rabbim buna sukur.
Napalim inisler cikislar hepsi sinav.
En kotuyi gormeli ki insan iyi zamanlarin degerini anlasin ve sukretsin haline.
Hic Omo Ariel takilmam.
Bildigim kullandigim uygun fiyatlilar bana yetiyo onlari indirimde bulursam alirm.
Zaten cok lekeliyse eger camasir onceden extra kircöz, parlatici ya da bulasik detj. falan uyguluyorum ben
leke falan kalmiyor
iyi oluyo valla kizla tasiyamam
Uyguna yakalamak icin takip etmek gerek
yaaa Allah razi olsun iyiki varsiniz
Oglumda bi ara anne niye hepimiz ayni oda da yayoyorduk ki diyordu bi zamanlar.
6-7 yaslariydi.
Bilmoyoduki babasi calismiyo annesi tasarruf etsin diye
Soguk oluyo y.odasi ben cok usuyorum babanda tv izliyo ya ondan diyordum.
Ahhh zamann.
Nasil geciyo simdi ne o ev kaldi ne o yaslar.
Suan oturdugum site bile semtin iyi sitelerinden nezih yani.
Nerden oturcam burda aklima bile gelmezdi.
Hersey nasip varsa nasibinde olmazlar oluyor Rabbim ol der.
yaaaaa nasil duygulaniyorum iyiki varsiniz.
surayada dokulmesem icim icimi yiyo.
Hemen buraya kaciyorum
Hepimi nasil birbirimizi gormeden tanidik ne de guzel tanidik.
Rabbim hepinizim gonlune gore versin.
temennilerin icinde Allah razi olsun.
Guzel bakan guzeli goruyor.
cok garip gercekten böyle degismesi. Neden aceba? Keske basdan böyle olsaydi di mi?evettt elti kizinin gorumcesi bana gelmek istiyordu epeydir oglen aaradi musaitsen gelim abla diye gel dedim
Eltikiziyla geldiler.
Kiz tatli borek falan almis.
Bende kek yaptim hemen
cay falan derken yedik.
Iyi sohbet muhabbet falan oldu.
Onunda 1 tane oglu var.
Bebeler, oyuncaklar, aglamalaratraksiyon
kiz hem annesi icin(vefat etti ya teyze) hem kendi adina hediye almis
Ayyy cok duygulandim.
Annem seni cok seviyodu abla hep dogum yapsin cicek yaptiralim sunu alalim bunu alalim diyordu dedi.
Yaa Rabbim mekanini cennet eylesin.
Ahh dursaydida biz ona alsaydik keske.
Onlarin pesine esim geldi.
yemek fasli kizda sesten uyumadi ogleden beri uykuya dustu 1 saat once.
elti kizida kiza 3 tane pijama alt almis.
Kiz asiri degisti bulasiklari topladi salonu supurdu salonda yedik dokulmustur dedi birak dedimsede supurdu.
Umarim boyle gider.
Gel falan dedi yine sıkılıyorum evde cik gel dedi.
Bir ara bende kiyafet alicam onun cocuguna yani icimden gecmisti gecen, kiziyordum heketlerine evet ama hic eskisi gibi degil artik bilmiyorum bi de cocuk iste cocuklara kiyamam hic.
Aldigim seyleri giydiriyor hala buyuk almistim alirkende.
Boylesi en guzeli esimin is cevresi farkli bir ortam ve baska uzak bir semt.bereketli olsun canim
bencede kimseye söylemeyin. Iyi düsünmüssümüz.
evet bunda sey vardi benden beklerler diye.cok garip gercekten böyle degismesi. Neden aceba? Keske basdan böyle olsaydi di mi?
eskiden hayatda davet etmezdi seni di mi? Kiz birsey diyecem. Bu yine ise baslayinca cocuga kim bakacak? Aceba senle arayi uyi tutup senden mi istiyecek diye böyle? Yoksa ben mi cok fesat düsünüyorum?Boylesi en guzeli esimin is cevresi farkli bir ortam ve baska uzak bir semt.
Yani biz soylemedikce kimsede ogrenemez iyi oldu boyle.
sagol canim
evet bunda sey vardi benden beklerler diye.
Kimseyi alistirmak istemiyorum diyordu.
Kimse dedigi k.v k.p
Bizde de yapmayarak bence aa bizde yapiyo sizde niye yapmiyo algisi olusur diye oynadi demek.
2dk oturmuyo simdi birazda cocugu olunca mecbur yapmak zorunda cocugu durmuyor cunku.
Ee anneside calisiyo bakanida ya da bakae diye ümit ettigi kimse olmayinca is basa dustu.
Ayy resmen supurme diye dil doktum ama supurdu
Bugunleride gorecekmisim
Kac defa yenge sende gel sıkılıyorum ben bekliyorum falan dedi.
Esime diyorum kiza iyi saatde olsunlarmi gorundu naaptim
Yok canim ben nasil bakim.eskiden hayatda davet etmezdi seni di mi? Kiz birsey diyecem. Bu yine ise baslayinca cocuga kim bakacak? Aceba senle arayi uyi tutup senden mi istiyecek diye böyle? Yoksa ben mi cok fesat düsünüyorum?
ozaman ben fesat düsünmüsümYok canim ben nasil bakim.
Evet davet etmezdi tuhafima giderdi.
Hic sende gel demezdi kocasi derdi.
Annesi bakacak isten cikacak yani bana öyle dedi annem bakacak dedi.
yok estagfurullah canim.ozaman ben fesat düsünmüsüm
güzel öylese degismesi. Insallah lyle kalir hep
süper bi degisim olmus cidden. Hepimizi deli etti, ama sonunda düzeldiyok estagfurullah canim.
Cok bunaltiyordu beni biliyosunuz zaten ama simdi ne bilim hic o kiz bu kiz diil sanki.
Öyle gelip hazir yiyim, yayilim hazir gelsin ya da 12lere oturim yok.
Gelince yapiyor o da bisiler, arkasini topluyor, misal cocuguna oyuncak cikariyorum gitmeden topluyor hepsini, duzeltiyor salonu falan.
Bulasigim varsa yikiyor
Dedikodu hic yapmiyor kimse hakkinda konusmuyor sen konu acsanda misal baskasi hakkinda laf degisiyor.
Yani bisi olmus guncelleme gelmis onada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?