- 27 Şubat 2013
- 14.870
- 42.467
- 798
Aynen katılıyorum. Dünyada insanın başına ne geleceği belli olmaz. İşsiz kalırsın, hastalıkla başbaşa kalırsın para kazanacak gücün kalmaz o zaman kiranı kim verecek değilmi. Özellikle yaşlılığını düşünmek lazım. Önce evin eğer yine imkanım varsa da kenarda bir miktar birikimin olması lazım. Gününü yaşamak yerine geleceğini de düşünmeli insan. Allah herkesi ev sahibi yapsın.Ne kadar haklısın canım
Bende senin gibi düşünüyorum gençken ev derdini bitir ki yaşlanınca rahat et
Diyelim yaşlanmadan öldün en azından çocugum açıkta kalmaz evinde durur
Dünyada ne olacağımızı bilmiyoruz birileri muhtaç olmamak için şimdiden garantiye almak zorundayız
Bende kirayı verince bütün evler benim kafasını anlamıyorum bi çivi bile çakamadığım istediğimi yapamadığım evde durup kira vermek bana göre değil
Şuan ev için sıkıntı çekiyoruz kendimizden sıkıyoruz ama biliyorum şurda 1 2 seneye karşılığını alıcam
Rabbim herkese başını sokacak ev nasip etsin inş
İki gündür eşim daha çok ilgilendi kızla. Bu hafta sonu evle uğraştım biraz iş yaptım.Yürüyüş market ev işi bugün de yemek bendeydi ee doğal olarak o ilgilendi. Bana diyor canıma okudu enerjim bitik. Yarın işe gideyim dinleneyim diyorSaolasın cnm
Alya iyi de bizim canımıza okudu valla
Az evvl fırının üstüne cıkmaya calısırken yakaladık
Fırının üstüne baklava kutusunu koydm erisemesin diye erisirim ben buna demis
İki gündür eşim daha çok ilgilendi kızla. Bu hafta sonu evle uğraştım biraz iş yaptım.Yürüyüş market ev işi bugün de yemek bendeydi ee doğal olarak o ilgilendi. Bana diyor canıma okudu enerjim bitik. Yarın işe gideyim dinleneyim diyorSaolasın cnm
Alya iyi de bizim canımıza okudu valla
Az evvl fırının üstüne cıkmaya calısırken yakaladık
Fırının üstüne baklava kutusunu koydm erisemesin diye erisirim ben buna demis
Aynı valla bide benimkinde yemek gibi özelliklerde yok wc ye kaçıyorİki gündür eşim daha çok ilgilendi kızla. Bu hafta sonu evle uğraştım biraz iş yaptım.Yürüyüş market ev işi bugün de yemek bendeydi ee doğal olarak o ilgilendi. Bana diyor canıma okudu enerjim bitik. Yarın işe gideyim dinleneyim diyor
Ya dedim ben gün boyu böyleyim bir de beni düşün dedim. Alttan alttan kendime acındırmasam olmaz
Hepsi aynı valla erkeklerin benimkide uygun buluyorum bazen tasiyamiycaksam sen al diyorum başka yerden al diyo zamanı bitiyorİyi akşamlar kızlar,
Ev halkı uyudu ben buradayım
Bugün sabah mutfak lavabo tıkandı. Eşim dün ne varsa atmış oraya yemek yaparken. Söyledim ona almışsın tıkandı ben atmıyordum diye. Kolları sıvadı girişti boruyu açtı temizledi tıkanıklığı açtı.
ben de kahvaltı hazırladım. O arada babası kardrşi teyze dayı görüntülü grup konuşması yapıyordu. Biz elayla konuştuk. O gelmedi. Neymiş kardeşinin kızları sevmiyormuşAlem adam ya.
Neyse kahvaltı kahve derken saat 4 ü geçiyordu.O arada mutfak dolap kulplarında sardığımız şeyleri çıkardı. Sonra Onlara meyve verdim ben yürüyüşe çıktım. Geldim bir baktım kızın beşiği açmış. Genç odasına çevirmişdedim ehh kafaya koydun duramazsın. Tabi ne yerin ne de beşiğin arka tarafındaki rafların tozunu almamış. Kızın çorapların altı simsiyah
şimdi yatağa nevresim takımı da almam şart oldu.
Az önce de market alışverişimi tamamladım 30 tl indirimle istegelsinden aldım. Kampanyalı ürünlerden aldım.
Adliyede de bizim paramız kaldı kararı alırken bak diyorum. 50-60 liranın peşindemi koşayım diyor. Eee iyi de ben burda hesap yapıp araştırıyorum kampanya kampanya dolaşıyorum
Biz de ilk evi aldığımızda metrobüs daha yapılıyordu. İşyerlerimize uzaklaştık. 15-20 dk da işe giderken 1.5 saati geçti.Ev konusunda haklısınız valla
Nisanlıyken eve giren ark.ların borcu bitti biz hala kiradayız.
Kocinin ark.lar bana diyoki,sen oturmazdn orda
Kvdemin o taraflardalar evet muhit olarak iyi degil ama ev evdir yani.
Ben ilk evlendiğimde anneme yakın oturdum keske alsaymısız oralardan.
Bizim ki ev almaz hic niyeti yok,anca miras faln kalırsa
Biz evlenince ilk tatilimizi Rixosta yapmıştık. Şimdi rixosa gidemiyoruz. Neyimiz eksik. Ev öderken Tatilimize de gittik. Gezdik de.ben gruba farkli bakis acisi olarak gencken gezmeye de duskun olmak gerektigini savunuyorum.evlenir evlenmez kredi borcu bana gore degil sanirim.
simdide ise donuste siksam 7 falan oderiz aylik kredi ama 4 u gecirmem.bilmiyorum ya giden yillar da gelmiyor her seyi dengeli tutmak lazim .
