Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın, ayıp etmiş komşunuz. İnsan komşuyu zor anda da yanında istiyor. Ben olsam küsmem ama mutlaka mesafemi koyarım. Toplumda filan karşılaşırsam selamlasırım ama nasılsın diye sormazdım. Geldiğinde de bir bahanem olurdu eve almamak için.
Çocuğunuz için çok geçmiş olsun...

İyilik yap denize at.. Yaradan görüyo senin yaptığını ve niyetini. Bu dünya geçici. Ama diğeri sonsuz.. Benim tecrübem şudur ki yapılan hiç bir şey kimsenin yanına kalmıyo. Ve sen de onun başına geleni görüyosun. Bozma kalbindeki iyiliği. Yaptığını bulur nasılsa o da.

çok çok ayıp etmiş sen o küçücük bebği kime bırakacaksın akıllı kadın zaten bebğin uyuyormus alı sıcacık eve koy gene içerde mutfakta hazırlan
hem sizde hemen gidip gelecekmişsinz yakınmış okul
aman insan oğlu işte çiğ süt emmiş işine nasıl gelirse davranıyor
ben 6 yıl aynı binada oturdum karsı komsumun evine bir elin parmagını gecmezbelki inan 3 kez gitmişimdir
kafamı sarmayan düzgün bir yapısı olmayan insanla konusmam bir slm tamam
benimde bebğim o 6 yıl oturdugum binamda dogdu 2. yılımda
ne kızımı birine bıraktım nede yardıma birini çagırdım
kızımın uyku düzeni oturunca 3. ayından sonra kısın kar kıyamet markete gitmem lazım köse bası mesafe mesela
beşigine uyutup koyuyordum uyuyacagı zamanı biliyorum cünkü sisteme alıştım
hemen oyalanmadan kapı örtüp hızlıca alıp gelirdim ihtiyaclarımı.eve gelirdimki uyuyor olurdu ohhh
uyaanana kadar yapacagımı yapardım
ben böyle böyle büyüttüm kızımı
şimdi kızım 6 yaş oldu ikinci allah nasip eder olursa ayarlayacagız yine bir SİSTEM
İŞTE BİZ hep eşimin işine bundan yakın oturduk eşim atlardı işi iki dk sürmez araçla bıt evde olurdu bizi saglık ocagına gezmemize bile bırakırdı
bu sekilde rahat idare ettik
komsumun bebegi oldu getirdi bana bıraktı ben koyardım pusete yine işimi yapardım

tr lelli sanada gelince sende kafana takma bence
o orda laf sokmus sanki gibi
ama sende ne yapacaksın takmamaya calış ben senin bu yapını kendime benzettim hemen alınır takıntılısın dimi
ben bunuartık başarmaya başladım cünkü
iş hayatı beni böyle yaptı bana paradan başka sabretmeyi ve takmamayıda ögretti
sende bosvereceksin.
ben bide lafıyla ve elektriğiyle beni üzen canımı sıkan daha dogrusu insanlardan uzak durmaya calısıyorum.
etrefımda var böyle bir kaç kişi

Cook hemde.
Birde aninda soguyorum sonra yaptigi hersey batiyo bana.

Bende diger evimde otururken hic cocugumu kimseye birakmadim.
Karsi komsum bana birakirdi ben hic birakmadim.
Esime aldirttim cikamicaksam alcaklarimi
Annemin yakin olmasi hep + bana
Hastaneye falan gitsem geliyodu benimle(ozaman aramizda 20dk falan vardi yuruyerek)
Disarida halletmem gereken is varsa ona birakiyodum yada gelip bakiyodu.
Yani acil isim bile olsa o komsuma emanet etmezdim yine cunku rahat bi kadindi.
Ben bide boyle bi guvensizim.

Cook hemde.
Birde aninda soguyorum sonra yaptigi hersey batiyo bana.
al buyur aynı ben
benim daha cins seylerimde var belki farklı gelebilir ama ne yapayım böyleyim
benim eşimin arkadasıyla benim arkadasım vesile olduk evlendiler ikiside yaşı gecik evde kalıktı
neyse eşimin bu arkadasıyla aynı yerde calısan diger bir bayan iş arkadası benim binama tasındı komsu olduk
allahım bu komsu bayan arkadasla gideriz geliriz biz akşam oturmalarına eşlerle
bayan arkadas komsum bu evlenen kişi için bir seyler anlattı ben bu adama uyuz oldum hiç yaptıklarını tasvip etmedim
ben bu adama içten içe gıcıgım ki nasıl bunuda dıstan yansıtıyorum yüzüne bile bakmıyorm görüştüğmzde ben sevmediğim kişiin gözünün içine bakmadan dalgaya alır gibi umursamadan konusurum
belki kendi bunun sebebini bilmiyor ama ben kadının anlattıklarına inanıyorum iş ortamında yaptıgı ve insanlıgı beni gıcık etti.şimdi hiç görüşmüyoruz ben buzzzz gibi sogudum mesafe koydum onlarda tabi anladı
ortak ortamlarda mrb vs falan hiçbir samimiyet yok
eşim iş nedeniyle iş cevresinde konusur arkadasıyla simdi onlar erkek gözüyle tanıyor birbirini
ama ben bayan gömzüyle yaptıgı dedikodu ve laflarını hiç tasvip etmedim biraz igrendim buzzzz oldum gıcıgım adama velhasıl.eee benim arakadaslada cokk samimi degildim benden yas olarak büyük cünkü bayagı mesafe vardı zaten
onlada ne yüzün ne yüzüm oldum .
DAG DAGA KÜSMÜŞ MİSALİ BENİMKİ AMA BEN BÖYLEYİM NE YAPAYIM
İLLA BANA BİŞEY YAPMASI GEREKMİYOR

