- 8 Temmuz 2016
- 3.804
- 12.234
- 208
Aynen canım .. noktasına kadar katılyıorum sana..Ev ve kalici bir maas icin insanlar bugunlerini dusunerek konusuyorlar.
Ilerisini (Allah omur verirse) dusununce cok mantikli.
Ornek verebilecegim okadar insan var ki etrafimda.
Hala kirada oturdugu icin emekli olmasina ragmen kirasini verebilmek icin calismak zorunda olan.
Ya da cocugundan yardim bekleyen.
Ek is yapanlar.
Sigortasi olmaya emekli maasi olmayan yasi olmus 65 caycilik yapan.
Ben sadece zamaninda eger iyi bir kazancim varsa bunu yatirim yerine sadece gezmek, tozmak, giyinmek, pahali mekanlarda yemek icmek olarak degerlendirmek istemiyorum.
Hepsi bitiyor biliyorum hevesim geçiyor.
Gezdim, harcadim noldu
Tamam guzel anilar biriktirdim ama bitti.
Benim yasliligimda bu anilarim karnimi doyurmicak benim.
Yine gezerim geziyorum da, yerim icerim ama kararinda, olculu
Hic tatilimizden de geri kalmadik cok sukur, turlar, gunu birlik gezmeler ama hepsi dozunda ve ekonomimize gore.
Bn de bu konuda cok keskin konusamayan tarafım.Ev konusu konuşulmuş..
Bende ev alınması taraftarıyım..Tabiki imkanlar el veriyorsa..
Şuan piyasaya bakıyorum gerçekten zorlaşmış ev sahibi olabilmek
Ama elinde biraz peşinat verebilicek paran varsa ev alınmalı bencede..
Kira vermek gerçekten havaya sokağa atılan para gibi geliyor banada
Ama bunada karşıyım, ev alacak paran yoksa imkanları çok zorlayıp hayatı kaçıracaksan..Çocukların hayalleridnen çalacaksan buda yanlış..
O yüzden bu konuda gerçekten iş ailelere düşüyor..
Bizim oturduğumuz evi babam aldı bize evlenirken..(O evi satıp sonra başka eve geçtik)
İmkanı vardı aldı.. Allah razı olsun diyorum her daim..
Gerçekten varsa ailede alacak güç destek olmalı çocuklara ev konusunda..Sıfırdan ev almak bu zamanda zor
Ama alacak parası gücü olupta yok ben ev istemiyorum geziyim tozuyim banada yanlış geliyor..
Hayatın insana ne getireceği gerçektende belli değil..
Hele ki ömürümüz olupda yaşlanırsak...
İnsana en çok para yaşlılıkda lazım oluyor..kimseye yük olmamak adına
Canim su zamanda cok zor ev almak.Kira boşa gidiyor krediyi ödeyip ev sahibi oluyorsun.Hem de ileride çocuğuna kalıyor, biraz anne babadan bişey kalacakki çocuk da çalışıp üstüne eklesin kendi çocuğuna bişeyler bırakabilsin.
Benim halamın eşi de aman ne ev alacağım damatlara ev mi bırakacağım diyordu.Emekli olduğunda halam evi aldırdıiyiki aldılar 3-4 yılları kaldı. Ev her zaman kazandırır.
Canim zaten seninle fikrilerimiz ayniAynen canım .. noktasına kadar katılyıorum sana..
Gezmek yemek içmekde oalcak tabii.
Biz de evlilğimizin ilk zamanlarında öyle otel tatili falanmış bilmezdik bile gitmedik..
Annemlerin yazlığı vardı..Yazın izinlerimizde oraya gider kalırdık..
Sonrasında sattılar orayı..Gezmeyi de severiz..
otelede gittik..
Tabiki anılar biriktiriyorsun.Ama otek diyince illa en lüksüne de gidicez diye birşey yok bencede.
Beklentimizi karşıladıktan sonra bence hepsi de aynı konsept aynı şey.. ve dediğin gibi geçiçi.. gidiyorsun 3-5 gün kalıp dönüyorsun..
Satın almıyoruzki gidip en en iyisinde kalıp imkanlarımız zorlayalım..Önemli olan çcoukarla güzel anılar yaşamak biriktirmek..
