Küçük Düşün Büyük Olsun!

Sağol canım ben de bişeyler yapmaya çalışıyorum işte şükür.Borçla ev sahibi oldum 7 yıl sonra bitecek kredim daha var Sağlık olsun da ödeniyor çok şükür
Biz de ilk ev 1+1 olarak girdik. Hiç prşinat yoktu. Hep krediydi. 5 yıllıktı ödedik bitti. 1 yıl geçti bu evi aldık. Zaten biriktirşrken amacım evi değiştirmekti. Bu eve 8-9 yıllık tam hatırlamıyorum krediye girdik. İlk yıl ara ödeme yaptık ikinci yıl birdaha ara ödeme yaptık. 4 yıla düştü. 8 ay kaldı çok şükür. Ama varımızı yoğumuzu bu eve yatırdık. Evi 310 a almıştık 500 falan eder sanırım. Çok kazanmadı galiba. Aman çok şükür evim var Yok gücümüzle aldık.,artık ev almakt oldukça zzor. İnşallah hepinizin azalır,bittiği günleri hepimiz görürüz.

Bizde de durumlar aynıydı. :))) ama kızı 20:30 da uyuttum. O tabletle oturunca bir parça film izlediğimiz oluyor. Bugün de uyurken izledik.

Akşam akşam otururken yine alışveriş yaptım. Biri durdursun beni
Kıza kitaplık aldım, kitaplar ortada geziyot ihtiyaçtı.
yatağıma su geçirmez alez aldım. O da ihtiyaçtı kız bizimle yatıyor olur da kaçırırsa sıkıntı olmasın dedim.
Bir de bekleyen market alışverişim var. Yarın tamamlarım belki.
kızın ek yatağına yatak alacaktım eşim dedi patronun tanıdığı var Çilek mağaza sahibi fiyat alalım. Ondan sonra alırız dedi. Elanın oda takımını da öyle almıştık.

Sağol canım ben de bişeyler yapmaya çalışıyorum işte şükür.Borçla ev sahibi oldum 7 yıl sonra bitecek kredim daha var Sağlık olsun da ödeniyor çok şükür
Nice coluklu cocuklu yas almis insanlar bunu dusunemiyor.
Yani borcun altina girmek islerine gelmediginden emekli maasiyla kira verip gecinmeye calisiyorlar.
Ya da cocuklarinin ellerine bakiyorlar.
Ama sen bak nasil akilli dusundun aldin gitti,
Inan zaman cabuk geciyor bir de bakmissin bitmis borcu.

Koyde ki evi almadigima esek gibi pismanim.
3senelik kredi cekecektik 1.5 senesi bitmisti bile suan.
Ee ek gelirde geliyo suan bu sene bitirirdik
Allah ev alana evlenene yardim ediyo bunu bilir bunu soylerim.
Azicik gozu karartmak lazim
Cunku borcum var diyorsun sorumlulugun oluyor onceligin onu ödüyorsun.

Ve bunlari yazarken bir blogerin ev almak bana mantiksiz geliyor, ev almayi hic dusunmedim falan storysini okudum.
Yani kirada oturmak daha cazipmis.
Insallah calisamadigi zamanlar geldiğinde, hazira dag dayanmadiginda, yasliliginda da ayni seyleri soyler.
Kus kadar emekli maasiyla(o da omru yeter de olabilirse) kirasini mi verir faturami oder bilemedim.

Bir insan evladina ev almak niye cazip gelmez hic anlamadim anlayamayacagimda.
Bahaneleri bir yerde cakili kalmak istememek.
Ee saksi diilsin hos sat baska yerden al.
Ver kiraya baskaya yere gec.

Imkan yoksa anlarim ama imkan varsa insan kendini gec evlatlarini dusunur.

Geçmiş olsun hemen çıkar inşallah dışı çocuğun huyu değişiyor valla

Selam canlar kahvaltı namaz etraf topla geç ettik kahvaltıyı a101 e gittim sevkiyat gelmemiş bı çeri domates bı kg da mandalin aldım esim çıktı ona ddim onurdan kıvırcık maydonoz taze soğan al diye a101 den peçete büyük el sabunu küçük süt oglusa yeni ekmeklerinden aldım tam buğdaylı normal ekmek 36 çektirdim zeytin yoktu su indirimdeki bulursam diğerinden alırım pide yapacaktım yarın yaparım ddim kısır yapcam özlemişim mercimek çorba erişte kereviz salatası var yeter bugun

Selam Kızlar
Şuraya sözünü tutmuş bir Beren bırakıyorum.
Sabah kalvaltıda yumurta salatası yaptım
Kahvaltı Faslı bitince mutfağı topladım.Çamaşır attım makineye serdim.
Sonra etli kurufasulye yaptım, 800 gr kadar ıspanak yıkadım doğradım ay ne zor öyle ıspanakla uğraşmak kaç kere yıkadım çamur yoktu bile içinde temizmiş.Yarısı ile Böreğimi yaptım kalan yarısını da süzdürdüm hafta içi ıspanak yemeği yaparım.Bulaşık makinesi bitmek üzere yatmadan boşaltırım.Çayı da demledim.Pilim bitti kafamı hissetmiyorum Uzandım.Sofrayı da babam hazırlayacak. sizi okuyayım biraz

Eklentiler

• 3EC89502-BF2A-4E09-BE05-EBB1A4DF7F46.webp
    101,7 KB · Görüntüleme: 94
Ev almak fikri ailemindi canım.İyiki dinlemişim kira ödeyeceğine dediler ev sahibi ol.Zaten eşyalar bende kaldığı için ailemin yanına gidemezdim kira yerine de ev sahibi oldum çok şükür.Şu hayatta iyiki yaptım dediğim 4 şey :
1.İyiki okumuşum mesleğim var şükür
2.İyiki ev işine girip ev almışım.
3.İyiki araba almışım hayatım kolaylaştı
4.İyiki eve arıtıcı taktırmışım bu son maddede çok önemli su taşı taşı nereye kadar
Bin şükür

Allah ödeme kolaylığı versin Zaten ilk birkaç yıl sonra ödediğiniz kredi taksiti az oluyor maaşlar artıyor felan ilk yıllar zorlar.Benim de aklımda yoktu.Aslında ben 10 yıllık çekmiştim.Bankacıyım ben personel kredi faizleri bize biraz uygun oluyor personel kredisi çekip 32000 ₺ kadar konut kredimi yapılandırdım vade ondan 7 yıla düştü.personel kredisi de ödüyorum o 5 yıllıkt 4 yıl kaldı.Ama bu şekilde baya karlı oldum.Düşük faizle yüksek faizi yapılandırdığım için.Allah büyük ileride param olur bir yapılandırma daha yaparım belki.Allah herkesi ev sahibi yapsın inşallah

Kira boşa gidiyor krediyi ödeyip ev sahibi oluyorsun.Hem de ileride çocuğuna kalıyor, biraz anne babadan bişey kalacakki çocuk da çalışıp üstüne eklesin kendi çocuğuna bişeyler bırakabilsin.

Benim halamın eşi de aman ne ev alacağım damatlara ev mi bırakacağım diyordu.Emekli olduğunda halam evi aldırdı iyiki aldılar 3-4 yılları kaldı. Ev her zaman kazandırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…