Küçük Düşün Büyük Olsun!

Benimde yenilemem lazım unutuyorum hep bı kaç şey daha var kesme tahtasını unutup makineye koymuşum yamuldu hep alcam bir tane
Aslinda boyle uzun sure kullandigimiz 3-5 parca seyi degisince (uygunada alinca tadından yenmez) mutfagin havasi degisiyor

Mesela kesme tahtasi, rende, tuzluk (bende olmayan sey) surahi, tepsi, sekerlik, falan gibi.
Uygun zaten coguda genelde.

Ben bu ara siyaha taktim.
Mutfakda siyah beyaz askim depresti
Icimdeki karakartal ortaya cikti.

Anne kizin besiktasliymis

Lelli üzülme benim de ekmekliğim yok tuzluğum var 1 tane kör topal idare ediyor benim de almam lazım ekmeklik ama dedim şu ortamda kimse gelmiyor zaten eve, bizim içinde gerek yok öle dümdük koyarım masaya
Bu arada züberin süper olmuş

Gel sarilip aglasalim.

2 ekmekligi olanlar, komsusu ekmekliksizken 2 ekmeklikli olan bizden degildir.

Sagol cnm tadi da gzl oldu

İki takım fincanım var süt fincanım da var. Masa örtüm 3 tane var. Bir de mutfak masanınki var. Mutfağa mümkün değil seremiyırum. Kız darmadağın ediyor.
Geçen taçta bir model vardı büyük masaya alacaktım son anda vazgeçtim.
runnerle suplam yok ne olcak şimdi
İp aldım geçen mutfaktaki masaya kendim yapacağım. Hasır ipten. Yarın gelir büyük ihtimal

Selam kızlar.. Geldim eve bulgur pilavımı yaptım.. Bulaşık makinemi açtım.. Dünden koymuştum ama dolmadan açmam bengelincd baktım kızlar yemiş içmişler kimini dizmişler kimi masasa topladım koydum onlarıda açtım makinrmi.. İftar bekliyorum.. İftarsan sonra çamaljrı açarım haftalık çamaşırlar yıkancak.. Bir sürü de ütü çıkıcak yine .. Yarında biraz temizlik yaparım.. Ramazan öncesi biraz genel temizlik yapayım diyorum.. İnşallah hallederim.. Haftaya cam tül yaparım inşallah.. Ramazanda anca yeme içme, ibadet ancak vakit yetiyor. Genel temizlik pek yapamıyorum maalesef.. Anca regl olunca.. Çalışınca böyle bir tqaaf hep eksik maalesef.. Dört dörtlük yetişemiyorım maalesef.. Olduğu kadar ancak.. Napalım sağlık olsun..

Aynen öyle
Bizde kardesimin kız yasıtlarının üzerinde cocjk,hani bunu hangi okula gitse ögretmenleri farketti anasıfında daha.
Algıları acık dediler.
Biz diyorz bu kız zaten burs murs kazanır ins tabi
Alyadan da umutluyuz ailecek
Ama oglanı vercez sanayiye
Babası bile diyo ,oglan dedik ilerde islerin basına gecer dedik bu calısmaz diyo
Sakası tabi isin.
Allah hepsinin bahtından güldürsün ins
Bütün cocıkları

Güle güle kullanda bosa almıssın
Yaza kalmaz kız alıp oyuncak sepetine atcak onları
Yaza kadr hevesini al bari
Bütün saklama plastik kaplar,kepceler,ahsap spatulalarım Alyada
Ceyizimden misafirlikleri cıkardm kullanıyorm icim bi tık acıyo ama
Artk bi ceyiz düzcem bu gidisle kendime

Gecmis olsun cnm.
Hava gecisinden falandır belki.
İyidir ins simdi

Yaa dimi insana bi süre sonra geliyormus o istek.
İnsan kücük bebe özlüyor.
Hos benimki hala kücük de yas 34 artık bu saatten sonra yapamam büyük konusmayayımda.Kız daha kücük.
Allah isteyen herkese versin