Çokda eğlendik. gezdik gördük..
Dediğim gibi işte iş gene oraya çıkıyor..Doz çok önemli..
Tutumluluk ayrı cimrilik ayrı..İkisi arasındaki ince çizgiyi aşmamalı.
İşte diyorum ya canım.. varken bence alınmalı.. Ondan kalsın bundan kalsın diye beklentiye girmiceksin..Bn de bu konuda cok keskin konusamayan tarafım.
Ama herkesin sartları farklı.
Kocamın taraftan bi beklentim yok,yok yani 1 evleri var kvdemn .
3 cocuk var zaten.
Kendi tarafımda acıkcası anneanemin durumu iyi.
Biraz o yüzden salmıs olabilirz
Hep girmeyin borca ,nasılsa ilerde kalacak dendiğinden.
Ama kendime yapılanı kızıma yasatmamak niyetim.
Gerekirse ben kiraya cıkarım ama evlenirken kızıma bir ev vermek istiyoırum.
Aileler destek olsa bizde alırdık ama olmadılar.
Varken olmadılar maalesef benimkiler.
Simdi kendilerine de yok zaten .
Iste bak ben bunu demek istiyorum.Ben kiraya verdiğimiz parayı çöpe atıyoruz diye söylüyordum eşime.
yani tabi durumu müsait olmaz elbet anlarım. Ama birşeylerden kısıp ev alınabilir eğer işine maaşına güveniyorsa insan almalı. He bir de ben evlenirken eşimİn eşyaları vardı dedim ben kullanırım yeterki ev al.He sonra yenisini almadıkmı aldık. Benim evlenirken şöyle lüks şatafatlı evim eşyam çeyizim olmadı. Ama düğünümüz güzeldi az kişiyi çağırdık yemekli yaptık. Düğün de eşimin isteğiydi. Herkes de çok eğlendi. Benim ilk amacım çocuk değil ev almaktı. Çocuk olsaydı eğer biz kesinlikle ev alamazdık. Allah da çok iyi biliyor en uygun zamanda çocuğumuza kavuştuk.
Bizim çocuktan sonra ekonomik krizlerle biz temelli bitermişiz. Şimdi çok şükür borcumuz 8 ay kaldı diyerek seviniyoruz.
Aynen kesinlikle hakllısın canım.. Dediğin gibi denizse deniz havuzsa havuz..Canim zaten seninle fikrilerimiz ayni
5* otelede gittim
3* otelede.
Inan farki eglencesi, yemek yelpazesi ve odalarin yenilenmis olmasi vs.
Zaten istesende yiyemiyorsun ki yemek bol olsa nolcak.
Oda asiri lux olsa nolcak tapusunu almiyoruz ya temiz olsun yeter bana
Havuz ayni havuz deniz ayni deniz.
Eglenceside bol dans edenlere alkol alanlara gore evet iyi
Ama alkol kullanmiyoruz biz.
Dans da etmeyiz oyle otelde falan izliyoruz istecocuk olunca pesinde dolan falan.
Herkesin dusuncesi farkli tabi bu bizim dusuncemiz
Alkol almıyorsanız hersey dahile gitmeyin valla bosa para.Canim zaten seninle fikrilerimiz ayni
5* otelede gittim
3* otelede.
Inan farki eglencesi, yemek yelpazesi ve odalarin yenilenmis olmasi vs.
Zaten istesende yiyemiyorsun ki yemek bol olsa nolcak.
Oda asiri lux olsa nolcak tapusunu almiyoruz ya temiz olsun yeter bana
Havuz ayni havuz deniz ayni deniz.
Eglenceside bol dans edenlere alkol alanlara gore evet iyi
Ama alkol kullanmiyoruz biz.
Dans da etmeyiz oyle otelde falan izliyoruz istecocuk olunca pesinde dolan falan.
