Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın kızlar
Perşembe cuma rapor 2 gün de tatil
şu 4 günde hem dinlenmeye çalıştım
Hem pazar günü kardeşime sürpriz yapıcam diye temizlik ve ikramlıklarla uğraştım
Yatıya arkadaşım geldi eş ve çocuklar
bayağı bir market alışverişi ve hediye harcaması oldu
ayın 15ine kadar cebimde 15 tl kaldı
ve dolap tamtakır kuru bakır
bu arada ben mi çok abartıyorum bilmiyorum ama
o kadar evleri sil süpür
bir kalabalık grup ağırla çocuklu da var içinde
evler savaş alanı gibi oluyor
valla oturup ağlayasım geliyor
misafirin yanında belli de etmem rahat ettiririm insanları
severim de ağırlamayı
Ama bu akşam olsa da gidip salonu mutfağı tekrar silip süpürsem

Günaydınlar herkese. Koşuşturmalı bir hafta daha başladı bu sabah itibariyle. Kalorifer tesisatı bozulmuş. Cumartesi akşamdan beri çalışmıyo. Bebeğimiz var diye evdeki küçük elektrikli sobamızı kullanıyoruz. İnşallah tamir ettirirler bugün. Geceleri çok soğuk oluyo. Geçen yıl da bozulmuştu ocak ayında. 15 derecenin altına düşünce oda sıcaklığı ceza geldi faturaya. Bir hafta evde üşüdüğümüze mi yanayım bi de üstüne ceza ödediğimize mi yanayım . soba bi tane. Oda dört tane. Tabi diğer odalar soğuk kalmıştı. Ve bu cezaya itiraz hakkınız bile yok.

İnşaallah yapılır canım..
Ceza kısmını anlamadım ben?ne için ceza ödediniz ki?

İnşaallah yapılır canım..
Ceza kısmını anlamadım ben?ne için ceza ödediniz ki?
Isı pay ölçer taktılar peteklere 3 yıl önce. Fatura ona göre ayarlanıyor. İşte bu sisteme göre oda ısısı 15 derecenin altına düşmeyecek şekilde bi sistem var. Sen peteği kapatsan bile ptomatik açıyo kendini petek oda 15 derece olunca. İşte bizim kalorifer boruları geçen yıl patlamış. O yüzden yanmadı ocak ayında. Hava o kadar soğuktu ki. Elektrikli ısıtıcıyı kullandık salonda. Orda yattık bir hafta. Diğer odalar soğuk kaldı ısısı düştü tabi. O 3 peteğin olduğu odalar 15 derecenin altına düştüğü için 70 tlye yakın ceza ödedik. Faturaya kocaman CEZA tutarı diye yazmışlar bide.

Yani kalorifer arızalı zaten çalışmıyodu. Patlak noktayı bulmaları bile dört gün sürdü. Bir hafta çalıştırmadılar kaloriferi. Ama cezayı ödeyen biziz sanki biz kendimiz düşürdük evin ısısını. Biz 70 tl ödedik. Apartmanda toplam 72 daire var. Hepimiz ödedik cezaları..

Günaydın kızlar
Emdrde yaşadığımız tatsız olayları tekrar hatırlayıp ona Bi imaj çizip olumlu ve olumsuz puan verip zihnimizdeki olumsuz algısını belirlenen imajla olumluya çevirmek
Geçmişte bizi rahatsız edenlerle yüzleşip artık onun bizi rahatsız eden bir olay halinden çıkarmak oluyor yani
Göz hareketleri cok önemli burda
Güzel bir yöntem tabi profesyonel kişiler yaparsa
Yoksa olumsuz sonuçlar cıkabilir

Anladım canım..Ama sizin bir suçunuz yok ki..
Çok saçma olmuş ceza işi..Ne yapacaksın işte mecbur kalıyoruz..Olacak müstakil evin.. Apartmanla insanlarla uğraşmayacaksın da:

Anladım canım..Ama sizin bir suçunuz yok ki..
Çok saçma olmuş ceza işi..Ne yapacaksın işte mecbur kalıyoruz..Olacak müstakil evin.. Apartmanla insanlarla uğraşmayacaksın da:
Eşim emekli olana kadar mümküm değil malesef. Keşke olabilse müstakil evimiz. Biz tayin oluyoruz. Bilmediğimz şehirlere gidiyoruz bi emirle. Bilemiyoruz neresi güvenli neresi değil. Mecburen giriyoruz lojmana. Babam bile lojmanı bedava sanıyomuş. Geçen yıl öğrendi kiramızı. 470 tl kira kesiliyo maaştan. Artı aidat benzeri loj. güzelleştirme diye her ay kesiliyo 129 tl. Ettimi 600. Isınma fueloil kullanılıyo. Kasımdan itibaren mayısa kadar 340da ona kesiliyo yine her ay. ama mecburuz lojman kullanmaya. Bazı şehirlerde bariz güvenlik problemi yaşadık çünkü. Özellikle diyarbakırda..

çok ilginç geldi, ilk defa duydum. cezalar genellikle insanlara daha iyi bir yaşam sürmek için kurallara uyması sağlanır. ve cezalarla diğer insanların da hakları gözetilir. misal alkollü araba kullanmanın maddi cezası vardır, çünkü diğer nsanların hayatını tehlikeye atarsın
burdaki amaç nedir acaba? benim çocuğum yoksa, ben soğuk evde oturuyorsam, üstelik yakıt alacak param da yoksa, yakmıyorsam kime ne?
bu cezayı kim alıyor? belediyeye ayrı bir ödeme mi yapılıyor? yoksa doğalgaz şirketi mi alıyor? kalorifer derken kömür mü?

Ankara'da bir ara tüm evlere yol kaldırım kullanım bedeli diye bir ödeme çıkmıştı. onun gibi sanırım.

yeni vergiler ile belimiz bükülmeye devam edecek. ötv ye inanılmaz zam geliyor, dolayısıyla mtv de zamlanacak. Allah yardımcımız olsun. alım gücümüz düşmeye başladı. bana yılbaşında 90 TL zam gelecek maaşıma. ben bakıcıya 100 TL zam yapacağım. aynı zamanda devlet zorunlu BES getiriyor. ben ocak ve temmuzda zam almamış olacağım. aynı maaşa iki yıl çalışmış görünüyorum şu durumda. ancak yol parama, çocuğun servisine, okuluna, market harcamalarına zam geldi.

gıda ve temizlik gibi tüketim giderlerinden düşülemeyeceğine göre, bu sefer giyim, eğlence, dayanıklı tüketim mallarında kısıtlamaya gidilecek. aynı maaşı bir şekilde yettirmek gerekiyor. Allah yardımcımız olsun.

ülkemiz şu sıkıntı zamanı en iyi şekilde, zararsız atlatır inşaallah. 5 nisan 1994 yılında açıklanan ekonomi paketi, kara çarşambaları görmüş insanlar olarak, ülkenin kendine gelmesi bir kaç yılı buluyor. Allah'ım inşaallah ülke zor zamanlarını atlatır ve ekonomi büyüme gösterir. insanların refah seviyesi artar.

Bende lojmanlarin sartlari daha uygun(maddi anlamda). Diye biliyordum.
Siz anlatinca pekde uygun degilmis.
Sadece guvenlik amacli iyi.
Hersey zor ya.
Parasiz hastada olma,nefesde alma tabiri caizse

Fatura bir şirket adina geliyo bize. Aradım faturayı şirketin ismini yazmak için ama attım sanırım. şirket bize şifre falan verdi fatura yatırmak ve işlem yapmak için. Direkt ödeme şirkete yapılıyo. Hatta o da uydurma.sağlama alcaklar ya yapmışlar anlaşmayı. Maaştan kesiliyo bizim elimize maaş geçmeden.

Malesef öyle oluyo.

Ayni isleri bir daha yapiyosun.
O halinin uzerindeki tozlar havaya kalkiyo cocuklar kosturdukca yagiyo tekrar.
Ben toZ almis oluyorum mesela bakiyorum yine toz.

Camlarda kapali.

Evin icindeki halı ,esya, giysilerimizden cikan tozlar vs yagiyo resmen.
Bende halilari balkona atip dovmuyorum
Silkelemeyede gucum yetmiyo.
İhlasin robotunu almistim ayda 1dfa derinlemesine temizleme aparatini kullaniyorum.

