annemin üvey olduğunu bir kez bile düşünmedim, bir kez bile öyle hissetmedim, hissettirmedi. o sadece beni karnında büyütmemişti, doğurmamıştı ama kalbinde büyütmüştü. böyle hissettim hep. bana ilk söylendiğinde bile herkes travma geçireceğimi zannederken, pedogog eşliğinde söylenirken tam tersi ben normal karşılayıp, önemli değil demişim. ona hislerim asla minnet değil, annem o. anne sevgisi işte. nasıl anlatılır ki? anneler anlar sanırım. ilk defa öksüzlüğüm içime düştü. şu an böyle hissediyorum. ben öksüz büyümüşüm, bir kadın bana çok iyi kalpli olduğu için bakmış, büyütmüş. hissettiğim tam da bu. eskisi gibi olur mu? yine eskisi gibi hisseder miyim, konuştuğumda yani?canım ya. üvey annemi ki? bence annene hissettiklerini buraya yazdığın gibi anlatmalısın. o da duyduğunu anlamış belli ki. yoksa ikiniz de diken üstünde olacaksınız, duymadım bilmiyorum oyununu oynayacaksınız.
evet hatırladım. konuştuğumda daha iyi hissedeceğimden emin misin? çok samimi soruyorum bunu.Çeyiztopiğinden hatırlıyorum seni, annenden de bahsetmiştin bi yerde. Bence içinde kalıp beynini kalbini kemirmesindense konuş daha iyi. Söyleyeceği şeyler yine içini ferahlatmaz herhalde ama yine de iyi gelir belki.
canım kesinlikle hissedersinannemin üvey olduğunu bir kez bile düşünmedim, bir kez bile öyle hissetmedim, hissettirmedi. o sadece beni karnında büyütmemişti, doğurmamıştı ama kalbinde büyütmüştü. böyle hissettim hep. bana ilk söylendiğinde bile herkes travma geçireceğimi zannederken, pedogog eşliğinde söylenirken tam tersi ben normal karşılayıp, önemli değil demişim. ona hislerim asla minnet değil, annem o. anne sevgisi işte. nasıl anlatılır ki? anneler anlar sanırım. ilk defa öksüzlüğüm içime düştü. şu an böyle hissediyorum. ben öksüz büyümüşüm, bir kadın bana çok iyi kalpli olduğu için bakmış, büyütmüş. hissettiğim tam da bu. eskisi gibi olur mu? yine eskisi gibi hisseder miyim, konuştuğumda yani?
sorarsa söylerim de, eskisi gibi olmak istiyorum ben. kendimi öksüz hissetmemiştim hiç. yine öyle olur mu? sevgim bitmez ona, asla bitmez. ama benimki saf bir sevgiydi. bana bakmış, büyütmüş deyip yabancı birine hissedilen minnet duygusundan bağımsız, bir kız çocuğunun annesine hayranca beslediği saf bir sevgiydi. minnetle karışır mı?Janita cnm bence annene bunu sorarsa eger söylemelisin buraya yazdgın gıbı ıcını dökebılırsın bence
evet hatırladım. konuştuğumda daha iyi hissedeceğimden emin misin? çok samimi soruyorum bunu.
onu ne kadar çok sevdiğimi, taptığımı, onun nezdinde bütün annelere sevgimi saygımı bilir. ama ben tepki almaktan korkup, bana hayır denmesi gereken şeylere evet deyip, onun yıprandığını, kendini kastığını bilmiyordum. gerçekten hiç aklıma gelmiyordu. yoksa o anne olarak çok şeyi hak ediyor. ona kıyamam ki ben.Janita bence de konuşmalısın.
Benim eşimin babası üvey. Annesi öz. Ama eşimin ağzından hiç Böyle şeyler duymadım. Eşimin babasına karşı hissettiği tek şey korku. Ne yapıyorsa korkudan yapıyor. Beni hiç dövmedi ama hiç de sevmedi der hep.
