- 21 Ağustos 2015
- 32.157
- 97.625
- 798
- 38
Köylü teyzelre bende güvenemiyorm maalesef.@yedirenk79 canim ben cig sute hic guvenmiyorum.hem hastalik acisindan hem de yuksek derece kaynatinca protein dayanamaz.tabi ki yogurt olunca faydasi olur ama sut yapisi bozuldugu icin ne kadar oldugunu bilmiyorum.
ben mesela koylu teyzelerden vs urun almaya korkuyorum.bilincsiz pestisit kullanimi cok yaygin .bilinen marketlerin iyi tarim uygulamalari,denetlenmis urunler bana daha guvenilir geliyor.
simdi organik mevzunu arastiyorum.bu alanda calisan bir iki hoca var tanidigim mail atip kafamdaki sorulari sorucam.tam hakim olunca size de yazarim .
kendim icin hic takilmam ama cocuklar icin arastiyorum ben dr
Bereketli olsun canim afiyetle yensinYorgunum a dostlar iki gündür koşturmaca güzel geçti kaynanamlarada değişiklik oldu torun sevdiler bolca dönüşte kollar dolu geldik iki küçük şişe domates sosu bir kavanoz kızartma biz ordayjen vardı bayıldık koydu yanımıza saolsun bir kangal kasap sucuğu turşu bir kavanoz salça 10 gezen tavuk yumurtası birde dondurucuda esimin teyzesi köyde Tekirdağ'da o yollamış kendi ineklerinin sütü 5 litre donuktu getirdim cozdurup kaynattim mayalayip icmeyede ayırdım kg'dan çoğunu 10 gün yeter evdede yoğurt vardıkeselerine bereket araba bizde 1 hafta kadar esim işlerini halleder
Ahh canimmm.Benim kız da hazır yoğurt yemiyor. İlla mayaladığımı yiyecek. Soruyor anne senin yaptığınmı diye. Keşke hep öyle devam etse.
Bu yazdıklarınla öyle duygulandımki, ağladım diyebilirim. Ben de önceden hiç namazımı kaçırmazdım. Sonra işte okul bitti iş hayatına atıldım. Vakit olmuyordu yorgun düşüyordum azaldı kılmam. Bir de iş aşk ilişki vs konularda çok yıprandığım dönemler atlatttım. Biraz yorgun düştüm. Sonrasında negatif bakmaya başladım. Ardından evlendim. Çocuk konusunda da olumsuzluklar yaşayınca hepten içimde böyle umutsuzluklar oldu. Tabi kızımdan sonra öğrendimki insan bir zaman olsun diye dua ettiği birşeye gün gelip olmadığı için şükredip iyiki olmamış diyebiliyormuş. Çok şey öğrendim. Ama eskisi kadar hala dua etmiyordum. Artık daha çok ediyorum. Güzel duaların içinde çok teşekkür ederim.
A dan Z ye katılıyorum ve duanın gücüne çok inanıyorum canım..Ahh canimmm.
Dua aski boyle iste..
En dibi gordugunde bile dua etmekden vazgecmiyorsan vesveselere gelmiyorsun demektir.
Seytanin bos insanla isi olmaz.
Ozellikle en kotu zamanlarsa gelir vesvese.
Der ki eee ne oldu? Bak dua ediyorsunda ne oluyo? Kildin namazini ne oldu!
Bak falanca nasil inancsiz ibadetsiz ama herseyi istedigi gibi oluyor der.
Vesvese bos insana gelmez.
Bil ki ozaman dogru yoldasin..
Bak ne ornek vericem sana.
Annemde babamda bu anlamda bos insanlar.
Tabiki kendi defterleri nasil doldururlar kendileri bilirler.
Ama o kadar bollukda bile bereketsiz olduklarina okadar inaniyorum ki.
Evde patlicanim vardi babamda almis.
Ben alalida olmustu bir kac gun
Onun aldigi daha yeniydi yani.
Guya ziyan olmasin degerlendirim dedim bir kac gun gecti tabi
Bir baktim onun aldigi tum poset curumus benimkiler henuz curumemisti.
Sasirdim.
Ayni yerde ayri posetlerdeydiler.
Evde de boyle herseyi curutup atiyorlar ve aldiklarinin bereketini goremediklerinden olduguna bir kez daha inandim.
Ben onun aldiginin belki ceyregi kadarini aliyorum ama cok sukur.
Ziyan olmuyor, bereketleniyor
Bereketli olsun kuzumEsim dun aksam almıs Atayi
Dedi unitenin ustune biraktim.
2.950tl den almis.
Allah bereketini versin.
