Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kız ben gitsem calıstırmazlar beni
Bakarız biz sana da cocuguna da derler
Sonra biz bakıyorz size diye basıma kakarlar
 
Pandemi pandemi cigriyoz babam geldi yine annemle.
Adam oturamiyo evde ya.
Balik kizarttirmis istavrit almis gelmis.
Neyse yemek fasli balikla cikti aradan.
Pesine cay demledim.
Nese ki erken kalktilar.
Mutfagi topladim kizi uyuttuk.
Uzandim az..
Uyusam biraz iyi olur
 
Selammms güzel bayanlar,
Geceniz güzel olsun. Bugün kız geç kalktı. Ona yağda hamur yaptım çok sever. Kahvaltıya oturduk. Hergün masadan kaç defa kalkıyor. Ağzına tıkıştırıyorum. Bugün de öyle. Sonra sandalyeye yan oturdu domatesi almış yiyor ama elinde sıka sıka Altına küçük bez seriyorum sandalyeye serdirmiyor bazen. Heryer domates. En sonunda kızdım yemiyorsan yeme kaldırıyorum dedim. Bir başladı yemeye tabağı silip süpürdü ben şooookk demekki ye ye ye dememekmi lazım bilemedim. Bir demiyorum iki demiyorum üçüncüye diyorum. Bir de özür diliyor
Sonra evi toparladım..arkadaşa kahveye gittik. Bayağı oturduk kaldık. İyi oldu oynadılar. Arkadaşın kızı uyudu. Benim kız uyanıktı..oynadı bayağı. Sonra eve geldik.Yemek yedirdim.Eşim geldi. Yemek istemedi. Kızı uyutacaktım. Uykusunu kaçırdı. Sonra da uyutmak için uğraştı :)
 
Benimkide gitti bugun saat 11 gece geldi uyutma ddi tabi uğraşıyorum uyusun diye suan uyusun az süt ilitip iccem bizimki geceden veriyor siparişi ballı süt iccekmis sabah bayat ekmek var onlar i yumurtalı yaparim bide eşimin biber kaldi sabah yer onu
 
Ortalıkta pek birşey bırakmaman gerekir bacım anındaa pııırr sana iş çıkarır. Ben hala Mutfak tezgahın üzerinde duvara yakın yere koyuyorum. Geçen bana ne diyor bıçağı biraz ulaşacağı yere koymuşum anne bunu oraya koyy diyor. Neden dedim elimizi kesebilir diyor çocuk adapte olmuş.
 
En zoru battaniye. Allah sabır versin canım
 
O konuda ben de aynı fikirdeyim. Oğlum da olsa kızıma daha çok şey yapmaya çalışırdım. Muhtaç olmaması için. Tek dileğim güzel bir mesleği olsun keşke hukuk okusa ben yapamadım o yapabilse. İşte hayaller.
maddi manevi anlamda güçlü olsa. Kendi ayaklarının üzerinde durup kimseye minnet etmese.
 
Kızlar evlenip ayrılıp bir de çocukla baba evine gitmek herkese zor olur. Nedense evlenen kız gözden çıkıyor. Çünkü hep gidici gözüyle bakılıyor.
Ben annemin evinden 22 yaşımda okul için ayrıldım sonra da geri gitmeyip kendi ayaklarımın üzerinde durmayı amaçladım. İşimi buldum zaten ablam da buradaydı. Ama o amerikan hastanesinde çalışıyordu lojmanında kalıyordu. Kuzenimle birlikte kaldık. Sonra ablam devlet hastanesine geçince eve geçti ablamla birlikte kalmaya başladık. Sonuçta ayaklarımım üzerinde durdummu durdum. Kimseye de boyun eğmedim. Tabi evliliğimde eşim sağolsun çok konuda herşeye kendi el atar. Ne maaşımı sordu ne illa çalışman lazım dedi. Eve desteğim hep vardı.Ben yine de bir kadının güvencesi olması gerektiğine inanıyorum. Hayatta neler oluyor. En basiti annemle öz babamın olayı.
Şimdiye gelince Allah korusun da olduki ayrıldım asla çocuğum varken eski yaptığımı yapamam diye düşünüyorum. Çalışsam yetebilecekmiyim. Çocuğa kim bakacak. İstanbulda artık çok zor.
Annemin yanına gitsem ne olur bilmem. Elbet bakar kıza ben çalışırım.
Hiçbir zaman kızımla şimdiki raharlığım olmaz eminim. Sonuçta çalışan Ve çocuğuna annesi bakan ve onlardan ayrı evde kalabilecek maddi güce sahip olan anneler tabi daha avantajlı bu konuda düzen aynı devam eder bence. Ama her ne kadar anneminde babamında kapısı hep açık olsa da anne evine yerleşmek hiç akıl karı değil benim için. Kızıma gelince zaten kafamdaki düşünce erken evlenmesini istemem tabi büyük konuşmak da istemiyorum. Olduki evlendi asla ezdirmem. Gücüm yettiği kadar arkasında olurum. Aman idare et lafından nefret ederim. Asla onu da demem. Çok fena kız annesiyim ( fena kaynanayım )
 
Ayy dillere bak
 
Ben adamı bosasam sartlar kesin daha iyi olur
Bi bogaz eksilir
Töbe töbe
Manevi anlamda zor olur benim icin ,kız asırı asıırı babacı.
Bütün gün baba diye geziyor.
Bugun panduf almıs babası,Allahım cıldırdı
Yere vuruyor ayaklarını gidip babasına gösteriyor vurusunu
Yoksa maddiyat kınusunda korkmam,zaten kendim kendime yetiyorm.
Yine de aslanız kaplanız Türk kadınıyız yaparız biz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…