- 8 Temmuz 2016
- 3.804
- 12.234
- 208
Çok güzel benimkide mermer desen ama böyle değil siz atın böyle resimler bana da fikir olsun çok zevksizim böyle konularda hiç becerememBunlar cok sık duruyor
Helede siyah beyaz kombinse
Seramikde bunu attirdim dun bundan yapsin
Mutfakda ztn boyle olacak
Ayni seramigi banyoda da kullancak koridorda fln
Bugun gelcekmis ddaha ,bugun gittin mi bacım?Sarı seviyorum artik diyeydin
Ben goremedim burayami gelmedi ya da bittimi acep
Lelli annenlerr bi bahce niye almıyor ya?Ufak biyer alıp ekseler ya,ahududu dediğin bizim köyde her evin duvarlarında bile var,sarmasık gibi bi ekiyrsn sarıyor.Cevizim bittibu beni uzer.
Ceviz Zamani 4-5kilo alicam valla.
İc aliyoruz azicik azicik, kirar yeriz bari.
Kiz yiyo, kurabiyelere falan koyuyorum.
Ben yulaflarima atıyorum
Dondurulmus frambuaz kucuk kutu 45tl.
Oha ya.
Yazin bulursam ondan da koycam.
Bu dondurulmus meyveler yulafa nekadar yakisiyormus hic denememistim ama asiri sevdim.
Hurma ceviz meyveler miss.
Yazin buzluga calismam lazim.
Annem tasininca ben kiza bakarim sen buzluguna ne istiyorsan koy, yap domates falan yap dedi dun
Acidi galiba
Kv lerin bahcesindede her meyve var çok ilgilenir visnesi var kilo kilo vişne indiriyoruz gelmiyor buraya gelene kadar eksiyor 12 saat yolda ama kv kavonoza komposto yapıyor,reçel yapıyor getiriyoruzLelli annenlerr bi bahce niye almıyor ya?Ufak biyer alıp ekseler ya,ahududu dediğin bizim köyde her evin duvarlarında bile var,sarmasık gibi bi ekiyrsn sarıyor.
Bende bütün dondurma kutuları dolu :)
Valla bozulmayacagını bilsem yazın yollarım.
Ama cok hassas bisey hemen cürüyor
Bizde ceviz,visne hepsi var incir yok.
İnciri kesmis dedem zamanında sinek yapıo diye,bendde diyoırm incir ekin kurutalım.
İncire verdiğim paraya cok üzülüyırm ya
Benim gecen icimden gecti,kücük biyer alsak zeytin agacı,enginar falan eksek diye.Enginar olmuyor bizde,soguk cok ,dayanamıyor
Dayanmaz aynen, visneyi pazardan al eve gel sıcakta pörsüyor.Kv lerin bahcesindede her meyve var çok ilgilenir visnesi var kilo kilo vişne indiriyoruz gelmiyor buraya gelene kadar eksiyor 12 saat yolda ama kv kavonoza komposto yapıyor,reçel yapıyor getiriyoruz
Eşim geçen incir almış yarım kilo 25 lira saglikli beslenecegiz diye mecbur alıyoruz benim oğlum seviyor kuru meyve kaysi,hurma,incir alıyorum tek abur cubur yemesin
Bende alıyorum her sene 10 kilo kadar hala var ramazanda iyi oluyor soğuk soğuk içiyoruz imkanın olacak yetistireceksin ben köyde olsam a dan Z ye her şeyi kendim yetistiririm tek hayalimDayanmaz aynen, visneyi pazardan al eve gel sıcakta pörsüyor.
Ben dondurdugum icin sorun olmuyor .
Hemen cekirdeğini cıkarıp donduruyorm.
Yumusayınca cekirdekte zor cıkıyor
Cikinca ugradin cnm 11 gibi ciktin bim, a101 yaptim goremedim bisi.Bugun gelcekmis ddaha ,bugun gittin mi bacım?
Aynen oyle kuzu bende anneanneme niye ceviz dikmemissiniz ki diyorum yerleri musait.İnsan kendi icinde olunca o verilen paralara cidden sok oluyor.
Bizde ceviz 2 agac var,köy doyar masallah okadar bereketli.
Ben her kuruyemisciye girdiğimde,cevize bukadar para verilir mi ya diyorum.
İncir mesela niye okadr pahalı hic anlamıyorm.
İnciri ek 2-3 sene de kendi kendini yetistiriyor.
