Evet zaten erkek doğurmadığı için adamla kadının arası kötüymüş
Niye yokmuş ya üzüldümAy kitapların hepsini alıp okuyasım var
Masumlar apt.dizide ölen oglu var Ömer.
Hep onu hatırlıyor adam.
Son bölümde anne ölüyr gösterdiler ama birden yıgıldı yere neden olmus hic anlamadım.
Bu haftada yokmus bölüm
Merhaba, konuş ki dinlesin dinle ki konuşsun kitabımı okuyorum ben de çok beğendim, özellikle örneklerle yaşanmış olaylar üzerinden anlatması hoşuma gittiO yaşta hepsinin en büyük eğlencesibenim kızda öyleydi , hala arada attığı oluyor şu an 2 yaşında. Olumsuz davranışı çok konuşmadan olumluya yönelmek lazımmış. Yani kumada atılmaz top atılmak içindir deyip hemen topları getirip onları atmasına yönlendirmek lazımmış. Yani çok fazla uzun açıklama yapmayın kısa ve öz bu şu yüzden yapılmaz deyip ilgiyi başka yere çekin, ağlarken sizi dinlemeyeceği için şu an kızgınsın , öfkelisin , Üzgünsün gibi duygusunu ifade edip yanına oturup yada sarılıp , ağlama şiddetini biraz azalmasını bekleyip ilgiyi başka yere çekmek lazımmış yedirenk79 . Eğer okumadıysanız dramsız disiplin , konuş ki dinlesin, dinle ki konuşsun ve denemediğim yol kalmadı (baby bu 1 yaştan anlatıyor ilk bunu okuyabilirsin okumadıysan) kitaplarını önerebilirim.
Sevgiler..
Canım çocuklar ikna edilmekten hoşlanmazlarmış, ne kadar ikna etmeye çalışırsak o kadar zıtlaşıyorlar özellikle bu yaşlarda. Ayrıca sen dili yerine ben dili kullanmak Da işe yarıyor. Çocuğun yaptığı davranışın kendimiz üzerinde bıraktığı etkiyi söylemek lazımmış. Öbür türlü çocuğu suçlar gibi konuşuyoruz. Çok sıkıntılı bir durum yoksa bırakalım denesinler. Çünkü biz yapma dedikçe daha da yapmak istiyorlar.1 yaşı çok zor atlatmadım. O dönemlerde genelde ilgisini başka şeye çekmiştim.şimdi odaya da bırakılmıyor2 yaş daha zor. Sanırım 3 yaş daha daha zor olacak gibi. Bugünlerde ilgisi de çekilmiyor diretiyor. Daha 3 yaş başlangıcı bence deneme yapıyor. Zamanla geçer umut ediyorum. 3 yaş tecrübeli arkadaşlar bilir iki yazıverirmisiniz ne yol izlesek
Bugün de çorabını çıkartıyor kaç defa giydirdim. Kaç defa çıkarttı. Hasta olursun diyorun yok ayaklar buz gibi :) sonra oyuncaklarini firlatiyir atma yoook devam. Parka gidecegiz toplayalim diyorum devam. Zaten evin heryeri oyuncak toplamaktan bir hal oldumen son da telefonla konusuyordum 5 dk konusturmadi basbas bagirarak sarki soyluyor Oda degistiruyirum yok kulagimin dibine gelip soyluyor acil bir konuydu konusamadik kapattik.
Anlattim hazirlikli ol diye
Hercocuk farklı isteBende bir iki defa isyan ettim
Dedim wc gidemicem ben
ama iste kendime vakit ayiramiyorum zamanim kalmiyor
Aleykumselam canim
Moralim bozuluyor sonrada rüyama giriyor gece butun gun modum düşük geziyorum , haberde izlemiyorum hic .42 tl
Ay sen izleme.Bende gece bi kırmızı odaya baktım.Cocuga taciz sahnesinde agladım gece gece
Evet yaAy insn o tekmeleri falan özlüylr sonra ya
Annen bence kocana hiç laf etmesin. Sonuçta yapabileceği kadarını yapmış zaten. Daha fazlasını mı bekliyor acaba.Kocamda yaptı kız
Bak simdi unutuldu onlar
Yeni evliyiz kardesimin düğün yakın
Bernardodan ceyiz seti alıncak iste 2014 te falan
1350 tl hepsi icinde yemek takımı ,tenceresi,kahvaltı takımı ,catal bıcak.
Ben de aynısından almıstm.Caydanlıga kadr vardı
E bizimkiler de para yok.
Dediler siz gecin kkdan biz size taksitle ödeyelim.
Söyledim tmm dedi adam.
Gectik kocamın kkna.
Tabiki ödemediler.
1-2 ben verdim annemler verdi diye.
Anladı tabi dedi tmm verip durma ,biliyorm ben senin ödediğini.
Hediyemiz olsn bosver dedi adam
Ahh ben ne rezillikler yasadm böyle.