Tozlara karsi ayri bi hassasim.
Surekli ünitenin tozu,cocugun odasinin tozu,kapilarin tozu
Avizenin tozu batiyo gözume

Ev isi nankör yap yap bitmiyo

mutlu, huzurlu, sağlıklı ve elbette bereketli bir hafta diliyorum
dün cemiyetimizi de yaptık çok şükür. üzerimde nasıl da yükmüş, borcumu ödemişim gibi hafifleyiverdim
tahmin ettiğim gibi 55 kişi oldu. her şeyimiz bol bol yetti şükürler olsun. arada böyle ortamlarda bulunmak lazım hanımlar, insanın ruhuna çok ama çok iyi geliyor.
epey de bir erzağımız oldu. bir kısmını kendimize ayırıp, bir kısmını da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağım. 1150 TL kadar da nakit oldu. onu da sadaka kumbarasına attım. önümüzdeki ramazan ayında, birikenlerle beraber yerine ulaştırırım.
cemiyetin arkasından kuzenlerim kaldılar. 1 saatin içinde evi beraberce topladık, süpürdük, sildik. makineden çıkan tabak çanağı yerleştirdik. kalabalık aile olmak çok güzel akşam yemeğinde de eşim balık pişirdi bize, ohh hazır yemek yedik. eteğimizi silkip kalktık, erkekler toparladı.
babam da çarşamba günü çıkacakmış. bugün aldığım en güzel haber bu. annem iş yerinden izin alacak, o ilgilenecek. sabahları işe gitmeden, öğle aralarında ve akşamları gidip egzersizlerini yaptıracağım. zaten fizik tedavisi de iki hafta daha dışarıdan devam edecekmiş. öğleden sonra fizik tedavi merkezine gidecekler. evde olsam babamı taksiyle vs göndermem ama mecbur. keşke annem de araba kullanabilseydi günden güne iyi olup, ayağını sürüklemeden yürüyecek inşallah. çok gayretli canım benim

slm herkese
bir hafta başı daha başladı hayırlı ugurlu haftalar hepimize
dün paralı günümüz vardı önce dua okuyup sonra oturma yapıp cay pastamızı yiyorz.bende regli oldum gitmek istemedim ilk günüm hem yogun oluyorum hem duaya katılamıyorm parasını ablam verdi 100 tl ayırdım.
hafta sonu bizde hep harcama yaptık alısveriş
market alısverişi sabah kalktık kahvaltılık vs..90 tl
eşime bot aldık,kızıma degiştirecegm bir swet vardı onun yerine güzel bişey bulamadım üzerine 20 tl daha ekledim bir hırka aldım kalın uzun okulda giymesi için
eşime 3 adet kazak aldık birini kızım secti en pahalısı o oldu ve en güzeli:)) kereta nasılda buldu onu
yemek yedik birde güzel oturduk ohhh paraları harcadık geldik.
bugun sabahta ögretmenlr günü için sınıf annesine verilmesi için 5 tl bıraktım
işe geldim.
allahım harca harca bitmiyor
allah bereket versin yüce rabbim ülkemizie maddi manevi ferahlık bolluk versin

maşallah canım, Allah kabul etsin... şükür ki, hala uygulanan güzel adetlerimiz var... :)

sadaka kumbarası için de, ayrıca kocaman bir maşallah... böyle güzel örneklere çok ihtiyacımız var, toplum olarak...

kızlar el kremi alacagım kısın benim eller felaket kurur catlar yaa(
bana güzel bir el kremi önerin
gratisteki su himalaya marka yogun bakım kremini kullanuıp begenen varmı
fazla sellektif marka olmasın onlarda cok ucuk fiyatlı

mrb kizlar

pirasa yemegi yaptim aksam icin simdide visne kompostosu yapiyorum pirasinin yanina yogurt ve pekmez seviyoruz suzme yogurtla guzel oluyor

ohh yemekk hazir ya isim bittii sayilir cok sukur biraz evi toplayip oglumla ilgilenicemm
afiyet olsun ks için süper bir yemek vede yanına pekmez gercekten süper oluyor.bende severim ekşili pırasayı pirinçli kıymalı hafifte
BENDE akşam acılı güveç yapacagım canakta
yanına pilav
havuclu karalahana salatası

tsk ederimm sizinde menu super salatayi yogurtlu mu yapiyorsuuz

Dove guzel
Hobby pembe guzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…