Günaydın kızlar.
ege_sny Allah insanı kimseye muhtaç etmesin. Ben de olsam bir daha yüzüne bakmazdım. İnsan böyle zor anlarda anlıyor karşısındaki insan mı değil mi? En zor günümde yanımda olmuyorsa hayatımda da olmasına gerek yok. Siler geçerim.
@tr-lelli ay bu insanlar ne boyle anlamış değilim. En güzeli kimselerle muhatap olmamak evinde oturmak. Ben şahsen yalnızlığı çok seviyorum. Kimsenin nazini kaprisini cekemiyorum ve çekmiyorum artık. İnsanlar sürekli laf çaktırmak kalp kırmak peşinde olmuş.

Cuma geldi çok şükür. Her hafta sonu söyle bir dinleneyim geç kalkayim rahat rahat kahvaltı yapalım diyorum ama ne mümkün. İlla bir şey çıkıyor. Seminer , düğün , hayır , doğum günü falan. Gitmeden de olmuyor. Geri kalan zamanda zaten ev işleri var. Şöyle saati unutup da yaşamak istiyorum bir iki gün. Telaşsız ve yalnız...Allahım çok mu şey istiyorum bilmiyorum...

Günaydın Hanımlar,
Bu sabah işe giderken markete uğradım. Çıkışta tam arabaya bindim, bir adam geldi, camı tıklattı. Açtım. "Abla çok açım bana yiyecek birşeyler alır mısın?" diye sordu. Ben de 5 TL verdim ve dedim ki "Eğer hakikaten açsan bu para helali hoş olsun ancak üçkağıtçı isen helal etmiyorum" dedim ve gittim.
Ben bu tarz durumlarda çok ikilemde kalıyorum. Uzanan eli geri çevirmek istemiyorum bir taraftan da kandırılıyor muyum acaba hissiyetı taşıyorum. Siz nasıl davranıyorsunuz bu tip durumlarda?
Ankara'da günün önemli bir bölümünü trafikte geçirdiğim için çok sık başıma geliyor bu durum. Her taraf ayakları çıplak çocuk doluArtık arabada sürekli ufak oyuncak, muz, çikolata vs. bulundurur oldum. Onların o uzanan minicik elini boş çevirmek istemiyorum ama para da vermek istemiyorum. Çünkü o para direkt onları dilendiren vicdansızlara gidiyor.

İnanin cok haklisiniz
Ben kime insanlik yaptiysam hep kazik yedim zaten
Akillanmiyorum.
Kazik yemelere doymuyorum.

Ben cokda samimi olsam biriyle hosuma gitmeyen birsey olursa aninda sogurum.
Telf silerim,engellerim heryerden.
Gozumde gormesin.
Haksizliga tahammulum hele hic yook
Akrabalarimdan bile silmisligim var bu sebeplerden.

Instagramda görmüştüm. Bir kadın arabanın torpido gözünde pazardan eldiği eldiven ve çorapları koyuyormuş. Her hafta pazardan alıyormuş ve yolda gördügü çocuklara dağıtıyormuş. Çok hoşuma gitmişti okuduğumda. Böyle iyi yürekli insanların olduğunu bilmek güzel

Ben maddi manevi bir çocuğa yetebilmek için 4 sene bekledim. O kadar üzülüyorum ve annelerine o kadar öfkeleniyorum ki, bildiğiniz bu duygu halinden yoruldum. Çocuğuma harcadığım para için utanıyorum. Hepsi 4 yaşından ufak 5 çocuk doğurduğu için hergün gördüğüm Suriyeli kadını boğazlayasım geliyor mesela. Savaştan kaçmışsın, evin yok barkın yok, başka bir ülkede 5 çocuk doğuruyorsun, hepsi perişan ve otobanın ortasında dilendiriyorsun.
Eldiven ve çorap fikri iyiymiş, uygulayabilirim ben de...

Arabada çocuklar için bişeyler bulundurman çok iyi gerçekten. Para vermek onları köleliğe itiyor.

Çocuklara hepimiz üzülüyoruz fakat hangi birine yetişebiliriz? Üstelik bugün alıp versek de yarın yine çıplak ayakla göreceğiz. Bunlar insanların iyiniyetini suistimal ediyorlar ne yazık ki. Devlet onları kabul edip getirdiyse çözümü de devlet bulacak. Hepsi araçların önüne atlıyor durmasan ezeceksin dursan aniden duruyorsun arkadaki gelip sana vuruyor. Allah yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…