Bebeği öğle uykusuna yatırdım, eşinde sabah dışarda işleri vardı erken çıkmisti, eve geldi o da yattı koltukta. Ben de kızı alıp market işlerini halledeyim diye çıktım.
Tarım kooperatifi marketi var bakliyatlari falan ordan aldım. Çiftçi ve üretici kazansin diye çocuğa soğuk sıkım pekmez vardı ondan aldım. Önce hiç dikkat etmemiştim soğuk sıkım olmasına burda sizden öğrendim Biraz da ramazanı düşünüp fazla aldım. 2 haftaya nasılsa fiyatlara zam yaparlar.
2 kg bulgur, 1 kg yeşil mercimek, 1kg kırmızı mercimek, 1 kg pirinç, 2 kg toz şeker, pekmez, 1koli yumurta, konserve enginar, 1.5 kg kabak, 2 kg kadar kuru soğan aldim.170 TL biraktim burda.
Bu arada tarım kooperatifinde sıvı yağ 5 lt 62 TL idi bilginiz olsun
Ordan cikip file markete gittim. Brokolinin kg su olmuş 14 TL fiyatlar uçmuş resmen. Orada da 240tl bıraktım. 400 TL yi bitirdim 1 saatte

Evden fazlalık at at bitmiyor ama yine de eksik var ben çözemedim bu işi valla.
o bende de var heryere götürüyorm
Bide ben hala tuz atmıyorm yemeklerine
Aslında 1 yasdan sonra dr siz ne yerseniz dedi yiyebilir,baharat atıyorm kimyon faln ama tuz atmıyrom.
Hos alya acılı tursu sıyu bile iciyor benim atmama gerek yok
Seker cik vs vermedim henüz
Ama fıstık ezmesi almıstım kiloluk,sekersiz el yapımı.
Ondan basladım vermeye ben kasıklıyorm görüyor cocık
Veriyorm eline cay kasıgı daldırıyor
Ana kız basındayız kovanın sabahları

Yaa dimi insana bi süre sonra geliyormus o istek.
İnsan kücük bebe özlüyor.
Hos benimki hala kücük de yas 34 artık bu saatten sonra yapamam büyük konusmayayımda.Kız daha kücük.
Allah isteyen herkese versin
Kızda çalışmıştım 3.5 aylıktı ise döndüğümde. Eve gel yemek, temizlik, ev işleri çocukla zaman geçirmek sadece çocuğun mecburi ihtiyaçlarına yönelikti. O yüzden çok eğlenceye zamanımız yoktu.
İşten ayrıldıktan sonra bir süre evde dinlendim 2. çocuktan sonra da eşim de evden çalıştığı için daha rahat baktım çocuğa. Büyüğü ile eşim ilgilendi daha çok. Bende hep kucağımda koynumda büyüttüm bunu. İlkinde emzirememistim çocuğumu, 2.sinde emzirmenin de faktoruyle sürekli kucaktaydi. Gece uyumasa bile zorlamiyordum. Nasılsa sabah erken kalkma zorunluluğum yoktu. Uyudugunda uyudum, uyandığında uyandım. O yüzden de bebeğin gercekteb de insanlar için mucizevi birşey olduğunu daha iyi anladım. Şimdi 32 yaşındayım. 35 olmadan 1 tane daha olsun istiyorum.

Tabi herşey kısmet. Maddi manevi rahat yaşayacağımız ortamı hazırladıktan sonra Allah verirse neden olmasın ,

Yaa ne güzel
Bak gaza gelcem 2.cocjk icin birikim yapcam demeyin bana böyle seyler
Cünkü benim bebe mamayla büyüdü,anne sütünü sifa olsun diye 1 yıl sagdım verdim.
Öyle zaten cıkar balkon yıka sütüm de yoktu
10 aylıktı ise döndiğüümde,yarım gün zaten bana da degisiklik oluyor,herhalde artık tam gün calısamam bilmiyorm da,kızımla iyiyiz ögleden sonraları böyle.
Calısmıcaksan yap der annem,2.ye bakmaz.
Zaten ben de calısmam.
Ama benim calısmamam ekonomik siddet bana.
Yani kocam öyle paran var mı?Diye soran biri degil.
Annemi hadi gectim,koci normal olmadıgından yapamayrum

BİDe ben 2.de kız olcagını bilsem kesin dogururum
Kız erkek evlat sonucta ama ben Alyada hep kız olsn diye dua ettim iicimden,2.olsa yine kız isterdm(kız cocık askım bitmiyordu)
Benim kız kardesim var,catıssak da biseu olunca ilk biz kosarız birbirimize.
BElki yanlıs yapıyorz bilmiyorm.
Hayatta bi kardesi olmalı belki.
Ben iyiki var kızkardesm diyorm cünkü.
Cok zıttız ama cocumu bisey olsa herkesten önce teyzesine emant edebilirm gibi geliyor.
Sonucta bana bisey olsa,babası nereye kadr bakabilir
Aksm aksam kendimi de gömdüm ayaküstü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…