Küçük Düşün Büyük Olsun!

Aynen katılıyorum. Dünyada insanın başına ne geleceği belli olmaz. İşsiz kalırsın, hastalıkla başbaşa kalırsın para kazanacak gücün kalmaz o zaman kiranı kim verecek değilmi. Özellikle yaşlılığını düşünmek lazım. Önce evin eğer yine imkanım varsa da kenarda bir miktar birikimin olması lazım. Gününü yaşamak yerine geleceğini de düşünmeli insan. Allah herkesi ev sahibi yapsın.

Saolasın cnm
Alya iyi de bizim canımıza okudu valla
Az evvl fırının üstüne cıkmaya calısırken yakaladık
Fırının üstüne baklava kutusunu koydm erisemesin diye erisirim ben buna demis
İki gündür eşim daha çok ilgilendi kızla. Bu hafta sonu evle uğraştım biraz iş yaptım.Yürüyüş market ev işi bugün de yemek bendeydi ee doğal olarak o ilgilendi. Bana diyor canıma okudu enerjim bitik. Yarın işe gideyim dinleneyim diyor
Ya dedim ben gün boyu böyleyim bir de beni düşün dedim. Alttan alttan kendime acındırmasam olmaz

Saolasın cnm
Alya iyi de bizim canımıza okudu valla
Az evvl fırının üstüne cıkmaya calısırken yakaladık
Fırının üstüne baklava kutusunu koydm erisemesin diye erisirim ben buna demis
İki gündür eşim daha çok ilgilendi kızla. Bu hafta sonu evle uğraştım biraz iş yaptım.Yürüyüş market ev işi bugün de yemek bendeydi ee doğal olarak o ilgilendi. Bana diyor canıma okudu enerjim bitik. Yarın işe gideyim dinleneyim diyor
Ya dedim ben gün boyu böyleyim bir de beni düşün dedim. Alttan alttan kendime acındırmasam olmaz

Aynı valla bide benimkinde yemek gibi özelliklerde yok wc ye kaçıyor sıkılıyor çocuk bu ara tombala almıştık habire onu oynamak istiyo kendi taşlarını buluyor kazanıyor kazanamazsa kazan kaldiriyir tekrar oynayalım diye ama baya sayıları öğrendi 30 a kadar sayiyodu şimdi söylüyor baya hevesli inşallah seneye virüs belası kalmazda gider ana okuluna erken uyur en azından enerjisini atar arkadaşı olur

Hepsi aynı valla erkeklerin benimkide uygun buluyorum bazen tasiyamiycaksam sen al diyorum başka yerden al diyo zamanı bitiyor 10 20 fazla ver diyor hiç adamda tutum denen bişe yok

Biz de ilk evi aldığımızda metrobüs daha yapılıyordu. İşyerlerimize uzaklaştık. 15-20 dk da işe giderken 1.5 saati geçti.
sonra metrobüste sabah tıklım tıklım biniyorduk.hala da arabayla işe gitmiyor. Tek tesellimiz evimiz var dedik.
Eşim ilk ev alsığımızda birgün ağlamaklı eve gelmişti hiç unutmuyorum. Yağmur çamur. Tabi alışmış yürüyerek işe gelip gitmeye. Rahata alışmış, adama koydu tabi Ailesi de rahat kimsenin bir evi yok. Teyzesi hala 3+1 evde ( evde teyze dayı kalıyor) daha merkezi yerde oturur. Oradan ayrılmak istemez. Küçük evde oturmaz.
İnşallah sizin de olur baby belli olmaz inan almasa benim eşim almazdı . O kadar ev alma olayına karşıydıki Şimdi çok şükür iyiki almışız diyor.

Biz evlenince ilk tatilimizi Rixosta yapmıştık. Şimdi rixosa gidemiyoruz. Neyimiz eksik. Ev öderken Tatilimize de gittik. Gezdik de.
Tabi diğer evin kredisi bitince bir yılımız kredisiz geçti bulduğumuzu harcadık., bu kadarı da abartı geliyor bana.
Yani tabi dediğinde haklısın çok ödeyip herşeyden yoksun kalacağına uygun miktarda ödeyip yapmayı istediklerini de yapman lazım.