Hava uygunsa incir 0 masraf .Topla kurut.
asılama flan da istemiyor.
Ama masallah kilosu ucuyor
Ben herhalde agacta yetisenleri sadece yetistirebilirimBende alıyorum her sene 10 kilo kadar hala var ramazanda iyi oluyor soğuk soğuk içiyoruz imkanın olacak yetistireceksin ben köyde olsam a dan Z ye her şeyi kendim yetistiririm tek hayalim
Sağlıkli beslenmek cok pahali ya.Kv lerin bahcesindede her meyve var çok ilgilenir visnesi var kilo kilo vişne indiriyoruz gelmiyor buraya gelene kadar eksiyor 12 saat yolda ama kv kavonoza komposto yapıyor,reçel yapıyor getiriyoruz
Eşim geçen incir almış yarım kilo 25 lira saglikli beslenecegiz diye mecbur alıyoruz benim oğlum seviyor kuru meyve kaysi,hurma,incir alıyorum tek abur cubur yemesin
Ben de annemlere kestane niye yapmıyrsunuz diyormAynen oyle kuzu bende anneanneme niye ceviz dikmemissiniz ki diyorum yerleri musait.
Ihlamur erik visne gidip topluyoruZ gidebilirsek.
Ceviz de olsa esim toplardi ne güzel mis.
Evet gercekden cok zor.Ben herhalde agacta yetisenleri sadece yetistirebilirim
Gerisi cidden emek istiyor cok.
Annemler her sene bezelye ekiyolar,hersene bisey oluyo o bezelyeler gidiyo.
Ya dolu ya yagmur.
Erken de ekmiyorlar ama ,taze fasulye cok yorucu mesela kazması ekmesi,o sırıkları bulması,su istiyo cok.
Bu sene tohumlar karısmıs,annnemin taze fasulyeler kaynat kaynat pismedi.
Valla ben yarı pisirdim yedim resmen
ALlahtan almıstık köyden fasulye:)
Ama yazık okadr emek cöp oldu
Fındık zor dimi ben hic toplamadım da.Evet gercekden cok zor.
Findik da oyle.
Onden ilaclama yapiliyor koruyucu baabinda.
Sonra her sene dipleri temizleniyor
Sonra okadar bocegin icinde topluyosun, ser, denlerini ayirt, ser bi daha kurut.
1 defa topladim o sene findik yemicem daha demistim.
Surekli koyde olanlar bunlarla nasil ugrasiyorlar güc, emek.
Bide o cok tutulan bi influcer değil ya:)Bu ollaluna parayi nerden buluyor ya.
Gecen yaz ank. Tasindi ist. Dan.
Ev aldi dublex icini ful yaptirdi bastan.
Merdivenlerine kadar degisttirdi.
Simdi yine tasindi yine dublex bu evinde tezgahi, ara kalebodur, bataryalar vs vs yine degisti tasindi.
Kendi evde kocasida evde.
2 cocik.
Millete gokden mi yagiyor oturdugu yerde anlamadim gitti.
Çok zor tabi ama bahçeyi beklenmesi,emmesi,kazmasi ama bazen değiyor tabi böyle dolu vurması falan olursa o sıkıntı yada ben köyde yetistigim için hep bu işlerin içinde olduğum için alışkınım özlüyorum bazen köyde olsam annemle neler yapardım diye iç cekiyorum ama hayalim birde her şeyi kendin yetistirince hem lezzet olarak hemde miktar olarak fazla fazla karşılıyorBen herhalde agacta yetisenleri sadece yetistirebilirim
Gerisi cidden emek istiyor cok.
Annemler her sene bezelye ekiyolar,hersene bisey oluyo o bezelyeler gidiyo.
Ya dolu ya yagmur.
Erken de ekmiyorlar ama ,taze fasulye cok yorucu mesela kazması ekmesi,o sırıkları bulması,su istiyo cok.
Bu sene tohumlar karısmıs,annnemin taze fasulyeler kaynat kaynat pismedi.
Valla ben yarı pisirdim yedim resmen
ALlahtan almıstık köyden fasulye:)
Ama yazık okadr emek cöp oldu
Kesinlikle öyle ki bunun bide ettir,tavuktur bakliyat tır bunlarda var çerezi var zeytinyağ sağlıklı fiyatı uçukSağlıkli beslenmek cok pahali ya.
Saglikli beslenmek icin once para lazim.
Ceviz, incir, hurma alsan zaten yarimsar kilo 100tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?