Çok iyi düşüncen. Biz de kendimiz yaptık. Kimsenin evinde oturmuyoruz. Kimse de karışmıyor ve kimseye de hesap vermiyoruz.Iyi akşamlar canlar ,
Geçmişi okudum ev konusunda sizlere katılıyorum gençken almak ödemek lazım yarinlarin ne getireceği bilinmez
Birikimim ev almak için zaten , aile binasından sorunlardan bıkmış biri olarak küçük olsun ama benim olsun diye düşünüyorum .
Bizim wc de de rahat yokAynı valla bide benimkinde yemek gibi özelliklerde yok wc ye kaçıyorsıkılıyor çocuk bu ara tombala almıştık habire onu oynamak istiyo kendi taşlarını buluyor kazanıyor kazanamazsa kazan kaldiriyir tekrar oynayalım diye ama baya sayıları öğrendi 30 a kadar sayiyodu şimdi söylüyor baya hevesli inşallah seneye virüs belası kalmazda gider ana okuluna erken uyur en azından enerjisini atar arkadaşı olur
Bizim aile binası fakat evin aboneliklerini doğalgaz döşemesini yapı kayıt proje vs birçok şeyi nisanliyken krediyle yaptıkÇok iyi düşüncen. Biz de kendimiz yaptık. Kimsenin evinde oturmuyoruz. Kimse de karışmıyor ve kimseye de hesap vermiyoruz.
Eşimin kardeşi eltimin babasının evinde oturuyor. Adam arada ev alın evi boşaltın diyor. Paçaları tutuşuyor. Eee yani bana göre iyi birşey değil
Babası kılıklı sorma,resmen hırs olarak dogmus cocukmaşallah hırslı olacak galiba
Bizde öyle baktık,o is uzadıkca sıkıntı veriyormusben gruba farkli bakis acisi olarak gencken gezmeye de duskun olmak gerektigini savunuyorum.evlenir evlenmez kredi borcu bana gore degil sanirim.
simdide ise donuste siksam 7 falan oderiz aylik kredi ama 4 u gecirmem.bilmiyorum ya giden yillar da gelmiyor her seyi dengeli tutmak lazim .
Ama su var o gezmelerin sonu yok ki.ben cocuklardan once birikim yapmadim acikcasi.pisman miyim degilim de valla cok eglendim cok gezdim.simdi ne maddi gucum yeter o kadar gezmeye ne de ikizler izin verir.cocuklardan sonra maddi manevi sorumluluklar cok farklilasiyor.siz de haklisiniz
Simdi mesela birikim ve harcamayi dengeli tutmaya calisiyorum.
Otel tatili biz de yapamadık annemlerle hic,yazlık vardı hep bizim.Konu acilmisken benim ailem bize ev birakmaya asiri azimli insanlardi.Allah razi olsun yaptilar da ama ufak bir sikinti oldu.cocukluguma dair bir cok hayalim olmadi bu yuzden.
Mesela aileyle otel tatili .biz tatil diye anneannemim yanina giderdik cocukken cok ozenirdim ailesiyle deniz kenari bir otele gidenlere.simdi mesela hic sevmem otel konseptli tatil ama o yaslarda heves ediyor insan.ya da aileyle bir lokantada yemek yiyip siparis vermek aman Allahim o nasil mutluluk verirdi oyle.boyle boyle uzar gider.daha cok anlatirdim aslinda simdi bakinca guldugum ama cocukken cok istedigim seylerdi.Cocuklarin guzel anilarindan calmadan birikim yapmak gerekiyor bence .
Ev ve kalici bir maas icin insanlar bugunlerini dusunerek konusuyorlar.Ev almak fikri ailemindi canım.İyiki dinlemişim kira ödeyeceğine dediler ev sahibi ol.Zaten eşyalar bende kaldığı için ailemin yanına gidemezdim kira yerine de ev sahibi oldum çok şükür.Şu hayatta iyiki yaptım dediğim 4 şey :
1.İyiki okumuşum mesleğim var şükür
2.İyiki ev işine girip ev almışım.
3.İyiki araba almışım hayatım kolaylaştı
4.İyiki eve arıtıcı taktırmışımbu son maddede çok önemli su taşı taşı nereye kadar
Bin şükür
Ben iste araftayım ev konusunda.Biz de ilk evi aldığımızda metrobüs daha yapılıyordu. İşyerlerimize uzaklaştık. 15-20 dk da işe giderken 1.5 saati geçti.
sonra metrobüste sabah tıklım tıklım biniyorduk.hala da arabayla işe gitmiyor. Tek tesellimiz evimiz var dedik.
Eşim ilk ev alsığımızda birgün ağlamaklı eve gelmişti hiç unutmuyorum. Yağmur çamur. Tabi alışmış yürüyerek işe gelip gitmeye. Rahata alışmış, adama koydu tabiAilesi de rahat kimsenin bir evi yok. Teyzesi hala 3+1 evde ( evde teyze dayı kalıyor) daha merkezi yerde oturur. Oradan ayrılmak istemez. Küçük evde oturmaz.
İnşallah sizin de olur baby belli olmaz inan almasa benim eşim almazdı . O kadar ev alma olayına karşıydıki Şimdi çok şükür iyiki almışız diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?