Herkesin dusuncesi farkli tabi bu bizim dusuncemiz
Rahat edeceksin sende Allahin izniyle az kaldi canim.Ne kadar haklısın canım
Bende senin gibi düşünüyorum gençken ev derdini bitir ki yaşlanınca rahat et
Diyelim yaşlanmadan öldün en azından çocugum açıkta kalmaz evinde durur
Dünyada ne olacağımızı bilmiyoruz birileri muhtaç olmamak için şimdiden garantiye almak zorundayız
Bende kirayı verince bütün evler benim kafasını anlamıyorum bi çivi bile çakamadığım istediğimi yapamadığım evde durup kira vermek bana göre değil
Şuan ev için sıkıntı çekiyoruz kendimizden sıkıyoruz ama biliyorum şurda 1 2 seneye karşılığını alıcam
Rabbim herkese başını sokacak ev nasip etsin inş
Kuzu alkol almiyoruzda esim herseydahil olsun diyo.Alkol almıyorsanız hersey dahile gitmeyin valla bosa para.
2 ssene hersey dahilden yararlanamamıs biri olarak gerek yok dedim.
1inde polip ameliyatı olmustum 2017 de ertesi gün kusadasına gittik,hersey dahil,güzel de bi otel.
Ama ben antibiyotik kullanıyorm soda ictimValla bosa masraftı.
2018 de yine tüp ameliyatı oldum 3 gün gittik yine antibiyotikliyim yine bosa masraf
İste herkesin sartı,hayata bakısı farklı.İşte diyorum ya canım.. varken bence alınmalı.. Ondan kalsın bundan kalsın diye beklentiye girmiceksin..
Atıyorum benim babamın yine var evleri .
He ondan bana gene kalır kalıcak diye ben çabalamıyım almıyim nasılsa kalacak ..
Bana yanlış geliyor bu..Nasılsa varken almamak onlarda kendi yapsın etsin demek bana göre yanlış..
Şuan gerçekten zor ev alabilmek..Destek şart ..Bak ne güzel diyorsun aileler destek olsa alırdık diye..
Anne baba olarak gerçekten varsa çocuklara destek çıkılmalı maddi yönden..
Sıfırdan hayat kurmak gerçekten zor..
Oglan var ama sizde,cidden cocukla hersey dahil al rahat et,yoksa bitmiyor,gördüklerini istiyorlar cocuklar tatildeKuzu alkol almiyoruzda esim herseydahil olsun diyo.
Yani oglen yemek yemezse aralarda atistiriyor.
Gec kahvalti yapiyor.
Istedigi kadae mesrubat dondurma olayi falan o oyle seviyor
Bana fark etmiyo ya ben zaten az yiyorum ve yemek secmiyorum.
O sebeple ac kalmamo ac kalir okadar yemegin icinde.
Seciyor ya.
Oglan daha yasdan kurtarmiyor yaw 16 oluyo bu seneOglan var ama sizde,cidden cocukla hersey dahil al rahat et,yoksa bitmiyor,gördüklerini istiyorlar cocuklar tatilde
Bide benim adam da yemek düsünmek istemiyıorm diyor tatilde.
Adamı doyurmak zor bizim malum
Hey masallah kuzuma ,adam o adamOglan daha yasdan kurtarmiyor yaw 16 oluyo bu sene
Insallah olur.Bende ev alma taraftarıyım
Bizde kira veriyoruz aylık 1300 ben hep söylüyorum Kocama ev alalım diye ama kocam yanaşmıyor krediye
Memlekete ailesinden kalan aile binaları var her çocuğuna babası vermiş ,şuan kirada
ama ben orada oturmam o da oturamaz biliyor
En büyük hayalim duam ev sahibi olmak benimde
Kocamla 3 yıl bizde çok gezdik pahalı otellerde kaldık kış tatili yaz tatili hep yaptık anı da biriktirdik
Ne olursa olsun ev almak şart bu devir de
ErgenusHey masallah kuzuma ,adam o adam
Ahaha kuzuydu dana oldu sıpaErgenus
Kiz dana gibi oldu.
Mutfaga girip cikiyorlar ben bulasikla uğraşırken tam yuzune bakmazsam esim saniyorum ismiyle sesleniyorum benim diyo
De get dedim ev de adam geziyo valla.
Tuhaf ya.
Daha dun bebeydi bu okul bahcelerinde beklerdim beğ.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?