Çok iyi düşüncen. Biz de kendimiz yaptık. Kimsenin evinde oturmuyoruz. Kimse de karışmıyor ve kimseye de hesap vermiyoruz.
Eşimin kardeşi eltimin babasının evinde oturuyor. Adam arada ev alın evi boşaltın diyor. Paçaları tutuşuyor. Eee yani bana göre iyi birşey değil

Bizim wc de de rahat yok baba gelebilirmiyim baba grlebilirmiyim adamın kafasını ütülüyor

Bizim aile binası fakat evin aboneliklerini doğalgaz döşemesini yapı kayıt proje vs birçok şeyi nisanliyken krediyle yaptık
Öncesinde de geri kaLanlari eşim yaptırmış zaten
Ev sadece bizim üzerimize değil yani
Bu yaz da wc mutfak banyo tadilatı yaptırdık
Nisanliyken çekilen o kredilere benim düğün takılarım gitti
Simdi oturulacak hale geldi ev , bizimle uğraşıp kaçırmaya çalışıyolar

Bizde öyle baktık,o is uzadıkca sıkıntı veriyormus
Ben hem düğün borcu hem kredi borcu ödemeyeyim diye girmedim eve.
Suan benim kira 1300 arkadaslar 1000 tl ev kredisi ödüyor:)
Cok cok pismanlıgım yok ama olsaymıs iyi olurmıus.

Ama su var o gezmelerin sonu yok ki.
Gezersin geceligi 500tl otel var 1.500tl var.
Nesi farkli? Eglencesi, belki odasinin ihtisami, konumu vs.
Ama bitiyor 3 gun 5 gun.
Inanin yas aldikca geriye donup baktikca sadece alinan kalici yatirimlik seyler ve evlatlarimiz yanimiza kalan

Ev konusu konuşulmuş..
Bende ev alınması taraftarıyım..Tabiki imkanlar el veriyorsa..
Şuan piyasaya bakıyorum gerçekten zorlaşmış ev sahibi olabilmek
Ama elinde biraz peşinat verebilicek paran varsa ev alınmalı bencede..
Kira vermek gerçekten havaya sokağa atılan para gibi geliyor banada
Ama bunada karşıyım, ev alacak paran yoksa imkanları çok zorlayıp hayatı kaçıracaksan..Çocukların hayalleridnen çalacaksan buda yanlış..
O yüzden bu konuda gerçekten iş ailelere düşüyor..
Bizim oturduğumuz evi babam aldı bize evlenirken..(O evi satıp sonra başka eve geçtik)
İmkanı vardı aldı.. Allah razı olsun diyorum her daim..
Gerçekten varsa ailede alacak güç destek olmalı çocuklara ev konusunda..Sıfırdan ev almak bu zamanda zor
Ama alacak parası gücü olupta yok ben ev istemiyorum geziyim tozuyim banada yanlış geliyor..
Hayatın insana ne getireceği gerçektende belli değil..
Hele ki ömürümüz olupda yaşlanırsak...
İnsana en çok para yaşlılıkda lazım oluyor..kimseye yük olmamak adına..

Otel tatili biz de yapamadık annemlerle hic,yazlık vardı hep bizim.
Otele gitmezdik.
Ama villa kiralardı annemler arkadaslarıyla öyle cok gezdik.
İnsallah hayallerindeki hayatı verebiliriz cocuklara.
Cocukluk cok önemli ben bunu anladım.
Muz yemiyorm tiksinyorm.
Sonra anladım ki cocukluk travması,evde hep muzları bitirdiniz mi?diye soruluırdu.
Ben de ben sevmiyorm zaten demisim tamamen bırakmısım yemeği
Tabi annemlerin sartları okadrmıs,kızamıyor insan.
Ama seye kızıyorm neden calısmamıs?
Annem ben sizi kimselere bırakamazdım diyor ama bence zor gelmis.

Ev ve kalici bir maas icin insanlar bugunlerini dusunerek konusuyorlar.
Ilerisini (Allah omur verirse) dusununce cok mantikli.
Ornek verebilecegim okadar insan var ki etrafimda.
Hala kirada oturdugu icin emekli olmasina ragmen kirasini verebilmek icin calismak zorunda olan.
Ya da cocugundan yardim bekleyen.
Ek is yapanlar.
Sigortasi olmaya emekli maasi olmayan yasi olmus 65 caycilik yapan.

Ben sadece zamaninda eger iyi bir kazancim varsa bunu yatirim yerine sadece gezmek, tozmak, giyinmek, pahali mekanlarda yemek icmek olarak degerlendirmek istemiyorum.
Hepsi bitiyor biliyorum hevesim geçiyor.
Gezdim, harcadim noldu
Tamam guzel anilar biriktirdim ama bitti.
Benim yasliligimda bu anilarim karnimi doyurmicak benim.

Yine gezerim geziyorum da, yerim icerim ama kararinda, olculu
Hic tatilimizden de geri kalmadik cok sukur, turlar, gunu birlik gezmeler ama hepsi dozunda ve ekonomimize gore.

Ben iste araftayım ev konusunda.
Güzel bir evde oturmak istiyorm artık,suan oturdugum hem kücük hem de 35 senelik bina.
Hayırlısı ya ev alamasamda burdan sonrasında güzel bir eve kiraya cıkmak niyetim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…