Küçük Düşün Büyük Olsun!

Günaydın kızlar
Pazartesi öğleden sonra bir hastalandım işten çıktım
akşam da hastaneye gittik ateşim çıkmış midemi üşütmüşüm serum ateş düşürücü derken bugün işe döndüm
sağlık gibisi yok maaşlar yattı daha ona bile bakamadım
hastaneye giderken de oğlum için para ayırıyordum yılbaşından beri
200 tl oradan harcadık iyi ki evde param varmış bi hastalık oldu hemen aldık
birikim hakikaten çok önemli
yeni arkadaşlar gelmiş hoşgelmişler

buraları da özlemişim okudum iyi geldi

Merhaba kızlar.
Adliyedeyim ve cok mutluyum.
Geldiğimde Savcı Bey benimle görüşmek istemiş. Gittim acaba bir sorun mu var diye. Savcı bey dedi ki işinizi çok iyi yapıyorsunuz bundan sonra bütün dosyaları size tevdi edeceğim. Nasıl mutlu oldum nasıl gurur duydum anlatamam. Hemen bir dosyayı verdi bile. Bu bana fazladan kazanç olarak dönecek ve hepsinden önemlisi bu sözleri duymak beni çok mutlu etti. Dün bir iyilik yaptım ve Rabbim beni daha bugun ödüllendirdi. Daha ne isterim...

Bizde 2kardesiz xok gorusemesekde anlasiyoruz.
Yani hic kirmam onu
O da hic kirmaz beni
Ne alsa banada alir
Misal Eve tatli alir bizi ayirmaz.
Cocuguma keza oyle hep sorar.
Bizim aramizda 3yas var ve erkek.
Malum calisiyo aksamda arkadaslariyla takiliyo ondan cok goremiyorum.
Gec oluyo

Bakalim canim teog var suan kafam hep teog da
2yil var ama dusunmeden edemiyorum.

Tüh ya kötü olmus.
Malesef cok vicdansizlar
Haram yiyolar,caliyolar hesabini nasil ödicekler.
Canin cook gecmis olsun

Haram yiyenler nasil yer,nasil calar nasil vicdan bilmiyorum.
Dun cebimde bozuk paralar vardi.
Oglumu okula almaya gidiyordum
Anahtarimi cikardim bi ara elime aldim.
Ayagima 5krs carpti yani anahtarligimami takildi acaba yani benden mi dustu diye aldim.
O 5krs bile icime otrdu geri biraktim tasin uzerine.

Yani benimmiydi yoksa zaten yerdemiydi
Kafama takilcana uzerimde olmasin dedim.
Bu kagit parada olsa gider dilenciye veririm.
Haram bize gore degil.
Ben bile bile yemem bilmeden kursagimdan gectiysede Allah affetsin.

merhaba arkadaşlar...

"Size ne oluyor da, Allah yolunda harcama yapmıyorsunuz? "
(Hadîd Suresi 10. Ayet )

akşam nette gezerken, birden karşıma bu ayet çıktı.... hala etkisinden kurtulamadım....

lütfen arkadaşlar; akrabalarımızda, komşularımızda, ülkemizde, dünyamızda, bu kadar aç ve yoksul insan varken, biraz da onlara birikim yapalım... bunun için, biraz empati kurmak yeterli olacaktır... ve ben inanıyorum ki, biz verdikçe, bizim birikimlerimiz eksilmeyecek, artacak, hem de kat kat, inşallah...

Günaydınlar bu arada hizli giris yaptim.

Bugun yine toplanicaz hem kuran okunuyo sonra sohbet ediyoruz gitmeme fikrim vardi ama arkadas illa gidelim dedi.
Bugun daha az kisiyiz.

Hamur isi degilde kahvaltilik hazirlayalim dedik.
Evden domates,salatalik,zeytin falan koyucaz.
Allah ne verdiyse.

Evden bisiler koyarim bende.

Hep uyuyasim var.