Halbuki sen ne güzel şeyler yazıyorsun. Demek ki seni çok sevmiş, sana anne olmuş. Bu konuşmayı hakediyor bence
kuzum ya nekadar güzel bu.. sana asla hissettirmemiş. gerçekten doğurmak değil mesele. sana "annem o benim" dedirtmiş..annemin üvey olduğunu bir kez bile düşünmedim, bir kez bile öyle hissetmedim, hissettirmedi. o sadece beni karnında büyütmemişti, doğurmamıştı ama kalbinde büyütmüştü. böyle hissettim hep. bana ilk söylendiğinde bile herkes travma geçireceğimi zannederken, pedogog eşliğinde söylenirken tam tersi ben normal karşılayıp, önemli değil demişim. ona hislerim asla minnet değil, annem o. anne sevgisi işte. nasıl anlatılır ki? anneler anlar sanırım. ilk defa öksüzlüğüm içime düştü. şu an böyle hissediyorum. ben öksüz büyümüşüm, bir kadın bana çok iyi kalpli olduğu için bakmış, büyütmüş. hissettiğim tam da bu. eskisi gibi olur mu? yine eskisi gibi hisseder miyim, konuştuğumda yani?
işte ben bir yük olduğumu bilmiyordum. bana ağır gelen bu oldu. sadece benim annemdi o. ötesi yok. şimdi düşünüorum, eskisi gibi olmayacak. o çekinecek, ben kıyamamanın ötesinde başka bir çekince hissedeceğim. kötü bir duyguymuş, çok kötüBen daha önceki yazdıklarından ikinizin birnine ne kadar değer verdiğine şaşırmıştım. Konuşmak belki aklındaki tüm soruları yok etmez, ufak da olsa bi sızı kalır yüreğinde. Ama böyle kalbine fil oturmuş gibi sıkıntıyla devam etmemiş olursun. Büyük ölçüde rahatlatacaktır seni.
Kaldı ki ben annenin sözlerinde negatif bi ayrımcılık görmedim. Ne demek istemiş, hani ben ayrım yapmıyorum ama ablana en ufak bi söz söylesem millet üvey anne muamelesi yapar demek istemiş. Aslında pozitif ayrımcılık bana göre... Yani senden dolayı değil, milletin çenesi durmaz diye kadın sana olan davranışlarına ekstra özen gösteriyor belli ki. Bu onun için de bi yük.
ben pozitif ayrımcılık da beklemiyordum. hani hiç bir anne bir evladını diğerinden ayırt etmez ya öyle bir şey. geçer belki. misafirlerden dolayı konuyu rafa kaldırmıştım, sanki bu gece yaşamış gibiyim. belki geçer. teşekkür ederim.Ben daha önceki yazdıklarından ikinizin birnine ne kadar değer verdiğine şaşırmıştım. Konuşmak belki aklındaki tüm soruları yok etmez, ufak da olsa bi sızı kalır yüreğinde. Ama böyle kalbine fil oturmuş gibi sıkıntıyla devam etmemiş olursun. Büyük ölçüde rahatlatacaktır seni.
Kaldı ki ben annenin sözlerinde negatif bi ayrımcılık görmedim. Ne demek istemiş, hani ben ayrım yapmıyorum ama ablana en ufak bi söz söylesem millet üvey anne muamelesi yapar demek istemiş. Aslında pozitif ayrımcılık bana göre... Yani senden dolayı değil, milletin çenesi durmaz diye kadın sana olan davranışlarına ekstra özen gösteriyor belli ki. Bu onun için de bi yük.
işte ben bir yük olduğumu bilmiyordum. bana ağır gelen bu oldu. sadece benim annemdi o. ötesi yok. şimdi düşünüorum, eskisi gibi olmayacak. o çekinecek, ben kıyamamanın ötesinde başka bir çekince hissedeceğim. kötü bir duyguymuş, çok kötü
elbette art niyet yok. ama açıklama " sen doğurduğum çocuksun, ablan değil. ona yapmazsam göze batar" böyleydi. kimin gözüne batacak? kime ne bizim ilişkimizden? gözüne batacak olan bir şey dese, ben o gözleri oymaz mıydım? annem bir tarafa, dünya bir tarafa benim için. 5-6 yaşlarında yaşamadığım travmayı yaşıyorum. bir çocukla, yetişkin bir insanın geçirmekte olduğu su çiçeği arasındaki fark gibi. keşke çocukken yaşasaydım. göğsümün üzerinde bir fil varJanita ben bi art niyet sezmedim cumlede.
Senin misafirlerine karsi seni mahcup etmemek istemek sebebiyle krmamak gibi anlarmak istenmis sanki.