Insallah boyle her ay alicaz Allahin izniyle.
Etti 16 ata..
Ben biraz kassam her ay gr alirim aslinda
Ama para istemiyorum cikamiyorum bir yere diye.
Neyse artik buna sukur tasininca alirim.
Ozaman elimize daha fazla para kalacak.
Saol canim iyi oluyor böyle verince güzel oluyor yaptıkları kayinvalidemin
Rabbim bereketini versin canım.. Hayırlı olsun ..:)Esim dun aksam almıs Atayi
Dedi unitenin ustune biraktim.
2.950tl den almis.
Allah bereketini versin.
Insallah boyle her ay alicaz Allahin izniyle.
Etti 16 ata..
Ben biraz kassam her ay gr alirim aslinda
Ama para istemiyorum cikamiyorum bir yere diye.
Neyse artik buna sukur tasininca alirim.
Ozaman elimize daha fazla para kalacak.
Ya nasil dogru dedin.Duanın gücüne inanırım hep inandım. Geçtiğimiz günlerde kızım instagramda bir cümle okudu belki daha önce duymuşsunuzdur ben ilk defa duydum inanmayanlar depremde hepimizden fazla dua eder ya da buna benzer bir cümleydi gerçekten İzmir depremi çok yakında oldu öyle bir salladı ki güç, kudret kimde biliyosun ama bir kelime-i şeadet getiriyorsun ki Allah duyuyor tabi ki herşey biz insanlar için o korku adam akıllı silkeledi sonrası büyük mutluluktu çok şükür bin şükür birşey olmadı dedik ama en büyük huzurum o gün dualarımı, esmalarımı okumamdı.tr_lelli bereketli olsun artsın çoğalsın. T thesekreter ne büyük nimet anne baba evinden elin kolun dolu gelmesi bu kayınvaliden olsa bile biliyorsun seni düşünen birileri var keselerine bereket. K kardespayi siparişlerin bereketli olsun ben de liste hazırlıyorum eşim gelince sipariş vericem internetten. Ben birde hergün para bırakıyorum marketlere çok üzülüyorum yoğurt, ekmek, yumurta, süt en temel ihtiyaçlar mutlaka alınıyor çok üzülüyorum paramız pul oldu herşey gereginden fazla pahalı ama almak zorundayız.
Sagol canimRabbim bereketini versin canım.. Hayırlı olsun ..:)
Ahhh canım ahh.. paranın kaldı adı..Sabah eşime tost yaptım yarım ekmekten, o gidince hemen yemegimi yaptım yeşilmercimek pişirdim, fellah köfte yogurmuştum onları hazırladım akşama sadece haşlarım birde sosunu yaptımmı tamamdır.Yürüyüşe çıktım dönüşte ekmek, yogurt, 2 paket süt, çörekotlu galeta, balık kraker, çikolata vb. 42 tl bakalım siparişler ne kadar tutucak. Bugün temizlik yaptım yine oturdugumuz odanın camını sildim, salonun ve bir diğer odanın da tozunu aldım, koridor, mutfak, ve odanın yerlerini elimle sildim, mutfakta da buzdolabının üstünü avizesini de sildim her gün bir yerleri temizlemesem sanki içim rahat etmiyor ama süper yürüdüm o kadar iyi geldi ki hava soğuk ama mis gibi tertemiz.
Ya niye boyle oldu gercekdenAhhh canım ahh.. paranın kaldı adı..
Hergün istisnasız ya eşim ya ben markete bir uğrar olduk..
Ne eksik bitiyor ne para dayanıyor..
Diyorum bizde mi bereket kalmadı, hayat mı çok pahalı.... çözemedim gitti..
Maaşlara zam gelse ne olur hayat bu kadar pahalı iken..
Rabbim herkesin yar ve yardımcıısı olsun..
Evlerimize mutfaklarımıza bereket versin inşallah..
sadakaya cok inaniyorum .olmaz bu is dedigim her seyde Rabbim yardim etti hep sadakaya baglarim.A dan Z ye katılıyorum ve duanın gücüne çok inanıyorum canım..
Kesinlikle haklısın..Berekete çok inanırım bende..
Çok şükür evdede iştede hiç bişrşeyimi ziyan etmemeye çalışırım.. Has keza yemek mi bozuldu..
Bizim eve yakın kuşların toplandığı yer var. direk onlara götürürüm..
mesela geçen bulgurum vardı kelebeklenmiş kıyamadım.
İşe giderken kuşlara götürdüm..
Dikkat edince Rabbimde bereketi artırıyor..
Birde bol sadaka zekat malı artırıyor..Bereketi çoğaltıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?