Adam haklı benden para saklamakta
Selaaaam hoşgeldinn nasıl gidiyor iş canım.Selam kızlar
Küçük prens de çok güzel. Gördüm orada :))Bende bunlar var ,
Camdaki kız ile başladım
Günahın üç renginı okudum
Kral kaybederse yarım bıraktım şuan dizideki Meliha filan bu kitapta var
Çok etkileniyorum modum düşüyor bıtıremedım 2 tane daha okunack var
Bugün harold lambord - timur bitti
İclal aydın 3 kız kardeş 'e başladım
Bu filmlerin hepsi birbirine mi karışmışAlyanın annesi İstanbullu gelinmiş, duyunca şok oldum
Galiba öyle. Okumak lazım dizilerde olaylar çok çarpıtılmışBu filmlerin hepsi birbirine mi karışmışher kitapta ayrı birinin hayatı var galiba :)
Vitrin konsol çok gereksiz geliyor bana hele çocukla ben hepsini attım. L koltuğum bir berjer , tv ünitem ve masam var odada. İki de geçmeli sehpa. Evim çok büyük değil.102 m2. Şifonyerin bir parçasını bile çıkartıp attık. Bir çekmece vardı işe yaramıyordu. Zaten parfümleri koyamıyordum kızdan habire karıştırıyordu. :)KAfamda yemek odasını iptal edip Alyaya bu kıs oraya oda yapmak var.
Ama yemek odasını nereye alcam hic bilmiyorm
Hadi masayı sandalyeleri aldım salona .
Vitrin konsol onları napcm
Bana kalsa cıkarırıım elden ama koci istemez.
Cıkarız evden bu yaz bozma takımı diyo.
Cocuk da salonda sürünüyo
Yemek odasına salamıyorz hep tehlike camlar,kapaklar
Valla kücük ev cockla cidden zormus
Hoşbulduk canım.Selaaaam hoşgeldinn nasıl gidiyor iş canım.
Benim de atasımm varr esyalarıVitrin konsol çok gereksiz geliyor bana hele çocukla ben hepsini attım. L koltuğum bir berjer , tv ünitem ve masam var odada. İki de geçmeli sehpa. Evim çok büyük değil.102 m2. Şifonyerin bir parçasını bile çıkartıp attık. Bir çekmece vardı işe yaramıyordu. Zaten parfümleri koyamıyordum kızdan habire karıştırıyordu. :)
Gece uyanınca uykusu dağılmaması için ışık şeklini yatma yerini değiştirmeyin oyun oynamayın. Uyku saatimiz uyumamız lazım falan diyebilirsinKuzu aslinda Alya da uyku sorunsuz yani tabi arada sapitiyoda onunda gunduz 2 uykusu var.
Gece 2 defa uyaniyor(bazen tabi 1,2 saat uyumuyo geri arada ama) Ama ona ayri pisir oglan evde ona ayri yap aksama yemek yetistir.
Supur sil topla yika katla.
Kiza zaten yedirme seruvenim yarim saat en az.
Ben nasil oturim kitap okim, dizi izlim.
Hafta sonu izliyorum dizi ama esim bakarken☺ suan izliyoruz mesela kiz uyudu geri esim dizilerinden acti ortasindan basinda bakiyorum anlamadigimi ona soruyorum
Canım şöyle konuşuyorum genelde. Örneğin kovaya su doldurmamı istedi ya da oyuncaklarını dağıttı topla dedim daha çok dağıttı ya. Diyorumki kızım sen dağıtıp toplamayınca anne topluyor ve yorulıyor öyle olunca da seninle oynayamaya vakit kalmıyor.Canım çocuklar ikna edilmekten hoşlanmazlarmış, ne kadar ikna etmeye çalışırsak o kadar zıtlaşıyorlar özellikle bu yaşlarda. Ayrıca sen dili yerine ben dili kullanmak Da işe yarıyor. Çocuğun yaptığı davranışın kendimiz üzerinde bıraktığı etkiyi söylemek lazımmış. Öbür türlü çocuğu suçlar gibi konuşuyoruz. Çok sıkıntılı bir durum yoksa bırakalım denesinler. Çünkü biz yapma dedikçe daha da yapmak istiyorlar.
Aynen tersini yapıyorCanım çocuklar ikna edilmekten hoşlanmazlarmış, ne kadar ikna etmeye çalışırsak o kadar zıtlaşıyorlar özellikle bu yaşlarda. Ayrıca sen dili yerine ben dili kullanmak Da işe yarıyor. Çocuğun yaptığı davranışın kendimiz üzerinde bıraktığı etkiyi söylemek lazımmış. Öbür türlü çocuğu suçlar gibi konuşuyoruz. Çok sıkıntılı bir durum yoksa bırakalım denesinler. Çünkü biz yapma dedikçe daha da yapmak istiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?