Kardesin icin ona herzaman yapabilir o suan onun yaninda ama sana herzaman yapamaz belki yaninda degilsin gibi amacli geldi bana
amin cnm, çok teşekkür ederim.Çok geçmiş olsun elin inşaallah çabuk iyileşir. Misafirlerinle güzel vakitler geçirirsiniz. Kuranınızı allah kabul etsin
burası ekonomi topiği ama geçen hafta yaşadığım bir kalp kırgınlığını paylaşmak istiyorum. belki de ben abartıyorumdur, bilemiyorum
misafirlerimiz ailelerimizi de ziyaret etmek istediler. aileler de sağ olsunlar çaya olmaz, yemeğe gelin dediler. annem çok güzel çökertme kebabı yapar, ben de onu yapmasını rica ettim. anneme pek kıyamam, hatta hiç kıyamam. çok çok nadir bir şeyler istemişimdir. yedik, içtik, ben masayı falan toparladım. kardeşimle annem mutfakta. kardeşim klasik kardeş kıskançlığı yapıyor. işte ablam isteyince hemen yaparsın da, geçen hafta ben istediydim yemek var demiştin de vs. ben tam içeri girerken duydum bunu, gülümseyerek girecektim ki, kıskanç böcük falan deyip gıdıklayıp sarılacaktım kardeşime. annem yavrum sen benim doğurduğum çocuksun, ablan değil. yapamayacak durumda olsam bile diyemem ona, herkesin gözüne batar dedi.bir an gözlerim karardı, hemen geri döndüm. sessizce salona dönmeyi düşünüyordum ki, antrede köşede duran uzun vazoya çarptım, devrildi. herkes yerinden fırladı tabi. annemle kardeşim de mutfaktan çıktılar. bir yerin kesildi mi vs herkes panikledi. bu sefer ben korktuğumu bahane edip, biraz ağladım annem bütün gece yüzüme baktı durdu, her ne kadar normal davranmaya çalışsam da istemsizce galiba göz göze gelmemeye çalıştım.
evet doğurmadığı çocuk olduğunu biliyorum, herkes biliyor. ama ben annemden nadiren bir şeyler isterken, böyle olduğunu bilip, çekinip istememezlik değil, ona hiç kıyamadığım için nadiren isterim. ben annem yapamayacağını rahatça söyler diye düşünüyordum, başka şekli hiç aklıma gelmedi. annem o benim ya annem! canım o benim, ben onun canı değil miymişim ki? tepkilerden çekindiği için mi, hayır denebilecek şeylere evet demiş? kızlar ben çok kötü hissediyorum. abartıyor muyum? annemi o geceden sonra görmedim. ama her zamanki gibi sabahları aradım, o da gün içinde aradı. bir çekingenlik var sesinde, misafirlerin gidince gel çok özledim deyip duruyor. ben de özledim, gidince ne yapacağım? hiç duymamış gibi içime mi atayım? o farkına vardı bence, didiklerse hissettiklerimi söyliyeyim mi? ya kırmamak için ölçülü konuşursa? böyle bir şüphe girdi içime. şu zamana kadar hiç hissetmediğim bir şey bu. ne yapayım sizce? eşime, babama, kardeşime söylemedim hiç.
bir başkasının dediği laftan canım acımaz, daha önce de dendi ve acımadı. çocukluğumdan beri annen üvey mi diye soranlara hayır üvey değil, o beni karnında değil, kalbinde büyüttü oldu. bu annemin lafıdır, sonra ikimizin ortak lafı oldu. sizi de üzdüğüm için lütfen kusura bakmayın. insan bazen sadece içini boşaltmak istiyor, çok teşekkür ederimamin cnm, çok teşekkür ederim.
Canım üzülme bu cümlede hiçbir art niyet yok. Bak sende söylüyorsun annen seninle hep ilgilenmiş. Onunda bence en büyük korkusu sana üvey olduğunu hissettirmektir. Ona bir yapıyorsa sana iki yapmaya çalışıyor demekki arada ki açığı kapatabilsin. Ne yazıkki bizim toplumumuzda insanlarımız çok acımasız. Annen belki başkaları birşey derde senin canın acır diye düşünmüş olabilir, bu yüzden bu şekilde bir cümle kurmuştur.
Ben senin yerinde olsam mutlaka onunla konuşup durumu ona açıklar, neye üzüldüğümü anlatırdım. Anlattıklarına göre annen bu konuşmayı hakediyor. Eğer konuşmazsan aranızdaki ilişki ve güven bağı zedelenecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?