Evde oturtmuyolar sabah evi topladigim yanina kâr kaliyo.

canım benim, daha yazının başını okurken, dün ki davranışın geldi aklıma ve gülümsedim... :)

ben boşuna demiyorum, bir şey biliyorum ki , senin sırtın yere gelmez, diyorum...

çok geçmiş olsun canım....

Ben de evdeyim şimdilik. Hemen bi kek yaptım.
bir yudum mutluluk çok sevindim senin adına. Maşallah. Rabbim bereketini artırsın inşallah
mornergis çok geçmiş olsun.

Kızlar toplu harcamaları nasıl yapıyorsunuz. Mesela arabanın kaskosu, vergisi gibi harcamaları.
Arabamın kaskosu 1000 TL civarında. Siz olsanız bu parayı birikimden peşin mi verirsiniz yoksa karta taksit mi yaptırırsınız.

Hemen aklıma geldi dünkü yazınız. Allah o kadar büyük ki dün gözden çıkardığınız küçük bir miktar bugün size katlarca fazla olarak dönecek inşallah.

canım, ben bütün harcamalarımı nakit yapıyorum, sabit olanlar eşimin otomatik ödemede zaten, diğer bütün harcamalarım, büyük, küçük, nakit... ben kart kullanmıyorum... :)

canım, ben bütün harcamalarımı nakit yapıyorum, sabit olanlar eşimin otomatik ödemede zaten, diğer bütün harcamalarım, büyük, küçük, nakit... ben kart kullanmıyorum... :)
Biz kart kullanıyoruz. Ama bu taksit sisteminde. Kurtulalım istiyoruz. Kenarda azıcık para var. Ona dokunsak mı yoksa kartla mı alsak bilmiyoruz. Gerçi hepsi aynı kapıya çıkar. Kart borcu az gelince birikime yine para koyarız. Amannnn kafamda deli sorular

Kesinlikle yaa..Dünkü davranışının meyvesini Rabbim hemende nasıl göndermiş ya..:)

Olsun ekürim gez yaa.. Evde durup sıkılacağına.. Havan değişir..Kuıan da okunuyormuş..Bizim içinde dua et canım..

Çok haklısın canım ..Kesinlikle çevremizde varda koruyup gözetmeli..Veren el alan elden üstündür..

Salı günü kredi kartını öderken şöyle bi ekstreye baktım. Ne kadar çok taksitimiz varmış bizim. Ama bunların tamamı birikime başlamadan yani 1 ekimden önce yapılmış. aralık ayından itibaren üçer beşer taksitimiz bitiyo. Aralıkta 122 tl, ocakta 324 tl , martta 179 tl biten taksitlerimiz var. İyiki şu hesapları kontrol altına almışım. Paralar nereye gidiyo belli olmuş oldu.

Kızlar marketten döndüm ilk defa bu kadar az harcama yaptım 11 tl, ve almam gereken her şeyi de aldım normalde olsa 50 tl harcamadan gelmezdim..gerekli gereksiz her şeyi toplardım..oyy pek mutluyum maşallah... Allah razı olsun hepinizden.. pek güzel gaza geldim topik sayesinde

Ooo bu guzel haber
Devamlı olur insAllah.
Marketlerin aktüellerini ,indirimlerini takip ederim derim.
A101,hakmar,şok,hapy canter nette hafta hafta tüm brosurler mevcut.
Ben cogunlukla ordan takip ediyorum.

Normalde kenara para koyamayan bir aile olsaniz, taksit yaptırin, birikime hic dokunmayın derim. Ama siz zaten bilinçli birisiniz. Yani tek hedef taksitten kurtulmaksa bir sonraki aylarda o parayı bankaya atabiliyorsaniz peşin ödemede bir sakınca yok.
Ama ben harcayinca yerine koyamiyorum. Cunku hep farkli bir eksik cikiyor. Bu yuzden taksit daha cazip geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…