Canım altında bankadaki yatırım için kesilen vergi yine eski orana geldiKızlar ben de yürüme arkadaşı kullanmadım. Yürüteçi de hiç kullanmadım sayılır. Sağlıklı olmadığını duydum. Zaten ilk bindirdiğimde dönüp bir baktım çıkmış yerdeydi
Altın para saklama konusunda da geçen annemle konuşuyorduk. Annem evde saklıyor ve nereye saklasam deyip duruyor. Bankada kesintiler çok. Bir de bizim gelin alt katın tapusunu üzerimize yapın diyormuş. Oysa hiç bir emekleri yok. Babam yapmış o evi. Sonuçta onun oğlu oturuyor. Ama üzerine yapmak zorunda da değil adam. Buna şükretsinler zahmetsiz eve oturdular. Annem de o sebeple birikiminin bize kardeşlere kalmasını çok istiyor. Onun için de resmi şeylere girmek istemiyor. Bakalım bizde bir saklama yöntemi araştıracağız fikirlerinizi okuyacağım.
Ziraatta sanırım ilk sene 250 tldi.pahali sanki tamam garantili ama bilemedim
Bizim daha önce oturduğumuz binaya akşam 8 gibi girdi. Alarm sesinden kaçtılar tam da eşim işten dönüyordu ellerinde bıçak varmış.Buradaki kizin evine hirsiz girmis aksamgelmediler onun evini temizliceklermis baya bi talan etmisler.
Evde bisi yokmus ama tv ve laptopu goturmusler.
ne cesaret ya aksam 9 civari ev soyuyolla
Bende yemeklerimi yapmistim sabahdan kek de yapmistim.
yarin geliriz olmazsa dedi vallahi daha ugrasamam.
pilava kimse dokunmadi musakkayada sora gelmedi.
gelirlerse onlari koyarim.
Evide supurup silmistim.
Yemek yedik, kizi yikadik esimle
Kahve yapicam esim mac izlicekmis
Kizda uyudu.
Kiza ek gidayi kestim yani sadece yogurt ve meyve puresi veriyorum.
Kabiz oldu.
Ya zaten azcik tadiyordu muhallebi kabiz yapti sanirim.
Tamamen kestim.
Bu ay vermicem.
7.ayda denerim artik.
Bu ay sadece yogurt, meyve puresi mama destekli gideyim bari.
oyyy bi duzen oturtabilsem artik yoruldum.
z.yagi veriyorun 2 gundur bakalim yine basa donduk ilk kabiz hallerine.
ofs.
El girince araya öyle oluyorİşini garantiye almak istiyor. Yani ona birşey olursa olur ya diyor kimin üzerineyse onun üzerine kalmasın diyor. Annemlerin evin arkasındaki arsa kardeşler ortak arsamızdı annemin üzerine o arsa. kardeşim ev yaptı oraya tabi hepimize sordu bizde yap dedik. Annem hala tapuyu vermiyorkızların hakkını ödeyin öyle diyor. Ama eşi demiş bizim evin üzerine ev yapılmasın demiş. O konuda kadın da haklı biraz.Ortak arsaya ev yap sonra da de kimse ev yapmasın oh ne güzel.
Herkes kendine musluman.İşini garantiye almak istiyor. Yani ona birşey olursa olur ya diyor kimin üzerineyse onun üzerine kalmasın diyor. Annemlerin evin arkasındaki arsa kardeşler ortak arsamızdı annemin üzerine o arsa. kardeşim ev yaptı oraya tabi hepimize sordu bizde yap dedik. Annem hala tapuyu vermiyorkızların hakkını ödeyin öyle diyor. Ama eşi demiş bizim evin üzerine ev yapılmasın demiş. O konuda kadın da haklı biraz.Ortak arsaya ev yap sonra da de kimse ev yapmasın oh ne güzel.
bi sorim bakim.Ziraatta sanırım ilk sene 250 tldi.
Ben bebek düsünürken bi kadına denk gelmistimÇok sağoool canım benimhasta bebeklerin çoğu orada kalıyor. Benim arkadaşımın eşi de doktor onlar da hasta bebek olabilir demişlerdi. Sonuçta tedavi konusunda zorlanmayacaklardı.Sizinde düşünceniz çok güzel.
Bu konuda hiç bir zaman hassas olmadım. Çoğu kişiyle de paylaştım. Hatta bazen neden söylüyorsun diyorlar. Söylüyorum çünkü bunun nornalleştirmek için. İlerde kızım derse ki anne söyleme herkese o zaman söylemem. Ama inşallah kızım da onu demez. Yani kötü şey saklanır. Bunda saklanacak birşey göremiyorum. Zaten yıllardır hep saklandığı için insanlara tuhaf geldi bu durum. Ben elifadanın annesinin yazılarını çok okudum. İlk karar vermemde çok etkisi oldu. Bir de mavi anne var arkadaşım. İlk ikiz bebekleri evlat edindi sonra kardeşi olmuş onun için kurum onları aradı tabi amaç kardeşleri ayırmamak onu da aldılar. Şimdi o da çok güzel şeyler paylaşıyor. İnsanlara örnek oluyorlar. İkisini de çok taktir ediyorum.
Ben de Alya dogdugundan beri 2-3 kez temcerenin dibini tutturdumOmru hayatimda ocakda bisi unutup yaktigim ya 2dir en fazla 3.
O da tamamen kararmamistir yani ya suyunu cekmistir öyle.
2dir bisiler yakiyorum☹ hemde esim evde oldugu halde hani sigaraya girip cikiyo mutfaga balkona ayy iyice kafa gidik
dün cezveyi yaktim.
bugunde kiza havuclu corba yapim az dedim havuclar yandi tencerenin dibki tutmus baya
Esime dedim hic mi gormedin.
yooo diyo.
Kokudami almiyosun dedim.
Nolcak bu halim korkuyorum kendimden.
Daha ocakda bisi birakip salona gitmem.
Kafam daliyo
canim bencede allah korusun hepsini kaybetmektense kasa kirasi ver kendini garantiye alHerkes kendine musluman.
Hic hak yemeyelim diye dusunen yok
Önce namaz ve kul hakki sorulacak.
bi sorim bakim.
hesabim ziraatde var.
valla tisrtim bi birikimim altinlar var onlar zayii olmasin Allah muhafaza
Aslan burcu kızım Alyoşuumm bağırılmaya gelemez. Güzel konuşmak nazikçe söylemek onu anlamak lazım. Ne kadar sert davranılırsa o kadar ters olurKIz uyudu bende bayılcam az kaldı
Koci sabah bi yattı yatıs o yatıs
Kalkar birazdsn ezanda niye kaldırmadın der
Kız yolmus onu uyurken
O da kızımm napıosn diye sesini yükseltmis
Ay ne aglamak
Parmagıyla gösteriyo bana
Sen dedim benim kzııma nasıl ses yükseltirsin dedim
Odaya giriyor görünce kociyi aglayrk bana kosuyor
Kız dedim Aslan burcusun ama kedi cıktın sen de
Lelli bizim komşunun görümce lambanın bombe yeri varya tavanda kabloların oldugu yerler oraya saklıyomuş çeyrekleri bide buzdolabının arka kısmına saklıyolarmış aklımda başkada yok bizim bi tanıdığın kızı nişanlanıyo kadın buzdolabının motor bölümüne saklamış ertesi gün nişan olunca hırsız giriyo bulamamışonunkini drdektorle aramamislar bence cunku cok dagitmislar.
para icin arandilarsa bilememde..
Dedektorlede arayan vardir mutlaka fakir hirsizlari baz aldi fakir ruhum
Geçmiş olsun canım yorgunluk uykusuzluk. Dikkat et aman. TehlikeliOmru hayatimda ocakda bisi unutup yaktigim ya 2dir en fazla 3.
O da tamamen kararmamistir yani ya suyunu cekmistir öyle.
2dir bisiler yakiyorum☹ hemde esim evde oldugu halde hani sigaraya girip cikiyo mutfaga balkona ayy iyice kafa gidik
dün cezveyi yaktim.
bugunde kiza havuclu corba yapim az dedim havuclar yandi tencerenin dibki tutmus baya
Esime dedim hic mi gormedin.
yooo diyo.
Kokudami almiyosun dedim.
Nolcak bu halim korkuyorum kendimden.
Daha ocakda bisi birakip salona gitmem.
Kafam daliyo
Benim arkadaşım da var. İki oğlu var ikisini de evlat edindi. Hatta ikinci çocuğa ayrı oda şartı var evi değiştirdiler. İlk çocuğunun hastalığı vardı atlattı. Allah hep yanında olsun gönlü güzel arkadaşımın.Ben bebek düsünürken bi kadına denk gelmistim
Kız evlat edinmisti,sonra bi de erkek bebk evlat edindi.
Dıgmasını bekledi falan.
Almanyadaydı galiba
Bak o geldi aklıma noldu acaba o kıza?Hesabını mu kapadı naptı
Bizde evlendiğimizde altınları lambanın bombe yerine saklamıştıkLelli bizim komşunun görümce lambanın bombe yeri varya tavanda kabloların oldugu yerler oraya saklıyomuş çeyrekleri bide buzdolabının arka kısmına saklıyolarmış aklımda başkada yok bizim bi tanıdığın kızı nişanlanıyo kadın buzdolabının motor bölümüne saklamış ertesi gün nişan olunca hırsız giriyo bulamamış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?